" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ἡ συγχρονικότης ἑνός ...ἰοῦ

Το Project Runway είναι μια reality τηλεοπτική εκπομπή για το σχεδιασμό μόδας, όπου οι διαγωνιζόμενοι ανταγωνίζονται για να δημιουργήσουν τα καλύτερα ρούχα. Οι φιναλίστ της παράστασης προετοιμάζουν ολοκληρωμένες συλλογές μόδας για την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και, τελικά, οι κριτές επιλέγουν έναν νικητή. Εάν αυτή η περιγραφή σας έκανε να χασμουρηθείτε σε μια παρατεταμένη και επιθετική υπόθεση,το καταλαβαίνω πλήρως.

Ωστόσο, ένα επεισόδιο της 17ης σεζόν που δείχνει ότι προβλήθηκε στις 28 Μαρτίου 2019 είναι (υπο τις σημερινές συνθήκες ) εντελώς «προβληματικό».

Kovid Kapoor

Σε ένα τμήμα, ένας διαγωνιζόμενος με το όνομα Kovid Kapoor παρουσίασε με υπερηφάνεια ένα σύνολο που περιείχε μια ασορτί μάσκα. Εδώ είναι το βίντεο:

Σε αυτό το βίντεο, ο κριτής λέει : «Αγαπώ το στύλ του Kovid». Είναι σχεδόν σαν να μιλούσε για την εμφάνιση της μάσκας της πανδημίας COVID.

Στη συνέχεια, ζητά από το μοντέλο να ξαναβάλει τη μάσκα. Όταν ένας κριτής ρωτά : «Τι πιστεύετε για αυτή τη μάσκα;», ένας άλλος κριτής απαντά : «Είναι αρρωστημένο». 

Συνειδητοποιώ ότι είναι μια έκφραση, αλλά η επιλογή των λέξεων παραμένει συγκλονιστική

Ο ίδιος κριτής λέει επίσης «Μπορείτε να αναπνεύσετε εκεί;».

Ένα χρόνο αργότερα, ένας ιός με το όνομα COVID ανάγκασε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να εξαναγκάσουν τους ανθρώπους να φορούν μάσκες. Επίσης, σε μια τέτοια ύπουλη και δόλια υπόθεση, αρκετοί μη εκλεγμένοι «αξιωματούχοι» υπαινίσσονται το γεγονός ότι οι εντολές μάσκας ενδέχεται να παραμείνουν αποτελεσματικές και μετά την πανδημία. Από τότε, αμέτρητοι σχεδιαστές μόδας δημιούργησαν ρούχα με αντίστοιχες μάσκες.

Σύμπτωση; 

Είναι όλα αυτά μια τρελή, τρελή σύμπτωση; Ή μήπως είναι μια άλλη περίπτωση προγνωστικού προγραμματισμού; Τους τελευταίους μήνες, επισήμανα πολλά προϊόντα ποπ κουλτούρας που προέβλεπαν το COVID-19 με παράξενα ακριβείς λεπτομέρειες, όπως το βιβλίο The Eyes of Darkness , η ταινία Contagion , το επεισόδιο των Simpsons σχετικά με μια «cat flu» και τη σειρά Utopia . Είναι αυτό το επεισόδιο του Project Runway ένα ακόμη παράδειγμα της ελίτ που προετοιμάζει πονηρά το κοινό για τα σχέδιά του, ίσως σε υποσυνείδητο επίπεδο;

Τουλάχιστον, φαίνεται να υπάρχει κάποια συγχρονικότητα εδώ.

Επινοημένος,από τον Carl Jung, ο συγχρονισμός ορίζεται ως «η ταυτόχρονη εμφάνιση συμβάντων που φαίνεται να σχετίζονται σημαντικά αλλά δεν έχουν διακριτή αιτιώδη σχέση». Ο Jung περιέγραψε αυτά τα γεγονότα ως «σημαντικές συμπτώσεις». Πίστευε επίσης ότι συνέβησαν για έναν λόγο. Ίσως, το σύμπαν, με κάποιο τρόπο, προσπαθεί να μας πει κάτι. Όπως, ίσως, ότι υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις που παίζουν γύρω από αυτήν την κρίση COVID.

Διαβᾶστε ὁπωσδήποτε τά θέματα ἀπ᾿τίς παραπομπές,ὥστε νά διαπιστώσετε πῶς ἡ συγχρονικότητα τοῦ Γιούνγκ (ὅπως πολύ σωστά τό ἔθεσε ὁ ἀρθρογράφος,ἀνωτέρῳ),παίζει καί στό θέμα τοῦ ἰοῦ τόν δικό της ῥόλον.

Συγχρονικότητα 

Ἄ,νά συμπληρώσουμε ἐπίσης καί τό τεῦχος τοῦ Ἀστερίξ μέ τόν μασκοφόρο Κορωνοβάϊρους : 

Τί εἶναι αὐτό; 

Καί ὁ «προφητικός» Covid- 19 καί τό σύμβολο τοῦ «ἑνός ματιοῦ». Τό σημάδι τῆς «ἀπόκρυφης ἐλίτ»...


Ἡ Πελασγική/vigilant citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου