" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΟΧΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΟΧΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΛΕΕΙ Ο Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ...

"Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του μνημονίου, νέων μέτρων και αναδιάρθρωσης του χρέους", απάντησε ο Γ. Πεταλωτής σε ερώτημα αν η επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού δανείου έχει και "κρυφούς" όρους. 
  "Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο, από εκεί και πέρα ακούγεται μια συζήτηση που έρχεται σαν επιβράβευση του κυβερνητικού προγράμματος" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι το "όχι" της Γερμανίας δεν απασχολεί την Ελλάδα, καθώς "πρόκειται για μια δημόσια συζήτηση πλέον και η κυβέρνηση ασχολείται με την απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων".
Ξεκαθάρισε, δε, ότι η όποια δημόσια συζήτηση γίνεται αποκλειστικά για το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και όχι σε νέα δάνεια. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους, όσον αφορά στην κριτική του Παντελή Οικονόμου στον υπουργό Οικονομικών, αλλά και στις ενστάσεις και άλλων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για την οικονομική πολιτική. Με τη φράση "ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο υπουργός που έχει εκτεθεί περισσότερο από όλους στα μεγάλα ζητήματα και τα έχει αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο" και την επισήμανση πως "εάν δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά μπορεί να μην είχαμε φτάσει σε αυτά τα αποτελέσματα", ο Γ. Πεταλωτής σχολίασε την άποψη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παντελή Οικονόμου, ότι "είναι καλύτερο ο υπουργός Οικονομικών να μη μιλάει πολύ".
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι "οι βουλευτές έχουν την πολιτική αυτόνομη οντότητά τους και δικαιούνται και υποχρεούνται να λένε τις απόψεις τους". 

Από : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου