" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Υπέρ της προδοσίας της Κύπρου ο Τσίπρας: Ενθουσιασμένος με την νομιμοποίηση του Αττίλα

Υπέρ της προδοσίας της Κύπρου ο Τσίπρας: Ενθουσιασμένος με την νομιμοποίηση του Αττίλα
Σιωπή είχε επικρατήσει έως σήμερα στο θέμα της προδοσίας της Κύπρου από τους Σαμαροβενιζέλους και του Ανα(ν)στασιάδη, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως όλοι περιμέναμε ότι το κόμμα που διαχρονικά λέει ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», θα τασσόταν αναφανδόν υπέρ αυτού του κατάπτυστου σχεδίου Αναν ΙΙ. Τελικώς από ότι λένε τα ρεπορτάζ ο Τσίπρας τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ του σχεδίου που νομιμοποιεί τον Αττίλα και φτύνει στους τάφους των Ηρώων και των αγνοούμενων.
Βέβαια επειδή ο Τσίπρας έχει μεταλάβει τον πολιτικαντισμό εφήρμοσε την ίδια επικοινωνιακή τακτική με τη Νέα Δημοκρατία στο συγκεκριμένο ζήτημα, προβάλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με όλες τις θέσεις, ώστε να πάρει ψηφαλάκια από παντού. Συγκεκριμένα ξεκίνησε πάλι η δήθεν εσωκομματική κόντρα, αφού όπως γράφουν τα ρεπορτάζ διαφώνησαν με την θέση οι πασοκογενείς και ο Λαφαζάνης.
Ενδιαφέρον έχει να δούμε την διαφωνία του Λαφαζάνη, ώστε να αντιληφθούμε το ψευδεπίγραφο της «διαφωνίας». Η πλευρά Λαφαζάνη αφότου είπε ότι η συμφωνία γίνεται εν μέσω οικονομικής κρίσεως και προς το συμφέρον των ξένων (έως εδώ σωστά…) τόνισε την ανάγκη συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ με το ΑΚΕΛ. Το γελοίο της όλης υποθέσεως είναι ότι ο Λαφαζάνης ενώ λέει ότι τάσσεται κατά του σχεδίου, ζητά συντονισμό με αυτούς που τάσσονται υπέρ.
Για να πούμε, δηλαδή, τα πράγματα ως έχουν, ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του σχεδίου, όμως εμφανίζει μία δήθεν εσωκομματική κόντρα, ώστε να εισπράξει ψηφαλάκια και από αυτούς που αντιτάσσονται στο σχέδιο. Φτηνοί τακτικισμοί πάνω σε μία εθνική προδοσία που έρχεται ύστερα από μία εθνική τραγωδία. Πολιτικαντισμός πάνω στο αίμα των Ηρώων και των Αγνοούμενων. Το ζητούμενο είναι ότι πέραν της φτηνής αντιπολιτευτικής ρητορείας ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμα φορά τάσσεται στο πλευρό των διεθνών τοκογλύφων που τα σκοτεινά τους σχέδια περνάνε μέσα από την προδοσία των Εθνικών Θεμάτων. 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου