" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ὁ Μητσοτάκης,ὁ Ἀναστασιάδης καί ὁ μετανοήσας Ἐλπιδοφόρος...


Σε μια αναπάντεχη αλλά συγκλονιστική ανατροπή, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ελληνορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη.

Η ακύρωση ερμηνεύεται τόσο ως πράξη αλληλεγγύης προς τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ακύρωσε επίσης τη συνάντησή του με τον Ελπιδόφορο, όσο και ως έκφραση δυσαρέσκειας για τον Ελπιδοφόρο μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη παρουσία του Ερντογάν.

... προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο λόγω της παρουσίας του στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου.

Μάλιστα, χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέφρασε την ενόχληση της Αθήνας με την απόφαση του Αρχιεπισκόπου ».

«Είμαστε ενοχλημένοι από τις ενέργειες του Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της », δήλωσε ο κ. Οικονόμου. ( ἀπό ἐδῶ)



Μετά τη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν Αθήνα και Λευκωσία για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», δίπλα σε Ερντογάν και Τατάρ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος απολογείται.

Με δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εκφράζει τη λύπη του «για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο. Προσεύχομαι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη μαρτυρική Κύπρο, όπως την προσδοκά ο Κυπριακός λαός, με βάση το διεθνές δίκαιο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και εργάζομαι για αυτόν τον σκοπό»

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23 Σεπ. 8 μ.μ .: Μόλις είδαμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε συγγνώμη… 

Του Νικ Σταματάκη 


Μια συγγνώμη είναι πάντα ευπρόσδεκτη στον Χριστιανισμό - αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πίστης μας. Και είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Τούτου λεχθέντος, πρέπει να σημειώσω ότι άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο να ζητά συγγνώμη πολύ συχνά, σε σημείο που η λέξη «συγγνώμη» χάνει τη σημασία της. Ειδικά για αυτό το θέμα, «υποκλίνοντας στους Τούρκους», η συγγνώμη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ

Γιατί; Γιατί έχει γίνει καθιερωμένη πρακτική ο Αρχιεπίσκοπος να υποκλίνεται στους Τούρκους. Επιτρέψτε μου να μετρήσω τους τρόπους: 1) Επισκέψεις Τούρκων προξένων στο γραφείο του και Met. Γραφείο Ναθαναήλ. 2) Η επίσκεψή του στο ξενοδοχείο του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. 3) Η παραμονή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο σπίτι του Τούρκου Πρέσβη στο DC ΠΡΟΣ ΜΕΡΕΣ πριν από μερικά χρόνια. 4) Οι εμφανείς ανοικτές γραμμές μεταξύ της 79ης οδού και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Πρέπει να υπενθυμίσω σε όλη τη μακρά επίσκεψη στο Phanar τον νέο Τούρκο πρέσβη στην DC πριν από μερικούς μήνες και τη λεπτομερή συζήτηση που ακολούθησε;

 Θα σταματήσω εδώ… Οι συγγνώμες για αυτό το ζήτημα δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα - θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη. Και ο ΑΒ ( Ἀρχιεπίσκοπος) Elpidoktonos δεν έχει τόσο πολύ χρόνο στην Αμερική - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο… 

Αφού τόσο ο Πρωθυπουργός Μιστοτάκης όσο και ο Πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης ακύρωσαν τις συναντήσεις τους με τον ΑΒ «Ελπιδοκτόνο» στην 79η οδό, έγινε μεγάλη προσπάθεια από την GOARCH ( Ἑλληνορθόδοξη Ἀρχιεπισκοπή Ἀμερικῆς) και τους συμμάχους τους να προγραμματίσουν μια φωτογράφιση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου στο Ground Zero για περιοδεία στον Ναό του  Αγίου Νικολάου. Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να το επιβεβαιώσουμε, ο Μητσοτάκης έριξε μια ματιά στην οργή σε όλη την ελληνοαμερικανική κοινότητα και τα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο και υπολόγισε ότι αυτή η μία φωτογραφία με τον ΑΒ Ελπιδόκτωνο θα του κοστίσει ακριβά, όπως ήδη είναι. αγωνίζονται στις δημοσκοπήσεις. Και όλα ακυρώθηκαν

Ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ

Κι᾿ὅμως,βρέθηκε κάποιος πού ὑποστήριξε τήν κίνησιν τοῦ Ἐλπιδοφόρου νά παρευρεθῇ στίς τουρκικές ἐκδηλώσεις στήν Ν.Υ. Ποιός ; Μά ποιός ἄλλος ἀπό τόν Τουρκούτσογλου,Τούρκογλου ἤ πιό γνωστόν ὡς  Εὐάγγελο Βενιζέλο : 

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που εκφράζει την ενόχληση και τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την παρουσία του Αμερικανού Αρχιεπισκόπου στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη, είναι βαθιά ανιστόρητη και δείχνει πλήρη έλλειψη αίσθησης του status quo. το θεσμικό πλαίσιο των σχέσεών της με την Ελληνική Δημοκρατία....

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και τον αντιπροσωπεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες ως έξαρχος. Προφανώς ενεργεί σε συνεννόηση με τον Πατριάρχη στο πλαίσιο της οδυνηρής και θυσιαστικής σοφίας του Φαναρίου.

Αντί για εύκολες και «δημοφιλείς» αντιτουρκικές βολές με «μπάλα» το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα ήταν προτιμότερο για την ελληνική και την κυπριακή κυβέρνηση να αναδείξουν τα εξαιρετικά προβλήματα που έθεσε η δήλωση του εκπροσώπου του Πατριαρχείου στην τελετή στη Νέα Υόρκη, νυν Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Διαβᾶστε ὁλόκληρη τήν δήλωσιν συμπαράστασης ἐδῶ

Δέν βαριέσαι,ὅλα ἕνα θέατρο εἶναι,ἔνθεν κακεῖθεν...

Καί ἀπό ὅλους,μηδενός ἐξαιρουμένου. Ὅλοι στόν ῥόλον πού τούς ἀνετέθη ! 

Ὁ Μητσοτάκης ἀκυρώνει τήν συνάντησιν μέ τόν Ἐλπιδοφόρο ἀλλά ἀπό τήν ἄλλη μέσῳ τῆς ...ἀδελφῆς ἰκανοποιεῖ καί τίς τελευταῖες λεπτομέρειες πού ἀπασχολοῦσαν κι᾿ἀπασχολοῦν,τούς τουρκαλάδες,στό θέμα τῆς Θράκης μας σχετικῶς μέ τόν μουσουλμανικό της πληθυσμόν.


Ἀναλόγως τοῦ τί πρέπει νά ἐξυπηρετηθῇ,ἐκφράζεται καί ἡ ...ἐνόχλησις...



Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Ο Ελπιδοφὀρος είναι ομοϊδεάτης με Κούλη Μητσοτάκη και Ν.Αναστασιάδη στον νεοταξισμό. Οι δύο τελευταίοι διεφοροποιήθησαν υποκριτικώς λόγω της γενικής κατακραυγής από το Πανελλήνιο.
    Ο Ελπιδοφόρος φιλοδοξεί να καταλάβη τον υπόδουλο στους Τούρκους πατριαρχικό θρόνο εξ ού και η αντεθνική στάσις του.
    Τα νομικιστικά φληναφήματα του Βενιζέλου οφείλονται στην ακατάσχετο λογοδιάρροια του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έρμαιον των τουρκικών αρχών, δεν είναι καν μιλιετμπασί, αλλά ένας απλούς ιερεύς απίστων, τουρκικής υπηκοότητος υπό την εποπτείαν του νομάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ μου Μέτονα,συμφωνῶ σέ ὅλα !

      Καλησπέρα !

      Διαγραφή
    2. Παραφραζω τον κ. Παπαθεμελη οταν ο Σημιτης πηγε στην Αμερικη και συναντησε ΠΡΩΤΑ τους εβραιους που του εκαναν υποδειξεις για τις ταυτοτητες και μετα συναντηθει με τον προεδρο Κλιντον, αν δεν κανω λαθος.

      Παπαθεμελης: Δεν υπαρχει αρχηγος κρατους να επισκευθει οποιονδηποτε αμερικανο προεδρο στον Λευκο Οικο ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

      Υ.Γ.
      Ας το παραδεχτουμε.
      Αν οι εβραιοι κυβερνουν τις ΗΠΑ, ΤΙ μας κανει να πιστευουμε οτι δεν κυβερνουν και τον υπολοιπο κοσμο; συμπεριλαμβανομενης και της Ελλαδος;
      Ευνοητο ειναι οτι αυτους τους λαους που αντιστεκονται τους βομβαρδιζουν.

      Διαγραφή
    3. Πρό 25ετιας,ἔκανε αὐτές τίς διαπιστώσεις ὁ Παπαθεμελῆς ἀλλά πήγαιναν στοῦ κουφοῦ τήν πόρτα...Ὄχι πώς ἔχει ἀλλάξει κάτι σήμερα...

      Γι᾿αὐτό ἔγραψα :

      « Ἀφοῦ δέν ἐνοχλεῖται οὐδείς ἀπό τέτοιου εἴδους ἐπαφές ( καί ὄχι μόνον ἀπό τόν Κούλη...) τί ἀσχολούμεθα ἐμεῖς;

      Ἔλα ντέ !» https://sxolianews.blogspot.com/2021/09/24.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ καί μπράβο πού μᾶς θύμισες πώς κάποτε ὑπῆρχαν καί κάποιοι πού τά ἔλεγαν...!

      Διαγραφή