" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

«Ὅπου τό πτῶμα, ἐκεῖ καί τά κοράκια»


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ (Νίκος Σταματάκης): Το θέμα του Παναγιώτη Τελεβάντου τα λέει όλα – «Όπου το πτώμα, εκεί και τα κοράκια»… Πρόκειται για την επίσκεψη του ΑΒ ( Ἀρχιεπισκόπου) Ελπιδοκτόνου στο μοναστήρι Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος και την συνάντησή του με τον Ηγούμενο Εφραίμ.

Να θυμίσω σε όλους ότι ο ηγούμενος Εφραίμ το 2017 επισκέφτηκε τη Μόσχα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Πούτιν!! (εδώ είναι ο σύνδεσμος – και η φωτογραφία). Στη Μόσχα έβγαλε ένα σωρό λεφτά από τους Ρώσους (και αν θυμάμαι το Βατοπέδι έχει ακόμα μόνιμη εγκατάσταση εκεί). Αλλά το 2018 και το 2019 επισκέφτηκε δύο φορές τις ΗΠΑ και στην τελευταία επίσκεψη πήγε από την Ατλάντα σε μια απολύτως «επαγγελματική επίσκεψη» με το βαθύ κράτος., μετά στη Νέα Υόρκη και κατέληξε στο ταξίδι του στο Hamptons με τον Καρλούτσο Τί φοβερές ισορροπίες …!!!

Όταν ο Οικ. Πατ.Βαρθολομαίος – αφού παραχώρησε «Κακοκεφαλία» ( ἔτσι ἐννοεῖ τό Αὐτοκέφαλο στήν Οὐκρανική ἐκκλησία, ὁ Σταματάκης στο 20% των Ουκρανών Ορθοδόξωνκάλεσε τον ίδιο ( Ἐφραίμ)  και άλλους Ηγούμενους από το Άγιο Όρος να «συνεορτάσουν» με τον Επιφάνιο στο Κίεβο (μόνο μια μικρή μειοψηφία πήγε). Ο ηγούμενος Εφραίμ ξαφνικά έπαθε καρδιακή προσβολή στο αεροπλάνο για το Κίεβο και αναγκάστηκε να «απέχει»Έτσι και οι δύο πόρτες, η αμερικανική και η ρωσική, έμειναν ανοιχτές, ή έτσι φαίνεται… ( ἀπό ἐδῶ)


Ἀκολουθεῖ τό θέμα τοῦ Παναγιώτη Τελεβάντου ἀπό τό ὁμώνυμο ἱστολόγιό του. 


«Όπου το πτώμα, εκεί και τα κοράκια»


Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα ρομφαία. gr ( ἐδῶ) : 

Την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.Ο Αρχιεπίσκοπος στην είσοδο της Μονής έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, καθώς και από πλειάδα μοναχώς της Αδελφότητας.

Στη συνέχεια με πομπή μετέβησαν στον Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ καθ΄ όλη την διάρκεια οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα.

Ο Γέροντας Εφραίμ καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στην Παναγιοσκέπαστη Μονή Βατοπαιδίου, τονίζοντας την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία που τους επισκέπτεται ως Αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του ο κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την υποδοχή, ενώ αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που έχει με την ΙΜΜ Βατοπαιδίου.


Αλλοίμονον! Όπου το πτώμα εκεί και τα κοράκια. Ο γνωστός αρχι-οικουμενιστής αφιλοχρήματος Αρχιεπίσκοπος ο Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει στενές σχέσεις με την χρυσοφόρα κότα των εκκλησιαστικών σχέσεων τουτέστιν την την Ι. “Μεγίστη” Μονή Βατοπαιδίου.

Άλλωστε η “Μεγίστη” Μονή -σφηκοφωλιά των Ιωσηφιτών- έχει κάθε λόγο να τα έχει καλά με τον αυριανό Οικουμενικό Πατριάρχη και ο κ. Ελπιδοκτόνος -όπως προσφυώς τον αποκαλεί το ποίμνιο του- έχει κάθε λόγο να τα έχει καλά με την γενναιόδωρη Μονή Βατοπαιδίου

Κρύβουμε το πρόσωπο από ντροπή. Και για τον “Ελπιδοκτόνο” και για τους Ιωσηφίτες.

Παναγιώτης Τελέβαντος 

Οἱ φωτό εἶναι ἀπό τό ἱστολόγιο ρομφαία. gr  ἐδῶ κι᾿ἐδῶ  


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,επαναφέρω την απορία μου σχετικά με τον Ελπιδοφορο και το γιατί ο Δ.Φιλλιπιδης,ως μέλος της ομογένειας και δραστήριος δημοσιογράφος δεν βλέπει τις πολλές στραβομαρες του Ιεράρχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη ἰδέα ἔχεις γιά τόν ἐν λόγῳ καί δέν θά ἔπρεπε.Διάβαζε :

      Ο Δημήτρης Φιλιππίδης εργάστηκε για 3 χρόνια στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ και έχει συνεργασίες με ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες...είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στα Ηνωμένα Έθνη για το SigmaTV και την εφημερίδα Σημερινή της Κύπρου, είναι ανταποκριτής στο AlphaRadio και την Τηλεόραση του Alpha.Εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται στο δυναμικό του HellasFM με την καθημερινή πρωινή εκπομπή του, «Πρωινό στη Νέα Υόρκη».

      Ο Πρόεδρος και το διοικητικό Συμβούλιο, τον Iανουάριο του 2015 τον διόρισαν Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού. ( http://www.hellasfm.us/index.php/2014-10-06-19-14-15/45-about/2014-10-19-23-54-17/87-2014-10-06-15-40-38.html)

      Σοῦ μοιάζει κάτι διαφορετικό ἀπό ἔνας κλασσικός συστημικός δημοσιογράφος ;

      Νομίζω πώς ἔχει λυθεῖ καί ἡ ἀπορία σου.

      Υ.Γ. Καί σιγά τήν προσωπικότητα !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Bill-Kill !

      Διαγραφή
    2. Ἐκτός ἀπό τό Helleniscope.gr τίς ἀπόψεις τοῦ ὁποίου σχετικῶς μέ τήν Ἀρχιεπισκοπή Ἀμερικῆς καί τόν Ἐλπιδοφόρο, συχνά πυκνά παρουσιάζουμε,θά σοῦ προτείνω νά περάσῃς μία βόλτα καί ἀπό τό Καλάμι ( kalami.us) γιά νά πάρῃς μία «γεύσιν» τοῦ πόσο ...ἐκτιμοῦν κι᾿αὐτοἰ τόν Ἐλπιδοφόρο.Γράφουν :
      « Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
      Ομογένεια και Ελπιδοφόρος
      Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ναι μεν είναι ''επαρχία'' του Ιδρύματος στην Τουρκία ''Πατριαρχείο Κων/πολης'', αλλά ονομάζεται -και είναι- ΕΛΛΗΝΙΚΗ, δημιούργημα των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ. Και ο Ελπιδοφόρος είναι αρχιεπίσκοπος της ''ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής'', που συντηρούν οικονομικά 'Ελληνες. Κατά συνέπεια, οφείλει να συμπεριφέρεται ανάλογα. Και αφού επιμένει να συμπεριφέρεται πρώτιστα ως Τούρκος πολίτης ''γιά τα συμφέροντα του πατριαρχείου'', δεν έχει θέση στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αρχιεπισκοπή, στις ΗΠΑ.
      Σημ.: Ο αρχιεπίσκοπος εκπροσωπεί 13-15% της Ομογένειας, δηλ. τα μέλη των ενοριών του...»
      ( http://kalami.us/)

      Μέ εἰλικρινή φιλική διάθεσιν στά γράφω ἀγαπητέ μου Bill-Kill !

      Διαγραφή
  2. Δεν πρόκειται να σου παραπονεθώ για ό,τι γράφεις ή θα γράψεις,ίσα ίσα είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα,και για όλους τους αναγνώστες σου,να μάθουμε τι συμβαίνει και να ξεστραβωθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ μου Bill-Kill.Κι᾿ὅπως ὅλοι σας γνωρίζετε δέν ἐξυπηρετῶ κανέναν ἀπολύτως πέραν τῆς ἀντικειμενικῆς,ὅσο μπορῶ,ἀληθείας. Διότι πρίν γράψω κάτι προσπαθῶ νά τό διασταυρώσω ὄχι ἀπό μία πηγή μονάχα...

      Καλό ξημέρωμα νά ἔχῃς ἀγαπητέ μου!

      Διαγραφή