" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

« Στή δημοκρατική Θεσσαλονίκη, τήν πόλη-σύμβολο τῆς ἑβραϊκῆς ζωῆς στήν Εὐρώπη, δέν ὑπάρχει χῶρος γιά τόν φασισμό καί τό ναζισμό...»

φωτό
  Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφθηκε σήμερα το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκε στις αίθουσές του από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον Έφορο του Μουσείου, κ. Ευάγγελο Χεκίμογλου.

Δέν χωρᾷ φασισμός στήν δημοκρατική Θεσσαλονίκη
«Επέλεξα να βρίσκομαι εδώ στη πόλη μου με την μαρτυρική Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης στο τέλος μιας ιστορικής εβδομάδας. Μιας εβδομάδας που ξεκίνησε τη Τρίτη στο Στρασβούργο όταν είχα τη τιμή ως αρμόδιος αντιπρόεδρος να παρουσιάσω τη πρώτη στην ιστορία ευρωπαϊκή στρατηγική για την μάχη κατά του αντισημιτισμού. Ένα εμβληματικό κείμενο που θα συζητήσουμε με διεθνείς και ευρωπαίους ηγέτες την επόμενη Τετάρτη, σε μια Σύνοδο Κορυφής στο Μάλμε της Σουηδίας. Αυτή η εβδομάδα συνεχίστηκε την περασμένη Πέμπτη με την πρώτη επέτειο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής από την ελληνική Δικαιοσύνη ως εγκληματικής οργάνωσης. 

Θέλησα πραγματικά να κλείσω αυτή τη βδομάδα με τους Εβραίους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη στη πόλη μου μια πόλη που φέρνει βαριά στους ώμους της το βάρος της ιστορίας. Την πόλη-σύμβολο που για αιώνες αποτέλεσε πολυπολιτισμικό επίκεντρο της εβραϊκής ζωής στην Ευρώπη αλλά και την πόλη που βίωσε το μαρτύριο των 60.000 Θεσσαλονικιών Εβραίων που χάθηκαν στα στρατόπεδα του Άουσβιτς και αλλού» και συνέχισε λέγοντας: «Στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα αλλά και στη δημοκρατική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει χώρος για τον φασισμό και το ναζισμό. Όσοι κάνουν το λάθος να επιμένουν σε αυτές τις πρακτικές να ξέρουν ότι η Ιστορία θα τους θυμίζει τι συνέβη».


Καί διαβεβαίωσε : «Ως αρμόδιος Αντιπρόεδρος θέλω να διαβεβαιώσω τις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης ότι η ΕΕ δεν θα τις αφήσει απροστάτευτες απέναντι στις πολλές σύγχρονες απειλές που σκιάζουν τη ζωή τους σήμερα. Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια τους, θα ενισχύσουμε την εκπαίδευση και τον πολιτισμό τους, θα κάνουμε το παν για να συντηρηθεί η ιστορική μνήμη του Ολοκαυτώματος ειδικά τώρα που οι τελευταίοι επιζώντες μας αφήνουν χωρίς τις προσωπικές τους αφηγήσεις»
( ἀπό ἐδῶ)

Εἰλικρινῶς δέν θέλω νά σχολιάσω τίποτα ἐκ τῶν ἀνωτέρῳ,διότι μπορεῖ νά παρεκτραπῶ...Γιατί ; Διότι,εἰλικρινά ὅταν μή ἑβραῖοι ἀναφέρονται στούς ἑβραίους,τό κάνουν μ᾿ἕναν τρόπο λές καί ὅλοι οἱ ἄλλοι πέραν αὐτῶν εἶναι ἕνα τίποτα. Καί νά σᾶς πῶ κάτι ; Νομίζω πώς οὔτε οἱ ἴδιοι οἱ ἑβραῖοι δέν ἀναφέρονται ἔτσι στόν ἑαυτό τους ὅσο οἱ μή ἑβραῖοι πού τούς λιβανίζουν. Οἱ λόγοι πού τό κάνουν,προφανεῖς. ..


Γιά τόν ἐν λόγῳ,ἔχουμε ἀναφερθεῖ παλαιότερα : ἐδῶ,ἐδῶ

Ἄν τε ἀκόμη μια ! Μά νά κάνῃ λόγο γιά ἐπέτειο καταδίκης τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς; ! ! ! 

Ἄχ,βρέ Σαλόνικα τί τραβᾷς μέ τά τέκνα πού γεννᾶς...! 


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Σχετικα με τις δυο αναρτησεις σου Σχοινα-Γιαννας, αγαπητη Πελασγικη, εχω να πω ενα πραγμα.
    Μπραβο στους απογονους των Χριστοκτονων που εχουν καταφερει μεσα απ τους αιωνες και μεσω της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, να κυβερνουν τον κοσμο.

    Ας τα βλεπουμε αυτα εμεις οι Ελληνες που προσπαθομε να βγαλουμε το ματι ο ενας του αλλου.


    ΥΓ
    Αγγελοπουλου, Σχοινας, Μητσοτακηδες κλπ ειναι αμελητεες ποσοτητες για δαυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀμελητέες ποσότητες Ἀγγελοπούλου,Μητσοτάκηδες ; Δέν νομίζω.

      100 χρόνια οἱ Ἀγγελόπουλοι ὡς δύναμη οἰκονομική μέ παρελθόν βαρύ ( Οι προπάπποι του [τοῦ Παναγιώτη Ἀγγελόπουλου,πατέρα τοῦ Θεοδώρου καί πεθεροῦ τῆς Γιάννας] ήταν συγγενείς του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε', που το 1776 είχε εγκαταστήσει στο Βλαχοράπτη, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη και βορειοδυτικά της Καρύταινας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Προπάππος του ήταν επίσης ο αγωνιστής του 1821 Θεόδωρος Αγγελή Αγγελόπουλος, που είχε τιμηθεί από τον βασιλιά Όθωνα με το «Χαλκούν Αριστείον» του Αγώνα... https://el.metapedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82 )

      καί 200 χρόνια οἱ Μητσοτάκηδες ὡς πολιτική δύναμη δέν θά τούς ἔλεγα ...ἀμελητέους...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ/ἠ !

      Διαγραφή
    2. Συγνωμη αγαπητη Πελασγικη αλλα προσπερασες την κεντρικη ιδεα του σχολιου μου που δεν ηταν οι Αγγελοπουλοι ουτε οι Σχοιναδες και οι Μητσοτακηδες
      Ηταν η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που υπαρχει μεταξυ των εβραιων και που μεσω αυτης εχουν κατορθωσει να κυβερνουν απ' τα παρασκηνια ολον τον κοσμο.

      Τωρα,
      θα επεμενα οτι στην παγκοσμια πολιτικη και οικονομικη σκηνη οι προαναφερομενοι ΕΙΝΑΙ αμελητεες ποσοτητες για τον διεθνη εβραϊσμο. Στην πολιτεια της Ιντιανα οι Αγγελοπουλοι εχουν ενα τεραστιο εργοστασιο χαλυβα το οποιον για τους εβραιους οικονομικα ειναι ενα ψιχουλο και θα μπορουσαν να το κλεισουν με την μια. Οποτε καλα κανει η Γιαννα και γλυφει τους εβραιους οπως και ο Σχοινας (αυτος για μια θεσουλα κι εναν μισθουλακο στην Ευρωπη ή οπως ο Κουλης για μια πρωθυπουργια στην Ελλαδιτσα).
      Γιατι οι εβραιοι την σημερινη Ελλαδα την εχουν ΓΤΠ (συγνωμη για την φραση μου) αγαπητη Πελασγικη και μη σε γελουν οι "συμμαχιες" και οι "λυκοφιλιες" Ελλαδος-τρομογιαφκας. Διοτι οταν φυγει ο Ταγιπ ειτε με το καλο ειτε με το ζορι, γιατι τους ειχε μπει στο ματι πριν χρονια με κεινο το καραβι για την Γαζα, θα δεις μια αρδην ανατροπη των συμφωνιων-συμμαχιων κλπ εναντιον της Ελλαδος και ΥΠΕΡ της Τουρκιας, εκ μερους του ισραηλ.
      Κι ας χαλανε το κοσμο σημερα οι ελληνοφωνες καργιες για φιλιες και τουτο κανει το ισραηλ και κεινο κανει το ισραηλ και ολοι εχουν μπολιαστει στο ισραηλ που ειναι υπευθυνοι πολιτες και που μας εχουν μπουχτισει καθημερινα τα τσοντοκαναλα με το παρανομο και τρομοκρατικο κρατος των εβραιων.
      Κοντολογις οι εβραιοι τα ‘βαλαν με ανθρωπους που ειχαν τσαγανο και με τον ενα ή με τον αλλο τροπο τους ξωπεταξαν οπως τον Κεννεντυ ή τον Νιξον και θα λογαριασουνε Κουληδες και Γιαννες;
      Και για να τελειωνω:
      Την Ελλαδα θα την λογαριαζουνε σοβαρα εχθροι και φιλοι ΜΟΝΟ οταν μια Εθνικη Ελληνικη κυβερνηση οργανωσει τον Ελληνισμο της Διασπορας σοβαρα, οπως ακριβως κανουν οι εβραιοι. Και τοτε οταν οι Ελληνες του εξωτερικου εχουν την δυναμη να σταθουν πολιτικα απεναντι στον οποιο Προεδρο των ΗΠΑ, οπως κανουν σημερα οι εβραιοι, μπορει να προσμενουμε καποιο φως για τον Ελληνισμο.
      Αλλιωτικα θα κανουμε εμβολια και οτι αλλο μας προσταζουν οι υπαλληλοι των εβραιων...

      Την καλησπερα μου απο Σικαγο


      Διαγραφή
    3. «Την Ελλαδα θα την λογαριαζουνε σοβαρα εχθροι και φιλοι ΜΟΝΟ οταν μια Εθνικη Ελληνικη κυβερνηση οργανωσει τον Ελληνισμο της Διασπορας σοβαρα, οπως ακριβως κανουν οι εβραιοι. Και τοτε οταν οι Ελληνες του εξωτερικου εχουν την δυναμη να σταθουν πολιτικα απεναντι στον οποιο Προεδρο των ΗΠΑ, οπως κανουν σημερα οι εβραιοι, μπορει να προσμενουμε καποιο φως για τον Ελληνισμο. »

      Συμφωνῶ ἀπολύτως καί θεωρῶ πώς αὐτή εἶναι ἡ οὐσία.

      Καί τήν δική μου καλησπέρα καί ὁλόθερμες εὐχές γιά καλά Χριστούγεννα !

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω και ανταποδιδω απο Σικαγο

      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2022

      Διαγραφή
  2. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, με αλλογενή σύζυγο,πεμτουσία του γενιτσαρισμού.
    Αποκαλεί τους εξ Ισπανίας εβραίους συμπολίτες του, αυτούς που μετέφερον οι Τούρκοι και τους εγκατέστησαν στις ελληνικές πόλεις ως συμμάχους τους, δυνάστες των υποδούλων Ελλήνων.
    Στην Θεσσαλονίκη η τουρκοκρατία εσήμαινε εβραιοκρατία.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔχουμε συνηθίσει καί ἀπό γενιτσάρους καί ἀπό παραποίηση τῆς Ἱστορίας.Συνεπῶς,τί νά μᾶς κάνει ἐντύπωσιν ; Ἐδῶ ὁ Μπουρλᾶ εἶναι ἕλλην καί Σαλονικιός !

      Αὐτός ὁ Σχοινᾶς,μιλᾶμε γιά πολύ λιβάνι στούς ἑβραίους !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Μέτονα !

      Υ.Γ. Ἀλέξανδρος Σχινᾶς λεγόταν ὁ δολοφόνος τοῦ Γεωργίου Α΄,στήν Θεσσαλονίκη,τόν Μάρτιο τοῦ 1913.Συγγένεια ἤ συνωνυμία ; Ἄ,ξέχασα,αὐτοῦ τὀ ἐπίθετο δέν εἶχε -οι ἀλλά -ι. Καί ὄχι μόνον. Τί μᾶς πληροφοροῦν;

      ...ίσως γεννήθηκε στον Βόλο ή στις Σέρρες... Οι αρχές μετά την σύλληψη του, τον ανέφεραν, ως επαίτη, ομοφυλόφιλο και αλήτη με περίεργες σοσιαλιστικές ιδέες... ( Καί ἄλλα ΑΣΑΦΗ περί αὐτόν : https://el.metapedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%87%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%82)

      Διαγραφή
  3. Κάτι συμβαίνει στην Θεσσαλονίκη και προσκυνούν όλοι τους Εβραίους,μετά τους φταιει το κράτος των Αθηνών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα περισσότερο ἀπό τό γεγονός πώς ἔχουν ῥίζες βαθιές στήν Σαλόνικα.Καί ξέρεις τί σημαίνει ῥίζες βαθιές γιά τούς ἑβραίους; Διασυνδέσεις παντοῦ ! Ἄλλως τε στά χέρια τους εἶχαν τούς βασικότερους τομεῖς τῆς ἐκεῖ κοινωνίας ἀπό τό ἐμπόριο,καταστήματα,μέχρι τά πορνεῖα ! Συνεπῶς δέν ἦταν καί πολύ δύσκολο νά ἔχουν δημιουργήσει τούς κύκλους ἐκείνους πού θά τούς καθιέρωναν στήν ἀντίληψη τοῦ κόσμου ὡς δύναμη. Καί ὅπου ὑπάρχει ἡ δύναμη,τό χρῆμα,ἡ ἐξουσία πᾶνε σχεδόν πακέτο...
      Καί τί σημαίνει αὐτό γιά τόν λαό;Εὐνόητο...

      Μετά ἦρθαν καί οἱ Ναζί,οἱ ἐξοντώσεις τό ὁλοκαύτωμα καί ἀντιλαμβάνεσαι πώς ὅσοι ἐπέζησαν καί γύρισαν κέρδισαν καί τήν ἀπόλυτη συμπάθεια τῶν Σαλονικιῶν. Αὐτό,μέ τήν πάροδο τοῦ χρόνου ἑδραιώνεται ὡς ἀντίληψη καί φαίνεται ἀπολύτως φυσιολογικό.Ἀκόμη μέχρι σήμερα στήν ἀγορά τῆς Σαλονίκης χρησιμοποιοῦνται οἱ ἑβραϊκές ὀνομασίες.

      Ἄρα,δέν ὑπάρχει τίποτα τό ἀφύσικο ἤ περίεργο γιά τούς Σαλονικιούς.Εἰλικρινῶς,τό ἔχω ζἠσει ἄλλως τε.Καί νά σοῦ πῶ καί κάτι ἀκόμη,πού ἴσως ἐν τέλει νά εἶναι καί οἱ ἴδιοι οἱ Σαλονικιοί ἀπό τήν φύση τους ἔτσι. Στό Κορδελιό ὑπῆρχαν πολλοί πρόσφυγες ἀπό τά Σκόπια.Θυμᾶμαι στό σχολεῖο τά λέγαμε «σερβάκια». Ἔ,λοιπόν σέ πληροφορῶ πώς δέν εἶχαν κανένα πρόβλημα διότι τούς φερόμαστε σά νά ἦταν ντόπιοι.Ἄψογη σχέση σοῦ λέω.Ἐγώ εἶχα δύο φίλες,ἐξαδέλφες ἦταν μέ τό ἴδιο ἐπίθετο,Γαλατᾶ,ἀμφότερες ἀπό τήν Γευγελή.

      Γι᾿αὐτό τήν Θεσσαλονίκη τήν λένε Κοσμοπολίτισσα καί Πολυπολιτισμική.Καί ἔτσι νοιώθουν καί οἱ ἴδιοι οἱ Θεσσαλονικεῖς. Ἔ οἱ ἑβραῖοι χαίρουν μίας παρά πάνω ἐκτιμήσεως...

      Καλσπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή