" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Λαβρώφ : Πολυμερής συνεργασία γιά μία πιό δίκαιη,βιώσιμη παγκόσμια τάξιν

 «Εάν υπακούς στους κανόνες του ηγεμόνα, είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις. αλλά αν τολμήσεις να υπερασπιστείς τα εθνικά σου συμφέροντα θα κηρυχθείς παρίας»


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ( φωτόθα πραγματοποιήσει ορισμένες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ως πρόεδρος του Συμβουλίου. Η προεδρία της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας ξεκίνησε την 1η Ιουλίου. Ο Λαβρόφ θα ανοίξει τη συζήτηση σε υπουργικό επίπεδο με θέμα : 

"Πολυμερής συνεργασία προς το συμφέρον της εγκαθίδρυσης μιας πιο δίκαιης, δημοκρατικής και βιώσιμης παγκόσμιας τάξης".

«Θα μιλήσουμε για το πώς η Δύση προσπαθεί να χειραγωγήσει τους πάντες και τα πάντα», επισήμανε ο υπουργός... ( ἐδῶ)

Ομιλία Λαβρόφ στη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Βασικά σημεία

🔸Η Ρωσία είναι έτοιμη να επιδιώξει ισορροπία συμφερόντων για την επίλυση της τρέχουσας κρίσης στην Ουκρανία.

🔸Η Μόσχα καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται για την υπέρβαση της ουκρανικής κρίσης να εξετάσουν το θέμα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

🔸Η απόφαση του Βερολίνου να υποταχθεί στις ΗΠΑ και να αναπτύξει αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφός του αποτελεί «ταπείνωση» για τη Γερμανία.

🔸Η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ προχωρά στην περιοχή του Ειρηνικού με στόχο να υπονομεύσει την αρχιτεκτονική με επίκεντρο τον ASEAN.

🔸Η επίλυση της τρέχουσας ευρωπαϊκής κρίσης θα πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένα βήματα για την εξάλειψη των απειλών για τη Ρωσία που προέρχονται από τη Δύση. ( ἐδῶ


Όλες οι ενέργειες του ΝΑΤΟ βασίζονται στη διασφάλιση της κυριαρχίας των ΗΠΑ - Λαβρόφ στο ΣΑΗΕ
«Εάν υπακούς στους κανόνες του ηγεμόνα, είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις. αλλά αν τολμήσεις να υπερασπιστείς τα εθνικά σου συμφέροντα θα κηρυχθείς παρίας», είπε αφού ανέφερε τη "Φάρμα των Ζώων" του Τζορτζ Όργουελ για να εκθέσει την υποκρισία των ηγεμόνων ( ἐδῶ)



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου