" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ὁ Νετανιάχου πάει γιά τό μεγάλο ῥίσκο !

Γράφει ὁ  Patrick Lawrence 

 Είναι γεγονός ότι το Σιωνιστικό σχέδιο είχε εκτεταμένα εδαφικά σχέδια στα εδάφη που είναι γνωστά ως Παλαιστίνη, τουλάχιστον από τις αρχές του 20ού αιώνα.

Όπως έχουν υποστηρίξει άλλοι, η ανοιχτά ρατσιστική επίθεση των Ισραηλινών στους Παλαιστίνιους της Γάζας δεν πρέπει να εκλειφθεί ως ξαφνική έκρηξη βίας, ένα ξεκίνημα, αλλά ως μια ιδιαίτερα άγρια ​​συνέχεια της σιωνιστικής συμπεριφοράς για περισσότερο από έναν αιώνα.

Όταν η ιστορία αναδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο, γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι η εισβολή στη Γάζα από τα γεγονότα της περασμένης 7ης Οκτωβρίου δεν πρέπει να ιδωθεί μεμονωμένα. Τα πιο παθολογικά διαταραγμένα μέλη του καθεστώτος φρικιαστικών εκδηλώσεων του Μπέντζαμιν Νετανιάχου - κυρίως, αλλά όχι μόνο, ο Bezalel Smotrich και ο Itamar Ben–Givr, οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Ασφάλειας - δεν ήταν ποτέ επιφυλακτικοί σε αυτό το σημείο.

Είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένοι στην αποκατάσταση του Eretz Yisrael ( Γή του Ισραήλ ἤ Μεγάλο Ἰσραήλ), της μυστικιστικής Γης του Ισραήλ, η οποία, ερμηνευμένη με διάφορους τρόπους ανά τους αιώνες, θα μπορούσε να εκτείνεται από την Ερυθρά Θάλασσα μέχρι την κοιλάδα του Ευφράτη.

Ἀπό τόν Νεῖλο στόν Εὐφράτη ( Γῆ Ἰσραήλ - Μεγάλο Ἰσραήλ) φωτό

Αλλά οι τρελοί εξτρεμιστές στους οποίους ο Νετανιάχου οφείλει την πολιτική του επιβίωση δεν έχουν ακόμη προχωρήσει αρκετά ώστε να μετατρέψουν τα οράματά τους σε σαφή πολιτική. Αυτό αλλάζει;

Αυτό είναι το ερώτημά μας, μαζί με ένα άλλο: Είναι το καθεστώς Μπάιντεν —ή σε αυτό το σημείο ο διάδοχός του— έτοιμο να «σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ», όπως θέλουν να το πουν οι Αμερικανοί ηγέτες, εάν τα εξτρεμιστικά όνειρα για βίαιη κατάκτηση μετατραπούν σε αληθινά, ζωντανά πολιτικά και στρατιωτικά σχέδια; Είμαι πεπεισμένος εδώ και αρκετό καιρό, καθώς έχω καταλάβει ότι πολλοί Παλαιστίνιοι είναι, ότι όταν τελειώσουν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής με τη Γάζα, θα στραφούν στη Δυτική Όχθη. Σε αυτό το σημείο διορθώνω τώρα τον εαυτό μου: Κατά την ερμηνεία μου, η IOF ( Iσραηλινές Δυνάμεις Κατοχῆς) , σε στενή συνεργασία με βίαιους Ισραηλινούς εποίκους, έχει ήδη ξεκινήσει την επίθεσή της στη Δυτική Όχθη.

Επίθεση στη Χεζμπολάχ

Τελευταία, οι Ισραηλινοί απειλούσαν επίσης ανοιχτά ότι θα εξαπολύσουν επίθεση πλήρους κλίμακας στη Χεζμπολάχ, το πολιτικό και στρατιωτικό κίνημα που ελέγχει τον νότιο Λίβανο. Και αυτό έχει ερμηνεία.

Ο Douglas Macgregor, ο απόστρατος συνταγματάρχης και τώρα εν ενεργεία σχολιαστής πολιτικο-στρατιωτικών υποθέσεων, είπε στο πρόγραμμα διαδικτυακής μετάδοσης, “Judging Freedom” , του Andrew Napolitano:

«Ό,τι κι αν συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, και ακόμα δεν είμαι πεπεισμένος ότι δεν επιτράπηκε να συμβεί,… η απόφαση τότε για επίθεση είχε πολύ μικρή σχέση με αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου και οτιδήποτε είχε να κάνει με ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας εθνοκάθαρσης, απέλασης ή γενοκτονίας, όπως θέλετε πείτε το, των Αράβων στη Γάζα και, τελικά των Αράβων στη Δυτική Όχθη».


Αυτό φαίνεται σωστό αλλά δεν ανταποκρίνεται στην αναδυόμενη πραγματικότητα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Napolitano έπαιξε ένα βιντεο-κλιπ του Νετανιάχου να απευθύνεται σε ομήγυρη αξιωματούχων, τουλάχιστον μερικοί από τους οποίους είναι Αμερικανοί, την περασμένη Παρασκευή:

«Το Ιράν μας πολεμά σε έναν πόλεμο επτά μετώπων. Προφανώς, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ. Οι Χούτι, πολιτοφυλακές στο Ιράκ και τη Συρία, Ιουδαία και Σαμάρεια στη Δυτική Όχθη. Το ίδιο το Ιράν.

Θα ήθελαν να ανατρέψουν την Ιορδανία. Στόχος τους είναι να έχουν μια συνδυασμένη χερσαία επίθεση από τα διάφορα μέτωπά τους μαζύ με συνδυασμένους βομβαρδισμούς πυραύλων. Μας δόθηκε η ευκαιρία να το καταστρέψουμε. Και θα το κάνουμε.

Η πρώτη απαίτηση είναι να κόψει αυτό το χέρι [κάνει χειρονομίες σαν να κόβει το δεξί του μπράτσο], τη Χαμάς. Οι άνθρωποι που μας κάνουν αυτά τα πράγματα δεν θα είναι εκεί. Θα έχουμε μεγάλη μάχη, δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη, αλλά θα τους ξεφορτωθούμε. Πρέπει επίσης να αποτρέψουμε τα άλλα στοιχεία του τρομοκρατικού άξονα του Ιράν. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον άξονα.

Ο άξονας δεν απειλεί μόνο εμάς. Απειλεί κι᾿εσάς. Είναι στην πορεία για να κατακτήσει τη Μέση Ανατολή — να κατακτήσει τη Μέση Ανατολή — να κατακτήσει. Αυτό σημαίνει να κατακτήσει τη Σαουδική Αραβία, να κατακτήσει την Αραβική Χερσόνησο, είναι απλώς θέμα χρόνου. Και αυτό που τους στέκεται εμπόδιο είναι ένας μικρός Σατανάς, αυτοί είμαστε εμείς, στο δρόμο προς τον μεσαίου μεγέθους Σατανά, αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι — πάντα προσβάλλονται όταν τους λέω ότι — "Είστε ο μεγάλος Σατανάς ". Και πρέπει να το σταματήσουμε αυτό».

Από όσο γνωρίζω - και περισσότερα σε αυτή τη γραμμή μπορεί να λέγονται τακτικά στις κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου του Νετανιάχου - αυτή είναι η πιο σαφής δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού μέχρι σήμερα για το πώς το Ισραήλ αντιλαμβάνεται το απαρτχάιντ τη Μέση Ανατολή και τη θέση του σε αυτήν. Ο κίνδυνος αυτού του οράματος θα είναι αμέσως προφανής.

Με απολύτως σαφή γλώσσα, η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει ουσιαστικά ανακοινώσει ότι η πολιτική της είναι να διευρύνει αυτό που είναι τώρα η επίθεση στη Γάζα, τις κλιμακούμενες επιθέσεις της IOF στη Δυτική Όχθη και τις προκλήσεις του Ισραήλ κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου. Όσο κι αν αυτές οι δηλώσεις αντικατοπτρίζουν την πολιτική πίεση που ασκούν οι εξτρεμιστές στο υπουργικό του συμβούλιο στον Νετανιάχου, η επίσημη πολιτική κινείται προς την κατεύθυνση τους.

Βλέπουμε ήδη αυτό το μοτίβο, όπως σημειώθηκε, στα εδάφη της Δυτικής Όχθης. Όπως ανέφεραν οι New York Times την περασμένη εβδομάδα, παράνομοι έποικοι, υπό την προστασία της IOF, έχουν κλέψει περισσότερη γη από Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής γι᾿αυτή τήν χρονι, συνήθως υπό την απειλή όπλου, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την υπογραφή των Συμφωνιών του Όσλο το 1993. Πηγές της Δυτικής Όχθης αναφέρουν ότι μέχρι έως και 9.000 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τα γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίουκυρίως αγόρια και νεαροί άνδρες, εκείνοι που συνήθως τείνουν να οργανώσουν ένα ένοπλο κίνημα αντίστασης.

Κατά την ανάγνωση αυτή είναι η εκδοχή της Δυτικής Όχθης για την επίθεση στη Γάζα. Χωρίς F-16, άρματα μάχης ή βαρύ πυροβολικό αυτή τη φορά: Η ανάπτυξή τους θα διακινδύνευε σοβαρή διεθνή καταστροφή. Όχι, η εκστρατεία της Δυτικής Όχθης θα διεξαχθεί λίγο πολύ αόρατα - ένα αγρόκτημα ή ένας ελαιώνας, ένα χωριό ή ένας δολοφονημένος έφηβος ή ένα χιλιόμετρο δρόμου τη φορά.

Η υπεροχή των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Ο μεγαλύτερος πόλεμος, ο πόλεμος πέρα ​​από τη Δυτική Όχθη, είναι φυσικά άλλο θέμα. Το Ισραήλ γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ανίκανο να διεξαγάγει κάτι σαν «πόλεμο επτά μετώπων» από μόνο του: Αποτυγχάνει στη Λωρίδα της Γάζας εδώ που τα λέμε.

Ο Νετανιάχου επέλεξε αυτή τη στιγμή για να κάνει μια προσπάθεια να φέρει τις ΗΠΑ σε κάποιου είδους μια για πάντα σύγκρουση που θα άφηνε το Ισραήλ στην ανώτατη θέση στην περιοχή - και έτσι θα απειλούσε αμέσως να είναι ο πιο επικίνδυνος πόλεμος στον κόσμο - από πότε , ποιος ξέρει.

Φτάνουμε στο δεύτερο από τα ερωτήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Εάν ο Νετανιάχου συνεχίσει να προκαλεί τον πολυμέτωπο πόλεμό του, το καθεστώς Μπάιντεν ή η κυβέρνηση που το ακολουθεί θα συνεχίσει να προσφέρει την «άνευ όρων υποστήριξη» που έχουν επεκτείνει οι ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ για πολλές δεκαετίες;

Μακάρι αυτή να ήταν μια πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ ανακαταλάβει τον Λευκό Οίκο, οποιοιδήποτε μέτριοι περιορισμοί μπορεί να νιώθει τώρα η Ουάσιγκτον - καθώς συνεχίζονται οι βαρβαρότητες στη Γάζα - θα εξαφανιστούν. Τι γίνεται, όμως, με τον Μπάιντεν, με την ελάχιστη ευκαιρία που θα είναι υποψήφιος τον Νοέμβριο, και την πολύ, πολύ απρόσμενη πιθανότητα να κερδίσει; Τι γίνεται με έναν Δημοκρατικό διάδοχο που νικά τον Τραμπ;

Πριν από μια-δυο βδομάδες, καθώς τα πράγματα θερμαίνονται κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου, ο Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου —ή λέει ότι είπε στον Νετανιάχου— ότι εάν το Ισραήλ εισβάλει στον νότιο Λίβανο, θα το κάνει χωρίς την αμερικανική υποστήριξη. Άλλη μια κόκκινη γραμμή φαίνεται. Ο Μπάιντεν έχει σχεδιάσει τόσες από αυτές όσες και ρίγες στην Old Glory ( σημαία ΗΠΑ) .

Υπάρχει η αποκρουστικά έντονη εμπιστοσύνη που δείχνει ο Νετανιάχου όταν περιγράφει έναν ευρύτερο πόλεμο πολύ πέρα ​​από τις δυνατότητες του Ισραήλ. Και υπάρχει η δύναμη που ασκεί το ισραηλινό λόμπι στην Ουάσιγκτον, κυρίως έναντι του Μπάιντεν, ο οποίος έχει λάβει περισσότερα κεφάλαια από την Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων του Αμερικανικού Ισραήλ, AIPAC - περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια μόνο κατά τη διάρκεια των ετών της Γερουσίας του - από οποιονδήποτε άλλον που έχει εκλεγεί στο αξίωμα.

Το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Wasp διέρχεται από το στενό του Γιβραλτάρ με ένα AH-1Z Viper και ένα MH-60S Sea Hawk- φωτό

Στα τέλη του περασμένου μήνα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έκανε μία από αυτές τις αθόρυβες υλικοτεχνικές κινήσεις που μερικές φορές φαίνεται να αποκαλύπτουν περισσότερα από ό,τι προβλεπόταν. Έστειλε ένα αμφίβιο επιθετικό πλοίο, το USS Wasp, στα νερά της ανατολικής Μεσογείου στα ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου. Μεταξύ των άλλων δυνατοτήτων του, το Wasp έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται εκκενώσεις μεγάλης κλίμακας.

Αλλά ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Associated Press, λίγο αμυντικά θα έλεγα, «Είναι θέμα αποτροπής», υπονοώντας ότι η ανάπτυξη είναι μέρος της διπλωματικής προσπάθειας της Ουάσιγκτον να αποτρέψει έναν επικίνδυνο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Για ένα λεπτό. Ποιον ακριβώς προορίζεται να αποτρέψει το Wasp ( η Σφήκα); Ούτε η Χεζμπολάχ ούτε το Ιράν θέλουν έναν πόλεμο με το Ισραήλ περισσότερο από ό,τι θέλουν να δουν οι ΗΠΑ. Δεν χρειάζεται αποτροπή εκεί.

Και ένα πλοίο έξω από τις ακτές του Λιβάνου δεν πρόκειται να αποτρέψει το Ισραήλ: Ενθαρρύνει αναμφίβολα «το εβραϊκό κράτος» στην προσπάθειά του να τσιγκλίσει τις ΗΠΑ στον μεγάλο πόλεμο για τον οποίο χάνει .

Ενώ ένα πλοίο κοντά στα θαλάσσια ύδατα του Λιβάνου δεν σηματοδοτεί καμία νέα μεγάλη δέσμευση για έναν μεγάλο νέο πόλεμο - ας μην υπερ-ερμηνεύσουμε - το μήνυμα φαίνεται ξεκάθαρο: Δεν θέλουμε νέο πόλεμο στα χέρια μας, Μπίμπι, αλλά αν τον προκαλέσεις λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε εκεί για εσάς, «στεκόμενοι με το Ισραήλ».

Το έχω γράψει ξανά, αλλά πρέπει να το επαναλάβω τώρα: Στο Ισραήλ οι ΗΠΑ έχουν ένα τέρας του Φράνκενσταϊν στα χέρια τους, και φαίνεται να υπάρχει μικρή προοπτική για οποιονδήποτε στην Ουάσιγκτον να έχει την ευφυΐα και το θάρρος να αποσυνδέσει τα ηλεκτρόδια.

Όσο επικίνδυνη κι αν κάνει το καθεστώς Νετανιάχου τη Μέση Ανατολή, θα είναι ακριβώς ο κίνδυνος στον οποίο θα βρεθούν οι ΗΠΑ.

Ἀπό : unz.com

Κάτι τά τελευταία γεγονότα στήν Γαλλία που ἔφεραν νικητή τῶν ἐκλογῶν τό ἀναρχοκομμούνι Μελανσόν τοῦ ὁποίου πρῶτο μέλημα ( ὅπως ἔχει δηλώσει)  εἶναι ἡ ἀναγνώρισις κράτους τῆς Παλαιστίνης, κάτι ὁ μικρός Ναπολέων Μακρόν πού θέλει τίς χώρες τῆς Ε.Ε. νά λαμβάνουν μέρος στήν κρίσιν τῆς Οὐκρανίας,ἀλλά κυρίως ὁ ἀρχιδολοφόνος Νετανιάχου πού τα παίζει ὅλα γιά ὅλα παρέα μέ τούς ἀρχισιωνιστές τῆς δολοφονικῆς κυβερήσεώς του,αὐτό τό καλοκαίρι δέν θά ξεφύγει ἀπό τό  « ζεῖν ἐπικινδύνως» ! Τό θέμα εἶναι μέχρι ποίου σημείου θά φτάσῃ αὐτό τό ...ἐπικινδύνως ...

Ἑτοιμαστεῖτε νά ζήσετε ἕνα « ἐπικίνδυνο Καλοκαίρι»


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου