" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ὁ Ἐλπιδοφόρος εἶναι τελειωμένος.

Γράφει ὁ Νίκ Σταματάκης 

Νομίζω ότι συμφωνούν πολλοί μαζύ μου, όταν προτείνω να μετρηθούν οι μέρες του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην Αμερική. Ειλικρινά, λίγοι μπορούν εύλογα να περιμένουν ότι οποιοσδήποτε αρχιεπίσκοπος θα επιβίωνε ως ηγέτης μετά από αυτό που έκανε. Αυτή η κοινότητα έχει σφυρηλατήσει μια πολύ ισχυρή ταυτότητα μέσα από πολλές δεκαετίες χάρη στην υποστήριξή της στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτό που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος ήταν να κατεδαφίσει σε μια ώρα αυτό που χτίστηκε με αφοσίωση και σκληρή δουλειά τα τελευταία εκατό χρόνια.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσω την όλη κατάσταση χωρίς να επαναλαμβάνομαι θα ήταν με μια ερώτηση: Ξέρετε ποιος άλλος είναι επίσης εξίσου απογοητευμένος από αυτήν την κατάσταση μαζί με εμάς τους Έλληνες και τους Κύπριους; Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και Υπηρεσίες Πληροφοριών. Ναι φίλοι μου, μην εκπλαγείτε. Επενδύουν στον Ελπιδόφορο Λαμπρινιάδη για πάνω από μια δεκαετία - και επιτρέψτε μου να σας πω, είναι πολύ επαγγελματίες και απολαμβάνουν την υψηλότερη φήμη. Ρίξτε μια ματιά στο "Τουρκικό Σπίτι" 36 ορόφων που έχτισαν απέναντι από τα Ηνωμένα Έθνη με κόστος $ 300 εκατομμύρια. Εάν αυτό δεν σας περιγράφει τον επαγγελματισμό τους, τίποτα δεν θα το κάνει ποτέ ... Μια ματιά σε αυτό το άρθρο του 2012 από τη Hurriyet , μια κορυφαία τουρκική εφημερίδα, θα σας πει ότι ετοίμαζαν τον Ελπιδοφόρο για τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ αυτό το θέμα από τους Veterans Today - ήμασταν μεταξύ των πρώτων που το δημοσιεύσαμε - δείχνει ότι ήταν γνωστό ότι ήταν πράκτορας της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών… Οι τελευταίες του ενέργειες γίνονται πολύ σαφείς όταν αναλύονται σε αυτό το υπόβαθρο.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα ο ΑΒ «Ελπιδόκτωνος» προειδοποιήθηκε από Έλληνες διπλωμάτες να μην παρευρεθεί, αλλά απάντησε: «Δεν εργάζομαι για την Ελληνική Κυβέρνηση». Hξερε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ θα ήταν εκεί και το αγνόησε. Όπως είπε ο Τάταρ αργότερα, ο Ελπιδοκτόνος «είναι Τούρκος υπήκοος και είχε υποχρέωση να είναι εκεί! ..» Όλα αυτά στο παρασκήνιο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί… Φίλοι μου, νιώθετε τα ίδια ρίγη στην πλάτη σας όπως κάνω όταν σκέφτομαι πόσοι Αρχιερείς και Μητροπολίτες του Πατριαρχείου ανά τον κόσμο είναι Τούρκοι πολίτες;

Ένα είναι σίγουρο: Οι Τούρκοι έχουν χάσει την επένδυσή τους στον Ελπιδόκτωνο και θα τους κοστίσει ακριβά: τα σχέδιά τους να θέσουν υπό έλεγχο όλη την ελληνική διασπορά βρίσκονται σε αναμονή τώρα. Για τις υπόλοιπες μέρες του στην Αμερική, ο AB Elpidoktonos θα αναγκαστεί να ενεργήσει και να μιλήσει σαν τον πιο πατριώτη Ελληνοαμερικανό που γνωρίζετε. Ένα ακόμη, ακόμη και μικρό, λάθος βήμα, και θα είναι στο δρόμο για το JFK για να πιάσει την επόμενη πτήση προς την Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο ισχύει και για τον διάδοχό του - και αυτό είναι σίγουρα μια αναμονή για την κοινότητά μας.

Ποιος θα ήταν αυτός ο διάδοχος ; 

Ἀρχιεπίσκοπος Θυατείρων καί Μεγάλης Βρεττανίας Νικήτας Λιούλιας 
Η θέση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι πολύ εξασθενημένη αυτή τη στιγμή καθώς πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας, υποστηρίζουν τη μετεγκατάσταση του Πατριαρχείου στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω μερικούς κληρικούς, ορισμένα γραφεία και μουσεία για την εποχή που οι Τούρκοι (αναγκάζονται) να γίνουν « πολιτισμένη χώρα ». Ο Πατριάρχης πρέπει να πάρει μερικές πολύ σοβαρές αποφάσεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Η σαφής πιθανότητα δύο μετριότητες (Ελπιδοκτόνος ή Εμμανουήλ - πρώην Γαλλίας) να τον διαδεχτούν είναι ένα σημάδι της επικείμενης κατάρρευσης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Η μόνη λογική λύση θα ήταν να ανοίξει η υποψηφιότητα σε άλλους Ορθοδόξους, μεταξύ πολλών άλλων δύσκολων αποφάσεων. Αλλά ας αφήσουμε αυτές τις αποφάσεις στον Πατριάρχη. Εν τω μεταξύ, πρέπει να στείλει έναν αντικαταστάτη στην Αμερική εάν δεν θέλει να χάσει εντελώς αυτήν την Εκκλησία και την κοινότητα.

Η καλύτερη επιλογή μεταξύ των ονομάτων που άκουσα πρόσφατα είναι ο Νικήτας (Λούλιας) , Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων (Ηνωμένο Βασίλειο), Αμερικανός κληρικός, ελέγχοντας τα περισσότερα από τα κουτιά που θα απαιτούσε η ελληνοαμερικανική κοινότητα μετά την καταστροφή του Ελπιδοκτόνου. Σίγουρα δεν θα έχει καμία διάθεση να υποστηρίξει τους Τούρκους, καθώς είχε αρκετή εμπειρία στο γραφείο του Μιχαήλ Μπιλιράκη (πατέρα του Γκας Μπιλιράκη) στο DC για να γνωρίζει πολύ καλά όλα τα «ελληνικά» ζητήματα που υπάρχουν. Υπάρχουν φυσικά και άλλα ονόματα…

Πιο σημαντικό από την εγκατάσταση ενός νέου αρχιεπισκόπου είναι ο τρόπος που πρέπει να συμβεί αυτό. Ο Πατριάρχης έχει μια μεγάλη ευκαιρία στα χέρια του καθώς εξετάζει τον νέο Χάρτη της Ελληνικῆς Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής ( GOARCH) . Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει ότι συζητείται κάποια μορφή διοικητικής αυτονομίας για την Εκκλησία - αν και το Πατριαρχείο ενδιαφέρεται πάντα για κάτι περισσότερο από τον πνευματικό έλεγχο. Οι Καρλούτσος και Σία προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις μέσω της ίδρυσης του «Ιδρύματος Βαρθολομαίου». Όταν ο Πατριάρχης αποφασίσει τελικά ότι η Εκκλησία της Αμερικής ΔΕΝ θα ξανακυβερνηθεί από την Κωνσταντινούπολη, τότε η τελική λύση θα είναι πολύ πιο εύκολη. Αυτή η τελική λύση θα προβλέπει την εκλογή Αρχιεπισκόπου και Επισκόπων ή Μητροπολιτών από συνέδριο κληρικών και λαϊκών.

Ο Πατριάρχης μπορεί σίγουρα να αγνοήσει όλες τις φωνές που υποδηλώνουν αυτοκεφαλία/αυτονομία. Αλλά το κόστος θα είναι η απώλεια αυτής της Εκκλησίας για το Πατριαρχείο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Έχω ακούσει πολλές απελπισμένες προτάσεις για το πώς θα αντιδράσουν οι πιστοί, που κυμαίνονται από τη συλλογή υπογραφών, διαδηλώσεων, μέχρι μια αγωγή για ταξική δράση. Όλοι οι λογικοί άνθρωποι ελπίζουν ότι το χειρότερο θα αποφευχθεί.

Ἀπό : helleniscope.com

4 σχόλια:

 1. O Eλληνισμός της διασποράς πρέπει να απογαλακτισθή από το τουρκόφρων πατριαρχείον, οργανωμένος σε καθαρώς ελληνικούς σχηματισμούς με αναφορές στους μεγάλους προγόνους της Αρχαίας Ελλάδος, μακράν του κυριάρχου σκοταδιστικού ιουδαιοχριστιανισμού των ΗΠΑ.

  Μέτων

  Πάντως οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Βαρθολομαίος προκρίνει τον Εμμανουήλ Χαλκηδόνος για διάδοχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα,δεν διαβάσαμε κανένα σχόλιο από τον δημοσιογράφο της ομογένειας κ.Φιλλιπίδη μέχρι τώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΣ ΜΙΛΉΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΔΕΡ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟ,ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

  ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΈΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ,ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ....LUCCHESE KAI ΒΕΝΕΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ...Η ΜΑΦΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ...ΚΟΡΣΙΚΗΣ...ΣΙΚΕΛΙΑΣ...ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ...

  CARLUCCI Ή CARLOUTSI,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ.
  ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ, ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ,ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΜΕΣΩ "ΚΑΡΛΟΥΤΣΩΝ" ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΟΥΤΣΩΝ ΕΝΟΣ ΚΑΡΑΒΙΟΎ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΆ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΧΟΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΉΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗΣ ΙΗΣΟΥΙΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΉΣ.

  "MAESTRO CARLOUCCI MUSICA ITALIANA BELLISIMA DI SAN PIETRO PORVAVORE????"

  ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΩ ΜΑΣΣΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΓΕΙΩΝ/ΥΠΟΓΕΙΩΝ,Ο ΦΑΔΕΡ ΚΑΡΛΟΥΤΣΙ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΤΟΥ,Ο ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ FADER....

  PITA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιά ποιόν νά πρωτομιλήσῃ κανείς ἐκεῖ στό Ἀμέρικα καί τήν ...ἐλίτ τῆς ὁμογένειας ;

   Ναί,ὁ πάτερ Ἀλεξάντερ Καρλούτσι μέσῳ τῶν σχέσεών του μέ τήν Ἀρχιεπισκοπή (ὁ Νο2 αὐτῆς) ἔχει ἀποκτήσῃ ἐδῶ καί πλέον τῶν 40 χρόνων μία θέσιν μεγάλης ἐπιρροῆς στά πάντα,κυριολεκτικῶς !

   Ἔχει βεβαίως καί τόν υἱό μπασμένο στήν «μηχανή» πού δίνει χρῆμα,ἐξουσία,δύναμιν !

   https://www.helleniscope.com/2019/12/17/maikl-karloutsos-o-estiatoras-pou-egine-lobistas-gia-kazino/

   Σκάνδαλα,κλεψιές καί μπόχα μεγάλη πού ὅλοι,σχεδόν,πίστευαν πώς μέ τήν ἐκλογή τοῦ Ἐλπιδοφόρου θά λάμβαναν τέλος. Ἀμ δέ ... !

   Ποιός θά εἶναι αὐτός πού ἐν τέλει νά καθαρίσῃ τήν κόπρο τοῦ Αὐγείου;

   .................

   Καλησπέρα ἀγαπητή Ῥίτα !

   Διαγραφή