" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Μᾶς «δουλεύουν» ;

Το Σύμφωνο για την Ασφάλεια του Κιέβου (KSC) —που προτάθηκε από τον Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, και τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen— θα καθιερώσει επίσης ένα σχέδιο «πολλών δεκαετιών» επενδύσεων, στρατιωτικής εκπαίδευσης και ανταλλαγής πληροφοριών για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας καθώς η χώρα επιδιώκει την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η αντίδραση του Κρεμλίνου ήταν γρήγορη και σφοδρή, με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ να προειδοποιεί ότι είναι  «πραγματικά ένας πρόλογος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου» εάν τεθεί σε ισχύ. Περιέγραψε ότι το πυρηνικό ολοκαύτωμα θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα...(  «Πρόλογος στόν Γ΄Π.Π. » : Τό Κρεμλῖνο ἀντιδρᾶ στίς ἐγγυήσεις ἀσφαλείας γιά τήν Οὐκρανία )

« Ο στόχος είναι να απελευθερωθούν όλα τα εδάφη που κατέχει η Ρωσική Ομοσπονδία...»

.... Αφού η Μόσχα εγκατέλειψε το Σάββατο το κύριο προπύργιό της στη βορειοανατολική Ουκρανία, σηματοδοτώντας τη χειρότερη ήττα της από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, ουκρανικά στρατεύματα έχουν ανακαταλάβει δεκάδες πόλεις σε μια εντυπωσιακή αλλαγή της κατάστασης επί του πεδίου.

Οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, προσθέτοντας πως οι δυνάμεις της Ουκρανίας σημειώνουν πρόοδο επειδή τα κίνητρά τους είναι υψηλά και η επιχείρησή τους καλά σχεδιασμένη.

"Ο στόχος είναι να απελευθερώσουν την περιφέρεια του Χαρκίβ (Χάρκοβο) και πέραν αυτής -όλα τα εδάφη που κατέχει η Ρωσική Ομοσπονδία", δήλωσε η Μαλιάρ καθ' οδόν προς την Μπαλακλίια, έναν κρίσιμης σημασίας κόμβο στρατιωτικού ανεφοδιασμού που ανακατελήφθη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από τις ουκρανικές δυνάμεις και βρίσκεται σε απόσταση 74 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας....( ἀπό ἐδῶ

Παράλληλα, ο επικεφαλής της διοίκησης των υπό ρωσική κατοχή ζωνών της περιοχής του Χαρκόβου, ο οποίος έχει διορισθεί από τις αρχές κατοχής, συνέστησε σε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς το ρωσικό έδαφος, προς την περιοχή του Μπελγκορόντ, «για να σωθούν ζωές», μετέδωσε το πρακτορείο TASS

 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι απέσυρε δυνάμεις από τη Μπαλάκλια και το Ιζιούμ, μετά από απόφαση να «ανασυνταχθεί» και να μεταφερθούν προς την περιφερειακή πρωτεύουσα του Ντόνετσκ στα νότια «προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης». ( ἐδῶ

Δῆλα δή θέλουν νά μᾶς ποῦν ὅτι ἡ Ῥωσσία,ἡ ἰσχυρὀτερη στρατιωτική δύναμις παγκοσμίως,ἠττᾶται ἀπό τήν Οὐκρανία ; Μία μᾶλλον ἀνύπαρκτη χώρα μέχρι πρίν τήν άγκαζάρει τό ΝΑΤΟ. Ἀλλά βρέ παιδί μου,ὅσο καί νά προσπαθοῦν νά τήν κάνουν ἀστακό ἀπό πλευράς ὁπλισμοῦ,ὅσο καί νά τήν ἐφοδιάζουν ἀσταμάτητα καί μέ τά πιό σύγχρονα ὀπλικά συστήματα δέν παύει νά εἶναι μία μικρή χώρα μπροστά σ᾿ἕναν γίγαντα ( κυριολεκτικῶς) πού ὀνομάζεται Ῥωσσία.

Ἡ ἀπορία ἔρχεται πολύ φυσιολογικῶς : Μήπως μᾶς «δουλεύουν» ; Μήπως τό σκηνικό πού στήνεται,ἐν ὅψει χειμῶνος, ἀπαιτεῖ νά παιχθῇ καί αὐτή ἡ « θεατρική πρᾶξις» ; Ἄλλη ἀπάντησιν δέν μπορῶ νά ἔχω. Ἀπό πλευράς μου...
Καί ἐν τέλει νά συμπεράνω πώς « ὅλοι μέσα στό ...κόλπο,εἶναι ; » 

Ἐπίσης καθόλου ἄσχετον δέν μοῦ φαίνεται ἡ ἀναφορά γιά « ἀπόπειρα δολοφονίας τοῦ Ποῦτιν » :


...η λιμουζίνα του Πούτιν φέρεται να χτυπήθηκε από έναν «δυνατό χτύπημα» στον αριστερό μπροστινό τροχό της, ακολουθούμενη από πυκνό καπνό.

Ο Πούτιν δεν τραυματίστηκε καθώς το αυτοκίνητό του οδηγούσε σε ασφαλές σημείο, αλλά έχουν γίνει πολλές συλλήψεις από την υπηρεσία ασφαλείας του, σύμφωνα με τη Mirror.

Έρχεται εν μέσω ισχυρισμών που Ρώσοι αξιωματούχοι ζητούν από τον Πούτιν να παραιτηθεί αφού το έθνος υποστεί «σημαντικές» αποτυχίες εν μέσω ουκρανικής αντεπίθεσης.

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν ανακαταλάβει μια μεγάλη περιοχή εδάφους - αναγκάζοντας τα στρατεύματα από τη Μόσχα να κάνουν βιαστική υποχώρηση.

Τρεις σωματοφύλακες έχουν «εξαφανιστεί» από τότε εν μέσω ισχυρισμών ότι οι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του 69χρονου ηγεμόνα μπορεί να έχουν παραβιαστεί, σύμφωνα με το κανάλι Telegram General SVR ...  ( ἀπό ἐδῶ

Ἔ ὄχι δέν μπορῶ νά πιστέψω πώς ἡ Ῥωσσία κι᾿ὁ Ποῦτιν συμμετέχουν στήν συνωμοσία τοῦ κακοῦ. Καί μάλιστα ἑνός κακοῦ πού συμπεριλαμβάνει τό πιό γελοῖο ὑποκείμενο πού ὑπῆρξε ποτέ ὡς ἡγέτης χώρας !Ἕνα πιστό σκυλί τοῦ ...Συστήματος...




Ἡ Πελασγικἠ 

8 σχόλια:

  1. Χωρις να αποκλειω και την συμπαιγνια ισως η Ρωσσια να παιζει cattenaccio προσωρας περιμενοντας τον Στρατηγι Χειμωνα που θα καταστρεψει την ΕΕ. Ολα αυτο δειχνουν. Επιμηκυνει λοιπον τις συγκρουσεις, κανει πισωγυρισματα, εκπεμπει απατηλα μηνυματα στους Ευρωπαιους και ελπιζει οτι ακομα και αν υπερεξοπλιστουν οι Ουκρανοι δεν θα μπορεσουν να στριμωξουν τον Ρωσσικο στρατο καθοριστικα. Αλλωστε ο πολεμος ειναι εναντιον της Αγγλοσαξονιας και το ξερουν αυτο οι Ρωσσοι. Η καταστροφη της ΕΕ ειναι ξεκαθαρα αποκλειστικος στοχος και σχεδιασμος της ΝΤΠ ενω για την Ρωσσια η καταστροφη αυτη δεν ειναι επιθυμητη αλλα ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.Συμμετεχει η Ρωσσια στην επιτευξη του Νεοταξικου στοχου μη εχοντας αλλη επιλογη αφου η ηγετες της ΕΕ ειναι κατι παραπανω απο μαριονετες και υπαλληλοι. Ισως να υπαρχει και η κρυφη ελπιδα εκ μερους της μηπως ξυπνησει ο Ευρωπαικος γιγας των 450 εκ και αποτιναξει τις μαριονετες. Κατι τετοιο υπαινισσεται και σε εγγραφο της και η RAND CORPORATION. Να μην εχουμε καμμια αμφιβολια, το γραφω αυτο πολλα χρονια, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Με επαλληλους διακυβερνητικους κυκλους που θα επιτρεπουν μεγαλη ελευθερια επιλογων. Αυτο ειναι που τρεμουν οι περαν του Ατλαντικου. Και κατα την γνωμη μου και εις πεισμα πολλων αναλυτων του πατριωτικου χωρου λεω οτι ειναι αρκετα πιθανο να συμβει. Γιατι οι λαοι της ΕΕ δεν ειναι Μαμελουκοι. Οσο και αν ειναι αλυσσοδεμενοι μολις χασουν τα κεκτημενα θα αναζητησουν το πεπρωμενο τους. Σηματωρος, μπουσουλας και οδηγος τους θα ειναι ο Ελληνορωμαικος και ο Χριστιανικος πολιτισμος. Εδω θα ειμαστε λοιπον οσο θα ειμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέ μεγάλο μέρος συμφωνῶ. Καί ὅπως σημειώνω ἀνωτέρῳ :
      « ...δέν μπορῶ νά πιστέψω πώς ἡ Ῥωσσία κι᾿ὁ Ποῦτιν συμμετέχουν στήν συνωμοσία τοῦ κακοῦ.»

      Ἐλπίζω νά μήν διαψευσθοῦμε.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή
    2. Μπορει να συμπορευονται για την ωρα αλλα προφανως εχει κι αυτος τα δικα του σχεδια

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ὅταν ἔγραψα στό τέλος τοῦ θέματος : «ἑνός κακοῦ πού συμπεριλαμβάνει τό πιό γελοῖο ὑποκείμενο πού ὑπῆρξε ποτέ ὡς ἡγέτης χώρας !», ἤθελα νά χρησιμοποιήσω αὐτή τήν φωτό. Ὅμως,ἐπεί δή πάντα προσπαθῶ νά διασταυρώσω κάτι ὥστε νά μήν δημοσιεύσω ψευδή θέματα,εἶδα πώς ὑπάρχει ἡ φωτό μέ ἄλλο πρόσωπο. Ὑποστηρίζεται πώς ἔχει γίνει μοντάζ.
      Δές ἐδῶ καί τίς δύο φωτό :

      https://media.ellinikahoaxes.gr/uploads/2022/09/TWITTER-ZELENSKY-2.png
      https://media.ellinikahoaxes.gr/uploads/2022/09/430086039_0c4d28252d_o-1-683x1024.jpg

      Στήν πρώτη πού εἶναι ἀπό τουΐτερ καί ἴσως ἡ μοναδική στό διαδίκτυο ( δέν τήν βρίσκω πουθενά ἀλλοῦ) γράφει στά ἰσπανικά :

      « εἶναι ἕνα πρόσωπο πού δημιουργήθηκε ἀπό τούς ὀλιγάρχες καί τήν ἀγγλο-ἀμερικανική ἐλίτ τόσο αὐτός ὅσο καί ὁ γάμος του εἶναι κατασκευασμένος.»

      Σέ σύγκριση μέ τήν β΄φωτό,ἄν συγκρίνουμε προσεκτικά τόν σωματότυπο τῶν δύο,νομίζω πώς ὑπάρχουν διαφορές.Εἶναι δύσκολο βεβαίως νά βγάλη κάποιος συμπέρασμα,δέν εἴμαστε καί εἰδικοί σέ θέματα μοντάζ...

      Οχι πώς ἡ γελοιότητά του κρίνεται ἀπό τήν συγκεκριμένη φωτό. Ἔχουμε δείγματα μπόλικα ἀπό κάθε ἄποψιν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἰωάννη Καποδίστρια !




      Διαγραφή
  3. δεν μπορεις να το πιστεψεις γιατη δεν διαβαζεις
    traianou.gr
    ta grafei τοσο αναλυτικα που τα καταλαβαινει
    και καποιος αγραμματος αν του τα διαβασεις
    την καλημερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο σχολιο του Θαλη, διαβαζω οτι Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
    Με βρισκει συμφωνο.

    Για την Αγγλοσαξωνια τυχον αναβιωση της ΒELLE EPOQUE ειναι ο χειροτερος εφιαλτης. Δυο παγκοσμιοι πολεμοι, ΟΗΕ και Γενικος Γραμματεας ο Βαλτερ Βαλτχαιμ (Συνταγματαρχης των SS στην Ελλαδα) ειναι πραξεις βαθεως σχεδιασμου και αποσκοπουν στο να μη σηκωση ποτε η Ευρωπη κεφαλι.

    Δεν τους βγαινει ομως. Ο Πουτιν εκδικειται για το μεγιστο των εγκληματων κατα της ανθρωποτητος. Το μπηξιμο της λογχης στη καρδια του ηδη σκοτωμενου Τσαρου Νικολαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή