" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ΓΙΑ ΟΛΑ ...

Στη σημερινή τους συνάντηση στη Βουλιαγμένη,
έγινε μια ανασκόπηση των όσων συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της σύστασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Αθήνα.

Για το Αιγαίο:

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το περιεχόμενο των συνομιλιών στις δύο συναντήσεις που είχε τον Ιούνιο ο γ.γ. του ΥΠΕΞ, κ. Ι. Αλ. Ζέππος, και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Σινιριόγλου (ο οποίος ήταν παρών στη Βουλιαγμένη), δεν είχε πλήρη γνώση το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει και την ευθύνη χειρισμού των ζητημάτων αυτών
Στις επαφές που υπήρξαν στη Βουλιαγμένη η τουρκική πλευρά επέμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους κίνδυνους που δημιουργεί ο «εγκλωβισμός τουρκικών μαχητικών από τα ραντάρ των ελληνικών μαχητικών στη διάρκεια των αερομαχιών» και προτάθηκε η μείωση των εξόδων αεροσκαφών των δύο πλευρών στο Αιγαίο.

 
Για την μειονότητα:

Η τουρκική πλευρά έθεσε και όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, τα οποία συνδέει ευθέως με τα ζητήματα του Πατριαρχείου. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα «θρησκευτικών ελευθεριών και μειονοτήτων», ο κ. Ερντογάν έκανε ειδική μνεία στις δικές του κινήσεις «καλής θέλησης», απαριθμώντας την... επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας σε 12 μητροπολίτες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στη Σύνοδο του Πατριαρχείου.

Πηγή : ethnos.gr
Ο Γρηγόριος Σχολάριος (Γεννάδιος) λαμβάνει από τον Μωάμεθ τον Πορθητή τα οφίτσια...
Σχόλιο
Από την  Λία Βλάχου,kapodistria.

Με μια γρήγορη ματιά, όχι όμως πρόχειρη αφού έχουμε αναφερθεί και πάλι στα θέματα αυτά, βλέπουμε πως σχεδόν,για να μην πω ολοκληρωτικά σε όλα, τα διμερή "προβλήματα" που απασχολούν τα δυό κράτη, το κόστος από μια μελλοντική συμφωνία θα πέσει στις πλάτες της Ελλάδος!!!

Και φυσικά ακόμη και ο πλέον αδαής, το καταλαβαίνει αυτό, αφού η όποια παραχώρηση στο Αιγαίο δεν μπορεί παρά μονάχα την Ελλάδα να πλήξει! Γιατί απλά το Αιγαίο είναι ένας χώρος που κρύβει πολλούς "θησαυρούς", από κάθε άποψη!!!

Η λογική που παρακολουθούμε τουλάχιστον τα τελευταία 150 χρόνια, είναι η με κάθε τρόπο εξασθένηση της χώρας μας, η απογύμνωσή της μέχρι να φτάσει στο σημείο να καταστήσει εαυτόν υποτελή στις επιταγές του Διεθνούς Κατεστημένου ή αλλιώς Παγκόσμιου Διευθυντήριου!!!

Ποιός είναι αυτός που θα πρέπει να πει στην Ελλάδα ότι το καθεστώς του Αιγαίου,αδικεί την γείτονα χώρα; Με αυτή την "λογική" τότε πρέπει και η Ελλάς να ζητήσει λόγο στον Ελλήσποντο, στα Δαρδανέλια, όπου και λόγω ιστορικότητας έχει κληρονομικά δικαιώματα!!! 

Στο θέμα των μειονοτήτων, τώρα, για ακόμη μια φορά, ιστορικά, παρακολουθούμε την Εκκλησία να βάζει την "αγία χείρα " της στα λεπτά αυτά θέματα! 
Το "χαρτί" που παίζει ο Ερντογάν με τον οικουμενικό πατριάρχη, για ακόμη μια φορά μας θυμίζει το χαρτί του έπαιξε ο Μωάμεθ με το ιερατείο της Κων/πολης !
Μας θυμίζει τις προδοσίες του ιερατείου και τα οφίτσια που κέρδισαν από τέτοιες "ανίερες" συμφωνίες!!!

Έτσι έρχεται τώρα ο Ερντογάν και λέει :  
" επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας σε 12 μητροπολίτες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στη Σύνοδο του Πατριαρχείου.

Λες και εμάς μας ενδιαφέρει αν συμμετέχουν στην σύνοδο οι μητροπολίτες ή όχι!!! Σκασίλας ΜΕΓΑΛΗ !!!  
Δηλαδή είναι αυτό που λένε : 'Γη και ύδωρ" στους Τούρκους αρκεί να πηγαίνουν ΟΛΑ ΚΑΛΑ στην εκκλησία!!!

Ε, ΟΧΙ !!! 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!
ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ, ΕΊΤΕ ΑΥΤΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ, ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΜΥΡΝΗ, ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΝΤΟΣ!!!

Και ο ...μην πω,Παπανδρέου δίνει το στίγμα πρός την κατεύθυνση μιας ακόμη ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ :  " συζητήθηκαν θέματα «θρησκευτικών ελευθεριών και μειονοτήτων" !!!

Τι άλλο πιά μπορεί να μας περιμένει; 
Να τολμήσω να κινδυνολογήσω λέγοντας  πως το επόμενο θύμα θα είναι ...η Κρήτη;;; !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου