" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Ποιός ...σκοπός ἁγιάζει τά μέσα γιά τούς Ἰσραηλινούς στήν Οὐκρανία ;

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ μιλάει κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ, καθώς το Ισραήλ γιορτάζει την ετήσια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. 27 Απριλίου 2022. ( φωτό)

Ονομάζεται επίσημα Ημέρα Μνήμης των Μαρτύρων και των Ηρώων του Ολοκαυτώματος, και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 του Νισάν - που πέφτει τον Απρίλιο ή τον Μάιο - εκτός εάν πέφτει κοντά στο Σάββατο, οπότε μετατοπίζεται κατά μία ημέρα.

Οι Ισραηλινοί οδηγοί σταματούν και στέκονται σιωπηλοί στο Τελ Αβίβ στις 28 Απριλίου 2022 καθώς οι σειρήνες κλαίνε σε όλο το Ισραήλ για δύο λεπτά, γιορτάζοντας την ετήσια Ημέρα Μνήμης των Μαρτύρων και των Ηρώων του Ολοκαυτώματος  ( φωτό)

Δεν υπάρχουν πιο επίσημες μέρες στο ημερολόγιο από το Yom HaShoah
- την ημέρα που θυμόμαστε τα έξι εκατομμύρια Εβραίους των οποίων οι ζωές χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

...Εννέα επιζώντες του Ολοκαυτώματος που διέφυγαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία προσγειώθηκαν στο Ισραήλ το βράδυ της Τετάρτης με ειδικό αεροπλάνο καθώς άρχισαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Η Συνοριακή Αστυνομία του Ισραήλ δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει μαχητές να περιτριγυρίζουν τον επιζώντα του Ολοκαυτώματος, Ezekiel Herashtik, προς τιμήν του Yom HaShoah. ( φωτό) ( Νομίζω πώς πιό ...συμβολική φωτογραφία δέν θά μποροῦσε νά ὑπάρξῃ...) 

Άλλοι 12 επιζώντες του Ολοκαυτώματος που διέφυγαν από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία προσγειώθηκαν στο Ισραήλ νωρίτερα την ίδια μέρα με μια τακτική πτήση που διοργάνωσε η Διεθνής Κοινότητα Εβραίων και Χριστιανών.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δείχνει τον επιζώντα του Ολοκαυτώματος Έρβιν και τις δίδυμες εγγονές του -και οι δύο υπηρετούν στον ἰσραηλινό στρατόφωτό)  ( Καμμία φωτό τυχαία...)  

Αυτοί οι 21 επιζώντες έχουν ενταχθεί σε περίπου 500 επιζώντες της γενοκτονίας των Ναζί που βρήκαν καταφύγιο στο Ισραήλ τους τελευταίους δύο μήνες, μαζί με περισσότερους από 15.000 άλλους από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με στοιχεία από το τμήμα Μετανάστευσης της ισραηλινής κυβέρνησης... ( ἀπό ἐδῶ

Τό σεβόμαστε !  

Ὅμως ἔχω μία σοβαρή ἀπορία. Οἱ ἰσραηλινοί στρατιῶτες πού ἔχουν πάει στήν Οὐκρανία καί ἐντάχθηκαν στά στρατιωτικά καί παρά-στρατιωτικά σώματα της γιά νά πολεμήσουν ὑπέρ της τούς Ῥὠσσους,σκέφθηκαν ποτέ πόσο ἀνίερο εἶναι νά βρίσκονται στό πλευρό τῶν ἀπογόνων συμμάχων τοῦ Χίτλερ ; Τό σκέφθηκαν ἄρα γε ; 

Σκέφθηκαν πώς οἱ ὁπαδοί τοῦ χιτλερικοῦ Μπαντέρα εἶναι ἀπολύτως πιστοί,ὅπως καί οἱ παππούδες τους τό 1941,στίς ...ἀξίες καί ...ἰδέες τοῦ ναζιστικοῦ ἐθνικοσοσιαλισμοῦ; 


Μᾶλλον ὄχι,ἀλλιῶς δέν θά καμάρωναν λέγοντας :

« Παλεύουμε γιά ἐσᾶς,κάνουμε καλή δουλειά»


Ἐκτός κι᾿ἄν ὁ σκοπός ἁγιάζει τά μέσα...Τώρα θά ἐρωτήσῃ κάποιος ἀφελής « καί ποιός ὁ σκοπός τῶν ἑβραίων στήν Οὐκρανία,πού θ᾿ἁγιάσῃ τήν συνεργασία μέ τούς νεοναζί ; » 

Ἕ, ἡ ἑβραιοχαζαρία εἶναι ἡ ἀπάντησις ... Ε Δ Ω κι᾿ Ε Δ Ω 


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Όλος ο πλανήτης πρέπει να ασχολείται με το κ@λοκαυτωμα των έτσι, λες και δεν έχουν γίνει μεγαλύτερα εγκλήματα κατά άλλων λαών. Για μας κάνα μνημείο έχουν κάνει εκεί στο Ισραήλ, αλλά θα μου πεις θα ήταν και οξύμωρο να κάνουν οι θύτες μνημείο για τα θύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀπλῶς αὐτοί κάνουν ...ὁλοκληρωμένη δουλειά μέ τό δικό τους ὁλοκαύτωμα. Σέ τέτοιο βαθμό πού οἱ γενοκτονίες ἄλλων ἐθνῶν νά φαίνονται ὡς ...λεπτομέρεια.
      Καί νά σοῦ πῶ κάτι ; Καλά κάνουν οἱ ἄλλοι λαοί καί δέν δίνουν τέτοια ἔκταση ὡς οἱ ἑβραῖοι. Ἡ ζωή προχωρᾶ. Βεβαίως νά ὑπάρχει θύμησις,ἄκρως ἀπαραίτητος γιά τούς λαούς καί τήν πορεία τους στό μέλλον,ὅμως ὅλα ἔχουν ὄρια,καί τό γνωρίζουν ὅλοι πλήν τῶν ἑβραίων...!
      Εὐτυχῶς κάποιοι ἐξ αὐτῶν τό ἀντιλαμβάνονται :
      Η βιομηχανία του ολοκαυτώματος (ένα προκλητικό βιβλίο για το πως η φρίκη και ο θάνατος γίνονται προσοδοφόρα)
      Norman Finkelstein
      ὁλόκληρο τό βιβλίο : http://digital.lib.auth.gr/record/2902?ln=el

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΡΟΖΕ ΓΚΑΡΩΝΤΥ , " ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ " , ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΚΑΡΩΝΤΥ , ΑΠΟ ΤΗΝ " ΓΑΛΛΙΑ " , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ " ΝΤΟΡΟ " , ΟΤΑΝ ΕΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ,!

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΤΙΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά σοῦ πῶ κάτι μέ τόν ἀνωτέρῳ συγγραφέα; Τό ὅτι εἶχε προσυλητιστεῖ στό ἰσλάμ,ἔ δέν ἦταν καί πρός τιμήν του...
      Ἄν μάλιστα κάποιος διαβάσει τό βιογραφικό του : Ο πατέρας του Ροζέ ήταν άθεος και η μητέρα του καθολική, ενώ ο ίδιος εγκατέλειψε τον Καθολικισμό και σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών ασπάστηκε τον προτεσταντισμό...
      ..ασπάστηκε τον Μαρξισμό και το 1933 εντάχθηκε στο Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, [P.C.F.]έγινε μέλος της κεντρικής επιτροπής του κομμουνιστικού κόμματος Γαλλίας και κατόπιν, μέλος του πολιτικού του συμβουλίου και ένας από τους πιο εξέχοντες ακαδημαϊκούς. Διεύθυνε το Κέντρο Μαρξιστικών Σπουδών στο Παρίσι και την επιθεώρηση «Κομμουνιστικά Τετράδια».
      ...............
      Το 1982 ασπάστηκε τη θρησκεία του Μωαμεθανισμού, παίρνοντας το όνομα Ragaa. Από εκείνη την περίοδο αρχίζει ουσιαστικά και η σφοδρή κριτική του απέναντι στον Σιωνισμό, η οποία κορυφώθηκε το 1996 όταν δημοσίευσε το συγκλονιστικό έργο, «Θεμελιώδεις Μύθοι της Ισραηλινής Πολιτικής»

      (https://el.metapedia.org/wiki/%CE%A1%CE%BF%CE%B6%CE%AD_%CE%93%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CF%84%CF%8D)

      Χμμ...

      Πάντως τό συγκεκριμένο βιβλίο ἀξίζει νά διαβαστῇ τόσο γιά τά στοιχεῖα πού περιέχει ὅσο καί κυρίως γιά τήν λογική μέ τήν ὁποία ἐξετάζει τά γεγονότα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γεώργιε !

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΜΑΤΟΣ .

      ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ;
      ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΝΩΡΙΖΑ .

      ΟΣΟΝ ΔΕ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ , ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ , ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ , ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ , ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
      "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥΣ " ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .

      ΟΝΤΩΣ , ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΟΝΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ!

      ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΤΙΕΥΣ

      Διαγραφή
    3. Π. Τσιρωνης Τζακσονβιλ-Φλοριδα29 Απριλίου 2022 στις 6:23 μ.μ.

      Κοιταξε τωρα.
      Δεν θελω να γινω αυτοκλητος δικηγορος του Γκαροντι, αλλα το θεμα της θρησκειας ειναι απολυτως προσωπικη επιλογη του καθ' ενος μας ξεχωριστα.
      Πολλοι ειναι εκεινοι που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν ως μουσουλμανοι αλλα αργοτερα βαπτιστηκαν Χριστιανοι και αντιστροφως.
      Πιθανως ως Μουσουλμανος, ο Γκαροντι να ηρθε πιο κοντα στην απολυτη δυσφημηση και την απαξιωση ως υπανθρωπους των μουσουλμανων διεθνως, απ του εβραιους μεσα απ τις φυλλαδες τους και ολον το ηλεκτρονικο τυπο που ειχαν και εχουν στα χερια τους, ακομα και πριν την "ιδρυση" του τρομοκρατους τους στην κατεχομενη Παλαιστινη. Ευλογο ειναι οτι οταν αφαιρεσεις την ανθρωπινη υποσταση απο καποιον εχεις δικαιωμα ακομα και να τον καψεις με πηρυνικα, αυτο που προσπαθουν να κανουν σημερα με τον Πουτιν.
      Αν προσθεσουμε και το γεγονος οτι ο Γκαροντι ηταν ΚΑΙ κομμουνιστης, τοτε το συγγραμα του εχει ακομα μεγαλυτερη αξια γιατι ηξερε εκ των εσω τι εστι κομμουνισμος και ΠΟΙΑ η συνδεση του με τον εβραϊσμο.
      Οποτε συνιστω ΚΑΙ εγω το βιβλιο του Γκαροντι σε οσους θελουν αν εχουν μια εικονα για το ΤΙ ΕΣΤΙ εβραϊσμος . (ISBN 0-939484-75-7)
      Να προσθεσω οτι ο γαλλος φιλοσοφος Γκαροντυ, ηταν μια προσωπικοτητα διεθνως και παρασημοφορημενος απ την Γαλλικη κυβερνηση στον Β' ΠΠ για την αντισταση του κατα την Γερμανικη κατοχη της Γαλλιας, φυλακιστηκε δε απο τους γερμανους σε στρατοπεδο συγκεντρωσης. Φυσικα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για τους εβραιους οταν καποιος τους θιξει το μαϊμου ολοκαυτωμα τους βαση του οποιου "αρμεγουν" την Γερμανια και κατ επεκταση την υπολοιπη Ευρωπη, γιατι ειμαστε ...."ολοι ενοχοι" για τα ψεμματα τους..
      Μετα την εκδοση του βιβλιου του τον κατηγορησαν και το καταδικασαν χωρια την προπηλακιση που υπεστη απο δαυτους στο δικαστηριο.


      Διαγραφή
  3. Ας αφησουμε λιγο τους εβραιους και να πουμε κατι για τα δικα μας.

    Λοιπον η γιαγια μου η Πηνελοπη ητανε μανιατισσα και σοφη γυναικα. Οταν ημουν μικρος την ακουγα με πολλη προσοχη γιατι ηξερα οτι ηξερε τι ελεγε.
    Τοχε μελετησει πριν το πει.
    Θυμαμαι που μου λεγε ΠΩΣ ανακαλυφθηκαν τα σπηλαια του Διρου που τοτε οι εκτασεις εκεινες ανηκαν στην οικογενεια της.
    Ακουγα την γιαγιακα μου ακομα και οταν μιλουσε σε αλλους.
    Μια μερα την ακουσα που μιλουσε με την μανα μου χαμηλοφωνα για καποια γυναικα που ηξεραν και που ειχε μεινει εγκυος στα 48 της.
    Και στος τελος αναρωτηθηκε μεγαλοφωνα:
    "Μα καλα τι θα ειναι για το παιδι; Μανα του, η γιαγια του";
    Θυμηθηκα αυτην την ιστορια γιατι χθες εβλεπα μια συριζαια και εναν χοντρο-χαζοχαρουμενο που ανοιξαν την εκπομπη τους με ενα "θαυμασιο νεο".
    Ο πρωθυπουργος μας κ. Μητσοτακης μας λεει η συριζαια, υπεγραψε νομο που δινει το δικαιωμα σε καθε γυναικα να ψυξει τα ωαρια της και να τα γονιμοποιησει οποτε θελει μεχρι και τα 54. Και μαλιστα χωρις να παρει την συγκαταθεση του συζυγου της. Επι τελους τονισε η συριζαια, αυτο ειναι προοδος και δεν καταλαβα δηλαδη το κορμι και τα ωαρια της γυναικας ειναι δικα της και δεν εχει κανενας δικαιωμα πανω της παρα μονο η ιδια.
    Φυσικα αναρωτηθηκα κι εγω.
    Γιατι να ρωτησει τον αντρα της αν θελει να γινει μπαμπας, ας πουμε στα 60 του; Και τι θα πει το παιδακι οταν γινει 10 χρονων και το ρωτησουν τα φιλαρακια του σχολειο, ολο η γιαγια σου σε φερνει σχολειο, η μαμα σου δουλευει ή ειναι αρρωστη;

    Και στα καπακια η συριζαια μας υπενθυμισε οτι τα τεστ για τον "ιο" τελειωνουνε αλλα οι μασκες παραμενουν ...υποχρεωτικες μεχρι την Δευτερα Παρουσια
    Αλλα για κατσε 'να λεπτο κυρα μου.
    Η γυναικα εχει τον απολυτο ελεγχο στα αυγα της και στο σωμα της. Ο αλλος δεν εχει δικο του κορμι; η κατουρησε στο πηγαδι και τωρα τον κυνηγαει ο Βασιβλακοπουλος, ο Τζανακας, ο Μαγιορκα-ινης κι ολος ο ντουνιας με την συριγγα στο χερι;
    Αλλα συριζαια δεν εισαι;

    Παραμενω ανωνυμος γιατι ολο μου στελνουν μηνυματα να κανω την 180η δοση κι εγω ολο κρυβομαι, χωρια που με κυνηγανε οι ....δοσουδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὤ ναί,τό πιό σύνηθες μέρος πού θά ψάξουν οἱ ...διῶκτες σου,εἶναι αὐτό !

    Ὅσο γιά τό θέμα τῆς ἡλικίας καί μητρότητος,βεβαίως ὅσο πιό μικρή εἶναι ἡ γυναῖκα τόσο καλλύτερα γιά τεκνοποίησιν,ἀπό πολλές ἀπόψεις. Καί σίγουρα δέν εἶναι πρωταρχικό θέμα τοῦ πῶς θά φαίνεται ὅταν πηγαίνει τά παιδάκια της σχολεῖο. Ἄλλως τε,βλέπουμε σήμερα κάτι 60αρες καί βᾶλε,πού μοιάζουν μικρότερες κι᾿ἀπό 30αρες !
    Τέλος πάντων αὐτά συνέβαιναν καί συμβαίνουν ἀλλά σέ πολύ μικρά ποσοστά. Τό λιγότερο πού μπορεῖ νά μᾶς ἀπασχολήσῃ. Αὐτό πού φαίνεται νά ἔχῃ ἰδιαιτέρα σημασία εἶναι τό σημεῖο στό ὁποῖο ἀναφέρεσαι γιά τό σπήλαιο τοῦ Διροῦ καί τίς ἐκτάσεις πού ἀνῆκαν στήν οἰκογένειά σας.
    Αὐτό μᾶς ἐνδιαφέρει. Κάποια πληροφορία παραπάνω ἴσως...;

    Καλημέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατυχως δεν γνωριζω πολλα.
      Η γιαγια μου η Πηνελοπη, ηταν το γενος Ανδρεακου και η καταγωγη της ηταν απ την Αεροπολη. Η εν λογω περιοχη που βρισκονται τα σπηλαια ανηκαν στο σοϊ της μητερας της, βρεθηκαν δε τυχαια, πριν το "χαραγμα" του 20ου αιωνα απο κυνηγους που τα σκυλια τους κυνηγουσαν θηραματα και τρυπωσαν στις σπηλιες.
      Οι αρχαιολογοι εμφανιστηκαν αργοτερα και εξερευνησαν την περιοχη ανακαλυπτοντας το Γεωλογικο αλλα και Ιστορικο Θαυμα των Σπηλαιων, πιθανως μιας ηλικιας δισεκατομυριων ετων.

      Με το προηγουμενο σχολιο μου ομως, εθιξα ενα αλλο σημαντικο γεγονος το οποιο το περασες σχεδον "ντουκου", εκεινο μεταξυ Αρρενος και Θηλεος, της ε3ραϊκης* "φιλοφοφιας" του...."τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου παλι δικα μου, μπρε".

      *ε3ραϊκης
      Εγραψα ετσι την λεξη, εψιλον-τρια-ραϊκης, ωστε να μην την πιανει ο αλογοριθμος τους, οπως μας εξηγει και ο δημοσιογραφος Σπυρος Χατζαρας και σου στειλουν οι "θεματοφυλακες των θεσμων" κανα προστιμο για "παραβαση των κανονων της κοινοτητας"

      Καλησπερα

      Διαγραφή