" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Εἴμαστε στήν « Ζώνη τοῦ Λυκόφωτος» ;


 Ομάδα βαριά οπλισμένων πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού εθεάθη να εισέρχεται στη Θάλασσα της Ιρλανδίας σε μια κίνηση που θεωρείται επιθετική. Υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια ότι τα πλοία θα πλεύσουν πάνω και γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό θα τα φέρει πολύ κοντά στην κύρια υποβρύχια βάση του Faslane ( πιό γνωστό ὡς : τό σπίτι τῶν πυρηνικῶν ὅπλων τῆς Βρετανίας

Επικεφαλής της ομάδας είναι το καταδρομικό κλάσης Slava Marshal Ustinov και συνοδεύεται από το αντιτορπιλικό κλάσης Udaloy "Αντιναύαρχος Kulakov" και το δεξαμενόπλοιο Vyazma.

ἀπό ἐδῶ

Οι ακριβείς θέσεις του ρωσικού καταδρομικού και αντιτορπιλικού δεν είναι προς το παρόν ορατές. Αλλά το δεξαμενόπλοιο αναφέρει τη θέση του σχετικά με το αυτοματοποιημένο σύστημα αναγνώρισης ή το AIS. Έχει περάσει την είσοδο της Μάγχης και πλέει στη Θάλασσα της Ιρλανδίας.

Το HMS Lancaster, μια φρεγάτα κλάσης Duke του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, παρακολουθεί τα σκάφη.

Το  "Στρατάρχης Ουστίνοφ" αναχώρησε από τη Μεσόγειο Θάλασσα στις 24 Αυγούστου και σιγά σιγά πλησίασε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία υποτίθεται ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά από έξι μήνες που είχαν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα για να βοηθήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όταν το πολεμικό πλοίο αναπτύχθηκε εκεί τον Ιανουάριο, προετοίμασε ασκήσεις παραγματικών βολών στην Ιρλανδική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), που προκάλεσε διαμάχες εκείνη την εποχή.

Οι ασκήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την εκτόξευση πυραύλων, προκάλεσαν ανησυχίες λόγω της εγγύτητάς τους με υποβρύχια καλώδια επικοινωνίας.

Η Ρωσία συμφώνησε τελικά να μεταφέρει τις ασκήσεις μακρύτερα στον Ατλαντικό Ωκεανό και έξω από την ΑΟΖ αφού η ιρλανδική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε εναντίον της.

Το Marshal Ustinov ήταν ένα από τα διάφορα πλοία που συμπεριλήφθηκαν σε προγραμματισμένες ναυτικές ασκήσεις στα ανοιχτά της κομητείας Κορκ στην Ιρλανδία τον περασμένο Φεβρουάριο, το οποίο θεωρήθηκε γενικά ως πρόκληση προς τη Δύση εν αναμονή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία επιτρέπεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να πλέει στη Θάλασσα της Ιρλανδίας για όσο διάστημα παραμένει εκτός των χωρικών υδάτων της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία εκτείνονται περίπου 22 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές κάθε χώρας.

Ωστόσο, είναι μια πολύ ασυνήθιστη διαδρομή για τα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και οι ελιγμοί αναμένεται να προκαλέσουν ανησυχία στους αξιωματούχους άμυνας της Ιρλανδίας και της Βρετανίας, δεδομένης της τεταμένης διεθνούς κατάστασης.

Παλαιότερα ήταν πιο συνηθισμένο για τα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που ταξιδεύουν στα βόρεια λιμάνια τους να κάνουν το ταξίδι ανατολικά μέσω της Μάγχης ή της δυτικής διαδρομής γύρω από την Ιρλανδία.

Akademik Pashin φωτό

Ένα άλλο ρωσικό πλοίο παρατηρήθηκε να ενεργεί παράξενα στα ανοιχτά της νότιας ιρλανδικής ακτής τον Αύγουστο.

Το Akademik Pashin, ένα πετρελαιοφόρο του ναυτικού, εθεάθη να φεύγει από τη Μάγχη στις 17 Αυγούστου και να πλέει ξαφνικά δυτικά κατά μήκος της νότιας ακτής της Ιρλανδίας, κινούμενο κατά καιρούς σε απόσταση 140 χιλιομέτρων.

Αμυντικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα βοηθούσε άλλα ρωσικά πλοία στην περιοχή.

Το Marshal Ustinov είναι το αδελφό πλοίο του Moskva, το οποίο βυθίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα τον Απρίλιο. (Σχετικό με το θέμα : Η στόχευση του πλοίου Moskva από τις ΗΠΑ είναι το «Περλ Χάρμπορ» της Ρωσίας… ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ είναι η επόμενη κίνηση του Πούτιν και οι ΗΠΑ μόλις του παρέδωσαν όλη την εσωτερική υποστήριξη που χρειάζεται .)

Αλλά το Marshal Ustinov είναι ένα πιο εκσυγχρονισμένο πλοίο με αναβαθμισμένα συστήματα και όπλα, και αποτελεί σημαντικό στοιχείο του βόρειου στόλου του ρωσικού ναυτικού.

Marshal Ustinov ( φωτό)

Ως πλήρως οπλισμένο καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων , το Marshal Ustinov είναι καλά εξοπλισμένο με 16 υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους SS-N-12 Sandbox (P-1000 Vulcan) και 64 SA-N-6 Grumble (S-300F Fort) αεράμυνας περιοχής. πυραύλους.  Είναι επίσης οπλισμένο με διπλά όπλα AK-130 130mm (5 in)/L70 διπλής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων έξι AK-630 30 mm (1,2 in) οπλικών συστημάτων.

Η διαδρομή που έχουν ακολουθήσει τα πολεμικά πλοία στο ταξίδι τους προς την πατρίδα φαίνεται προκλητική, στέλνοντας προφανώς ένα ισχυρό μήνυμα στα μέλη του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).

Χρησιμεύει επίσης ως ειδοποίηση προς την Ιρλανδία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Από πολλές απόψεις, η Ιρλανδία μπορεί να θεωρηθεί αδύναμο σημείο στα δυτικά σύνορα της Ευρώπης.

Προς το παρόν τα πολεμικά πλοία φαίνεται να έχουν κάνει στροφή και πλέουν νοτιοδυτικά. Ωστόσο, αυτή είναι μια ρευστή κατάσταση που οι άνθρωποι πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά.

Στο παρακάτω βίντεο νέα σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Ναυτικού στη Βαλτική Θάλασσα.

Ἀπό : naturalnews.com

Δέν ξἐρω πού πάει τό πρᾶγμα. Δέν ξέρω ποιός τό τραβάει καί τί σκοπούς,ἐν τέλει ἐξυπηρετεῖ. Προσωπικῶς δέν θέλω νά στρέψω τήν προσοχή κανενός πρός καμμία κατεύθυνσιν ὅπου εὔκολα μπορεῖ νά διακρίνῃ κανείς τούς «ἀποδιοπομπαίους τράγους». Τό θέμα εἶναι ,σίγουρα εἶναι κάτι τέτοιο ἤ ὅλο αὐτό ἀποτελεῖ μερος τοῦ συγκεκριμένου καί μοναδικοῦ σχεδίου τῆς ΝΤΠ ; 

Ἐχω τήν ἐντύπωσιν πώς κάποιοι παίζουν πολύ ἄσχημο παιχνίδι εἰς βάρος τῆς ἀνθρωπότητος καί αὐτοί δέν εἶναι μόνον ὅσοι φαίνονται στό "κάδρο" πόλεμος στήν Οὐκρανία

Ποιοί,θά ἐρωτήσουν κάποιοι. Χμμ... Μερικές φορές,ἴσως ἀστειευὀμενοι νά κάνουμε λόγο γιά καταστάσεις «ζώνης τοῦ λυκόφωτος»,τὀ θέμα εἶναι,σἰγουρα εἶναι ἡ «ἀστεῖα» πλευρά τοῦ θέματος ἤ μήπως ἐν τέλει σ᾿ὅλο αὐτό εἶναι μία ἀκόμη παράμετρος πού δέν λήφθηκε ποτέ σοβαρά ὑπ' ὅψιν ; Ἁπλῶς τό ἀναφέρω...


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,είναι λυκόφως ή λυκαυγές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὑπάρχει περίπτωσις μέ ὅλα αὐτά πού συμβαίνουν νά βρισκόμαστε στήν Ζώνη τοῦ Λυκαυγοῦς ;

      Ὅμως πάντα ὑπάρχει ἡ ἐλπίς πώς μποροῦμε νά μεταπηδήσουμε σ᾿αὐτήν ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. Αφιερωμένο στην Ευαγγελία
    Μουσικό διάλειμμα με ενα υπέροχο υπέροχο υπέροχο κομμάτι - εγκληματικά αγνωστο ( συνέπεσε οι στιχοι να εχουν σχέση με την ανάρτηση )

    Κύριε, κύριε, μου λέτε πού κατευθυνόμαστε;
    Στον δρόμο του Λίνκολν ή στον Αρμαγεδδών;
    Φαίνεται σαν να έχω ξανακατέβει τον δρόμο αυτό
    Υπάρχει κάποια αλήθεια σ' αυτό, Κύριε;

    ΣΕΝΙΟΡ senor Bob Dylan
    https://www.youtube.com/watch?v=lrxzJL8z0W8

    Ελληνική version Πλιάτσικας https://www.youtube.com/watch?v=rKxdwKRbGHE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ᾿εὐχαριστῶ πάρα πολύ γιά τό τραγούδι.
      Ναί,πάρα πολύ καλό ! ! !

      Ναί,μ᾿ἐκφρἀζῃ κι᾿ἐμένα ! Ναί,ναί ! ! !

      « Μπορεῖς νά μοῦ ᾿πῆς τί περιμένουμε ; »

      ...................................

      Καλό ξημέρωμα Κυριακῆς ! Εὐχαριστῶ ...

      Διαγραφή
  3. Kρατω το ''Ομως παντα υπαρχει η ελπις πως μπορουμε να μεταπηδησουμε σ΄αυτην''. Ας δουμε δυο πραγματακια.
    1. Περιστατικο με τον Justin Trudeau. Ο Κος. Τζαστην σε καταμεστο αμφιθεατρο Παναπιστημιου απευθυνεται εις το φοιτητικον ακροατηριον.Ερχεται η στιγμη των ερωταποκρισεων και μια φοιτητρια σηκωνει το χερι της. Πως λεγεσαι λεει κοφτα ο Τζαστην. Julie McMan λεει η νεαρα. Ο Κος. Πρωθυπουργος την κοβει αμεσως και της ζητα να κατση κατω. Το ονομα σου πρεπει να ειναι McPeople της λεει. Αυτα απο τον Κοκκινο Ουρανο.

    Τετοια αποφαση δεν μπορει να την παρη ενας ανωτερος υπαλληλος της Πολυεθνικης. Μονο ο Διευθυνων Συμβουλος μπορει να διαταξη το σβησημο της λεξεως man.

    2, Aυτοι που χορευουν στη Μοσχα απαντησαν στον Τζαστην οτι εμεις θα συνεχισουμε να χορευουμε ως ανδρας με γυναικα και το εβαλαν και στο νεο τους συνταγμα. Οι λεξεις ανδρας και γυναικα δεν θα βγουν ποτε απο την Ρωσσικη γλωσσα. Εδω το βιντεο.

    https://www.youtube.com/watch?v=S6O-52g0CqU&t=504s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζουμε : « Ο κος Justin Trudeau,ο κος Πρωθυπουργός...»,ἔ ὄχι καί κύριος ὁ Φιντελίτο !

      Σέ ποιά θέσιν βρίσκεται ; Ἀνώτερος ὑπάλληλος ἤ Διευθύνων Σύμβουλος ; Οἱ τιμές καί τά πρωτεῖα πού μοιράζονται μεταξύ τους δέν μποροῦν παρά νά τούς δίδουν τήν ἀξία ἔτσι ὅπως τήν νοοῦν κι᾿ἐννοοῦν, αὐτοί. Διότι, ὅσο χρυσάφι καί νά ῥίξουν ἐπάνω τους δέν εἶναι ἰκανό νά καλύψῃ τίς ὑπο-χθόνιες καταβολές τους...

      Καί πολύ καλῶς τούς ἀπάντησαν οἱ Μοσχοβίτες, ὑπό τούς ρυθμούς τοῦ τανγκό...

      Καί κλείνω μέ τήν ῥῆσιν τοῦ Πυθαγόρα,ὅπως μᾶς τήν μετέφερε ὁ ἀνγνώστης Δημήτριος,ἐδῶ ( https://sxolianews.blogspot.com/2022/09/blog-post_39.html?showComment=1662278163508#c3509336168236235371 ) :

      "Μόνο κάποιος αφελής θα πίστευε ότι ο Θεός δεν έχει βάλει δικλείδες ασφαλείας πριν ακόμη δημιουργήσει τον κόσμο"

      Ἄσε λοιπόν τά ὑποχθόνια βδελύγματα στήν σισύφια προσπάθειά τους...

      Υ.Γ. Φαντάζεσαι τούς ἐπικεφαλής τοῦ ΝΑΤΟ καί τό ἄλλο πρᾶγμα στό γραφεῖο πυρηνικῆς ἐνέργειας,νά χορεύουν μεταξύ τους ταγκό ; Τί θέαμα θά ἦταν κι᾿αὐτό !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ahoy !

      Διαγραφή