" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Νέα "επέλαση" από κλιμάκιο της Eurostat στην Αθήνα!!!

Κρίσιμο θα είναι το επόμενο δεκαπενθήμερο για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, καθώς φτάνει αύριο στην Αθήνα νέο κλιμάκιο της Eurostat  προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για το έλλειμμα.
 Το πρώτο κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που βρέθηκε στην Αθήνα πριν από δύο εβδομάδες, έφυγε άπρακτο χωρίς να έχει τελικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009.
Εν όψει τη δημοσιοποίησης των στοιχείων για όλα τα κράτη μέλη, η Κομισιόν  στέλνει στη χώρα τους ελεγκτές με εντολή να κλείσει οριστικά το θέμα – να επιστρέψουν δηλαδή στις Βρυξέλλες με ακριβή στοιχεία για τα έτη 2006-2009 για τα οποία υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.
Μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου, μια ημέρα πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις την ΕΛ.ΣΤΑΤ. με τα στελέχη της Eurostat για το καθορισμό του ελλείμματος του προηγούμενου χρόνου.
Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ενημερώσει για το ενδεχόμενο αποκλίσεων για τα στοιχεία του 2009 από τον περασμένο Μάιο, ενώ δεν αποκλείει αναθεώρηση του μνημονίου σε περίπτωση που η επίπτωση της υπέρβασης του περυσινού ελλείμματος στο φετινό είναι μεγάλη.
Σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πάντως ότι αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Eurostat δεν θα επηρεάσει την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
Το πρόγραμμα δεν θα εκτροχιασθεί, πετυχαίνουμε τους στόχους μας παρά την όποια αναθεώρηση, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ. 

Από : NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου