" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ἡ καθολική ἐπικράτησις τῶν ...ἡττημένων !

Ιθάκη 10ετία του 80...

Η στήλη που μνημονεύει το σημείο που γεννήθηκε και έζησε ο Μεταξάς στα νεανικά του χρόνια κατεδαφίζεται...Η αγνωμοσύνη των Ελλήνων αλλά και η καθολική επικράτηση των ιδεολογικών φορέων του Μαρξισμού λενινισμού -τροτσκισμού είναι συγκλονιστική .( ἀπό ἐδῶ)



Πᾶμε νά ᾿δοῦμε τό σπίτι τοῦ Ἰωάννη Μεταξᾶ,στήν Ἰθάκη : 

Το σπίτι που γεννήθηκε ο Μεταξάς στο Βαθύ της Ιθάκης ήταν μία διώροφη κατοικία στην οποία στεγάζονταν τα γραφεία του Έπαρχου της Ιθάκης, και η κατοικία του, γιατί ο πατέρας του Ιωάννη Μεταξά, Παναγής Μεταξάς ήταν Έπαρχος Ιθάκης το 1871

Σήμερα αυτό το κτίσμα δεν υπάρχει πλέον γιατί κατεδαφίστηκε και στη θέση του έκτισε την κατοικία του από την δεκαετία του 1920 ο εφοπλιστής και ευεργέτης της Ιθάκης Γεώργιος Κ. Δρακούλης.

Το σπίτι που γεννήθηκε ο Μεταξάς στο Βαθύ της Ιθάκης

Στο πεζοδρόμιο έξω από τον κήπο της οικίας Δρακούλη, στην πρόσοψη της οικίας αυτής στήθηκε το 1938 μία στήλη αφιερωμένη από τον Δήμο Ιθάκης που μνημόνευε το γεγονός της γέννησης του Ιωάννη Μεταξά. Η στήλη αυτή στα χρόνια της μεταπολίτευσης, μετά το 1974 μεταφέρθηκε στα σκουπίδια του Δήμου Ιθάκης.

Η κυρία Ιωάννα Φωκά προσπάθησε να την εντοπίσει και πράγματι η μαρμάρινη στήλη βρέθηκε ανάμεσα σε χόρτα και σκουπίδια πεταμένη στο κηπάριο του Δήμου Ιθάκης (στο Βουνάκι όπως της το ονόμασαν).

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιθάκης μετά από αίτηση της Ιωάννας Φωκά της 31/3/2014 της έδωσε την άδεια την 16/4/2014, να την παραλάβει και να την μεταφέρει στην οικία του Ιωάννη Μεταξά στην Κηφισιά όπου κατοικεί. 'Όμως η στήλη βρέθηκε σκεπασμένη με διάφορα υλικά του Δήμου με αποτέλεσμα να γίνει αδύνατη η παραλαβή της.

Σήμερα στη θέση της έχει στηθεί άλλη μικρότερη στήλη που μνημονεύει ότι εκεί έζησε ο ποιητής Ν. Καρβούνης. ( ἀπό τήν σελίδα ΕΔΩ)

Ποιός εἶναι αὐτός ὁ Καρβούνης ; 


...Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 προσχώρησε στο μαρξισμό και το 1933 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Το 1936 συνελήφθη από τη δικτατορία Μεταξά και εξορίστηκε στη Γαύδο. Στη συνέχεια απελευθερώθηκε, αλλά του απαγορεύτηκε να αρθρογραφεί.

Μετά την απελευθέρωσή του ήρθε στην Αθήνα και ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση, συνδέθηκε με την Παλιά Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και καθοδηγούσε ομάδες φοιτητών στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στις αρχές της κατοχής που ακολούθησε συνελήφθη μαζί με τον Δημήτρη Γληνό από τους Ιταλούς καθώς κατηγορήθηκε ότι αρθρογραφούσε εναντίον του φασισμού και κλείστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Λάρισα. Απελευθερώθηκε μετά από λίγο και εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Το 1942 έγραψε το γνωστό αντάρτικο τραγούδι «Βροντάει ο Όλυμπος» και ανέβηκε με τους αντάρτες στα βουνά της Ρούμελης, όπου ανέλαβε διευθυντής του Πρακτορείου Ειδήσεων Ελεύθερη Ελλάδα. Το 1944 ήταν υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΠΕΕΑ( ή κυβέρνηση του βουνού). Πέθανε το 1947. (ἐδῶ)


Νομίζω πώς δέν χρειάζονται ἐπί πλέον σχόλια. Συμφωνεῖτε ; 

Πῶς τό ἔγραψε ὁ φίλος μας,Ὄθων ; 

..Η αγνωμοσύνη των Ελλήνων αλλά και η καθολική επικράτηση των ιδεολογικών φορέων του Μαρξισμού λενινισμού -τροτσκισμού είναι συγκλονιστική 

Ἔτσι ἀκριβῶς ! 

Τό μέγαρο Δρακούλη,σήμερα : 

Βεβαίως τό μῖσος γιά τόν ἐθνικό κυβερνήτη,Ἰωάννη Μεταξᾶ,δέν σταμάτησε στήν ἀπομάκρυνσι τῆς ἀφιερωματικῆς στήλης στήν Ἰθάκη. Ἕνα ἄγαλμα πού εἶχε στηθεῖ στήν κεντρική πλατεία τοῦ Ἀργοστολίου,τῆς Κεφαλονιᾶς,τό 1972 θά ἦταν ὁ ἐπόμενος στόχος. 

Διαβάζουμε ἀπό ...δημοκρατική ἱστοσελιδα τῆς νήσου  : 


...Ήταν Φεβρουάριος του 1982. Στην Κεφαλονιά καταφθάνουν δεκάδες νοσταλγοί του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου και της Απριλιανής Χούντας, που είχαν μεταφερθεί κυρίως από την Πελοπόννησο. Εκείνη την ημέρα προσπάθησαν να καταθέσουν στεφάνια στο άγαλμα του Ιωάννη Μεταξά.


Ντόπιοι πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί από το πρωί, τους εμπόδισαν με αποτέλεσμα να γίνουν σοβαρά επεισόδια. Ανάμεσα στους διαδηλωτές που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια θα είναι ο σημερινός Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο σημερινός περιφερειακός σύμβουλος, Νικόλας Βαλλιανάτος και πολλοί άλλοι.Οι διαδηλωτές, αφού μπουγέλωσαν το κακόγουστο άγαλμα με κόκκινη μπογιά, απαίτησαν την άμεση απομάκρυνσή του.


Λίγες ημέρες αργότερα με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου (Δήμαρχος τότε ήταν ο Μαρίνος Κοσμετάτος), αποφάσισε την απομάκρυνση του αγάλματος, που σώζεται έως σήμερα. ( ἀπό ἐδῶ)

Σημ. 1 : Ὁ Θεόδωρος Γαλιατσάτος ξεκίνησε ἀπό τήν ΚΝΕ,συνέχισε στό ΚΚΕ καί βρῆκε τήν πολιτική του ἔκφρασιν στόν συριζα πού τόν ἔκανε περιφερειάρχη Ἰονίων νήσων ( 2014-2019). 

2 : Ὅσο γιά τόν Νικόλα Βαλλιανάτο κι᾿αὐτός ἐκεῖ φαίνεται,πιθανῶς, ν᾿ἀνήκει ΚΚΕ,ἄν κρίνουμε ἀπό τόν κομμουνιστή συνδικαλιστή Κεφαλλονίτη μέ τό ἴδιο ὀνοματεπώνυμο ( Νικόλαο Βαλιανάτο) ,τοῦ προηγουμένου αἰώνα (ἐδῶ) Ἐκτός καί ἄν τό διπλό -λ διαφοροποιεῖ τά πράγματα...

3: Ὁ δέ τότε δήμαρχος,Μαρίνος Κοσμετάτος,πού πέθανε τό 2005 σέ ἡλικία 100 χρόνων, καταγόταν ἀπό παλιά ἰσχυρή οἰκογένεια τῆς νήσου ἡ ὁποία βγάζει δημάρχους ἀπό τίς ἀρχές τοῦ 1900. 

Στα 100 του χρόνια, πλήρης ημερών, μας άφησε ο Μαρίνος Κοσμετάτος. Πρόκειται για έναν δήμαρχο που προσέφερε σπουδαίο έργο στην πόλη του Αργοστολίου, για έναν πραγματικό αναμορφωτή που άφησε το στίγμα του και συνετέλεσε σε μια δύσκολη περίοδο στο να μεταβεί η πόλη μας στην πρόοδο και την ανάπτυξη... το σπίτι του στην οδό Ριζοσπαστών απομένει μουσείο  .( ἀπό ἐδῶ)


Η Οικία Μαρίνου Φωκά – Κοσμετάτου είναι ουσιαστικά ένα αρχοντικό, που είναι γνωστό και ως Μέγαρο. Κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1850 και ήταν αρχικά διώροφη και λιθόχτιστη. Κατά την Αγγλοκρατία ακόμη, στέγασε την αγγλική αποστολή και οικογένειες Άγγλων, για μια σύντομη περίοδο και το νορβηγικό προξενείο... χρησιμοποιείται ως οικία της οικογένειας Κοσμετάτου, ενώ όλα τα αντικείμενα εκθεσιακής και μουσειακής αξίας έχουν μεταφερθεί και εκτίθενται στο Ίδρυμα Υιών Φωκά – Κοσμετάτου. Ανήκει ως κληροδότημα στο ελληνικό δημόσιο...( ἐδῶ)

Ἡ Λεωφόρος Ριζοσπαστῶν,θά μποροῦσε νά λέγεται καί «λεωφόρος πλουτοκρατῶν» !Διά τοῦ λόγου τό ἀληθές,περάστε μία βόλτα ἀπό ἐδῶ.Εἴπαμε ὅμως,οἱ ἔχοντες καί κατέχοντες διαπνέονται ἀπό πρωτοποριακές ἰδέες ...

Ἡ οὐσία εἶναι πώς μέ κάτι τέτοια ἐπιβραβεύεσαι πολιτικῶς ... ! 

Εὐχαριστοῦμε τόν ἀγαπητό μας Ἰωάννη Καποδίστρια,τῆς Ὀδύσσεια τηλεοράσεως,πού μᾶς τό θύμισε ἐδῶ


Ἡ Πελασγική

19 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, τελικά τα σκουπίδια της αριστεράς επιβιώνουν και επιβάλλονται επειδή είναι καλύτεροι ή μας κάνουν βουντού ή επειδή εμείς που τους επιτρέπουμε να κάνουν τα δικά τους είμαστε χειρότεροι από εκείνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πώς τήν ἀπάντησιν τήν γνωρίζεις πολύ καλῶς.Ἀπό ποιόν «δεξιό-πατριώτη-ἐθνικόφρονα» ἐξουσιαστή νά πιάσῃς καί σέ ποιόν νά τελειώσῃς; Ὅλοι τους ἀγκαλιά μέ τά κομμούνια,φανερά ἤ κρυφά,πάντα ἀντάμα πηγαίνουν καί εἰς βάρος ποιοῦ ἄλλου ; Τῆς Πατρίδος,τοῦ Ἔθνους.
      Τελεία καί παύλα._

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. ...Άς μήν λησμονήσουμε ΚΑΙ τόν ανδριάντα του Εθνικού Κυβερνήτου, ΠΩΣ καί ΠΟΥ είναι πεταμένος (στήν Κεφαλλονιά) από τήν εποχή της "βαθιάς" πασοκοκρατίας.
    https://www.inkefalonia.gr/images/stories/2012/10/img006.jpg
    https://www.inkefalonia.gr/media/k2/items/cache/59325d8c7736810fd6ea5d7cbc48a612_L.jpg?t=20120830_182351
    https://www.inkefalonia.gr/images/stories/2012/10/img006.jpg
    https://akromolio.gr/wp-content/uploads/2018/01/%CE%91%CE%9A%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%9F-2018-01-19-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%821.jpg
    https://arnados.files.wordpress.com/2010/10/100_0788.jpg
    Τήν ιστορική "λοβοτομή" - ελέω αριστεράς καί όχι μόνο - που μας μαστίζει δεκαετίες πιά, είναι δυνατόν νά μήν τήν πληρώσουμε ακριβά κάποια στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστοῦμε πολύ ἀγαπητέ Ἰωάννη Καποδίστρια,ού μᾶς τό θύμισες. Συμπληρώθηκε στό θέμα.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  3. Εξ αφορμής του τίτλου του αρθρου
    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ

    https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2021/10/blog-post_112.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    Το 2015 κυκλοφόρησε ιντερνετικά ενα κείμενο με τα σχεδια της ΝΤΠ για την επόμενη πενταετία με τιτλο ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ
    Γράφει απίστευτα πράγματα ....Αντε να τα πιστέψεις.
    Κι ομως τα μισά έγιναν πράξη, εστω και με διαφορετικές δικαιολογίες, αλλά εγιναν.
    Τωρα βέβαια ελεω κορονοιου ...τα πάντα ρει...

    https://katakomviki-ecclesia.Κι αυblogspot.com/2021/10/blog-post_986.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι λάθος ἔχεις κάνει μέ τήν ἡλεκτρονική δ/νση πού μᾶς παραπέμπεις. Γιά κύτταξέ το πάλι.


      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  5. δεν ξερω τι συμβαινει
    δοκιμασε αλλιως

    μπες στην ετικετα ΝΤΠ δεξια στην οθονη
    τριτη αναρτηση ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2021/10/blog-post_986.html#more

    η δοκιμασε ξανα εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έν τάξει,ἐδῶ εἶναι ἡ ἀνάρτησις.

      Εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ. Καλό βράδυ !

      Διαγραφή
  7. Θλιβερη κομμουνιστικη χολερα ... ευτυχώς έχει μειώθει πολύ κ ελπιζω να εξαλειφθει σε κάποια χρόνια.ο μεταξας είναι μαζί με τον Βενιζέλο οι 2 μεγαλυτεροι ηγετες της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Δέν καταλαβαίνεις; Εἶναι τό πακέτο Βασιλεύς Κων/νος,Βενιζέλος,Μεταξᾶς = Βαλκανικοί καί Α΄Π.Π. καί Β΄Π.Π. πού ἐγράφησαν οἱ χρυσές σελίδες τῆς Ἑλληνικῆς Ἱστορίας. Εἶναι αὐτό πού λένε : Χάριν τοῦ βασιλικοῦ ποτίζεται κι᾿ἡ γλάστρα.Ἔτσι κι᾿ὁ Βενιζέλος,χάριν τοῦ Κων/νου μπῆκε στό κάδρο,μόνον πού ἔμεινε αὐτός ὡς ἠγέτης καί οἱ πραγματικοί ἠγέτες ἐπιβραβεύονται μέ τό γκρέμισμα καί τήν ἀποκαθήλωσιν τῶν μνημείων τους...

      Ἀλλά τί νά πῆς; Ἐδῶ ὑπάρχουν τόσοι πολλοί πού μνημονεύουν ὡς μεγάλο ἠγέτη τόν Ἀνδρέα,στόν Βενιζέλο θά κολλήσουμε ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα,που να μου πάει το μυαλό εκεί,ευχαριστώ πάντως,διάβασα την απαντηση-σχολιο σου και χαμογελούσα!

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Ὁ Κων/νος τό σίγουρο εἶναι πώς ὁδήγησε στίς μεγάλες νίκες τῶν Βαλκανικῶν πολέμων.Σέ σχέσιν μέ τόν σαλονάτο Βενιζέλο,τόν ἄκαπνο φίλο τῶν Ἀγγλογάλλων,ἔ μακράν ὁ καλλίτερος...

      Συγγνώμη,ἔχεις κάποια σχέσιν μέ τό Ναύπλιον ἤ Ἄργος; Ἐπεί δή τό ἐπίθετο αὐτό εἶναι συχνό στόν τόπο μας.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα παιδιά!μου αρέσει πολύ εδώ. Είμαι,ήμουν δηλαδή από Θεσσαλία. Τώρα ΗΠΑ . αγαπώ πολύ την Ελλάδα. κ βλέπω ότι πλέον οι φωνές αγάπης της Ελλάδας είναι πολύ περισσότερο από όταν έφυγα. Πολύ καλός ο Δένδιας. Προτιμώ Βενιζέλο πάντως από Κωνσταντίνο. Στην μικρασιατική εκστρατεία μας έκαψαν οι βασιλιάδες. Όσο για τα υπόλοιπα, το κράτος το έχουν λίγο σαν αριστερο όπως ο Μπάιντεν αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αριστερό σκατό ούτε οι ΗΠΑ ούτε πολλά άλλα κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ἀγαπητέ Μάκη !

      Μπορεῖ καί νά εἶσαι καλλίτερα ἐκεῖ στίς ΗΠΑ...

      Γιά τόν Δένδια,τί νά πῶ ; Ἄσε...

      Βενιζέλος;

      Διάβασε τό ἔργο τοῦ Ἐδουάρδου Ντριώ : Ἑλλάδα καί Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ( https://www.discounthobbyzone.com/el-gr/ellada-kai-a-pagkosmios-polemos-entouar-ntrio)

      ὅπου ὅ,τι ἔχει γραφεῖ εἶναι μέ στοιχεῖα καί πηγές ἐπίσημα κρατικά ἔγγραφα τριῶν χωρῶν.

      Ἐκεῖ,λοιπόν,θά δῆς ποιός προκάλεσε τήν ἀπομόνωση τῆς Ἑλλάδος,ποιός χάλασε τίς συμφωνίες γιά ἐφοδιασμό ἤ τῶν δανείων πού εἶχαν συμφωνηθῆ.

      Ἄσε καλέ μου Μάκη,ὁ Βενιζέλος εχει παίξει πολύ ἄσχημο ῥόλο.Σέ πολλά θυμίζει τόν Κωνσταντῖνο Καραμανλῆ. Ἄλλως τε ἡγέτες χαρακτηρίσθηκαν ἀμφότεροι...

      Ἐπίσης ἔχει γραφεῖ ἀπό τόν Ντριώ τό ἔργο : Ὁ Βασιλεύς Κωνσταντῖνος ( θρῦλος καί ἱστορίαι),τό ὁποῖο μπορεῖς νά διαβάσῃς ἐδῶ : https://www.academia.edu/7238742/81089005-Edouard-Driault-%CE%9F-%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%82-%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82

      Αὐτά ἀγαπητέ μου καί σοῦ εὔχομαι τά καλλίτερα ἐκεῖ μακριά στίς ΗΠΑ ! Μεσημεράκι τώρα εἶναι ἐκεῖ,ἔτσι;
      Καλό ἀπόγευμα λοιπόν,ἀγαπητέ μου καί καλό ξημέρωμα Κυριακῆς !

      Διαγραφή
  11. ......αυτό είναι απίστευτο.καλα για τον Εθνάρχη του κώλου το ξέρουν κ οι πέτρες.για τον Βενιζέλο θα τα δω. Θα επιστρέψω μια μέρα Ελλάδα....θα τα δω κ μιλάμε πάλι. Ο Δένδιας δεν σας αρέσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή