" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

« ΑΘΗΝΑ - τό καταλληλότερο σημεῖο ἐποπτείας τῶν ἐκφάνσεων τοῦ χρόνου καί τοῦ τόπου»... Ὠρέ ποῦ πᾶμε ;

 Ἔχουμε κι᾿ἕνα «διεθνές,πολιτιστικό γεγονός»,αὐτες τίς ἡμέρες ἔτσι;  Ἡ «7η Μπιενάλε τῆς Ἀθῆνας»,ἡ ὁποία ἄρχισε στίς 24 Σεπτεμβρίου καί θά ἔχει διάρκεια ἕως τίς 28 Νοεμβρίου ! 


 Η AB7 ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ. ΑΠΟ ΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ONASSIS CULTURE.

ὑπνωτισμός....

Η ECLIPSE, σχεδιασμένη για να φανερώσει τις ποικίλες πτυχές της μεταβατικής εμπειρίας που βιώνουμε σήμερα, φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τη φαντασία των θεατών για ενδεχόμενους παράλληλους κόσμους και διαφορετικές εκδοχές του μέλλοντος. Στην ECLIPSE παρουσιάζονται περισσότεροι από 80 ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Καραϊβική, την Αφρική και την Ευρώπη, και 32 νέες παραγωγές και πρεμιέρες, σε κτίρια-σημεία αναφοράς στην καρδιά της Αθήνας. 

Ο τίτλος της έκθεσης αναδεικνύει την ολοένα πιο θολή αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα, εξαιτίας μιας κατάστασης διαρκούς ρευστότητας την οποία βιώνουμε σήμερα. Η ECLIPSE ασχολείται με τις κοινωνικές, πολιτικές και πνευματικές αλλαγές που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην ίδια την ΑΘΗΝΑ, μια ανερχόμενη μητρόπολη που βρίσκεται στο σημείο συνάντησης της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, τόσο γεωγραφικά όσο και ιστορικά.

Η έκλειψη είναι ένα φαινόμενο επικαλύψεων και συσκότισης, αλλά και ένα φαινόμενο κοσμικό. Η εμπειρία της έκλειψης δρα ως καταλύτης για την επανεπεξεργασία ενός ανεπίλυτου παρελθόντος που μπορεί να τροφοδοτήσει ένα άρρητο παρόν, ώστε τελικά να συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντος. Η ΑΘΗΝΑ λειτουργεί έτσι ως το καταλληλότερο σημείο εποπτείας των εκφάνσεων του χρόνου και του τόπου, αλλά και διερώτησης: Βρίσκεται η Δύση σε παρακμή ή σε μια στιγμή σημαντικής μεταμόρφωσης; ( Φιλοσοφία ...Καρτέσιος...! ! ! )( ἐδῶ)-

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ./ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ./ ΕΤΣΙ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ, ΤΗ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ, ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΩΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ./ Η ΕΚΛΕΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ./ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ./
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Ὅσον ἀφορᾷ τό «ἵδρυμα Ὠνάσης»,ἔχομε πολλάκις ἀναφερθῇ στό παρελθόν : ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ,ἀλλά καί  :

Τό Ὠνάσειο,οἱ δωρεές ὀργάνων καί ὁ Δαυΐδ Χάρρις



Βγᾶλτε τά συμπεράσματά σας...




Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας, οικοδέσποινα!

    Όταν διαβάζω τις διακηρύξεις κάτι τέτοιων καλλιτεχνικών γεγονότων, πάντα αναρωτιέμαι αν το δικό μου το μυαλό δεν πάει καλά (που δεν τις καταλαβαίνω), ή τα μυαλά των συνταξάντων αυτάς.

    Κοίτα να δείς, ρέ παιδί μου, τί "...ποικίλες πτυχές της μεταβατικής εμπειρίας που βιώνουμε σήμερα" χάνουμε, ζώντας τις ταπεινές, καθημερινές ζωές μας!... Τί άπιαστα μεγαλεία!!!

    Υγ:

    Καί το μυαλό μου είναι θολό,
    μα το δικό σου πιό λειψό!
    Κι αν σε θολώσαν τα λεφτά,
    γειά σου Φαμφάρα φαφλατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι ὅπως τό ἔγραψες ἀγαπητέ μου εργδημεργ :

      «Όταν διαβάζω τις διακηρύξεις κάτι τέτοιων καλλιτεχνικών γεγονότων, πάντα αναρωτιέμαι αν το δικό μου το μυαλό δεν πάει καλά (που δεν τις καταλαβαίνω), ή τα μυαλά των συνταξάντων αυτάς.»

      Τό ζητούμενο ἐπί τοῦ θεματος εἶναι :«...κοινωνικές, πολιτικές και πνευματικές αλλαγές που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην ίδια την ΑΘΗΝΑ, μια ανερχόμενη μητρόπολη που βρίσκεται στο σημείο συνάντησης της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, τόσο γεωγραφικά όσο και ιστορικά.»

      Τὄπιασες τό μήνυμα; ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  2. μπιενάλε πουστράλε ανωμάλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ιδρύματα Μποδοσάκη και Ωνάση έχουν εκφύγει του σκοπού για τον οποίον ιδρύθησαν από δύο μεγάλους Καππαδόκες.
    Έχουν καταντήσει εστίες εθνομηδενισμού και διεστραμένης παρακμής.
    Τρέχει και διαφημιστικό στην τηλεόρασι. Δύο νεαροί και δύο νεαρές, οστεώδεις,εξέρχονται από μία στοά κάνωντας αλλοπρόσαλες κινήσεις, με την έξοδο τους δε από την στοά συναντούν έναν λευκό και ένα νέγρο και όλοι μαζί συνεχίζουν να χτυπιούνται ως παρανοϊκοί.
    Ο Αντώνης Παπαδημητρίου ισόβιος πρόεδρος του Ιδρύματος το οποίο έχει κακαποιήσει πολλαπλώς. Η σύζευξις με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου του Ιδρύματος Μποδοσάκη έχει την σημειολογία της.
    Ο πατέρας του Α.Π ήτο ο κύριος νομικός σύμβουλος του Ωνάση.
    Η υποψήφιος βουλευτής του κομμουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ Άννα Τσάτσου-Παπαδημητρίου συνεχώς έχει ομιλίες στην Στέγη της Συγγρού. Δεν γνωρίζω αν ο αποθανών σύζυγος έχει συγγενική σχέσι με τους Παπαδημητρίου, είχε διαθεχθεί τον πατέρα της Δημήτριο στην έδρα του Συνταγματικού Δικαίου.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου κανει εντυπωση.
    Λειπει ο Μαρτης απ την Σαρακοστη;
    Οπου γαμος και χαρα, συν το τσιμπουσι, οι Βασιλαινες πρωτες.

    Καπου ειδα οτι δισεκατομυριουχοι νεοταξιτες, μεταξυ των οποιων και ο κος Μπεζος της Αμαζον χρηματοδοτουν ερευνες για να ξεκλειδωσουν λεει, την ....αθανασια.
    Γιατι χαλανε τζαμπα τα λεφτα τους;
    Ας ρωτησουν τις δυο ακραιες κυριες της φωτο (με τον κυριο) που ειναι και η απτη αποδειξη της αθανασιας.
    Η μεν με το λευκο τσουλουφι σαν ασβος, η δε κερινη πρεσβειρα, εχουν περασει ηδη στην δευτερη πιθανως και τριτη 100ετια τους.
    Αυτες εχουν ξεκλειδωσει το μυστικο της αθανασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπά,δέν νομίζω νά εἶναι αὐτές ἀπόδειξις ἀθανασίας. Ἔχεις ᾿δεῖ τελευταίως τήν Παναγιωταρέα πῶς ἔχει γίνει; https://www.missbloom.gr/Content/ImagesDatabase/05/0585e54cd7124f679358d86b0a35b0e6.jpg?v=1&maxwidth=650&

      Ὅσο γιά τήν Βαρδινογιάννη....https://nb.bbend.net/media/news/2021/06/18/1207112/main/dior-vardinogianni.jpg

      Ἐδῶ μέ τήν Μαρέβα : https://gr.hellomagazine.com/wp-content/uploads/2021/06/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B2%CE%B1-%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-1.jpg

      Εἶναι ἡ Μαρἐβα 52 χρονῶν; !!!

      Διαγραφή
    2. Ναι, σωστα εχουν μουμιοποιηθει, αλλα ακομα ζουν (παρασιτικα πανω στην καμπουρα μας φυσικα) και βασιλευουν.

      Διαγραφή