" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Έκθεση της Royal Bank of Scotland ξεφτιλίζει τις χαλκευμένες δημοσκοπήσεις: «Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή»

Έκθεση της Royal Bank of Scotland ξεφτιλίζει τις χαλκευμένες δημοσκοπήσεις: «Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή»

Μπορεί οι στημένες δημοσκοπήσεις που διατάσσει το Μέγαρο Μαξίμου να δείχνουν την γνωστή διπολική εικόνα με τρίτη δύναμη την Χρυσή Αυγή, όμως όλοι γνωρίζουν όλοι η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από αυτό. Έχουμε δει, άλλωστε, το πόσο απέχει η καθεστωτική αρθρογραφία από την εικόνα των δημοσκοπήσεων, αφού όλοι οι εγκάθετοι του καθεστώτος ανησυχούν στα άρθρα τους για την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια εντελώς άλλη εικόνα. Η πραγματικότητα, το έχουμε ξαναπεί, είναι ότι η Χρυσή Αυγή έχει ήδη ξεπεράσει τη Νέα Δημοκρατία και ακριβώς αυτός είναι ο λόγος των πολιτικών διώξεων εναντίον του Κινήματός των Ελλήνων Εθνικιστών.

Αυτή την πραγματικότητα, την δεινή για τη Νέα Δημοκρατία, αποτυπώνει στην έκθεση της και η Royal Bank of Scotland, μιλώντας για την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Όπως γράφτηκε επακριβώς: «δύο είναι τα ερωτήματα των οποίων οι απαντήσεις θα καθορίσουν τις μετέπειτα εξελίξεις: Πρώτον, πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και, δεύτερο, αν η Νέα Δημοκρατία θα βγει δεύτερο ή τρίτο κόμμα πίσω από τη Χρυσή Αυγή, οπότε θα έχει σημασία να δούμε μήπως η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής είναι μικρή...».

Παρά το γεγονός ότι οι πολιτικάντηδες έχουν πάρει γραμμή και σχολιάζουν με βάση τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις των εταιριών, ενίοτε τους ξεφεύγει η πραγματικότητα. Θυμίζουμε ότι σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είχε ξεφύγει από τον βουλευτή της ΝΔ, Ντινόπουλο, η πραγματικότητα, όταν είχε πει στον Στρατούλη: «Μια που μιλάτε για δημοσκόπηση, επειδή το λέτε, το λέτε, το λέτε, να σας θυμίσω ότι με βάση τη δημοσκόπηση αυτή, αν η ΝΔ δεν είναι δεύτερο κόμμα, θα είναι η Χρυσή Αυγή».  

Το ίδιο ακριβώς είχε γράψει προ ημερών και η εφημερίδα Financial Times, όπου σε άρθρο της σημείωνε ότι «αναλυτές προβλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει 15%-20% στις ευρωεκλογές του Μαΐου και θα μπορούσε ακόμη και να κοντραριστεί με την Νέα Δημοκρατία για την δεύτερη θέση, πίσω από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ».

Το ίδιο είχε αποτυπωθεί και σε άρθρο του σαμαρικού antinews όπου κομματικό στέλεχος της ΝΔ σημείωνε με… νόημα ότι «κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν στις ευρωεκλογές να βγει πρώτο κόμμα η … Χρυσή Αυγή με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτη και καταϊδρωμένη τη Νέα Δημοκρατία. Άντε να αλλάξει η πρώτη θέση και να την κερδίσει ο Τσίπρας, η ΝΔ να έρθει δεύτερη και η ΧΑ τρίτη, όπως πιστεύουν κάποιοι άλλοι πιο λογικοί. Εγώ πάντως στις συζητήσεις που κάνω δεν βρήκα ούτε έναν εκτός κομματικού περιβάλλοντος που να πιστεύει ότι θα κερδίσει η ΝΔ.».

Ασχέτως λοιπόν με τις εντολές που δίνουν από την Νέα Δημοκρατία στους δημοσκόπους, Παρασκευές βράδυ, η πραγματικότητα είναι ότι όλος ο αγώνας της Νέας Δημοκρατίας είναι προκειμένου να μην έρθει τρίτη, πίσω από την Χρυσή Αυγή, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και τον πολιτικό ενταφιασμό αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου