" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ


lagard_lista

Άρθρο από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί

Την ίδια ώρα που ο Ελληνικός Λαός υποφέρει και η Ελληνική αγορά έχει στεγνώσει κυριολεκτικά από ρευστό, έρχεται μία γραπτή απάντηση του Υπουργού Επικράτειας κ. Νικολούδη εξαιρετικά αποκαλυπτική. Η απάντηση δόθηκε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γρέγο σε σχετική ερώτησή του.

Δεν είναι μόνον λοιπόν, η λίστα Λαγκάρντ με τα περισσότερα από δύο χιλιάδες ονόματα, από τα οποία στην πραγματικότητα εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια γίνονται έλεγχοι και δεν έχει γίνει τίποτε… Είναι πολλές οι λίστες και οι λήσταρχοι, όλοι αυτοί οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Κάποιοι ίσως νόμιμα, έχοντας προηγουμένως φορολογηθεί, αλλά σίγουρα και αρκετοί παράνομα! Για να ευρεθεί όμως αυτό πρέπει να γίνει η σχετική έρευνα και έρευνα δεν γίνεται!

Ας δούμε όμως τι απήντησε ο υπουργός στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής:  

“Σε απάντηση της παραπάνω ΑΚΕ του Βουλευτή Χρυσής Αυγής Αντωνίου Γρέγου με θέμα «Χορηγήση στοιχείων για τη λίστα Νικολούδη», σας γνωρίζουμε ακόλουθα:

Η επιλεγόμενη «λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον Υπουργό Επικρατείας Π. Νικολούδη. Είναι ένας κατάλογος προσώπων (85.000 περίπου), τα οποία είχαν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 200.000 Ευρώ, κατά περίπτωση, από το το 2010 και εντεύθεν.

Ο κατάλογος αυτός είχε καταρτιστεί από την Αρχή του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008, της οποίας ο νυν Υπουργός Επικρατείας ήταν πρόεδρος μέχρι τις 26-01-2015. Επισημαίνεται ότι η αποστολή των εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν είναι εξ ορισμού παράνομη.

Η γνωστοποίηση του ως άνου καταλόγου (ακριβέστερα των ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτόν) δεν είναι κατά νόμον δυνατή δεδομένου ότι αποτελούν απόρρητες πληροφορίες της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής. Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι σχετικό από την ως άνω Αρχή.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Παναγιώτης Ε. Νικολούδης”

Όπως διαβάσατε παραπάνω 85.000 άτομα έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 200.000 ευρώ! Πόσα στο σύνολο δεν αναφέρεται. Φυσικά πολλοί περισσότεροι θα είναι αυτοί οι οποίοι έβγαλαν κάτω των 200.000 ευρώ και σίγουρα μέσα στους 85.000, οι οποίοι εξήγαγαν  ποσά μεγαλύτερα των 200.000 ευρώ θα υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι έβγαλαν δεκάδες εκατομμύρια…

Για όλα αυτά το ελληνικό κράτος δεν μπορεί ή μάλλον δεν θέλει να κάνει έρευνα και το μόνο που κάνει είναι να φορτώνει με αβάσταχτους φόρους τον Ελληνικό Λαό. Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι η πλουτοκρατία έχει το πάνω χέρι και στον καιρό της για πρώτη φορά αριστερής κυβερνήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου