" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παραλύει το Δημόσιο, κανονικά οι συγκοινωνίες

Απεργεί η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να ακυρωθεί το Μνημόνιο

Mετ΄ εμποδίων θα λειτουργήσει σήμερα ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα «την ακύρωση του μνημονίου» και αιχμή το ενιαίο μισθολόγιο .
Προβλήματα θα υπάρξουν στις εφορίες τις συναλλαγές με ασφαλιστικά ταμεία , τους δήμους , και τα σχολεία ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας των γιατρών και του προσωπικού .


Ματαιώσεις θα έχουμε και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Οι συγκεντρώσεις


Συγκεντρώσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στις 11:00 στην Ομόνοια


Κανονικά θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι συνδικαλιστές στον δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο, αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης, υπογράμμισε  σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.


Δήλωσε ότι η κυβερνητική πολιτική βάζει στο στόχαστρο τους μισθούς κατ΄αρχήν των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και γενικότερα, αναφέροντας τις συνέπειες που θα έχει για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα η υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων και η θεσμοθέτηση της υπεροχής των επιχειρησιακών συμβάσεων.

 

Οι αλλαγές στις πτήσεις
 

Ματαιώνονται 15 σκέλη πτήσεων της Aegean, συγκεκριμένα από Αθήνα με επιστροφή για Χίο, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Χανιά.

Επίσης, ματαιώνονται οι πτήσεις A3 114 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Α3 661 Αθήνα - Ηράκλειο και Α3 319 Ηράκλειο - Αθήνα.


Παράλληλα, η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 18 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού καθώς και σε 35 σκέλη πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου.


Από την πλευρά της η Olympic Air ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται 16 δρομολόγια και συγκεκριμένα από Αθήνα μετ΄ επιστροφής για Θεσσαλονίκη-Σαντορίνη- Ικαρία- Πάρο- Σύρο - Μήλο- Κύθηρα- Αστυπάλαια- Σάμο- Ρόδο- Αλεξανδρούπολη και Μύκονο.


Επίσης, ματαιώνονται οι πτήσεις Ρόδος-Κάρπαθος-Ρόδος και Ρόδος-Καστελόριζο-Ρόδος, καθώς και Θεσσαλονίκη-Ρόδος-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη


Η Olympic Air τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης σε 18 πτήσεις εσωτερικού καθώς και σε 13 πτήσεις εξωτερικού.



Πηγή: Πρώτο Θέμα on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου