" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Θοδωράκης,Κιτσίκης...

φωτό

 Πέθανε ὁ Μίκης Θεοδωράκης,στήν ἡλικία τῶν 96 ἐτῶν. Ἔφυγε,πλήρης ἡμερῶν,θά ἔλεγε κανείς καί μάλιστα ἤ κυρίως πλήρης δόξης,φήμης παγκοσμίου ἐμβελείας ἀναγνωρισεως τοῦ ἔργου του. Συμβόλιζε πολλά,κυρίως σέ πολιτικό ἐπίπεδο καί γιά τήν περίοδο τήν μεταπολιτευτική...

Καί θά συμβολίζῃ,ἐννοεῖται...

Προσωπικῶς δύο μηνύματα γιά τόν θάνατο τοῦ Θεοδωράκη,μοῦ ἔκαναν ἐντύπωσιν :τοῦ Βαγγέλη Μαρινάκη καί τοῦ Ἀντώνη Σαμαρᾶ ! 

φωτό

«Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε σήμερα στην αθανασία και ο ελληνικός λαός πενθεί. Ο Μίκης κράτησε στις πλάτες του την Ελλάδα και εκείνη θα τον παραδώσει δαφνοστεφανωμένο στην αιωνιότητα. Μίκη, θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας, το λαμπρό σου μυαλό και το μέγα πάθος σου για την Ελλάδα. Σε ευχαριστούμε για το Παγκόσμιο έργο σου, για τους αγώνες σου για την πατρίδα και για τα ατέλειωτα συναισθήματα που μας χάρισες με τη μουσική σου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram ο πρόεδρος των Ερυθρόλευκων...(ἐδῶ)

φωτό

 «Ο Μίκης της Ελλάδας, της Ρωμιοσύνης, των Αγώνων για Ελευθερία κι Αξιοπρέπεια, της Δικαιοσύνης, ο Μίκης της Οικουμένης δεν είναι πια μαζί μας. Αλλά θα είναι πάντα εδώ. Να μας θυμίζει ο, τι Άξιον Εστι... Να μας παρακινεί να "μη λησμονάτε τη χώρα μου!". Αντίο αδελφέ μου, αντίο ροδο αμάραντο, αντίο Μίκη!», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.(ἐδῶ)

......................

Πέθανε,ὅμως κι᾿ὁ Κιτσίκης...Ὁ Δημήτρης Κιτσίκης 

Έλληνας ιστορικός, τουρκολόγος και διεθνολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οττάβας στον Καναδά από το 1970, μέλος της Καναδικής Ακαδημίας (Royal Society of Canada) από το 1999, με δημοσιευμένη (το 1963) διδακτορική διατριβή του 1962 από τη Σορβόννη των Παρισίων...(ἀπό βικιπαίδεια)

Ἀλλά βεβαίως ἐμεῖς διαβάζουμε καί τά δικά μας, ἐδῶ

Κάποιοι,κυρίως πολιτικάντηδες,θά ἔπρεπε νά γράψουν λίγα λόγια καί γι᾿αὐτόν,σίγουρα...

Τώρα,γιατί μοῦ ἔκαναν ἐντὐπωσιν τά ἀνωτέρῳ; Τί νά σᾶς πῶ,εἶδα αὐτά πού τά ἑνώνουν; Ἴσως...


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. ο Μικης ηταν παντα μια αμφιλεγομενη προσωπικοτητα..καποιοι τον αποκαλλουσαν ο '''τελευταιος προδοτης''''μαζι με τπν Γλεζο..η ιστορια θα δειξει....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νεκρος δεδικαιωται λενε αλλα.......Ο κ.καθηγητης της Οτταβα επιδιωκε εδω και πολλα χρονια με μανιωδη προσηλωση και εμμονη την ομοσπονδιοποιηση Ελλαδος και Τουρκιας.Χωρις αντιλογο κατα περιεργο τροπο.Οι δημοσιογραφοι τον αντιμετωπιζαν πολυ συγκαταβατικα εως συμπαθητικα.Ο μακαριτης για οσους δεν τον ηξεραν επιδιωκε διαχρονικα, εμμονικα και επιμονα ουσιαστικα την ακυρωση της Ελληνικης Παλιγγενεσιας και στην πραγματικοτητα την επαναεισδοχη της Ελλαδος στους δορυφορους της Αγκυρας.Αυτο εκανε! Νομιζω βλεποντας και τα Τουρκικα σηριαλ να καταλαβαινουμε που το πηγαινε και που το πανε οι εχθροι της Ελλαδας γενικως.Μας θελουν ξανα μανα σκλαβους αν δεν αντιδρασουμε!! Ειτε στην ΝΤΠ που ειναι η πρωτη επιλογη ειτε στους Τουρκους αν ξεφυγουμε απ αυτην!!! Αυτη ειναι η κατ αυτους επιδιωξη!!! Βεβαια ψελλιζε ο μακαριτης και τα προσχηματα.Οτι οι Αλεβηδες ειναι Ρωμιοι,οτι ταχαμ δηθεν θα διαπρεψουμε επιχειρηματικα ως δαιμονιοι Ελληνες μεσα σε ενα νεοοθωμανικο αυτοκρατορικο μορφωμα οτι ενδεχομενως δια των νεοφαναριωτων που θα αναδειξουμε θα κυβερνησουμε ουσιαστικα το μορφωμα αυτο κλπ.ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ!!!Για να μη πω τιποτα παραπανω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα,έκτακτη είδηση:εθνικό πένθος κήρυξε ο Ερντογάν μετά τον θάνατο του αδελφού του Δ.Κιτσικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αστο προς το παρον, να μην αρχισουμε να μιλαμε για στοες,υπογεια και πρεσβειες,αρκετα εχει μαυρισει η ψυχη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἀγαπητοί μου φίλοι καί φίλες

    ἔχουμε γράψη τόσα πολλά,εἰδικῶς γιά τόν «έκλεκτον» Κιτσίκη,πού νομίζω πώς πλέον τό μόνον πού μένει εἶναι ἡ τοποθέτησις τῶν πληροφοριῶν στήν μεγαλύτερη εἰκόνα/πάζλ,πού βρίσκεται σέ ἐξέλιξιν καί ἀφορᾷ τήν σχἐσιν Ἑλλάδος-Τουρκίας στήν μελλοντική της μορφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
    ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΑΤΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσον αφορα την σχεσιν Ελλαδος-Τουρκιας στην μελλοντικη της μορφη, αγπητη Πελασγικη, εαν ο Ελληνας δεν ελευθερωθει, εστω και δια της βιας, απο την υπνοβατικην του πορεια προς το αυριον, τοτε θα διαπιστωση, μετα απο το φυσιολογικον τελος της υπνοβασιας, οτι βρισκεται σε αλλη χωρα.

    Οι δυο αυτοι κυριοι με τις δοξασιες περι μελλοντικων μεγαλειων των Νεο-Φαναριωτων, βραβειων Ισμετ Ινονου και βραχο, βραχο τον καημο μου, συνετελεσαν τα μεγιστα στο να επιλεξει ο Ελληνας την υπνοβατικην πορεια. Οπως ακριβως ο Bob Dylan συνεπηρε τα νειατα της Αμερικης την εποχη των Λουλουδιων, για ν΄αποδειχθει στα γεραματα του πλεον οτι ηταν πρακτωρ των σιωνιστων.

    Ενα πολυ ωραιο αρθρο αναφορικα με το πορευεται η υπνοβατουςα Αμερικη ειναι αυτο.

    https://www.unz.com/article/sleepwalking-into-a-non-white-future/

    Στελνεις τους αθωους λευκους στο υπνο κι΄εσυ με την ησυχια σου απεργαζεσαι την κααστροφη του. Το βιντο εδω

    https://imgur.com/ggXRlbc

    Σταματαμε εδω με αυτες τις λιγες τροχειοδεικτικες βολες για να μην παρασυρθουμε σε ατερμονες συζητησεις για τους δυο αυου ανθελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O ΜΙΚΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΊΑΣ. ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΈΣ (ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΘΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΑΤΩΝ ΓΟΥΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ)ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΆΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΆΝΝΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΝ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.Η ΜΟΥΜΙΑ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΎΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ,ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΣΑΡΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΡΔΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ...Η ΚΟΡΗ ΔΗΛΩΝΕ ΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΜΕΝΗ.ΤΗΝ ΡΩΤΑΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ:ΚΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΉΣΕΙ;ΟΧΙ.ΛΕΕΙ Η ΜΑΡΓΑΡΩ.

    Ο ΜΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΩΣ ΚΑΤΩ Η ΕΠΑΥΛΙΣ ΕΝΟΣ ΠΤΩΧΟΥ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ-ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ-OCTAGON...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
    THN ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΓΑΡΩ.ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ....ΔΥΟ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΓΚΑΖΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΆΡΤΑΡΑ. ΤΥΧΑΙΟΝ;ΟΧΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    TEMPUS FUGIT....

    ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΨΟΦΗΣΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΓΗΡΑΤΕΙΆ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΆΣΤΕ. "Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΏΣ " ΚAI TO ΦΏΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΙ ΕΞΗΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ.ΤΟΥΣ ΑΔΡΕΝΟΧΡΩΜΟΠΟΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ...ΠΟΛΛΑ ΧΡΌΝΙΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΟΜΑΓΟΥΛΟΙ ΩΣΑΝ ...ΒΡΕΦΗ ΜΕ ΤΣΙΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΊΔΑ.

    Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΈΦΥΓΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΎ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΊ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ/ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΓΑΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

    ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ/ΒΛΈΠΕΤΕ Η ΚΑΘΑΡΣΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΉ ΑΠΛΑ ΛΟΓΩ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΩΝ TIMELAPSES ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΕΣΤΕ ΤΙ ΠΑΊΖΕΙ.....

    ΡΊΤΑ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Οτι και να κάθεστε να λέτε γιά τον (Μι)Μίκη, ο αδελφός λαός του Αφγανιστάν έχει άλλη άποψη :

    Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα πατριωτικά τραγούδια του Αφγανιστάν!

    https://www.youtube.com/watch?v=wtTvrYnVM0c

    ...και εδώ το προτότυπο :

    https://www.youtube.com/watch?v=EvkcI1TgrlU

    ΑπάντησηΔιαγραφή