" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Σκάνδαλο ΤΤ: Ελεύθεροι να συνεχίσουν τις διακοπές στο Λονδίνο Βάτσικα και Γριβέας - Δεν ήταν Χρυσαυγίτες...

Σκάνδαλο ΤΤ: Ελεύθεροι να συνεχίσουν τις διακοπές στο Λονδίνο Βάτσικα και Γριβέας - Δεν ήταν Χρυσαυγίτες...
Οι κατηγορούμενοι Βάτσικα και Γριβέας για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αφού συνελήφθησαν στον Λονδίνο αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους! Βλέπετε δεν ήταν Χρυσαυγίτες να σύρονται στους ανακριτές και στις φυλακές χωρίς ούτε ένα στοιχείο, αλλά επιχειρηματίες και κολλητοί της οικογένειας Παπανδρέου που έφαγαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ζημιώνοντας το δημόσιο.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, ο 50χρονος Κυριάκος Γριβέας και η 54χρονη σύζυγός του, Αναστασία Βάτσικα, κατηγορούνται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρονται να έχουν λάβει δάνεια ύψους 17 εκατ. ευρώ με σχεδόν μηδενικές εγγυήσεις.

Mεταφέρουμε την είδηση όπως κυκλοφορεί στον καθεστωτικό Τύπο.

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι καταζητούμενοι για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα.
Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί νωρίτερα στο Λονδίνο. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη που συνεργάζονται με την Ιντερπόλ,  λένε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που πήραν από τα κεντρικά γραφεία της Ιντερπόλ, στο Μάντσεστερ, το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα εκδόσεων κ. Γιάννη Αγγελή ο οποίος πρόσφατα είχε μεταβεί στο Λονδίνο και είχε εντοπίσει το σπίτι όπου διέμενε το ζεύγος Γριβέα. Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι τώρα είναι στο χέρι των δύο κατηγορουμένων να παραιτηθούν από τα δικονομικά μέσα που τους διαθέτει η βρετανική νομοθεσία και να συντομεύσουν τον χρόνο έκδοσής τους στη χώρα μας.
Ωστόσο οι ίδιοι εξέφρασαν αντιρρήσεις και το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Westiminster του Λονδίνου, στο οποίο παραπέμφθηκαν μετά τη σύλληψη τους από τις βρετανικές αρχές, τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με τον ανταποκτιτή του ΣΚΑΙ στο Λονδίνο, ο ειρηνοδίκης τους επέβαλε χρηματική εγγύηση 50.000 λιρών στον καθένα ενώ τους ζήτησε να παραδώσουν τα διαβατήρια των ιδίων και των δύο παιδιών τους. Επίσης να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.
Νέα παρουσία τους στο ειρηνοδικείο ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου.


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου