" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ματαιώνεται με απόφαση του Κατάρ το έργο της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων, τόσο μέσα στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση. 
Ως αιτία αναφέρεται η διαφορά μεταξύ των επενδυτών από το Κατάρ και των Ιταλών καταναλωτών, στην οποία δε βρέθηκε συμβιβαστική λύση αναφορικά με την τιμή διάθεσης του προϊόντος.

Η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε με επιστολή από το Κατάρ, στον Υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, όπου γνωστοποιείτο η απόφαση του Εμιράτου να αποσύρει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο κονσόρτσιουμ για την επένδυση στον Αστακό. 
Ο Υφυπουργός υποστήριξε ότι σε διακρατικό επίπεδο έγιναν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση του έργου με ταχύτατους ρυθμούς, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία σε ιδιωτικό επίπεδο.
Ο Ελληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η ακύρωση της επένδυσης δεν επηρεάζει τα έσοδα του μνημονίου.

Από : SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου