" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Ὁ Ποῦτιν προειδοποιεῖ : Τό Κίεβο δέν θά εἶναι ἀσφαλές

φωτό 1,2

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές στρατηγικές αεροπορικές βάσεις

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο συμβούλεψε τους Αμερικανούς να ακούν τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και να καταφύγουν κατάλληλα, προειδοποιώντας για «συνεχιζόμενο κίνδυνο σημαντικών αεροπορικών επιθέσεων», σε νέα προειδοποίηση ασφαλείας που εκδόθηκε την Τετάρτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «είπε, και πολύ έντονα, ότι θα πρέπει να απαντήσει» στις πρόσφατες ουκρανικές επιθέσεις σε αεροδρόμια που φιλοξενούν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social το βράδυ της Τετάρτης, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της απροειδοποίητης συνομιλίας τους εκείνη την ημέρα.


Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε την προειδοποίηση ασφαλείας λίγες ώρες νωρίτερα, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία να «εντοπίσουν εκ των προτέρων τις τοποθεσίες καταφυγίων» και να «διατηρούν αποθέματα νερού, τροφίμων και φαρμάκων».

«Η Ρωσία έχει αυξήσει την ένταση των επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες και επί του παρόντος υπάρχει συνεχιζόμενος κίνδυνος σημαντικών αεροπορικών επιθέσεων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Την Κυριακή, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν πολλές ρωσικές αεροπορικές βάσεις σε μια συντονισμένη επίθεση που στόχευε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας με πυρηνικά όπλα. Η Μόσχα δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα εισερχόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν, χωρίς να επιβεβαιώσει τυχόν απώλειες ή να προβεί σε άμεση στρατιωτική απάντηση. Το Κίεβο στόχευσε επίσης πολλές ρωσικές αστικές τοποθεσίες σε πράξεις δολιοφθοράς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς το Σαββατοκύριακο, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 120 σε αυτό που η Μόσχα χαρακτήρισε τρομοκρατία.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την Τετάρτη τα περιστατικά δολιοφθοράς στις σιδηροδρομικές γραμμές στις περιοχές Bryansk και Kursk ως «αναμφίβολα τρομοκρατική ενέργεια» που διαπράχθηκε από το «παράνομο καθεστώς στο Κίεβο», το οποίο, όπως είπε, «μετατρέπεται σταδιακά σε τρομοκρατική οργάνωση ».

Σύμφωνα με τον κορυφαίο σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής Yury Ushakov, ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τραμπ ότι αυτές οι επιθέσεις είχαν ως στόχο να εκτροχιάσουν τις άμεσες συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ο δεύτερος γύρος των οποίων πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές σχετικά με την Ουκρανία, τόσο στο υψηλότερο επίπεδο όσο και μέσω άλλων καναλιών. Ο Τραμπ χαρακτήρισε την τηλεφωνική κλήση ως «μια καλή συζήτηση», αν και σημείωσε ότι «δεν ήταν αυτή που θα οδηγήσει σε άμεση ειρήνη».

Ἀπό :  swentr.site

Αὐτό περιμένουμε μέ ἀγωνία. Μοίρασε φουντουκάκια ἀγαπητέ μου Βλαδίμηρε ! 



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου