" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ἡ πεῖνα τῆς κατοχῆς


Η πείνα της Κατοχής ωφείλετο σε τρία αίτια:

1. Το μέγα έγκλημα του αυστραλιανού σίτου. Ο Κορυζής είχε αγοράσει, προβλέποντας το κακό, πληρώνοντας μετρητοίς σιτάρι από την Αυστραλία, 200.000 τόννους ετησίως επί τετραετία. Πράγματι, η πρώτη παρτίδα έφθασε στην Αλεξάνδρεια και εκεί παρεκρατήθη από τους Αγγλους με την σύμφωνη γνώμη της εξορίστου Ελληνικής Κυβερνήσεως, η οποία είπε: "Να πεινάση ο λαός να διώξη τους Γερμανούς!" Πολύ πρωτότυπη ιδέα στην παγκόσμιο στρατηγική σκέψι, στίφη πειναλέων εκδιώκουν τακτικούς στρατούς!
 
2. Ο εγκληματικός Αγγλικός ναυτικός αποκλεισμός που δεν επέτρεπε την άφιξη εμπορικών πλοίων από την Τουρκία. Μόλις έληξε ήρκεσαν 2-3 αφίξεις του Κουρτουλού γιά να γεμίση η Αθήνα τρόφιμα.
  3. Η εγκληματική σαδιστική στάσις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που απηγόρευσε στους αγρότες να πωλήσουν προϊόντα τους στις πόλεις. Ελάμβανε αυτό ό,τι ήθελε και δεν άφηνε καν το υπόλοιπο να πωληθή, "γιά να πεινάσουν οι πόλεις, να γίνουν κομμουνιστικές"!
  ΠΗΓΗ 
ἀπό :Φιλοσοφία -Ἔρευνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου