" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Τό θέμα Οὐκρανία τελείωσε, ὁ Πούτιν κέρδισε

φωτό
Η Βικτόρια Νούλαντ, η  πολεμοχαρής που διορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών από τον ανόητο του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε την παράδοση της Ουάσιγκτον όταν κάλεσε την Κίνα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Ρωσία για να σώσει την Ουκρανία από την εισβολή. Αναγνωρίζει έτσι αυτό που όλοι είχαν ήδη καταλήξει: οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν διαθέτουν την ικανότητα.

Η Ουκρανία γνωρίζει καλώς ότι η Ρωσία μπορεί να εξαφανίσει τις δυνάμεις της με συμβατικούς πυραύλους χωρίς να στείλει στρατεύματα πέρα ​​από τα σύνορα. Οι Ουκρανοί ξέρουν επίσης ότι κανείς δεν θα έρθει να τους βοηθήσει. Το ίδιο το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

 Τελείωσε. Ο Πούτιν κέρδισε.

Ἀπό τόν  Paul Craig Roberts

φωτό
Η Βικτόρια Νούλαντ, η  πολεμοχαρής που διορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών από τον ανόητο του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε την παράδοση της Ουάσιγκτον όταν κάλεσε την Κίνα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Ρωσία για να σώσει την Ουκρανία από την εισβολή. Αναγνωρίζει έτσι αυτό που όλοι είχαν ήδη καταλήξει: οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν διαθέτουν την ικανότητα.

Η παράδοση της Ουάσιγκτον ακολούθησε το αίτημα του Ουκρανού προέδρου να σταματήσει η Ουάσιγκτον την προπαγάνδα της «ρωσικής εισβολής», καθώς δεν υπήρχαν σημάδια προετοιμασίας εισβολής και η ρητορική της Ουάσιγκτον ήταν πολύ προκλητική. Η Γερμανία αρνήθηκε την άδεια πτήσης προς το Ηνωμένο Βασίλειο για παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. Δύο μέλη του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν στρατεύματα εάν το ΝΑΤΟ εμπλακεί στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον είδε τα μαντάτα.

Οι περισσότερες χώρες είδαν την άρνηση της Ουάσιγκτον στο να συμφωνήσει με τη ρωσική πρόταση αμοιβαίας ασφάλειας ως παράλογη και επικίνδυνη. Επιπλέον, η στρατηγική της Ουάσιγκτον να εξοπλίζει και να εκπαιδεύει τους Ουκρανούς και να τους προκαλεί μια μεγάλη επίθεση στους Ρώσους του Ντονμπάς έχει αποτύχει

Η Ουκρανία γνωρίζει ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει καμία σημαντική ζημιά στο Ντονμπάς. Επιπλέον, οι Ουκρανοί δεν είναι βέβαιοι ότι θα μπορούσαν να νικήσουν ακόμη και τον στρατό του Ντονμπάς, ο οποίος είναι πιθανώς οπλισμένος με τα νέα ρωσικά όπλα μεγάλης πρόσκρουσης. Η Ουκρανία γνωρίζει καλώς ότι η Ρωσία μπορεί να εξαφανίσει τις δυνάμεις της με συμβατικούς πυραύλους χωρίς να στείλει στρατεύματα πέρα ​​από τα σύνορα. Οι Ουκρανοί ξέρουν επίσης ότι κανείς δεν θα έρθει να τους βοηθήσει. Το ίδιο το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δεν θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον απέρριψε δημόσια τη ρωσική πρόταση δεν σημαίνει τίποτα, καθώς η Ουάσιγκτον δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να την αποδεχτεί. Το ρωσικό πόδι πάτησε σκληρά, όπως έπρεπε, και όλοι, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον, καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.

Οι βάσεις πυραύλων ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τη Ρουμανία θα απομακρυνθούν αθόρυβα με την πάροδο του χρόνου. Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να παριστάνει τον ψευτοπαλληκαρά και να απειλεί, αλλά δεν είναι σε θέση να λάβει οποιαδήποτε ενέργεια. Οι διπλωμάτες Ρώσοι θα επιτρέψουν στην Ουάσιγκτον να μην ντροπιαστεί με κάποιο διευθετημένο τρόπο.

Το μόνο που χρειάζεται σε αυτό το σημείο είναι οι διπλωμάτες του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, που τείνουν να πιστεύουν υπερβολικά στα υπογεγραμμένα έγγραφα, και οι Ρώσοι σκληροπυρηνικοί να καταλάβουν ότι η απόρριψη της πρότασης από την Ουάσιγκτον δεν έχει νόημα και ότι ο Πούτιν κέρδισε.

Ο κόσμος έχει προσαρμοστεί στην ανυποχώρητη απαίτηση της Ρωσίας και την απαράμιλλη στρατιωτική ανωτερότητα που υποστηρίζεται από την Κίνα.

Ενόψει της εμφάνισης στη σκηνή της μακροπρόθεσμης ρωσικής διεκδίκησης, αναμένω από την Ουάσιγκτον να συμπαρασταθεί και να κινηθεί προς μια πιο συνεργατική και ειρηνική θέση.

Ἀπό :  helleniscope.com 


Ο Paul Craig Roberts είναι Αμερικανός οικονομολόγος και συγγραφέας. Κατέχει θέσεις διδασκαλίας σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Είναι υποστηρικτής της οικονομίας από την πλευρά της προσφοράς και πολέμιος της πρόσφατης εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ .

Διετέλεσε Βοηθός Υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών για την Οικονομική Πολιτική υπό τον Πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν και –μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση– κατείχε την έδρα του William E. Simon στα οικονομικά στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών για δέκα χρόνια και υπηρέτησε σε πολλά εταιρικά συμβούλια. Πρώην συνεργάτης και συντάκτης της Wall Street Journal , τα άρθρα του έχουν επίσης εμφανιστεί στους New York Times και στο Harper's , και είναι συγγραφέας περισσότερων από δώδεκα βιβλίων (σχετικῶς ἐδῶ )και αρκετών άρθρων με κριτές .

Το 1987 ο Ρόμπερτς τοποθετήθηκε στη Λεγεώνα της Τιμής με τον βαθμό του ιππότη από τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν . Είναι επίσης αποδέκτης του βραβείου Meritorious Service του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Διεθνούς Βραβείου Δημοσιογραφίας για Πολιτική Ανάλυση από τη Λέσχη Τύπου του Μεξικού .

Από τότε που συνταξιοδοτήθηκε, έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό και θεωρίες συνωμοσίας από το Anti-Defamation League , το Southern Poverty Law Center και άλλους...
( Ὅλο τό βιογραφικό του ἐδῶ


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,αυτό που παρακολουθήσαμε στην περίπτωση της Ουκρανίας θα μπορούσε να είναι κι ένα μάθημα και για εμάς!Η ύψιστη τελειότητα συνίσταται στην εξουδετέρωση της εχθρικής αντίστασης χωρίς μάχη.Ενα από τα πολλά πετυχημένα που δίδασκε και τηρούσε ο Σουν Τζου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο,ἔτσι ἀκριβῶς !

      Πάντως νά ξέρεις πώς τό θέμα δέν θά σταματήση.Οἱ ἑβραῖοι τῆς περιοχῆς δέν θά τά παρατήσουν μιά καί θεωροῦν,παλαιόθεν,τήν περιοχή κτῆμα τους...!!!

      Θά δοῦμε ἐν καιρῷ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Bill-Kill !

      Διαγραφή
  2. "το αίτημα του Ουκρανού προέδρου να σταματήσει η Ουάσιγκτον την προπαγάνδα της «ρωσικής εισβολής», καθώς δεν υπήρχαν σημάδια προετοιμασίας εισβολής και η ρητορική της Ουάσιγκτον ήταν πολύ προκλητική" "ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ" Εφ' όσον ισχύει η δήλωση αυτή του προέδρου τους τα... γεράκια (ή μάλλον τα γαλιά, οι κουτοπαπαγάλοι) του ελληνόφωνου μμε και διαδικτύου ειδικοί, γεωστρατηγικοί, μουρλοπαντιέρες, αναλυτές, βαρεμένοι ναύαρχοι της μπανιέρας που περισπούδαστα και αλλόφρονα μας παρουσίαζαν ορδές, στρατιές, συστοιχίες, σμήνη, στόλους να πηγαίνουν στα σύνορα με το δάκτυλο στη σκανδάλη από πού ακριβώς πηγές αντλούσαν αυτά που τσαμπουνούσαν ή μάλλον τι ακριβώς ληγμένο πίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί νά πῶ ; Γι᾿αὐτό κι᾿ἐγώ ἐνημερώνομαι ἀπό τίς ἐλληνοἀμερικανικές ἱστοσελίδες.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  3. Οι άνθρωποι κέρδισαν.Κανένας Πούτιν δέν τους νίκησε. Κέρδισαν οι λαοί,από του χάρου τα δόντια -της Γερμανίας,και της ΕΕ.Νικήθηκαν κατά κράυτος οι προτεστάντες Γερμανοί μαζί με τους Σιωνιστές.Θέμα λίγου χρόνου πλέον η "κηδεία" τους. Δέν έχουν πλέον καμμια δύναμη.Η πολυπόθητη τζάμπα ενέργεια δεν θα τους κάνει ισχυρούς για να καταπιούν όλες τίς χώρες που ήδη έχουν καταστρέψει. Στόν ίδιο παρανομαστή όλοι πλέον Ολοι φτωχοί από την "πανδημία" και ο καθένας μόνος του θα "γιατρευτεί" διχως κόλπα. Θα νικήσει ο ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΣ φιλε.Από το μηδέν ξεκινάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή