" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Οἱ « Παρατηρητές » ...

 

Οι επίλεκτοι Εβραίοι δημιούργησαν τον εβραϊκό Θεό ως το « egregore » τους. Νομίζουν ότι είναι Θεός . Αυτή είναι η ουσία του Σατανισμού. Σύμφωνα με τη Wikipedia, το "egregore"  ( ἀπό τό ἑλληνικό ἐγρήγορος. ξύπνιος, παρατηρητής),είναι μια αποκρυφιστική έννοια που αντιπροσωπεύει μια ξεχωριστή μη φυσική οντότητα που προκύπτει από μια συλλογική ομάδα ανθρώπων. Ιστορικά, η έννοια αναφερόταν σε αγγελικά όντα, ή παρατηρητές , και στις συγκεκριμένες τελετουργίες και πρακτικές που συνδέονται με αυτά, δηλαδή στις Ενώχ-ιανές παραδόσεις.

Το egregore ως ένα είδος ομαδικού μυαλού δημιουργείται όταν οι άνθρωποι ενώνονται συνειδητά για έναν κοινό σκοπό. Η συναισθηματική πτυχή είναι κρίσιμη. η απλή σκέψη για έναν στόχο δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Το συναίσθημα και η πρόθεση πρέπει να είναι ισχυρά, εστιασμένα και διαρκή. 

Μπορεί το «egregore» να αιτιολογήσει τη μυστηριώδη συγγένεια, τον συντονισμό και την ενέργεια που εκδηλώνουν οι Ιλλουμινάτι (σατανιστές) Εβραίοι και οι γκοϊμ (Ελευθεροτέκτονες) συνεργάτες τους;

Η Νέα Παγκόσμια Τάξη Εγρήγορος

από τον Russ Winter

(henrymakow.com)

Η Βρετανική Αυτοκρατορία αντιπροσώπευε μια εταιρική σχέση μεταξύ των εβραϊκών οικονομικών και της βρετανικής αριστοκρατίας, σύμφωνα με τον Hilaire Belloc στο βιβλίο του "The Jews" (1922). Και ο Belloc είχε δίκιο. Αυτό που έκτοτε ονομάστηκε Νέα Παγκόσμια Τάξη (NWO) είναι μια επέκταση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στην οποία τα ελίτ βρετανικά, αμερικανικά και εβραϊκά αυτοκρατορικά συμφέροντα δεν ξεχωρίζουν.

Ο Belloc γράφει: «Άρχισαν να γίνονται γάμοι, συλλήβδην, μεταξύ των αριστοκρατικών αυτοχθόνων οικογενειών αυτής της χώρας και των εβραίων εμπόρων που κατείχαν περιουσιακά στοιχεία. Οι οικογένειες στις οποίες δεν υπήρχε εβραϊκό αίμα ήταν η εξαίρεση».

Δεδομένου ότι το εβραιο-βρετανικό "egregore" βρίσκεται επίσης πίσω από τη NWO, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι -- σύμφωνα με αυτή τη νοοτροπία -- μόνο οι "πιστοί" της NWO είναι άνθρωποι και όλοι οι άλλοι είναι ζώα προς εκμετάλλευση ή σφαγή.

EGREGORE ( ΕΓΡΗΓΟΡΟΣ ) 

Δεν θα κάνουμε μια ανάλυση σε βάθος σε αυτήν την έννοια,αυτή τη στιγμή ή δεν θα την εξηγήσουμε πλήρως, αλλά μάλλον θα στοχεύσουμε να δημιουργήσουμε μια γενική εικόνα αυτής.

Το Egregore (επίσης egregor) είναι μια απόκρυφη έννοια που αντιπροσωπεύει μια «μορφή σκέψης», ένα «συλλογικό ομαδικό μυαλό» ή ένα «μυαλό κυψέλη». Είναι μια αυτόνομη ψυχική οντότητα που αποτελείται από ανθρώπους και επηρεάζει τις σκέψεις μιας ομάδας ανθρώπων. Στην ψυχολογία, ο ομαδικός νους αναγνωρίζεται σίγουρα ως ένας από τους παράγοντες που πρέπει να υπολογίζεται στη θεραπεία.

Το Egregore είχε εξέχον ενδιαφέρον για την εβραϊκή Καμπάλα καθώς και τον βρετανο-ισραηλινό αποκρυφισμό.

Από εσωτερική σκοπιά, μπορεί να το δούμε ως μια σύνθετη σκέψη-μυαλό φορτισμένο με συναισθηματική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια προκαλείται από όλους εκείνους που συνδέονται με τη σκεπτομορφή και, εάν υπάρχουν εκείνοι στην ομάδα που γνωρίζουν κάτι από τον εμπλεκόμενο ψυχικό μηχανισμό, μπορεί να κατευθυνθεί σε οποιονδήποτε επιλεγμένο στόχο. Είναι προφανές ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακούς σκοπούς ή ελέγχους.

Το Egregore προέρχεται από μια ελληνική λέξη που σημαίνει "παρατηρητής" -- μια μορφή σκέψης που δημιουργείται με θέληση και οπτική αναπαράσταση. Ένα ομαδικό egregore είναι η χαρακτηριστική ενέργεια μιας συγκεκριμένης ομάδας μάγων που εργάζονται μαζί, δημιουργώντας και χτίζοντας την ίδια μορφή σκέψης ή ενεργειακή μορφή.

Περιέργως, η λέξη "watchers" προέρχεται από το Nephilem, που ονομάζονται επίσης παρατηρητές. Στα εβραϊκά, η λέξη είναι ir και η έννοια εμφανίζεται στο "The Book of Enoch" ( Τό βιβλίο του Ενώχ) . Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη με αναφορές σε έκπτωτους αγγέλους, Νεφελίμ (γίγαντες) και πιο σκοτεινές δυνάμεις.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

B"nei Elohim σημαίνει Υιοί (πληθυντικός) του Θεού στα Εβραϊκά. Οι Παρατηρητές (καλοί και κακοί) είναι μια κατηγορία Αγγελικών όντων. Οι κακοί Παρατηρητές εξέπεσαν από την προηγούμενη υπόστασή τους και μόλυναν την ανθρωπότητα αναμιγνύοντας το σπέρμα τους με γήϊνες γυναίκες που παρήγαγαν τους Νεφελίμ (γίγαντες, πανίσχυροι). Ως εκ τούτου, οι "Watchers" δεν προέρχονται από τους Nephilim αλλά από το B'nei Elohim ή Sons of God ( Υιοί του Θεού).

Αυτή η διαδικασία egregore είναι ασυνείδητη αλλά εντείνεται μέσω της διαδικασίας μύησης, όπως η μυστική οργάνωση "Skull and Bones", που έχει σχεδιαστεί για ν᾿ ανοίξει το μυαλό στο πνευματικό μέσω του egregore.Είτε η ομάδα είναι οργανωμένη για να κάνει καλό είτε κακό, η κατήχηση μπορεί να συμβεί γρήγορα.

Όπως τόνισε ο Gustav La Bon, η λογική δεν είναι μέρος της νοοτροπίας του πλήθους. Μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στο να παγιδευτεί στο παθιασμένο μίσος ή στον έρωτα ενός egregore. Μια οργανωμένη ομάδα με πολύ ισχυρή πρόθεση χτίζει και διατηρεί ένα egregore με το πάθος της και η μορφή σκέψης επηρεάζει νέους μυημένους.

Η δύναμη του egregore να βοηθά και να συντηρεί μια ομάδα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου μέσω των επαναλαμβανόμενων ενεργειών (τελετών ή τελετουργιών) των μελών της. Το egregore μπορεί να ανυψώσει τα μέλη του από το υλικό και να τα συνδέσει με το θείο ή με τα βάθη της ανθρώπινης εξαχρείωσης. Οι Σαββατιανοί-Φρανκιστές προσφέρουν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πιο επικίνδυνης ομάδας egregore της εποχής μας, όπως είναι ο Τεκτονισμός υψηλού επιπέδου.

Μια μικρή ομάδα μπορεί να δημιουργήσει ένα egregore, και αυτή η ψυχική ενέργεια μπορεί να εξαπλωθεί στο πλήθος που ακολουθεί ασυνείδητα. Η εγρήγορση του πλήθους έρχεται ως αποτέλεσμα. Είναι το πάθος που κουβαλάει το πλήθος. Κατά την γνώμη μου, τα κατασκευασμένα γεγονότα ( false flags) και οι σκηνοθετημένες εξαπατήσεις που υποβάλλονται να έχουν τις συναισθηματικές φορτίσεις για να οδηγήσουν μια ομαδική μορφή σκέψης που μπορεί να χειραγωγηθεί.

ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ένα egregore γεννιέται όταν μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνεται με συναίσθημα σε έναν μόνο στόχο ή σκοπό. Η συναισθηματική πτυχή είναι κρίσιμη. η απλή σκέψη για έναν στόχο δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Το συναίσθημα και η πρόθεση πρέπει να είναι ισχυρά, εστιασμένα και διαρκή.

Οι μυστικές εταιρείες, τα σχολεία μυστηρίου και οι πολιτικές ενώσεις έχουν όλα βασικές διδασκαλίες που δεν μοιράζονται με τους εκτός. Είτε είναι προνόμιο να γνωρίζεις το μυστικό, είτε η απειλή ότι η αποκάλυψη θα οδηγήσει σε θανάσιμο κακό, τίποτα δεν συσφίγγει μια σχέση όπως ένα κρυμμένο μυστικό. Ξεχωριστότητα - Η κοινή χρήση ενός μυστικού κάνει την ομάδα να ξεχωρίζει από τις μάζες.

Ιδιαίτερα κοστούμια, τελετές, ύμνοι, όλα προσθέτουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα και την αίσθηση της ιδιαιτερότητας. Η διάκριση αυτών-έναντι-εμάς εστιάζει την προσοχή. Τελετουργία - Ειδικές τελετουργίες επικαλούνται την οντότητα του egregore, αλλά και διεγείρουν τη φαντασία των συμμετεχόντων. Η δύναμη του τελετουργικού, ειδικά εκείνου που διεξάγεται με μυστικότητα, δεν πρέπει να υποτιμάται. Οι τελετουργίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία για να επικαλεστούν τις αόρατες δυνάμεις για να λειτουργήσουν για λογαριασμό κάποιου.

--

Makow - Μου φαίνεται ότι αυτό το "εγκέφαλο" καθοδηγείται από τα ΧΡΗΜΑΤΑ και όχι από την πίστη.

Σχετικά - Οι καβαλιστές Εβραίοι είναι ο δικός τους Θεός (Egregore)

----------- Τι είναι το Egregore;

Πρώτο σχόλιο από τον Paul S-

Τόν ἔκαναν και ἄγαλμα στο Νέο Δημαρχεῖο τῆς Πράγας τον ῥαββίνο
Το άρθρο σας για το Egregore μου θυμίζει την έννοια μιας σκεπτομορφής μαγικής οντότητας ή εκφραζόμενη καμπαλιστικά, ενός golem. Έχω κάνει μια εις βάθος έρευνα τον τελευταίο καιρό στα γραπτά και την κληρονομιά του Μαχαράλ της Πράγας, τον ραβίνο που φημίζεται ότι επικαλέστηκε ένα golem στους δρόμους της Πράγας του 16ου αιώνα και ένα πλάσμα που μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι εξακολουθεί να στοιχειώνει τη σοφίτα του Alt -Συναγωγή Neu στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.


Ο Μαχαράλ είναι μια φιγούρα που συχνά παραβλέπεται στους κύκλους της NWO
, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο πνευματικός νονός του Χασιδισμού, έχοντας ουσιαστικά σκιαγραφήσει και ορίσει τη βασική δομή αυτής της αίρεσης. Είναι επίσης ο 7 γενεές πίσω παππούς του Shneur Zalman του Liadi, ,τόν ιδρυτή του διαβόητου πλέον Chabad Lubavitch.

Ο Μαχαράλ διεκδίκησε επίσης μια βασιλική καταγωγή στη γραμμή του βασιλιά Δαβίδ. Και όπως το Μαχαράλ, έτσι και η ίδια η Πράγα συχνά παραβλέπεται στους κύκλους της NWO -- η χρυσή κόκκινη σημαία της εβραϊκής συνοικίας της Πράγας είναι, με μικρές μόνο τροποποιήσεις, βασικά πανομοιότυπη με την παλιά, διάσημη σημαία με δρεπάνι και σφυρί της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Χίτλερ αρνήθηκε επίσης να αγγίξει ή να ενοχλήσει το γκέτο της Πράγας στο παραμικρό και άφησε την εβραϊκή συνοικία της πόλης εντελώς άθικτη (προστάτευε κάποιον ή κάτι εκεί;)

Εάν κάνετε μια εις βάθος έρευνα στις ιστορίες και τους θρύλους γύρω από το Golem της Πράγας, θα δείτε ότι οι ιστορίες δεν άρχισαν να κυκλοφορούν παρά περισσότερο από έναν αιώνα μετά τον θάνατο του Μαχαράλ, καθιστώντας απίθανο ότι ο ραβίνος επικαλέστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά τι θα συμβεί αν το Golem της Πράγας είναι απλώς μια μεταφορά για έναν αληθινό εβραϊκό εγρήγορο, μια λαθραία μυστική κοινωνία που συναντιέται (κυριολεκτικά) στη σοφίτα της Συναγωγής Alt-Neu, και η οποία διεξάγει τέτοιες «εγκληματικές» τελετουργίες μύησης βασισμένες στις διδασκαλίες του Μαχαράλ, και το κάνει εδώ και πολλούς αιώνες τώρα, γεννώντας έτσι τους θρύλους ενός «γκολέμ» που καταδιώκει στους δρόμους της Πράγας;

henrymakow.com


Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. ''ΚΑΖΑΝΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΘΙΓΓΑΝΟΣ ΖΗΤΑ ΣΕ ΓΑΜΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ....ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΑΡΑΓΕ?''.....ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄν ὁ ἄρχοντας εἶναι ὁ ἀρχηγός τσιγγάνος,μία ἀπό τά ἴδια.

      Πάντως διαφορετική περίπτωση,εἰδικῶς στίς συγκεκριμένες φυλές,εἶναι ἀπό ἀπίθανη ἔως ποτέ!

      Καλησπέρα ἀγαπητή μου Βοττιαία !

      Διαγραφή
  2. Υπαρχουν παντου.
    "Ολουθε", οπως ελεγε κι η μακαριτισα η γιαγια μου η Πηνελοπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή