" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Κῖνα,ὁ διάδοχος τῶν ΗΠΑ στήν παγκόσμια σκηνή; Τό σίγουρο : Οἱ Σῖνες εἶναι πολύυυ ἐπικίνδυνοι...


 Μια νέα έκθεση βόμβα στο  US News & World Report  ισχυρίζεται ότι ο στρατός της Κίνας προσπαθεί να μεταβεί στην πιο σημαντική και εμβληματική αεροπορική βάση της Αμερικής στο Αφγανιστάν - το αεροδρόμιο Μπαγκράμ. 

«Ο κινεζικός στρατός διεξάγει αυτήν τη στιγμή  μια μελέτη σκοπιμότητας σχετικά με την επίδραση της αποστολής εργαζομένων, στρατιωτών και άλλου προσωπικού που  σχετίζεται με το πρόγραμμα ξένων οικονομικών επενδύσεων, γνωστό ως Belt and Road Initiative τα επόμενα χρόνια στο Bagram, σύμφωνα με μια πηγή που ενημερώθηκε για τη μελέτη. από Κινέζους στρατιωτικούς αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν στο US News υπό τον όρο της ανωνυμίας », αναφέρεται  στην έκθεση  . 

Το αχανές αεροδρόμιο, το οποίο πηγαίνει μέχρι τη σοβιετική κατοχή του Αφγανιστάν, βρίσκεται μία ώρα έξω από την Καμπούλ και θεωρήθηκε η πιο πολυσύχναστη αμερικανική βάση στον κόσμο κατά τη διάρκεια του αμερικανικού πολέμου δύο δεκαετιών.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών  διέψευσε έντονα και καταδίκασε τον ισχυρισμό  ότι ο κινεζικός στρατός PLA ήταν έτοιμος να αναλάβει τη βάση, αποκαλώντας ουσιαστικά «ψεύτικες ειδήσεις». «Αυτό που μπορώ να πω σε όλους είναι ότι πρόκειται για μια καθαρά ψευδή πληροφορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Wang Wenbin.

Πηγές των αμερικανικών ειδήσεων  ανέφεραν ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα  έληγε τουλάχιστον δύο χρόνια και θα απαιτούσε την πρόσκληση και τη συγκατάθεση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.


Πριν από μια εβδομάδα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ  δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα  La Repubblica  ότι η Κίνα θα είναι ο «πιο σημαντικός εταίρος του Αφγανιστάν  »  καθώς η νέα κυβέρνηση επιδιώκει επενδύσεις σε υποδομές. «Η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εταίρος μας και  αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη και εξαιρετική ευκαιρία για εμάς , επειδή είναι έτοιμη να επενδύσει και να ανοικοδομήσει τη χώρα μας», εξήγησε ο Μουτζαχίντ.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι υπάρχουν « πλούσια ορυχεία χαλκού στη χώρα , τα οποία, χάρη στους Κινέζους, μπορούν να τεθούν ξανά σε λειτουργία και να εκσυγχρονιστούν. Επιπλέον, η Κίνα είναι το πέρασμα μας στις αγορές όλου του κόσμου ». Δεν ήταν από καιρό μυστικό ότι οπουδήποτε η Κίνα βλέπει την ευκαιρία να επεκτείνει τα έργα της για την πρωτοβουλία Belt and Road σε όλη την Ασία, επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην ασφάλεια στη χώρα υποδοχής.


Παρά τις διαψεύσεις του Πεκίνου, είναι σαφές ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι καταλαβαίνουν καλά τη συμβολική και στρατηγική σημασία της  κατοχής του Bagram

Το Πεκίνο έχει ήδη αναγνωρίσει τη γεωστρατηγική σημασία του Bagram ανοιχτά. Τα κρατικά της μέσα ενημέρωσης σχεδόν αμέσως αναπήδησαν στην  ξαφνική και αιφνιδιαστική αποχώρηση των ΗΠΑ  από τον βασικό κόμβο logistics τον Ιούλιο,  στέλνοντας ένα συνεργείο βίντεο, το οποίο απέκτησε εύκολη πρόσβαση σε αυτό, για να τεκμηριώσει τις συνέπειες αυτού που περιέγραψε ως «βιαστική απόσυρση» και «ταπεινωτική ήττα».

Πράγματι, τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία για να επισημάνουν ότι οι ΗΠΑ είναι μια αυτοκρατορία που υποχωρεί από την παγκόσμια σκηνή, ιδιαίτερα μετά το χάος της καταστροφικής εκκένωσης και της τελικής εξόδου του περασμένου μήνα.

Ἀπό : infowars.com

Οἱ Σῖνες εἶναι πολύυυ ἐπικίνδυνοι...


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Ο κυριος και βασικοτερος λογος της τοσο αιφνιδιας οσο και "ατακτης" αποχωρησης των Αμερικανων (απαξ και εχασαν τον πολεμο) ειναι η δημιουργια τοπικου και παγκοσμιου χαους που αποσκοπει στην ΕΝΙΣΧΥΣΗ των λαθρομεταναστευτικων ορδων προς την Ευρωπη και την Ελλαδα ιδιως οπου και θα καταληξουν!!!Σκεφτηκαν να αξιοποιησουν την συντριπτικη τους ΗΤΤΑ με παρεπομενες γιαυτους οφελειες!!!Εν πρωτοις ισχυροποιουν αφανταστα τους Ταλιμπαν εναντι των πιθανων χειραγωγων τους, Ρωσων, Πακιστανων, και ΙΔΙΩΣ Ιρανων οι οποιοι και θα απασχολουν δυναμεις πλεον εναντι ενος τελειως εχθρικου Σουνιτικου Αφγανισταν!!!Τι να λεμε!!! Τους αφησαν στο φευγιο τους δηθεν καταναγκαστικα απιστευτες ποσοτητες οπλισμου!! Διαιρει και βασιλευε γενικως αλλα και κλεισιμο του ματιου στη διαφαινομενη Κινεζικη πλανηταρχια!!!Φαινεται οτι η δυτικη ΝΤΠ ευελπιστει στην νομη της πλανηταρχιας ομου με την Κινα!!Κουνια που τους κουναγε!!! Επιτυγχανουν ομως με την "ηττα" ταυτοχρονα και τον διακηρυγμενο πολλακις στοχο της ΕΛΙΤ(αυτης που σκιωδως και εντελως αντιθεσμικα διοικει ΚΑΙ την Αμερικη) για εξαλειψη των εθνων μεσω της αναμειξης των φυλων και των πολιτισμων. Με αιχμη του δορατος το θεοκρατικο και εντελως αναφομοιωτο Ισλαμ της Σαριας που το εξαποστελλουν ετσι μεσω των Ταλιμπαν στην Ευρωπη!!! Σε μια Ευρωπη που νοιωθουν οτι δεν την ελεγχουν ακομα ολοκληρωτικα παρολες τις ουσιαστικα διορισμενες απ αυτους κυβερνησεις της και τους χειραγωγημενους πολιτικους της!! Αισθανονται φοβο εμπροσθεν μιας Ευρωπης των λαων που αντιπροσωπευει οπως και ναχει τον συγχρονο δυτικο πολιτισμο που ειναι χτισμενος πανω στα Ελληνορωμαικα και Χριστιανικα ιδεωδη. Ιδεωδη που στην ουσια παραπεμπουν(μη ξεχνιομαστε) Σ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ιδεωδη που ενω υπεσταλλησαν ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΚΑΙΝΕ ΩΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΠΥΡΣΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Σινες σημερα. Αυριο ανατελουν τα υπεσταλλμενα Ελληνικα ιδεωδη ως πολυ ορθως περιγραφει ο κ. Thales.

    https://twitter.com/Frances40996115/status/1437052753453400064/photo/1

    ΑπάντησηΔιαγραφή