" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ... "Όχι" στους βουλευτές της ΧΑ για την Βουλή - Θέμα ακυρότητας της συνεδρίασης;



Ο εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε το αίτημα των βουλευτών και ηγετικών στελεχών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, οι οποίοι κατηγορούνται για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης" (έτσι χαρακτήρισαν το κόμμα...).
Παράλληλα δεν τους επιτρέπουν να ψηφίσουν ούτε με επιστολική ψήφο!
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής και οι βουλευτές του, ήθελαν να παραστούν στην ψηφοφορία της Τετάρτης στην Ολομέλεια όπου θα συζητηθεί και θα γίνει ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας έξι βουλευτών του κόμματός του. Εν συνεχεία θα επέστρεφαν στα κελιά τους.
To κόμμα με αφορμή την απάντηση του εισαγγελέα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία θέτουν θέμα ακυρότητας της συνεδρίασης αφού δεν υπάρχει Ολομέλεια::
"Οριστικά κατέπεσε σήμερα το δημοκρατικό προσωπείο του «συνταγματικού» τόξου. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι προφυλακισμένοι βουλευτές του Κινήματος Παππάς και Λαγός, απευθυνόμενοι στις Αρχές του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού αιτήθηκαν να μεταβούν αύριο στη Βουλή, προκειμένου να ασκήσουν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση πρόκειται να διεξαχθεί συζήτηση και ψηφοφορία σχετικά με την άρση της βουλευτικής ασυλίας 6 βουλευτών (Ηλία Παναγιώταρου, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Ηλία Κασιδιάρη, Γεώργιου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα).
Το άιτημά τους δεν έγινε δεκτό και κατά συνέπεια στην αυριανή ψηφοφορία το αποτέλεσμα θα είναι προϊόν νόθευσης της βούλησης του Σώματος και θα έχει χαρακτήρα πλασματικό.
Όπως είναι γνωστό οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν χάνουν τα σχετικά δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα το άρθρο 70Α που προβλέπει το δικαίωμα επιστολικής ψήφου σε βουλευτές, θα έπρεπε να τύχει αναλογικής εφαρμογής στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η ουσία της διάταξης βρίσκεται στην αδυναμία φυσικής παρουσίας του βουλευτή στη συνεδρίαση.
Προφανώς, εν όψει και του επερχόμενου μνημονίου, οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στο καθεστώς και έπρεπε να εξαφανιστούν".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου