" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για τον Μεταξά και όχι για τους φιλοσκοπιανούς


Γνωστός ο βίος και η πολιτεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη. Απ’ τους πιο συνεπείς εθνομηδενιστές, αποτελεί ίσως την… αρσενική εκδοχή της Μαρίας Ρεπούση στον ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο του κατόρθωμα αφορά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, συνυπογραφόμενη μάλιστα και από άλλους βουλευτές του κόμματος, σχετικά με το βιβλίο της Στ’ Δημοτικού, επειδή - όπως υποστηρίζει ο Κουράκης – «δεν αναφέρεται το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, ως δικτατορία».
Καθώς το θράσος του εν λόγω εθνομηδενιστή ξεχειλίζει, στην αναφορά του υποστηρίζει ότι «το βιβλίο παρουσιάζει τον Ιωάννη Μεταξά να αναλαμβάνει την εξουσία μετά από “κοινωνική αναταραχή που εκφραζόταν με πορείες, διαδηλώσεις και απεργίες” . Η αφήγηση δίνει στους μαθητές να καταλάβουν πως ήταν κάτι σαν πατέρας του Έθνους, που ήρθε για να επιλύσει την “πολιτική αστάθεια” από την οποία η “Ελλάδα ταλανιζόταν”. Ενώ απόρρητα διατυπώνεται πως οι πορείες, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες δεν αποτελούν μέσα πάλης του λαού για τα δίκια του, αλλά “ταλανίζουν” τη χώρα, όταν εκδηλώνονται».
Συνεχίζοντας ο διεθνιστής αυτός πολιτικάντης μιλά για “Ιστορικά ατοπήματα” και διαμαρτύρεται για τα όσα γράφει το βιβλίο, ότι το  ΕΑΜ - ΕΛΑΣ είχε την ηθική και υλική υποστήριξη της Βρετανίας. Δεν μας παραξενεύουν καθόλου οι ενστάσεις του άεθνου και άθρησκου αυτού αριστερού, όπως επίσης και της υπόλοιπης κουστωδίας του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε την κατάπτυστη αυτή ερώτηση. Ανάμεσά τους ο «αναρχικός» Διαμαντόπουλος, το «τοτέμ» της αριστεράς Μανώλης Γλέζος (μα καλά, αυτός εκείνη την περίοδο δεν ήταν νεολαίος της ΕΟΝ;), ο μουσουλμάνος Καραγιουσούφ Αϊχάν, καθώς και ο γελωτοποιός των ελληνικών ταινιών της δεκαετίας του ’60 Γιώργος Πάντσας. Το περίεργο θα ήταν να έκαναν μια ερώτηση για το απαράδεκτο βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου, το οποίο στην σελίδα 13, παρουσιάζοντας έναν χάρτη της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει την περιοχή των Σκοπίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής ως "Μακεδονία"!
Άλλο ένα κατόρθωμα των ψευτοπατριωτών του «συνταγματικού τόξου». Εις ό,τι αφορά τις ενστάσεις του για τον Ιωάννη Μεταξά και το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου καταλαβαίνουμε τον πόνο του Κουράκη και των ομοιοπαθούντων ροζ μπολσεβίκων. Ο Μεταξάς ανόρθωσε το Κράτος, δημιούργησε μια Υγιή Νεολαία, περιόρισε δραστικά την ανεργία, ευεργέτησε τους αγρότες, έκανε κοινωνικό έργο το οποίο κανείς άλλος δεν τόλμησε μέχρι τότε. Έμεινε στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού ως ο «Μπάρμπα – Γιάννης», δείγμα της απλότητάς του και της αγάπης που έτρεφε ο Λαός προς το πρόσωπό του. Είπε το ΟΧΙ στους Ιταλούς την στιγμή που οι εγχώριοι κομμουνιστές χαρακτήριζαν τον πόλεμο αυτό ως «κατακτητικό» και ζητούσαν την παρέμβαση της … Σοβιετικής Ένωσης.
Όσο για το ΕΑΜ είναι πασίγνωστο ότι έπαιρνε χρυσές λίρες από τους Βρετανούς και αυτό το γεγονός αποτέλεσε την σημαντικότερη δικαιολογία τους για να μην επιστρέψουν ποτέ στην Χώρα μας τον χρυσό που είχαν πάρει από την Εθνική Τράπεζα, υποστηρίζοντας ότι το ποσό επιστράφηκε υπό στην μορφή υλικής βοήθειας στους αντάρτες. Είτε το θέλουν είτε όχι οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ ας γνωρίσουν ότι η Ιστορική Αλήθεια έχει καταγράψει τον Ιωάννη Μεταξά ως τον αδιαμφισβήτητο υπεύθυνο για το έπος της Βορείου Ηπείρου. Ταυτοχρόνως, έχει καταγράψει τους κομμουνιστές ως τους μονίμως απόντες απ’ όλους τους σύγχρονους Εθνικούς Αγώνες (Μικρασιατική εκστρατεία, Ελληνοϊταλικός και Ελληνογερμανικός πόλεμος, ΕΟΚΑ). Αυτό δεν μπορεί να σβήσει όσες διαστρεβλωτικές και παραμορφωτικές ερωτήσεις κι αν κάνουν στη Βουλή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου