" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Σχολεῖα στόν Καναδᾶ καῖνε βιβλία !!!

Κάψιμο Βιβλίων : Νεοαριστερῶν ἀντιλήψεων καναδέζικα σχολεῖα καταστρέφουν 5000 βιβλία πού ἰσχυρίζονται πώς εἶναι προσβλητικά γιά τούς ἰθαγενεῖς...

Τα σχολεία στο Οντάριο αντιμετωπίζουν αντιδράσεις μετά την καύση ή την καταστροφή βιβλίων που θεωρούνται προσβλητικά για τους ιθαγενείς, συμπεριλαμβανομένων κλασικών κόμικς όπως ο Tintin  και ο  Asterix .

Το κάψιμο του βιβλίου, που χαρακτηρίστηκε ως μία πράξη «εξαγνισμού δια της φωτιάς», πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2019 από το Providence Catholic School Board, μια γαλλόφωνη σχολική επιτροπή στο νοτιοδυτικό Οντάριο που διαχειρίζεται 23 δημοτικά σχολεία και επτά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με μια  έκθεση  του γαλλόφωνου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Radio Canada, στο πρώτο περιστατικό τα βιβλία κάηκαν πανηγυρικά, με τη στάχτη να χρησιμοποιείται στη συνέχεια ως λίπασμα για να φυτευτεί ένα δέντρο. Άλλες καύσεις σχεδιάστηκαν, αλλά σταμάτησαν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

«Θάβουμε τις στάχτες του ρατσισμού, των διακρίσεων και των στερεοτύπων με την ελπίδα ότι θα μεγαλώσουμε σε μια χώρα χωρίς αποκλεισμούς όπου όλοι μπορούν να ζήσουν με ευημερία και ασφάλεια», ανέφερε ένα βίντεο που δημιούργησε η σχολική επιτροπή για μαθητές. 

Ἡ ἀπατεώνας «θεματοφύλακας τῆς γηγενούς γνώσεως»,Σούζυ Κίες ,δίνει τήν ἔγκρισή της γιά τό κάψιμο βιβλίων στόν Καναδᾶ. ( φωτό)

Η Suzy Kies, η επονομαζόμενη «θεματοφύλακας της γηγενούς γνώσης», υπερασπίστηκε την καύση των βιβλίων, λέγοντας: «Οι άνθρωποι πανικοβάλλονται με την καύση βιβλίων, αλλά μιλάμε για εκατομμύρια βιβλία που έχουν αρνητικές εικόνες για ιθαγενείς, που διαιωνίζουν στερεότυπα και είναι πραγματικά επιζήμια και επικίνδυνα ».

Ωστόσο, πιο πρόσφατες αναφορές ισχυρίζονται ότι η Kies, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια αστική γηγενής γυναίκα Abenaki και Montagnais» και έχει συνεργαστεί με το Φιλελεύθερο Κόμμα του Πρωθυπουργού Justin Trudeau ως συμπρόεδρο της Επιτροπής των Αβορίγινων, δεν είναι στην πραγματικότητα ιθαγενής.

Ἀπό : infowars.com

Πῶς κατήντησες ἔτσι Καναδᾶ ; !!! 


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου