" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΛΙ Ο Γ.Α.Π. ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ !!!

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τα περί «διεφθαρμένης χώρας»Γ. Παπανδρέου
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Ελευθεροτυπία», σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Γκι Σούλερ, επισημαίνει: «Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, αλλά υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δηλαδή το 2009».
Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Irish Times», στο οποίο φιλοξενούνταν το Σάββατο οι ακριβείς δηλώσεις του κ. Γιούνκερ σημειωνόταν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είχε πει: «Δεν μπορούσα να αποκαλύψω τα όσα γνώριζα (για την ελληνική οικονομία). Ήξερα ότι ένα από τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει: "Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα". Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε φερθεί τελείως διαφορετικά ξεκινώντας πριν από δεκαετίες».
Οι δηλώσεις Γιούνκερ έχουν δημιουργήσει αναστάτωση τόσο στην Φρανκφούρτη, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ να δηλώνει έκπληκτος από τις δηλώσεις Γιούνκερ, όσο και στην Ελλάδα, με τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Καραμανλή και Κ.Σημίτη να αρνούνται ότι έχουν κάνει εκείνοι τέτοιου είδους δηλώσεις και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να «φωτογραφίζει» τον Κ.Καραμανλή,
που του είχε εξομολογηθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας, εφημερίδες δημοσιεύουν διευκρινιστική ανακοίνωση εκπροσώπου του επικεφαλής του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία με πρώην πρωθυπουργό, αλλά στην δημόσια δήλωση του ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς.

Από : ΤΟΒΗΜΑonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου