" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

«μαχαίρι» στους μισθούς των ζημιογόνων ΔΕΚΟ !!!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τα σχέδια για περικοπές μισθών στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν οι απολύσεις. Υποστήριξε ότι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. 
 "Βλέπουμε ότι οι μισθοί σε αυτές τις ΔΕΚΟ είναι πολλές φορές διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι των ανάλογων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Είναι πολύ υψηλοί οι μισθοί που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη συμβολή στις υπηρεσίες", είπε για τις ζημιογόνες εταιρείες. 
"Σκοπός σε όλες τις ΔΕΚΟ είναι να μη χάσει κανείς τη δουλειά του", πρόσθεσε.
Ο Γιώργος Πεταλωτής σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να χάσουν "τα σωστά εργασιακά δικαιώματα με τις λογικές αμοιβές και όχι με αμοιβές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, ειδικά σήμερα".
Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αναδιάρθρωση των ζημιογόνων επιχειρήσεων του Δημοσίου, είπε  πως "θα ανοίξει συζήτηση, θα υπάρχει διαβούλευση και θα υπάρχουν αποφάσεις, αλλά με τα ίδια κριτήρια που βάζουμε και για τον ΟΣΕ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου