" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Β.Καπερνάρος: Οι κατηγορίες δεν είναι ικανές για τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ

Ο έγκριτος νομικός κ. Καρπενάρος σε πρόσφατη συνέντευξή του ήταν καταπέλτης για την ερμηνεία του νόμου για τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής! Εξέφρασε τη νομική άποψη ότι “αυτή καθ’ αυτή η κατηγορία δεν είναι ικανή για να προφυλακιστεί κάποιος”.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καπερνάρος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Άλλο πολιτική ερμηνεία της εγκληματικής οργάνωσης και άλλο νομική θέση, τι σημαίνει εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι εγκληματική οργάνωση ένας πολιτικός σχηματισμός εάν δύο ή τρεις ή τέσσερις από τα μέλη του τα κοινοβουλευτικά, φέρονται, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι δυνατό να λέμε τέτοια πράγματα και τόσο απλά, τόσο εύκολα να στέλνουμε ανθρώπους να εκτίουν ποινή, γιατί αυτοί εκτείνουν προκαταβολική ποινή.

Έχει τις προϋποθέσεις του το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δοκίμασαν να δραπετεύσουν, προσπάθησαν να τους βρουν και αυτοί έκαναν υπεκφυγές, έχουν επαναλάβει κάτι στο μέλλον σχετικά με αυτά, είναι άμεση η κατηγορία που μπορείς να πεις ότι είναι εν τω γίγνεσθαι και υπάρχει κίνδυνος να το επαναλάβουν; Έχει προϋποθέσεις η ποινική δικονομία. Είναι αγνώστου διαμονής, κινδυνεύουν να το σκάσουν στο εξωτερικό;

Θέλω να γίνω κατανοητός, δηλαδή δεν έχει σημασία ποιοι είναι, δεν έχει σημασία μόνο ότι είναι Βουλευτές, έχει να κάνει και με το βάρος της κατηγορίας. Αυτή καθ’ αυτή η κατηγορία δεν είναι ικανή για να προφυλακιστεί ο άλλος. Τα λέει ρητά ο νομοθέτης, είναι σοφός…" 

Καλά κάνει και αναρωτιέται ο κ. Καπερνάρος γιατί αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν αποκαλύπτονται από τις υπογραφές της ανακρίτριας που έχει διαφορετική ημερομηνία από την μέρα της ανακρίσεως.. Οι αποφάσεις είναι προειλημμένες με επίσημη υπογραφή και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί πλέον κανένας.




Χρυσή Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου