" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Μοσκοβισί;

Ilie Β. Moscovici
Διαβάζοντας το πρόσφατα εκδοθέν στην ελληνική γλώσσα βιβλίο «Για τους Λεγεωνάριους μου» του Κορνήλιου Κοντρεάνου (Corneliu Zelea Codreanu), στάθηκα στην σελίδα 38, όπου (ο Κοντρεάνου) λέει: 

"Οι ηγέτες των Ρουμάνων κομουνιστών εργατών δεν ήταν ούτε Ρουμάνοι, ούτε εργάτες.

Στο Ιάσιο: Δρ. Ghelerter, Εβραίος. Gheler, Εβραίος. Spiegler, Εβραίος. Schreiber, Εβραίος. κλπ 


Στο Βουκουρέστι : Ilie Moscovici, Εβραίος. Pauker, Εβραίος (εννοεί: Ana Pauker. Εβραία - φώτο) κλπ 

 Αν η επανάσταση είχε πετύχει ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας που θα είχε διώξει τον μεγάλο Βασιλιά Φερδινάνδο θα ήταν ο Moscovici".

Μοσκοβισί; 

O Ilie Β. Moscovici (γνωστός ως Tovilie - φώτο στην αρχή) γεννήθηκε το 1885 και πέθανε το 1943, δημοσιογράφος, ήταν ένας από τους επιφανείς ηγέτες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDR) της Ρουμανίας.

Στους συγγενείς του Moscovici περιλαμβάνονται ο κοινωνικός επιστήμονας από τη Γαλλία Serge Moscovici (φωτο) και ο γιος του, ο πολιτικός Pierre Moscovici.

Ο Pierre Moscovici (Πιερ Μοσκοβισί), γεννημένος το 1957, είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία. Διορίστηκε  από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.


Προηγουμένως υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας την περίοδο 2012-2014 και ως Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μεταξύ των ετών 1997 και 2002.

Ο Μοσκοβισί υπήρξε μέλος του τροτσκιστικού Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Το 1984 προσχώρησε στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS).

Τον Μάρτιο του 2013, ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς Jean-Luc Mélenchon, επικρίθηκε για ένα σχόλιο που έκανε για τον τότε υπουργό Μοσκοβισί, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "η σκέψη του είναι διεθνής οικονομική, και όχι γαλλική". Θεωρώντας ότι υπονοεί την εβραϊκή καταγωγή του υπουργού, η φράση επικρίθηκε ως «αντισημιτική».

Ο εβραϊκής καταγωγής δημοσιογράφος Jean-Pierre Elkabbach, κατηγόρησε τον Mélenchon για "ενθάρρυνση απόψεων σχετικά με τον παγκόσμιο Εβραϊσμό". Ο Mélenchon αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Στο παρακάτω βίντεο ο Moscovici λέει: «Γιατί είμαι Εβραίος, Σιωνιστής και σοσιαλιστής»





Πληροφορίες αναφέρουν (εδώεδώ κι εδώ) ότι ο Μοκσοβισί είναι μασόνος. Ανήκει στην στοά της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας (GODF). Στην GODF έχει μιλήσει και ο Ολάντ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου