" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ὄχι στήν Μελόνι,Ναί στόν ὑποστηρικτή τῶν ναζί Ζελένσκυ καί ΒΡΑΒΕΙΟ !

 


Ὁ χῶρος τῶν προοδευτικῶν,φιλελευθέρων,νεοφιλελευθέρων τῶν ἀριστερῶν,τῶν κεντροαριστερῶν,τῶν κομμουνιστῶν,τῶν μαρξιστῶν,τῶν τροτσκιστῶν,τῶν ἄρτζι μπούρτζι και λουλάς ( βλέπε Μπαρουφάκης)  καί τῶν λοιπών συγγενῶν*  κῦττα νά ᾿δῆς ποῦ συμφωνοῦν ΑΠΟΛΥΤΩΣ : 


Νικήτας Κακλαμάνης Νέας Δημοκρατίας,ἀντιπρόεδρος Βουλῆς  : «Αυτή τη στιγμή η μισή Ευρώπη δυστυχώς είναι υπό το πέπλο της ακροδεξιάς. Ούτε κεντροδεξιά ούτε δεξιά. Ακροδεξιά»

«Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών συνιστούν ένα μεγάλο σοκ για την Ευρώπη και τη δημοκρατική της παράδοση. Η άνοδος της Ακροδεξιάς, σε συνεργασία με την παραδοσιακή Δεξιά, στην εξουσία μιας χώρας που βίωσε τα αδιέξοδα του φασισμού, αποτελεί ιστορικό πισωγύρισμα στις πιο σκοτεινές ημέρες του ευρωπαϊκού 20ού αιώνα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, με ρεκόρ αποχής και την ακροδεξιά σε πρώτη δύναμη, το μόνο που προμηνύει είναι τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στη γειτονική χώρα. Οι ανέξοδες «αντισυστημικές» κορώνες της επικεφαλής του ακροδεξιού μπλόκ Μελόνι δεν μπορούν να κρύψουν τις διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, την ευθυγράμμιση με τα σχέδια τους στον πόλεμο μεταξύ ληστών στην Ουκρανία, καθώς και την επιδίωξη της ιταλικής αστικής τάξης -μέσω και της ανάσυρσης της ακροδεξιάς- να θωρακίσει τα συμφέροντά της τρίτης ισχυρότερης οικονομικής δύναμης στο εντεινόμενο ανταγωνισμό εντός της Ε.Ε.», αναφέρει το ΚΚΕ

Η εκλογική νίκη της νεοφασίστριας Τζόρτζια Μελόνι αποτελεί μια νίκη που το ευρωπαϊκό κατεστημένο κατάφερε να αποσπάσει μέσα από τα σαγόνια της τεράστιας αποτυχίας του... οι ιταλικές εκλογές σηματοδοτούν την απορρόφηση από το ευρωπαϊκό και νατοϊκό κατεστημένο του ιταλικού νεοφασισμού, περίπου όπως στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία και το Ακραίο Κέντρο απορρόφησαν τους εκλεκτούς του ΛΑΟΣ με αποτέλεσμα την κανονικοποίηση, νομιμοποίηση και εφαρμογή της ακροδεξιάς ατζέντας.

Το φάντασμα του φασισμού μπορεί να πλανάται πάλι πάνω από την Ευρώπη. Όμως, όπως και στην Ελλάδα, είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένο – και συνεχίζει το μισανθρωπικό του έργο – εντός του ολιγαρχικού ευρωπαϊκού κατεστημένου... ( Μέρα 25)

Ἀπό τάς Εὐρώπας : 

«Όταν έγινε η ψηφοφορία κατά του Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η επιβολή περισσότερης αυτοσυγκράτησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Μελόνι και ο Σαλβίνι (τα κόμματά τους) ψήφισαν και οι δύο κατά. Είναι λοιπόν προφανές το πού στέκονται. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι δεν χρειάζεται να το σκεφτούν αυτό. Είναι πολύ παράδοξο αυτό που λέει, ότι θέλει να βάλει την Ιταλία στο κέντρο της Ευρώπης, αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ότι η Ιταλία θα παραγκωνιστεί στην Ευρώπη», είπε η Λέιλα Σιμόνα Ταλάνι, από το King's College του Λονδίνου... 

...η αντιμετώπιση της Τζόρτζια Μελόνι και των υπουργών της δεν θα είναι η ίδια με την αντιμετώπιση της ομάδας του Μάριο Ντράγκι. ( αὐτό το ἀπόσπασμα τό διαβάσαμε ἐδῶ

Καί μετά ἀπό αὐτή τἠν ὁμοφωνἰα, ΣΥΣΩΜΟΙ παρευρέθησαν στήν βράβευσιν τοῦ Ζελένσκυ,τοῦ ὑποστηρικτή τῶν οὐκρανῶν ΝΑΖΙ,πού ἔγινε ἐχθές κατά τήν πρώτη ἡμέρα τοῦ : 


Εναρκτήρια ομιλία στο «Athens Democracy Forum 2022» (ἀπό ἐδῶ) ΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ! 

διεθνούς συνεδρίου Athens Democracy Forum, που διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times.με τίτλο «Δέκα χρόνια Δημοκρατία και τώρα τι», θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Στοά του Αττάλου και την Ακαδημία Αθηνών, από σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου, φέτος, θα είναι ο πρώην γγ του ΟΗΕ ο Μπαν Κι-Μουν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου... ( διαβάσαμε στήν χθεσινή δημοσίευσιν ἐδῶ. Θέμα τό ὁποῖο συνοδεύει ἡ ἀνάλογος φωτό ἐννοεῖται ....) 


Καί ἦταν ΟΝΤΩΣ ἐκεῖ ὁ ἔχων εἰδικές μουσικές ἐπιδόσεις,στό πιάνο,Ζελένσκυ καί τόν καμάρωσαν ὅλοι οἱ δημοκράτες ! Σέ ζωντανή μετάδοσιν,σᾶς λέω : 

Με την παρέμβαση του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του 10ου διεθνούς συνεδρίου Athens Democracy Forum ...( ἀπό ἐδῶ) 

Μήπως τούς ἔπαιξε καί στό πιάνο,τό γνωστό μουσικό κομμάτι στό ὁποῖο ἔχει,πιθανῶς καί οἱ στό Ζάππειον παρευρισκόμενοι ἐχθές νά ἔχουν,ἀδυναμία  : Χάβα Ναγκίλα ! Πᾶμε : 


Συμπερασματικῶς  : 

Ὄχι στήν Μελόνι,Ναί στόν ὑποστηρικτή τῶν ναζί Ζελένσκυ καί ΒΡΑΒΕΙΟ ! 

*  Δέν φαντάζομαι νά θέλετε ἐπεξηγήσεις περί τοῦ ποιοί εἶναι οἱ λοιποί συγγενεῖς. Ἔ τώρα πιά οὐδεμία ἀμφιβολία.ἔτσι ; 


Σημ.  Οἱ δηλώσεις τῶν κομμάτων,ἀπό τό διαδίκτυο. 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Αυτός ο καραγκιόζης τί σόι "πρόεδρος χώρας" είναι...
    Δεν τον έχουμε δει ποτέ με κοστούμι. Από τα ψηλοτάκουνα πήγε κατευθείαν σε ρούχα παραλλαγής κομάντο· πω πω τρόμαξα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ᾿ὅλα αὐτά πού βλέπω τόν τελευταῖο καιρό,βλέπω τούς αὐτοπροσδιοριζομένους ὡς «πατριῶτες» νά χαιρετίζουν ὡς ...συναγωνιστή, τόν ψηλοτάκουνα χαβα ναγκίλα πιανίστα...! Τέτοια ἡ κατάντια τους.!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Κώστα !

      Διαγραφή