" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Κυρίαρχος στήν μέση Ἀνατολή ὁ Ἰσραήλ !


« οὐ κληθήσεται ἔτι τὸ ὄνομά σου Ἰακώβ, ἀλλ᾿ Ἰσραὴλ ἔσται τὸ ὄνομά σου, ὅτι ἐνίσχυσας μετὰ Θεοῦ, καὶ μετ᾿ ἀνθρώπων δυνατὸς ἔσῃ». ( Γένεσις κεφ.32 παραγρ.28)

Δέν θά λέγεσαι πλέον Ἰακώβ,ἀλλά Ἰσραήλ θά ὀνομάζεσαι διότι ἐφάνης ἰσχυρός ἀπέναντι στόν Θεό, ἔτσι δυνατός θά εἶσαι καί ἀπέναντι στούς ἀνθρώπους.


Aυτό είναι το περιεχόμενο της «Συμφωνίας του Αιώνα» μεταξύ Ισραήλ-Αράβων

«ὄμοσόν μοι σήμερον. καὶ ὤμοσεν αὐτῷ· ἀπέδοτο δὲ Ἡσαῦ τὰ πρωτοτόκια τῷ Ἰακώβ».(Γένεσις,κεφ.25,παραγρ.33)

Ὀρκίσου μου,σήμερα.Καί ὀρκίσθη σ᾿αὐτόν καί ἔδωσε ἔτσι τά πρωτοτόκια στόν Ἰακώβ ὁ Ἠσαῦ.

- Τρία Αραβικά κράτη θα μοιραστούν 40 δισ δολάρια ως μέρος της "Συμφωνίας του Αιώνα". Αυτά είναι σύμφωνα με διαρροές η Αίγυπτος, η Ιορδανία και ο Λίβανος.


- Η Δυτική Οχθη και η Γάζα θα λάβουν οικονομική βοήθεια και επενδύσεις ύψους 24 δισ. δολαρίων σε δέκα χρόνια.


- Οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν τμήμα της συμφωνίας ενώ τα Κράτη του Κόλπου θα βάλουν τα περισσότερα χρήματα.

"Μπορούμε να αφήσουμε το σχέδιο σε μια νέα κυβέρνηση που μπορεί να μην κατανοεί την ανάγκη του Ισραήλ στον τομέα της ασφαλείας σε Δυτική Οχθη (Judea και Samaria ανέφερε χαρακτηριστικά) και μόνιμη αμυντική θέση στην Κοιλάδα της Ιορδανίας;" είπε συγκεκριμένα ο Friedman και πρόσθεσε:

"Για το λόγο αυτό ο Ν.Τραμπ μετέφερε την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ. Μια νέα αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να μην αναγνώριζε ισραηλινή κυριαρχία στην πόλη. Για πρώτη φορά σε 2.000 χρόνια η πόλη απέκτησε δυναμική με προοπτικές και ανοιχτή στους κατοίκους των τριών πίστεων".

- Το Ισραήλ θα αναλάβει το πλήρη έλεγχο της Δυτικής Όχθης.

- Το Ισραήλ θα διατηρήσει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Κοιλάδα της Ιορδανίας.

- Διάλυση της Χαμάς και "αναχαίτιση" της τουρκικής επιρροής σε Γάζα.

- Δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους υπό "σαουδαραβική κηδεμονία" και όχι ιορδανική.

- Συνθήκη Ειρήνης και Φιλίας Αράβων και Ισραήλ.Τελικός στόχος το Ιράν.

Επαρχία της Ιουδαίας

Επαρχία της Ιουδαίας ( יהוד מדינתא) ονομάστηκε το κυρίως τμήμα του πρώην βασιλείου του Ιούδα την εποχή της Περσικής Αυτοκρατορίας. Οι πρώην Ιουδαΐτες υπήκοοι που είχαν απομείνει στα εδάφη εκείνα και στο παρελθόν βρίσκονταν υπό την εξουσία ενός λαϊκού βασιλιά που κατάγονταν από την δυναστεία του Δαυίδ, μαζί με αυτούς που θα επέστρεφαν στην περιοχή, από εκείνη την εποχή και έπειτα θα είχαν ως ηγέτη τους ένα αρχιερέα που βρίσκονταν υπό την επίβλεψη της δυναστείας των Αχαιμενιδών και θα γίνονταν γνωστοί στην ιστορία από εδώ και στο εξής ως Ιουδαίοι. 



Το Ιράν ορκίζεται «θάνατο στο Ισραήλ» καθώς αποκαλύπτει τους νέους του πυραύλους

Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΣΤΑΘΕΣ,ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΥΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΣΑΝ ΣΠΥΡΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ..............ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ....ΠΑΝΤΙ ΔΕ Ω ΕΔΟΘΗ ΠΟΛΥ,ΠΟΛΥ ΖΗΤΗΘΗΣΕΤΑΙ ΠΑΡ ΑΥΤΟΥ......ΝΑΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΙΝ,ΑΡΘΡΑ ΤΑΥΤΑ ΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ......ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΒΑΜΠΙΡ.........ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,Ε-Λ-Λ-Η-Ν ΑΝΘΡΩΠΟΣ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή