" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Τουρκική προπαγάνδα -τό δόγμα τοῦ «στρατηγικοῦ δεκανέα» καί ἡ ἐπιβολή τοῦ φόβου


Ταξιαρχος ἐ.ἀ. Παναγιώτης Θεοδωρακίδης ἐξηγεῖ τό δόγμα τοῦ «στρατηγικοῦ δεκανέα» καί τήν ἐπιβολή τοῦ φόβου.

Ο μηχανισμός της τουρκικής προπαγάνδας δούλεψε σε πολύ υψηλές στροφές κατά τη διάρκεια της άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”. Και για το εσωτερικό της Τουρκίας, όπου ο τουρκικός στόλος σύμφωνα με όσα μετέδιδαν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, έφθασε μέχρι…το Ιόνιο.

Η επίδειξη ισχύος μέσω των τηλεοπτικών δικτύων, των εφημερίδων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν πρωτοφανής. Εν μέρει τα πρώτα 24ωρα η επιχείρηση της Τουρκίας “έπιασε” και στην Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης,ἕνας Αξιωματικός που έχει “σπουδάσει” τις μεθόδους προπαγάνδας και τις ψυχολογικές επιχειρήσεις στο…κολέγιο του ΝΑΤΟ, μιλά στο Militaire.gr για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία κάνει αυτού του είδους τις επιχειρήσεις. Ποια μέσα και μεθόδους χρησιμοποιεί και ποια πρέπει να είναι τα αντίμετρα για να εξουδετερώνονται τέτοιου είδους επιθέσεις στην ελληνική κοινή γνώμη.


Ἀπό : militaire.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου