" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΥΛΟ... ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ!!!


Το πρώτο εθνικό μνημείο αφιερωμένο στον καλύτερο φίλο του στρατιώτη, τον στρατιωτικό σκύλο, σε ένδειξη αναγνώρισης των θυσιών του στο πεδίο της μάχης, εγκαινιάστηκε χθες Δευτέρα από τον αμερικανικό στρατό.
Η ύψους σχεδόν τριών μέτρων μπρούτζινη βάση —που φέρει πάνω της χαραγμένη τη φράση "Φρουροί της Ελευθερίας της Αμερικής"— βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση Λάκλαντ του Σαν Αντόνιο στο Τέξας κι απεικονίζει τα αγάλματα τεσσάρων σκύλων, με το άγαλμα του στρατιώτη-εκπαιδευτή τους να στέκεται ανάμεσά τους.

"Αυτοί οι σκύλοι ήταν πατριώτες όσο οποιοσδήποτε άλλος υπηρέτησε", δήλωσε ο εκπαιδευτής τους Τζον Μπέικερ από το Φάλον της Νεβάδας, του οποίου το 212ο τάγμα Στρατιωτικής Αστυνομίας Α ήταν γνωστό ως "Τετράποδη Κόλαση".

Στη Βάση Λάκλαντ βρίσκεται το κέντρο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εκπαιδεύει σκύλους και για τα τρία όπλα του στρατού από το 1958. Το άγαλμα, που κατασκευάστηκε από ιδιωτικές δωρεές, απεικονίζει τις τέσσερις κυριότερες ράτσες που χρησιμοποιούνται στο στρατό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: ντόμπερμαν, γερμανικός ποιμενικός, λαμπραντόρ και βελγικός ποιμενικός μαλινουά (ή βελγικό τσοπανόσκυλο).

Κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα μπουλντόγκ, ο "Στάμπι", μύρισε τα θανατηφόρα αέρια και για τον λόγο αυτόν προήχθη σε λοχία, τιμήθηκε με παράσημο ανδρείας από το Στρατηγό Τζον Πέρσινγκ κι έγινε η μασκότ του πανεπιστημίου Τζόρτζτάουν στην Ουάσινγκτον.

Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Κορέα και το Βιετνάμ, οι σκύλοι χρησιμοποιούνταν ως φύλακες και ως ανιχνευτές ναρκών. Στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, στρατιωτικοί σκύλοι έχουν εντοπίσει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και βόμβες που τοποθετούνται στους δρόμους.stoxos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου