" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Ὁ Ῥαϊσί « πλήρωσε» γιά τήν «νέα παγκόσμια τάξιν» Ῥωσσίας-Ἰράν-Κίνας


Γράφει ὁ Pepe Escobar

 Το όραμα του Ιρανού Προέδρου Ebrahim Raisi προς τα ανατολικά ήταν καθοριστικό για την προώθηση του στρατηγικού δεσμού Μόσχας-Τεχεράνης-Πεκίνου και χάραξη μιας πορείας προς τη θεσμοθέτηση της πολυπολικότητας.

Μέσα σε όλη τη θλίψη και τον πόνο για την απώλεια του Ιρανού Προέδρου Ebrahim Raisi, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δείξουμε την κρίσιμη διαδρομή που βοήθησε να χαράξει προς μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Στα σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ο Ραΐσι ανέλαβε την ιρανική προεδρία, η ευρασιατική ολοκλήρωση και η προσπάθεια προς την πολυπολικότητα διεξήχθησαν ουσιαστικά από τρεις σημαντικούς παράγοντες: τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.

Οι οποίες, διόλου τυχαία, είναι οι τρεις κορυφαίες «υπαρξιακές απειλές» για την ηγεμονική εξουσία.

Στις 10 το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τον πρεσβευτή του Ιράν στη Μόσχα, Καζέμ Τζαλάλι, να βρεθεί στο τραπέζι σε μια αυτοσχέδια συνάντηση με την αφρόκρεμα της Ρωσικής Ομάδας Άμυνας.

Αυτή η πρόσκληση ξεπέρασε πολύ τις μυωπικές εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το εάν ο πρόωρος θάνατος του Ιρανού προέδρου οφειλόταν σε «τυχαίο δυστύχημα» ή σε πράξη δολιοφθοράς. Προήλθε από τους καρπούς της ακούραστης δουλειάς του Raisi για να τοποθετήσει το Ιράν ως ένα έθνος με ανατολικό προσανατολισμό, σφυρηλατώντας θαρραλέα στρατηγικές συμμαχίες με τις μεγάλες δυνάμεις της Ασίας ενώ απαλύνει τις σχέσεις της Τεχεράνης με τους προηγούμενους περιφερειακούς εχθρούς .

Διευρυμένη ευρασιατική ολοκλήρωση

Επιστροφή σε εκείνο το κυριακάτικο βραδινό τραπέζι στη Μόσχα. Όλοι ήταν εκεί – από τον Υπουργό Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ και τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σόιγκου μέχρι τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ, τον Υπουργό Έκτακτης Ανάγκης Αλεξάντρ Κουρένκοφ και τον Ειδικό Βοηθό του Προέδρου, Ιγκόρ Λεβίτιν.

Το βασικό μήνυμα που απεικονίστηκε ήταν ότι η Μόσχα έχει την πλάτη της Τεχεράνης. Και η Ρωσία υποστηρίζει πλήρως τη σταθερότητα και τη συνέχεια της διακυβέρνησης στο Ιράν, η οποία είναι ήδη πλήρως εγγυημένη από το Σύνταγμα του Ιράν και τα λεπτομερή ενδεχόμενα για μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας υπό ακόμη και ασυνήθιστες συνθήκες.

Καθώς τώρα βρισκόμαστε βαθιά στη λειτουργία ολοκληρωτικού υβριδικού πολέμου – που συνορεύει με νευραλγικά σημεία – στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, τα τρία πολιτισμικά κράτη που διαμορφώνουν ένα νέο σύστημα διεθνών σχέσεων δεν θα μπορούσαν να είναι πιο προφανή.

Ρωσία-Ιράν-Κίνα (RIC) είναι ήδη διασυνδεδεμένα μέσω διμερών, ολοκληρωμένων στρατηγικών εταιρικών σχέσεων. είναι μέλη τόσο των BRICS όσο και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και ο τρόπος λειτουργίας τους αποκαλύφθηκε πλήρως για να το εξετάσει ολόκληρη η Παγκόσμια Πλειοψηφία στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής του Πούτιν με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Εν ολίγοις, καμία από τις τρεις ασιατικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψει στους άλλους εταίρους να αποσταθεροποιηθούν από τους συνήθεις υπόπτους.

Ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ

Ο εκλιπών Πρόεδρος Raisi και ο κορυφαίος διπλωμάτης του, ο υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian, αφήνουν μια αξιοσημείωτη κληρονομιά.

Υπό την ηγεσία τους, το Ιράν έγινε μέλος των BRICS, πλήρες μέλος του SCO και σημαντικός ενδιαφερόμενος στην Οικονομική Ένωση της Ευρασίας (EAEU). Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί πολυμερείς οργανισμοί που διαμορφώνουν το δρόμο προς την πολυπολικότητα.

Η νέα διπλωματική προσπάθεια του Ιράν έφτασε σε βασικούς Άραβες και Αφρικανούς παίκτες, από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και την Αίγυπτο μέχρι τη Λιβύη, το Σουδάν και το Τζιμπουτί. Η Τεχεράνη, για πρώτη φορά, διεξήγαγε μια εξελιγμένη, μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας ένα μπαράζ drones και πυραύλων από το ιρανικό έδαφος.


Οι σχέσεις Ιράν-Ρωσίας έφτασαν στο επόμενο επίπεδο στην εμπορική και στρατιωτικοπολιτική συνεργασία. Πριν από δύο χρόνια, ο Πούτιν και ο Ραΐσι συμφώνησαν σε μια συνολική διμερή συνθήκη. Το προσχέδιο του βασικού εγγράφου είναι πλέον έτοιμο και θα υπογραφεί από τον επόμενο πρόεδρο του Ιράν, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τη συνεργασία.

Όπως μου είπε ένα μέλος μιας ιρανικής αντιπροσωπείας πέρυσι στη Μόσχα, όταν οι Ρώσοι ρωτήθηκαν τι θα μπορούσε να είναι στο τραπέζι, απάντησαν: «Μπορείτε να μας ρωτήσετε οτιδήποτε». Και αντίστροφα.

Έτσι, όλες οι αλληλένδετες αποκλίσεις της στρατηγικής μετατόπισης του Raisi «Το βλέμμα στην Ανατολή» σε συνδυασμό με την προηγούμενη «στροφή στην Ασία» της Ρωσίας αντιμετωπίζονται από τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών του SCO συνεδριάζει αυτήν την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αστάνα, προετοιμάζοντας τη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου, όταν η Λευκορωσία θα γίνει πλήρες μέλος. Το κρίσιμο είναι ότι το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας ενέκρινε επίσης την απόφαση να ενταχθεί το Ριάντ, πιθανώς το επόμενο έτος.

Η συνέχεια της διακυβέρνησης του Ιράν θα εκπροσωπείται πλήρως στην Αστάνα μέσω του προσωρινού υπουργού Εξωτερικών Ali Bagheri Kani, ο οποίος ήταν ο νούμερο δύο του Amir-Abdollahian. Είναι βέβαιο ότι θα μπει αμέσως στη μάχη μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι για να συζητήσουν την πολυεπίπεδη πολυπολική πορεία.

Μια υπερηχητική κοινή δήλωση

Ο γενικός χάρτης του τι συνεπάγεται ένα νέο σύστημα αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διάσκεψη κορυφής Putin-Xi , μέσω μιας εκπληκτικής κοινής δήλωσης 10 κεφαλαίων , 12.000 λέξεων, με τη λέξη «συνεργασία» να εμφανίζεται τουλάχιστον 130 φορές.

Αυτό το έγγραφο μπορεί σωστά να ερμηνευθεί ως ένα κοινό υπερηχητικό μανιφέστο που ανατινάζει συνολικά την τεχνητή «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες» της Ουάσιγκτον.

Αυτή η παράγραφος ξεχωρίζει ιδιαίτερα:

Όλες οι χώρες έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ανεξάρτητα τα αναπτυξιακά τους μοντέλα και τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά τους συστήματα με βάση τις εθνικές τους συνθήκες και τη βούληση των ανθρώπων, να αντιτίθενται στην ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων χωρών, να αντιτίθενται στις μονομερείς κυρώσεις και στη «μακροπρόθεσμη δικαιοδοσία» χωρίς διεθνή βάση νόμου ή την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ν᾿ αντιτίθενται στη χάραξη ιδεολογικών γραμμών. Και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι η νεοαποικιοκρατία και ο ηγεμονισμός είναι εντελώς αντίθετοι με την τάση των καιρών και ζήτησαν ισότιμο διάλογο, ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων και προώθηση των ανταλλαγών και της αμοιβαίας γνώσεως μεταξύ των πολιτισμών.


Το Ιράν, στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις μέχρι θανάτου για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, μαθαίνει τώρα απευθείας από την Κίνα και τη Ρωσία για τις προσπάθειές τους να καταστρέψουν τις αφηγήσεις «αποσύνδεσης», καθώς και τις επιπτώσεις ενός τσουνάμι των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Για παράδειγμα, μια σειρά από σιδηροδρομικούς διαδρόμους Κίνας-Ευρώπης χρησιμοποιείται πλέον κυρίως για τη μεταφορά κινεζικών αγαθών στην Κεντρική Ασία και την επανεξαγωγή τους στη Ρωσία.

Ωστόσο, εν μέσω αυτής της άνθησης του εμπορίου, αυξάνονται και τα logistics bowling ( Μεταφορές, εφοδιαστική, αλυσίδα εφοδιασμού και αποθήκευση).   Σχεδόν κάθε ευρωπαϊκό λιμάνι αρνείται να χειριστεί οποιεσδήποτε αποστολές από ή προς τη Ρωσία. Και τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ρωσίας συνεχίζουν να έχουν προβλήματα: το Βλαδιβοστόκ δεν έχει χωρητικότητα για μεγάλα φορτηγά πλοία, ενώ η Αγία Πετρούπολη απέχει πολύ από την Κίνα.

Έτσι, το Κεφάλαιο 3 της κοινής δήλωσης Ρωσίας-Κίνας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη «συνεργασία λιμένων και μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης περισσότερων διαδρομών logistics» και στην εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας, «συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μεριδίου του τοπικού νομίσματος στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες» και στην αύξηση της βιομηχανικής συνεργασίας , «συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών τομέων όπως η κατασκευή αυτοκινήτων και σκαφών, η τήξη μετάλλων και τα χημικά».

Όλα αυτά ισχύουν και για τη συνεργασία Ρωσίας-Ιράν, για παράδειγμα, στον εξορθολογισμό του Διεθνούς Μεταφορικού Διαδρόμου Βορρά-Νότου ( INSTC ), ειδικά από το Αστραχάν στην Κασπία προς τα λιμάνια του Ιράν και στη συνέχεια μέσω δρόμων προς τον Περσικό Κόλπο.


Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Bagheri Kani είχε προηγουμένως παρατηρήσει ότι χάρη στην «εξαιρετική γεωπολιτική θέση» του Ιράν που φτάνει στη Δυτική Ασία, τον Περσικό Κόλπο, την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας και την ευρύτερη Ευρασία, το Ιράν μπορεί να συμβάλει στην «οικονομική ανάπτυξη και το οικονομικό δυναμικό» όλων των περιφερειακών παραγόντων. .

Η επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα περιελάμβανε μια επίσκεψη στη βορειοανατολική δύναμη του Harbin – η οποία έχει ισχυρούς γεωγραφικούς/ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Μια τεράστια έκθεση Κίνας-Ρωσίας προσέλκυσε πάνω από 5.000 εμπορικές εταιρείες. Δεν είναι τραβηγμένο να φανταστεί κανείς μια εξίσου επιτυχημένη έκθεση Ρωσίας-Ιράν σε ένα λιμάνι της Κασπίας.

 Πρόγραμμα Προμηθεύς 

Αυτό που συνδέει τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν είναι, πρώτα και κύρια, ένα διαφαινόμενο πλαίσιο που σχεδιάστηκε από τα κυρίαρχα κράτη πολιτισμού. Ο μοιραίος θάνατος του προέδρου-μάρτυρα Raisi δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο τη Μεγάλη Εικόνα.

Βρισκόμαστε στη μέση μιας μακράς διαδικασίας ενάντια σε ένα περιβάλλον που έχει συντελεστεί για δεκαετίες από τον πόνο και τον φόβο. Η διαδικασία έχει κερδίσει τεράστια έλξη τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας με την επίσημη έναρξη του "Νέοι δρόμοι του Μεταξιού" το 2013.

Οι Νέοι Δρόμοι του Μεταξιού και η Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI) είναι ένα Προμηθεϊκό Πρόγραμμα που είναι τόσο γεωπολιτικό όσο και γεωοικονομικό. Παράλληλα ήρθε η σταδιακή διεύρυνση του ρόλου του SCO ως μηχανισμού οικονομικής συνεργασίας. Για άλλη μια φορά, το Ιράν είναι κορυφαίο μέλος των BRI, SCO και BRICS.

Μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν της Ουκρανίας το 2014, η στρατηγική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας άρχισε πραγματικά να επιταχύνεται. Σύντομα, είχαμε επίσης το Ιράν να πουλάει σχεδόν όλη την παραγωγή πετρελαίου του στην Κίνα και να βρίσκεται υπό την προστασία της κινεζικής πυρηνικής ομπρέλας.

Μετά είχαμε την αυτοκρατορία να ταπεινώνεται στο Αφγανιστάν. Και η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (SMO) στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Και η επέκταση των BRICS σε πρώην δυτικά εδάφη στον Παγκόσμιο Νότο.

Κατά τη διάρκεια της αξιομνημόνευτης επίσκεψής του την Άνοιξη του 2023 στη Μόσχα, ο Σι είπε στον Πούτιν ότι θα συμβούν «αλλαγές που δεν έχουν παρατηρηθεί σε εκατό χρόνια» και ότι και οι δύο θα πρέπει να βρίσκονται στο τιμόνι αυτών των αναπόφευκτων αλλαγών.

Αυτό ακριβώς ήταν το επίκεντρο των συζητήσεών τους την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο.

Ο ιρανικός βομβαρδισμός του  υπερπροστατευμένου ισραηλινού εδάφους με τέλεια ακρίβεια – ως απάντηση σε μια τρομοκρατική επίθεση στο διπλωματικό του προξενείο σε τρίτη χώρα – έστειλε ένα πεντακάθαρο μήνυμα που άλλαξε το παιχνίδι, πλήρως κατανοητό από την Παγκόσμια Πλειοψηφία: πως η δύναμη του Ηγεμόνα στη Δυτική Ασία φτάνει στο τέλος της.


Η απώλεια του Rimland ( Τό ἀντίθετο τῆς Χάρτλαντ. Μία θεωρία πού ἀντιτιθεται σ᾿αὐτή τοῦ Μακάϊντερ, ἀπό τόν ὑποστηρικτή της καθηγητή διεθνῶν σχέσεων στό Γέϊλ Nicholas John Spykman. Μπορεῖτε νά διαβάσετε σχετικῶς ΕΔΩ Ἄς δοῦμε καί τό χθεσινό θέμα. Εἶναι ἄμεσα συνδεδεμένο ἐπίσης. Κι᾿ἐκεῖ ἔγινε προσπάθεια ἐξουδετερώσεως Ἠγέτη-προστάτη τῆς Πολιτιστικῆς Παραδόσεως, ὑπερασπιστή τῆς Πολυπολικότητος  ἐδῶ) είναι ανάθεμα για την απόλυτα αμερικανική γεωπολιτική. Πρέπει να επανέλθει στον έλεγχό του καθώς ξέρει πόσο σημαντικό είναι.

Νέα κατεύθυνση

Ο Άγγελος της Ιστορίας, ωστόσο, δείχνει προς μια νέα κατεύθυνση – προς την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν ως φυσικούς κυρίαρχους που διαμορφώνουν την επανεμφάνιση της Χάρτλαντ.

Συνοπτικά, αυτοί οι Τρεις Κυρίαρχοι έχουν το επιστημολογικό επίπεδο, τη θέληση, τη δημιουργικότητα, τις οργανωτικές δεξιότητες, το όραμα και τα εργαλεία δύναμης για να πραγματοποιήσουν ένα αληθινό προμηθεϊκό έργο.

Μπορεί να ακούγεται σαν θαύμα, αλλά η παρούσα ηγεσία και στα τρία κράτη μοιράζεται αυτήν την κοινή αντίληψη και προσπάθεια.

Για παράδειγμα, τι θα μπορούσε να είναι πιο δελεαστικό από την πιθανότητα ο πρώην διαπραγματευτής για τα πυρηνικά Saeed Jalili ως επόμενος πρόεδρος του Ιράν να συμμετάσχει στον νέο υπουργό Εξωτερικών Ali Bagheri Kani; Στο παρελθόν, ο Τζαλίλι είχε χαρακτηριστεί ως πολύ «σκληροπυρηνικός» για τους δυτικούς ουρανίσκους, αλλά η δύση δεν έχει πια σημασία σε αυτές τις ακτές.

Μετά την ανατολική και πολυπολική μεγάλη στροφή του Ραΐσι από την άστοχη, αποτυχημένη επίθεση προς τα δυτικά του πρώην Ιρανού «μεταρρυθμιστή» προέδρου Hassan Rouhani, ο Τζαλίλι μπορεί να είναι απλώς το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Ιράν. Και ω, τι τέλειο συμπλήρωμα στο δίδυμο Xi-Putin θα ήταν αυτό.

Ἀπό : unz.com

Εἴδατε πῶς κυνηγᾶ ἡ Καμπαλαρία ( Ἠγεμονία/Αὐτοκρατορία/παλαιά Δύσις ) τήν Πολιτιστική Παράδοσιν στήν οὐσία τήν ὕπαρξιν τῆς Ἀνθρωπότητος ; Νομίζει πώς οἱ παλαιές συνταγές της ( βγάζω ἀπό τήν μέση ὅ,τι μοῦ φράζει τόν δρόμο γιά τήν ὁλοκλήρωσιν τῶν σχεδίων μου) θά εἶναι πάντα ἐπιτυχής. Ἄμ δέ ! Ἔχουν ἀλλάξει πολλά πράγματα καί δέν θέλει νά τό καταλάβῃ. Τό βασικότερο εἶναι πώς ἔχει ἐκπέσει τοῦ "θρόνου" της καί δέν λέει νά τό χονέψῃ... Δέν πειράζει καθόλου,ἀφοῦ θά τό καταλάβῃ μία καί καλή. 

Οἱ βάσεις, τά θεμέλια πού ἔχουν χτίσει οἱ τρεῖς πολιτιστικές δυνάμεις ( Ῥωσσία, Κίνα, Ἰράν) εἶναι πολύ στέρεες. Τό οικοδόμημα θεριεύει σιγά-σιγά καί ὅταν τό ᾿δοῦν ἐμπρός τους,οἱ τῆς Δύσεως, ἕνα τεράστιο ἱερό βουνό προστασίας τοῦ Ἀνθρωπίνου Πολιτισμοῦ, δέν θά μποροῦν νά κάνουν τίποτε ἄλλο πέραν τῆς παραδοχῆς τῆς ἧττας τους. Δέν πρὄκειται νά τούς σώσῃ τίποτε. Δέν πρὄκειται νά ἔχουν οὔτε τό ἐλάχιστον περιθώριο ἀντιδράσεως. Τελεία καί παύλα. 


Ἡ Πελασγική

32 σχόλια:

  1. Απο την στιγμη που οι Εβραιοι εχουν ξεσαλωσει, δεν υπηρχε αλλος τροπος δια την ιερα συμμαχια Ρωσσια-Κινα-Ιραν απο του να ορθωσουν το αναστημα τους και να κηρυξουν τον πολεμο εναντιον τους δια την σωτηριαν του Ανθρωπινου Πολιτισμου.

    Διαβαστε και φριξτε τι λεει αυτος ο Ραβινος.

    https://i.ibb.co/QdXpBRT/Friedman.jpg
    ''Η ηθικη του πολεμου των λευκων μη σκοτωνετε αμαχους και παιδια, μη καταστρεφετε ιερους τοπους ειναι ανοησιες. Ο μονος ηθικος πολεμος ειναι ο τροπος των Ιουδαιων. Σκοτωστε και καταστρεψετε τα παντα. Τοτε οσοι απομεινουν δεν θα πιστευουν οτι θα τους σωσει ο Θεος τους''.

    Καλησπερα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτό δέν λέει καί ὁ Νετανιάχου σήμερα, ὅταν ἐπικαλεῖται τά λόγια τοῦ Γιαχβέ τους πρός τόν Σαούλ ;

      "Πηγαίνετε τώρα καί νικῆστε τόν Ἀμαλήκ καί καταστρέψτε ὅλα ὅσα ἔχει· καί μήν τόν λυπηθεῖτε· ἀλλά
      θανατῶστε καί τόν ἄντρα καί τήν γυναῖκα, ἀπό τόν νεαρὸ μέχρι τό βρέφος, ἀπό τό βόδι μέχρι τό πρόβατο, ἀπό τήν καμήλα μέχρι τό γαϊδούρι "

      Ἁκριβῶς τό ἴδιο. Συνεπῶς εἶναι γνωστότατη ἡ "ἠθική" τῶν ἐβραίων καί ὅσοι δέν τό βλέπουν ἤ ἐμμέσως τούς στηρίζουν ὑποστηρίζοντας πώς ὅλοι ἴδιοι εἶναι, θά ἔλεγα πώς ἔχουν ἐπάνω τους τήν ἴδια ἐνοχή.

      Ἐπαναλαμβάνω τήν τελευταία παράγραφο τοῦ Ἐσκομπάρ :

      « Μετά την ανατολική και πολυπολική μεγάλη στροφή του Ραΐσι από την άστοχη, αποτυχημένη επίθεση προς τα δυτικά του πρώην Ιρανού «μεταρρυθμιστή» προέδρου Hassan Rouhani, ο Τζαλίλι μπορεί να είναι απλώς το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Ιράν. Και ω, τι τέλειο συμπλήρωμα στο δίδυμο Xi-Putin θα ήταν αυτό.»

      Ὅσοι δέν βλέπουν τόν ἱερό ἀγῶνα τῶν Ῥωσσίας -Κίνας - Ἰράν ἁπλῶς κουβαλοῦν νερό στόν σιωνιστικό μύλο...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ahoy !

      Διαγραφή
    2. Εν τω μεταξύ μούγκα η κυβέρνηση Μητσομιζοτακη για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου, ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν ως ορίζουν οι θεσμοί(το υπεξ στην αρχή δεν έβγαλε ανακοίνωση,δεν γνωρίζω για μετά που τους πήραν χαμπάρι),ακόμα και οι Τούρκοι που είναι έχθροι με το Ιράν έκαναν δήλωση.Όμως με τον Ζελενσκυ τηλεφωνήθηκε λένε η κουλα(ποιό γελοίος δεν υπάρχει) ,και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία είπε στον Ζελένσκυ,εντάξει δυτικό Ισραήλ κάποιες περιοχές της Χωρας ρε κούλα κατά τα σχέδια σας , όμως κρατάτε και τα προσχήματα ρε κούλα,σαλόμ και ούστ λέμε...πως το λεγε ρε κούλα ο γίος της καλογρίας:αμα ζήσω θα τους .........αμα πεθάνω θα μου .........

      Διαγραφή
    3. Ο κομμουνισμός είναι εβραϊκ΄εφεύρεσις.
      Όλα τα κουμμουνιστικά καθεστώτα τα ίδρυσαν οι εβραίοι.
      Στο μοναδικό που δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση είναι το κομμουνιστικό καθεστώς τα Κίνας!
      Ὅσοι δέν συμφωνούν ἁπλῶς κουβαλοῦν νερό στόν σιωνιστικό μύλο...

      Διαγραφή
    4. Βεβαίως μοῦγκα. Καί τί λένε γιά ὅσους κάνουν πώς δέν συνέβη τίποτα ; Κάπου εἶναι μπλεγμένοι,ἔτσι ;
      Ἔμ ἔτσι εἶναι τά δουλικά.

      Ὅσο γιά τόν ψηλοτακουνάκια καί τά σου ξου μου μέ τόν Κούλη,ἁπλῶς : ὅμοιος ὁμοίῳ ἀεί πελάζει...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    5. Ἔτσι λές γιά τό κομμουνιστικό κόμμα Κίνας; Μπορεῖ καί νά ἔχῃς δίκαιο,ἀλλά αὐτά τά ὄντα εἶναι μπλεγμένα παντοῦ.
      Τό σιγουρο πάντως εἶναι πώς στήν ὑπόθεσιν τῆς « Ἱερῆς Συμμαχίας » ἔχει ξεκάθαρο ῥόλον ὑπέρ τῆς Πολυπολικότητος. Τέλος.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Η μεγαλύτερη συναγωγη στην Ασία βρίσκεται στο Πεκίνο.
    Οι εβραιοι έχουν κάνει τα πάντα ( μέσω ΗΠΑ και Ευρωπης) για να γίνουν "κολλητοί" με τους Κινέζους αλλα η κίτρινη φυλή είναι ΑΛΛΗ σκληροπετση φαρα και δεν μπαίνουν σε μαντρι.

    Χαίρετε και Χριστός Ανέστη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀληθῶς Ἀνέστη ὁ Κύριος !

      Ναί, κάτι θυμόμουν για ᾿δαύτους στήν Κίνα ( γιά μία συγκεκριμένη οἰκογένεια πού ἔχει δημιουργήσει δυναστεία - https://www.wsj.com/articles/a-jewish-dynasty-in-a-changing-china-11590688537-
      η πλουσιότερη δυτική οικογένεια στην Κίνα... Οι ηγέτες αναζητούν τις συμβουλές τους για γενιές, που αντλούνται από τον συνδυασμό επιχειρηματικών δεξιοτήτων και πολιτικών γνώσεων...Όταν η Λαϊκή Δημοκρατία άρχισε να ανοίγεται το 1972, μετά την επίσκεψη του Προέδρου Νίξον, μία από τις πρώτες εκκλήσεις που έκανε η κομμουνιστική ηγεσία ήταν στους Καντουρί, ζητώντας τη βοήθειά τους στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού...)

      O Έλι Καντούρι έφθασε για πρώτη φορά στο Χονγκ Κονγκ σε ηλικία 18 ετών ως υπάλληλος μιας μεγάλης εμπορικής εταιρείας που ανήκε σε μια άλλη εβραϊκή οικογένεια η οποία είχε βρεθεί από την Βαγδάτη στην Κίνα 35 χρόνια νωρίτερα, αμέσως μετά τους πολέμους του οπίου: την οικογένεια Σασούν. Όμως ο Έλι σύντομα τράβηξε τον δικό του δρόμο, αποφεύγοντας τις δουλειές με το όπιο, ένα από τα κύρια εμπορεύματα που οι Σασούν μετέφεραν μεταξύ Ινδίας και Κίνας. Αντ’ αυτού, επένδυσε σε ξενοδοχεία -τα οποία φιλοξένησαν την παγκόσμια ελίτ- , σε γη και σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κατασκευάζοντας την υποδομή για την αναπτυσσόμενη πόλη της Σαγκάης που εξελισσόταν στο «Παρίσι της Ανατολής». Εκεί θα χτίσει και το μεγαλοπρεπέστερο αρχοντικό της πόλης με τα 43 δωμάτια κι εκεί θα φιλοξενηθούν διασημότητες από ολόκληρο τον κόσμο... ( ἀπ᾿ὅλο τόν κόσμο φιλοξενοῦσαν προσωπικότητες, ἔτσι ; ............... Καί βεβαίως πώς θά γίνονταν πλούσιοι ; Μόνο μέ βρωμοδουλειές τίς πλέον ἀγαπημένες τους -πορνεία καί ναρκωτικά) μετά γίνονται μεγιστάνες μέ ἐργοστάσια αλλά καί στήν ζούλα συνεχίζουν ( καί μέ εἰδικότητα στίς παιδοφιλικές ἐνασχολήσεις...)

      Ὁρῖστε ἡ φωτό τοῦ ἱδρυτοῦ τῆς ...δυναστείας μέ τήν σπορά του :
      https://i1.prth.gr/images/w880/_webp/files/2020-06-02/kantouri_1.jpg

      Ἐπίσης τό ἴδιο (ἠχητικά ) ἐπίθετο :
      Ο ΡΑΒΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ
      https://sxolianews.blogspot.com/2013/10/blog-post_4694.html

      Τώρα γιά τά λοιπά πού σημειώνεις σχετικῶς μέ τους Σίνες, συμφωνῶ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη, καλησπέρα σας
    Ευαγγελία, Κάπου είχα διαβάσει -δεν έχει πολύ καιρό- ένα αρκετά λεπτομερές Άρθρο σέ αγγλόφωνην ιστοσελίδα, ότι γιά τή μεταφορά σχεδόν ολοκλήρου τής Βαριάς Βιομηχανίας καί τής Τεχνολογίας τών Ηλεκτρονικών (ημιαγωγών κλπ), ακόμη καί για τήν Ένδυσιν-Υπόδησιν κλπά, ακόμη καί τή Γεωργική παραγωγή (εδώ, ώς κιο Αντίχριστος Σημίτης τούς έστειλε δωρεάν εκατομμύρια ελαιόφυτα...) από τις ΗΠΑ καί τήν Ευρώπη σέ τήν Κίνα μέ αποτέλεσμα τήν Αποβιομηχάνησιν, τήν άνοδον της Παρασιτικής Οικονομίας καί τήν Στροφή πρός ξέφρενον κατανάλωσιν, υπεύθυνα είναι καί πάλι αφτάτά Ιοβόλα Φίδια, τήι συνεργεία βεβαίως τών προθύμων Τζεντίλε Δούλων, οί οποίοι, στούς Δυστϋχους Ιθαγενείς αφτώντών Χωρών είναι οι δημοκράχτες εξουσιαστές-αποδομητές τών πάντων.......

    Δέν θυμάμαι όμως πού τό διάβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί εἶναι ἀλήθεια. Ὅλο αὐτούς βρίκει κανείς πίσω ἀπό ὁτιδήποτε. Ἐμπόριο ( πάσης μορφῆς καί κάθε εἴδους νόμιμο καί παράνομον), Χρηματοοικονομικά, ΜΚΟ, Φιλανθρωπίες ( γιά κάλυψη χοντρῶν ἀπατῶν) καί βεβαίως τά προσφιλή τους ὅπως ἀναφέραμε πιό πάνω, πορνεία, ναρκωτικά, καζίνο, ἐμπόριο ὄπλων καί τό βασικότερον : θέσεις συμβούλων δίπλα σέ ὑψηλά πολιτικά πρόσωπα.

      Παντοῦ ! Ὅμως μήπως ἦρθε ἡ ὥρα νά τά χάσουν ὅλα ; Ἔμ ἔτσι δέν πρέπει ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !
      Ὅμως μήπω

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα
    Εκτός αυτών των ασχολησεων τους που προ-ανεφερες μην ξεχνάς και την άλλη πολυαγαπημενη τους ....μπιζνα κοινώς καζίνα προς το ελληνωτερον ΤΖΟΓΟΣ.
    Ο Σαμουήλ Ατζόγου. ( και χρηματοδοτης των ρεπουμπλικανων) ήταν απ τους πρωτοπόρους στο "αθλημα" του τζογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά !
      Ἐκεῖ στά κατεχόμενα τῆς Κύπρου γίνεται τό ἔλα νά ᾿δῆς ! Σχεδόν ὅλα Ἰσραηλινοί τά ἔχουν.
      Μάλιστα εἶναι καί ξενοδοχεῖα μαζύ. Μόνον στήν Κερύνεια ἔχει κάπου 14 !!

      Καί πᾶνε καί τ᾿ἀκουμποῦν οἱ Ἕλληνες κανονικότατα !

      Ἔπειτα μᾶς κακοφαίνεται πού μᾶς λένε γκόϊμ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Σαμουηλ Αντελσον
      το σωστο.
      (γιαχβέ σχωρεστον)

      Διαγραφή
    3. Για να δούμε τι ετοιμάζει το ταιπεδ με το αεροδρομιο Καζαντζακη που χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο Καστελλίου προχωρά και έχει αφήσει τον δήμο εκτος συζητήσεων οπου είναι συνιδιοκτήτης,κάτι για καζίνο ακούγονται και εκεί ...

      Διαγραφή
    4. Τό ἔχω ξαναγράψει,ἰδίως γιά τήν Κυπρον ὅπου μᾶλλον ἔχει πέσει ὁλοκληρωτικῶς στά νύχια τῶν Ἰσραηλινῶν, καἰ ἐδῶ ὅμως ἡ κατοχή σέ τμήματα "φιλέτα" τῆς Χώρας εἶναι συντριπτικῶς στήν Ἰσραηλινή ἐπιχειρηματική πλευρά. Μέ τίς εὐλογίες τοῦ Κούλη, τοῦ Ἀδωνάϊ, τοῦ Βορίδη,τοῦ Καιρίδη ἀλλά καί τῶν λοιπῶν δημοκρατῶν τοῦ συνταγματικοῦ τόξου.

      Ἀλλά δέν εἶναι λογικό ;

      https://www.youtube.com/watch?v=7m1VfGAdEiA

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    5. Εἶπα κι᾿ἐγώ, τέτοια σύμπτωσις ; Ἀν -τζόγο υ ;

      Τόν Σέλντον Άντελσον ( Sheldon Gary Adelson ) ἐννοεῖς.
      https://infogalactic.com/info/Sheldon_Adelson

      Πῶς τά καταφέρνουν καί γίνονται δισεκατομμυριούχοι !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    6. Το αστείο της υπόθεσης με το ταιπεδ αξιότιμη Πελασγική είναι πως στης ανακοινώσεις του ονομάζει το ξεπούλημα ως αξιοποιήσεις στρατηγικής σημασίας,στρατηγικής σημασίας για ποιούς;,έλα μου ντε....

      Διαγραφή
    7. Ἄ ναί. Ἔτσι τό λένε. Καί τό χείριστο εἶναι πώς οἱ πολλοί, ξέρεις αὐτοί πού δίνουν τίς πλειοψηφίες, τό καταπίνουν χωρίς δεύτερη κουβέντα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    8. Αμάν! Τί τό'θελα ρέ παιδιά, πώς τήμπάτησα καί τό πάτησα τό βλοημένο τό ινφογαλάκτικ καί τό'δα ό έρμος αυτό τό θέαμα;;;......
      Έλεος ρέ σείς!!!.. Δέ μέ λυπάστε;;;.. ..μόφυγε τό τσίπουρο απ' τό χέρι καί μοβγήκε ό κρομμυδοκεφτές απ'τάφτιά....

      Διαγραφή
    9. Δέν ξέρω εσείς τί λέτε, εγώ πάντως θά τό'θελα πολύ νά πάω βαρκάδα μέαφτότό σκαρί..κιακόμη περισσότερο θά'θελα -κολασμένα σέλέω- νά τό κάνω καί καμμιά μανούβρα στήν ανοιχτωσιά...
      https://infogalactic.com/w/images/3/38/HK_CotaiJet_TheCotaiStripExpo.JPG
      Γιά ξελίγωμα είναι, ένα ρεζερβουάρ γεμάτο νά κάψουμε φτάνει, αλλά φυσικά χωρίς φορτίο κι επιβάτες καί μετά πάρτε το πίσω. Θά ψάξω καί γιά βίντεο
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/Cotai_Water_Jet_boat_in_Hong_Kong_harbor.jpg

      Διαγραφή
    10. Τόν δισεκατομμυριοῦχο ἑβραῖο ; Τόν βαψομαλλιά ;
      Ναί, εἶναι κάπως... Λεφτά ὅμως μέ οὐρά λέμε ὁ ἑβραῖος !

      Εἶδες τί κάνει ὁ ...τζόγος ;
      Εἴτε ετσι ειτε ἀλλιῶς τά γκόϊμ κορόϊδα θἄναι.

      Καλο ξημέρωμα Κυριακῆς ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    11. Μή μοῦ πεῖς ὅτι εννοῦσες τό πλοιαριο ;

      Χά,χά,χά !

      Κι᾿ἐγώ νόμιζα τον ἑβραῖο καζινοιδιοκτήτη !

      Διαγραφή
    12. Έτσι ακριβώς όπως νόμιζες. Μετά 'πό λίγο όμως τό ξαναπάτησα καί είδα τή φωτογραφία μέ τό Θαλάσσιον Αεριοθούμενον κι ενθουσιάστηκα..τά βίντεο νά δείς. Δέν είδα πολλά, αλλά έχει πολύ πράμα καί γίνεται χαμός από κίνησιν εκεί, πολλά ταχύπλοα. Άν γίνει καμμιά στραβή, άστα νά πάνε.. κτηνώδης ισχύς. Τρομερή ταχύτης.

      (αλλά γιά νά μήμπαρεξ ηγηθώ, όχι όμως καί μέ τά αντιπαθή μηχανάκια τής θάλασσας, τά τζέτ-σκί μέ τά βλαμμένα φουσκωτά, κορμί κορδωμένο καί κατάστικτο καί μέ τό ύφος βοηθού σερίφη σέ καουμπόϋκο, θυμάμαι μιά συσκευή γιά βάψιμο-ζωγραφική σέ μεταλλικές επιφάνειες , τόν αερογράφο..έτσι έχουν κάνει τό σώμα τους... έγχρωμο καραγκιόζ'μπερντέ καί μ'αφτά βεβαίως ενθουσιάζομαι, απ' τήν ανάποδη όμως, σέ σημείο νά θέλω νά τούς πυροβολήσω τούς βλαβερούς τραχανάδες) ..

      Διαγραφή
    13. Γιά τά ὅσα γράφεις ἐντός παρενθέσεως, συμφωνῶ κι᾿ἐπαυξάνω !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    14. Μού διέφυγε πρίν, εντελώς όμως καί η ολική αποτρίχωσις ολονών (ακόμη καίστά τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα), που κάνουν όλα, τό ξαναλέω, αφτάτά λοάτκια.... Όταν τό ανέφερα σέ πρόεδρο τοπικής ομάδος γ’ "εθνικής" μού απήντησε πως έτσι γουστάρουν οι παίκτ(ρι)ες διότι έτσι απολαμβάνουν περισσότερο τό σέξ!!!
      Κορμάρες Ρονάλντο όλες καί αφτό θεωρείται ώς νορμάλ. Σιχαμερά πράγματα...

      Διαγραφή
    15. Ξυρίζονται ; !!! Ἄλλο καί τοῦτο !
      Τόσο πολύ χειραγωγοῦνται ὅλοι ; Τί νά πῶ...

      Ἐχθές τό ἀπόγευμα ἡ γάτα μου,τό σιχαμένο, θεώρησε πώς τό πληκτρολόγιο τοῦ λάπτοπ ἦταν τό καλύτερο σημεῖο νά ξύσῃ τά νύχια της. Ὅταν τό πήραμε εἴδησιν εἶχαν πεταχτεῖ στόν ἀέρα 2-3 κουμπιά. Καλα τό ἕνα ἦταν ἀπό τούς ἀριθμούς στό νάμερπάντ πού δέν τό χρησιμοποιῶ. Τά ἄλλα εἶναι τό Π καί τό διπλανό ἡ ἀγκύλη τήν χρησιμοποιῶ στό πολυτονικό. Δέν μπορέσαμε νά τά φτιάξουμε καί τώρα μέ μεγάλη δυσκολία πατιοῦνται ( 3-4 -5 φορές γιά νά γράψῃ τό γράμμα). Μοῦ ἔχουν σπάσει τά νεύρα. Θά πάη σέ τεχνικό,δυστυχῶς.

      Δέν μπορῶ νά γράψω.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    16. Ναί, Εσένα η γάτα σου έκανε κάτι πολύ δυσάρεστο, δέ λέω, φυσιολογική όμως αταξία γιά γάτες...
      Εμένα που μού άδειασε τό μωρό, περίπου τό 2011 ήτο 15 μηνών κοριτσάκι, όλο τό μπουκάλι μέ τό γάλα του, αφού ξεβίδωσε τό μπιμπερό του, σέ τό πληκτρολόγιο, ζεστό κιαφτό έβγαινε γύρω γύρω σάν μίνι καταρράκτες καί σάνά μήν έφτανε αφτό, άρχισε νά κοπανάει μέ τό μπουκάλι του κάθετα πιάνοντάς το μέ τά δυό του χεράκια, νά σφυροκοπάει δηλαδή, τό πληκτρολόγιο από καινούργιο λάπτόπ Toshiba τών 500 περίπου εβρώων...
      Πάει τό λάπτοπ. Κάποια αξιοποιήσιμα μέρη του καθαρίστηκαν από μάστορα καί χρησιμοποιήθηκαν σέ επισκευές άλλων. Εμείς πήραμε νέο λάπτοπ καί μετά τό προσέχαμε. "Τά γερά μωρά είναι σάν τά κατσίκια" έλεγε η Γιαγιά μου ..
      Τά Ήσυχα μωρά δέν είναι γερά, τά ζωηρά είναι..
      Πολλές μικροζημιές τά μωρά όταν αρχίζουν καί περπατάνε καί θέλουν συνεχώς επιτήρησιν..

      Διαγραφή
    17. Εἶναι τό "λαχεῖο" πού λένε.
      Τέλος πάντων, θά τό πάω στόν τεχνικό καί θά ᾿δοῦμε.

      Καλημέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  5. Ὁ νέος ποὺ λέει ὅτι ὅλα τὰ κομμουνιστικὰ καθεστῶτα τὰ ἵδρυσαν οἱ Σιωνιστές, ὄχι οἱ ἑβραῖοι, μάθετε τὴν διαφορά,
    πιάνετε ἀδιάβαστος. Πρέπει νὰ ἀνοίξουν πολλὰ βιβλία οἱ σημερινοὶ νεοέλληνες γιὰ νὰ ἐκφέρουν γνώμη ποὺ νὰ
    περιέχῃ γνώση. Μία ματιὰ στὸ διαδίκτυο γιὰ ἀγορὰ βιβλίων σχετικὰ μὲ τὸ ΚΚΚ καὶ ποιός τὸ ἵδρυσε δὲν εἶναι κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δέν μᾶς λές μέ λίγα λόγια ἐσύ σχετικῶς μέ τό ΚΚΚ καί τούς ἱδρυτές του ; Μόνον ἐπικρίσεις γιά τούς ἄλλους ἔχεις ;
      Περιμένουμε, λοιπόν.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  6. Ὑπόγειες Σιωνιστικὲς Διαδρομὲς - Γιούρι Λίνα. New York Times - Daid Rockfeller 10 August 1973, From a China Traveler. Θυμώνω μὲ τοὺς νεοέλληνες ποὺ θέλουν ἔτοιμη τροφή. Γιὰ τσόντες, κουτσομπολιὰ καὶ ἄλλα στὸ Facebook καὶ σὲ ὅλα τὰ δίκτυα κοινωνικῆς μαλάκυνσης τοῦ ἐγκεφάλου εἶναι πρῶτοι. Γιὰ νὰ να ψάξουν πηγὲς καὶ νὰ ἀνοίξῃ ὁ ἐγκεφαλός τους θέλουν τὴν νταντὰ νὰ τοὺς πάρῃ ἀπὸ τὸ χέρι γιὰ νὰ τοὺς μάθῃ τὴν ἄλφα βήτα. Δῶσε πόνο Κούλη καὶ ὅλο τὸ σκυλόλοι σὲ ἔνα λαὸ ραγιά. Δὲν εἶναι ὅλοι ραγιᾶδες ἀλλὰ πάρα πάρα πολλοί. Ὁ μισὸς πληθυσμὸς καὶ βᾶλε. Τὸ ἱστολόγιο δὲν μὲ ἀφήνει νὰ ἀνεβάσω ἄλλου εἴδους πληροφορίες σὲ ἄλλη μορφὴ ἐκτὸς κειμένου γιὰ περισσότεο ξεστράβωμα.
    Τὸ πολὺ λιβάνισμα στὸν ραγιὰ ἑλληνικὸ λαὸ δὲν κάνει καλό. Θέλουν καὶ λίγο τὴν γλῶσσα τοῦ λιμανιοῦ μπᾶς καὶ ξυπνήσουν.
    Αὐτὰ ἀγαπητή μου διαχειρίστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν θά διαφωνήσω. Χρειάζεται πολύ ψάξιμο, ἔρευνα καί διάβασμα καί φυσικά στό σημαντικό κομμάτι μέ τήν σχέσιν μεταξύ διεθνῶν πολιτικῶν καπιταλιστῶν και διεθνῶν ἐπαναστατῶν σοσιαλιστῶν ἤ ἀλλιῶς τῆς παγκόσμιας ἐξουσιαστικῆς ἐλίτ μέ τούς ἐπαναστάτες μπολσεβίκους.

      Εἶχε ᾿πεῖ ὁ Frederic Howe :
      "Αυτοί είναι οι κανόνες των μεγάλων επιχειρήσεων. Έχουν αντικαταστήσει τις διδασκαλίες των γονιών μας και μπορούν να αναχθούν σε ένα απλό αξίωμα: Αποκτήστε το μονοπώλιο, αφήστε την κοινωνία να εργαστεί για εσάς και να θυμάστε ότι το καλύτερο από όλα είναι η πολιτική, για μια νομοθετική επιχορήγηση , το franchise, η επιδότηση ή η φορολογική απαλλαγή αξίζουν περισσότερο από ένα Kimberly ή Comstock lode , αφού δεν απαιτείται καμία εργασία, ψυχική ή σωματική, για την εκμετάλλευσή του."

      Τέλος, συμφωνῶ ἀπολύτως καί στήν τελευταία πρότασιν περί νεοελλήνων.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή