" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ὁ « παράφρων ἐγκληματίας» Μπλίνκεν καί τό «δωράκι» στό Ζελένσκυ


 Ίδρυμα Στρατηγικού Πολιτισμού*  – 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Antony Blinken είναι εγκληματικά παράφρων, όπως και πολλοί άλλοι δυτικοί πολιτικοί που παίζουν με τη φωτιά πάνω από τα νεκρά σώματα Ουκρανών και Ρώσων.

Με τα δικά του λόγια, μπορεί κανείς να διαγνώσει τον Antony Blinken, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ως ποινικά παράφρονα. Αυτή την εβδομάδα, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Αμερικής βρέθηκε στο Κίεβο για διήμερη επίσκεψη, όπου ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο βοήθειας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων προς το ουκρανικό καθεστώς, συμπεριλαμβανομένης για πρώτη φορά της αμερικανικής προμήθειας οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Αυτό ήταν το τέταρτο ταξίδι του Blinken στο Κίεβο μετά την κλιμάκωση του πολέμου δι᾿ αντιπροσώπων της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το νεοναζιστικό καθεστώς είναι η 46η τέτοια δόση όπλων που παραδόθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν τη ευγενική προσφορά των Αμερικανών φορολογουμένων. Συνολικά έχουν εκταμιευθεί 43 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 18 μηνών.

Ο Blinken προσπάθησε να γοητεύσει τους Ναζί οικοδεσπότες του αποκαλώντας την τελευταία αποστολή «δωράκι». Είπε ότι ήταν ένδειξη δέσμευσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίξουν το ουκρανικό καθεστώς για όσο χρόνο χρειαστεί.

Παρ᾿όλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών των ΗΠΑ είναι αντίθετη στη συνεχιζόμενη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Τόση δημοκρατία!

Στο τελευταίο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνεται η προμήθεια οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου. Είναι πέρα ​​από παράλογο ότι ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος μπορεί να βρει γλυκόλογα για τέτοια πυρομαχικά και τους κινδύνους που διατρέχουν για τη Ρωσία.


Η επίσκεψη του Blinken στα νεκροταφεία των ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και ταυτοχρόνως αυτός να παραπλανά με τις ανοησίες του ότι το καθεστώς του Κιέβου «σημείωνε πρόοδο» στην αντεπίθεσή του κατά των ρωσικών δυνάμεων. Η τρίμηνη αντεπίθεση ήταν μια αμείωτη καταστροφή για τους Ουκρανούς που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ. Τους τελευταίους τρεις μήνες, υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 66.000 στρατιώτες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας – προσθέτοντας στον συνολικό στρατιωτικό αριθμό των νεκρών από την ουκρανική πλευρά των 400.000 από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επέμβασή της στη χώρα αυτή στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η επέμβαση της Ρωσίας προκλήθηκε εξ αιτίας της  χρόνιας επιθετικότητας, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, από το καθεστώς του Κιέβου.

Η απόλαυση του Blinken με περισσότερα όπλα στην Ουκρανία ενώ περιοδεύει σε χιλιάδες τάφους μιλά για την απεχθή, σκληρή φύση των κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ. Τα ελιτίστικα δυτικά καθεστώτα είναι εντελώς ανεύθυνα για τους πολίτες τους μπροστά στην επιδίωξή τους για έναν πόλεμο δι᾿ αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας μέχρι τον «τελευταίο Ουκρανό». Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι συνεργοί τους βρίσκονται σε συνεργασία με ένα διεφθαρμένο καθεστώς που έχει μολυνθεί από τους Ναζί (με επικεφαλής έναν εβραίο πρόεδρο-μαριονέτα) προκειμένου να διατηρήσουν μια κερδοφόρα «πολεμική ρακέτα» ( πολεμική ρακέτα = οἰκονομικά συμφέροντα πού ἐξυπηρετοῦνται μέσῳ πολέμων ) για το δυτικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στην άρρωστη καρδιά της δυτικής καπιταλιστικής οικονομίας.


Η ανακοίνωση των ΗΠΑ για πυραύλους πυροβολικού απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU) ακολουθεί τη βρετανική κίνηση να προμηθεύσει βλήματα DU νωρίτερα φέτος.( εἴχαμε ἀναφερθεῖ σχετικῶς στό θέμα μας ἐδῶΤα αγγλοαμερικανικά αδίστακτα κράτη, ως συνήθως, λειτουργούν ως εγκληματική διπλή πράξη.

Η Μόσχα το καταδίκασε ως άλλη μια απερίσκεπτη κλιμάκωση σε μια σύγκρουση που απειλεί να ξεφύγει από τον έλεγχο σε έναν παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θεωρεί την ανάπτυξη πυρομαχικών με βάση το ουράνιο ως όπλο μαζικής καταστροφής (WMD).

Ο Λευκός Οίκος, η Βρετανία και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι τα βλήματα DU είναι «ακίνδυνα». Αυτό είναι κυνική και αποτρόπαιη άρνηση.

Οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έχουν αφήσει ένα ίχνος παγκόσμιας ζημιάς από τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τη διάρκεια προηγούμενων εγκληματικών πολέμων στην πρώην Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ.

Ο Κρις Μπάσμπι, ένας πρώην επιστήμονας της βρετανικής κυβέρνησης που είναι μια παγκοσμίου φήμης αρχή για τη ραδιενεργή μόλυνση, είναι ένας από τους πολλούς ειδικούς που έχουν καταθέσει για τις φρικτές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Οι επιστημονικές έρευνες του Μπάσμπι στο Ιράκ βρήκαν τρομερής κλίμακας επίπεδα καρκίνου και γενετικών ανωμαλιών μεταξύ των κοινοτήτων όπου οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν σε μεγάλο βαθμό βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Παρόμοιες παθολογίες και περιβαλλοντική μόλυνση έχουν καταγραφεί στην πρώην Γιουγκοσλαβία και μεταξύ των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που αναπτύχθηκαν εκεί.

Οι αμερικανικές και βρετανικές αρνήσεις σχετικά με τη βλάβη που προκαλείται από τη ραδιενεργή μόλυνση από πυρομαχικά DU είναι ένα «τρελό» ψέμα, λέει ο Busby. Ο εμπειρογνώμονας είπε ότι είναι σωστό να ορίζεται ένα τέτοιο υλικό ως WMD ( ΟΠΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ) . Επιβεβαιώνει τον ορισμό και την καταδίκη εκ μέρους της Ρωσίας για τα συγκεκριμένα όπλα, ενώ τα δυτικά συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν συνήθως απορρίψει την κριτική της Μόσχας ως «παραπληροφόρηση του Κρεμλίνου».

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι το υποπροϊόν του εμπλουτισμού ουρανίου για πυρηνικά καύσιμα και κεφαλές. Το χρησιμοποιημένο υλικό ουρανίου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή οβίδων διάτρησης θωράκισης είναι λιγότερο ραδιενεργό από το εμπλουτισμένο στοιχείο, αλλά είναι ωστόσο ραδιενεργό, γεγονός που έχει επιβλαβείς μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στους ανθρώπους. Οι οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου όταν εκραγούν εξατμίζουν το μέταλλο το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τα ανθρώπινα σώματα, τα ζώα, το έδαφος και τα φυτά. Ως στοιχείο βαρέων μετάλλων, ακόμη και το μη ραδιενεργό ουράνιο είναι καρκινογόνο και εξαιρετικά τοξικό επειδή υποβαθμίζει το κυτταρικό DNA και τη γενετική αναπαραγωγή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πληθυσμοί που έχουν εκτεθεί σε οβίδες DU έχει βρεθεί ότι παρουσιάζουν δραματικές αυξήσεις σε λευχαιμία, λέμφωμα, καρκίνο των οστών, γενετικές ανωμαλίες, στειρότητα, βρεφική θνησιμότητα και άλλες παθολογίες.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης –καθώς είναι η υπηρεσία προπαγάνδαςπαραπλανούν για την απαίσια και εγκληματική κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας να προμηθεύουν οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία.

Παραλόγως, οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι αναμένουν από το καθεστώς του Κιέβου «να ενεργήσει υπεύθυνα» στη χρήση πυρομαχικών DU. Αυτή η προσδοκία στρίζεται σε ένα καθεστώς που ήδη εκτοξεύει αδιάκριτα βόμβες διασποράς και HIMARS , που παρέχονται από τις ΗΠΑ, σε άμαχους πληθυσμούς.

Εξοπλίζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις με απεμπλουτισμένο ουράνιο, η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο θέτουν σκόπιμα τον ευρύτερο ευρωπαϊκό πληθυσμό σε κίνδυνο θανατηφόρας μόλυνσης. Η Ουκρανία θα γίνει μια τοξική γη της οποίας το έδαφος και το τεράστιο σιτάρι και άλλες γεωργικές εξαγωγές θα αποτελέσουν επίσης δευτερεύουσα πηγή ευρύτερης μόλυνσης για άλλα έθνη.

Με αισχρό τρόπο, ο πόλεμος των ΗΠΑ στην Ουκρανία κατά της Ουκρανίας πρέπει να συνεχιστεί με κάθε κόστος. Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι όμηρος της δικής της αποτυχημένης πολιτικής πολέμου δι᾿ αντιπροσώπων. Η έκκληση για ειρήνη –όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε λογικό και ηθικό κόμμα– θα ήταν παραδοχή ήττας. Με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024, η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι κρυμμένη για να κρατήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να προσποιηθεί ότι το καθεστώς του Κιέβου «σημειώνει πρόοδο» – παρά τα αυξανόμενα στοιχεία για τη μαζική σφαγή των πεζικάριων στρατιωτών.

Η τελευταία αποστολή από την Ουάσιγκτον για ένα «δωράκι για καλορίζικα » ισοδυναμεί με έναν εμπρηστή που επισκέπτεται ένα σπίτι με ένα ψυχωτικό, χαιρέκακο χαμόγελο στο πρόσωπό του. Ο Antony Blinken είναι εγκληματικά παράφρων, όπως και πολλοί άλλοι δυτικοί πολιτικοί που παίζουν με τη φωτιά πάνω από νεκρά σώματα Ουκρανών και Ρώσων.

Ἀπό : thetruthseeker.co.uk

* Τό Ἵδρυμα Στρατηγικοῦ Πολιτισμοῦ εἶναι μία ῥωσσική δεξαμενή σκέψης πού ἱδρύθηκε τό 2005 καί τό ὁποῖο ἐκδίδει ἕνα διαδικτυακό περιοδικό ἐπικαιρότητος

Ἐννοεῖται πώς ἡ σελίδα του δέν ἐμφανίζεται ἀφοῦ τοῦ ἔχουν ἐπιβληθεῖ ...κυρώσεις ὅπως ἀναφέρεται ἐδῶ.  


Ἐπίσης σχετικῶς μέ τόν παράφρονα ἐγκληματία  (νεο-φιλελέ γράκι κι᾿αὐτός) Μπλίκεν στά θέματά μας, ἐδῶ


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Ευαγγελία αγαπητή μας, καλημερίζοντας εσένα καί τούς εκλεκτούς επισκέπτες σου κι άν επιτρέπεται, είμαι απολύτως βέβαιος -ασυζητητί- πως αυτό τό, περί ού ο λόγος, Διαόλου Αφόδευμα, έχει πλήρη τήν επίγνωσιν τών πράξεών του. Όπως καί όλα τά..., ώςσάν κι αυτό.

    Άν δέν κάνω λάθος, η Παραφροσύνη επιφέρει καί τό Ακαταλόγιστον,
    άρα καί τήν Απαλλαγή του, έξ όλων τών -θεωρητικώς- κατά αυτού, απαγγελθεισών Κατηγοριών ώς Εγκληματία.
    Αυτά τά τετράχειρα Δίποδα-Ανδράποδα, είναι μόνον γιά τόν Ασβεστόλακκο!
    Καί μέ συνοπτικές διαδικασίες.

    Ευχαριστώ καί Καλή Συνέχεια σ' όλους



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό ἀκαταλόγιστον ἱσχύει γιά τούς ἐξακριβωθέντες ἱατρικῶς ὡς πάσχοντες ἀπό βαρύ ψυχικό νόσημα. Ὁ ἐν λόγῳ,ἐξ οὖ καί τά εἰσαγωγικά στό « παράφρων ἐγκληματίας» λειτουργεῖ ἔτσι ἐξ αἰτίας τοῦ χαρακτῆρος του,τῆς κακίας πού κυριαρχεῖ τίς πράξεις του,τῶν πιστεύω του.
      Λόγου χάριν,οἱ σαμπατιστές-φρανκιστές πιστεύουν πώς :
      ... «αγιότητα μέσω της αμαρτίας» και ότι το «καλό» θα έρθει μέσω του θριάμβου του Κακού. Αυτό που απαγορεύεται θα επιτρέπεται συμπεριλαμβανομένων της μοιχείας, της αιμομιξίας και της παιδοφιλίας. Για να ανέβει κανείς πρέπει πρώτα να πέσει. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ανέβει στο βουνό εάν πρώτα δέν πέσει στους πρόποδές του. Γι 'αυτό πρέπει να κατεβούμε, να κατρακυλήσουμε στο τελευταίο σκαλί, γιατί μόνο τότε μπορούμε να ανεβαίνουμε απεριόριστα. Καμία περιοχή της ανθρώπινης ψυχής δεν μπορεί να παραμείνει ανέγγιχτη από αυτόν τον αγώνα...»
      ( https://sxolianews.blogspot.com/2020/12/blog-post_17.html )

      Καί μή νομίζεις πώς αὐτά τά δίδασκε ὁ Τζακόμπ Φράνκ γιά νά ἀνεβοῦν πνευματικῶς οἱ ὀπαδοί του. Ὄχι ! Αὐτά τά δίδασκε γιά νά τούς χαρακτηρίζουν σ᾿ὅλη τους τήν ζωή καί νά εἶναι ὀδηγοί τῶν πράξεών τους.

      Ἔτσι λοιπόν καί ὁ Μπλίνκεν καί κάθε ἕνας ὅπως αὐτός λειτουργοῦν κάτω ἀπό τό ἀπόλυτο κακό ἐνσυνειδήτως. Δέν τίθεται θέμα ἀκαταλόγιστου λοιπόν γιά τίς πράξεις του πού χαρακτηρίζονται ὡς ἐγκληματικές ἐνέργειες πού βλάπτουν μαζικῶς τούς ἀνθρώπους. Ἕνας ἐγκληματίας πολέμου ξεκάθαρα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. *Βρέ, δέν τά 'δες τά εισαγωγικά;;;...
      -Άμ τά είδα μέ τά ματάκια μου....
      Μόνο μέ τά μάτια;;...Έτσι βλέπεις εσύ;...
      -Καί πώς νά βλέπω, μέ τίς φτέρνες μου;...
      Έξυπνο πού 'ναι τό σκασμένο! Βρέ, μήπως, γιά νά βλέπεις κι εσύ αυτό που βλέπουν τά ματάκια σου, χρειάζεται καί κάτι άλλο, οπωσδήποτε;...
      -Σάν τί άλλο νά θέλει, γιά νά βλέπω;...μέ δουλεύεις, έ;

      ...ΜΥΑΛΌ ΘΈΛΕΙ ΒΡΈ ΕΞΥΠΝΆΚΙΑ!!! ... ΜΥΑΛΌΌΌ!...

      (*υποθετικός διάλογος μαθητού καί Διδασκάλου)



      (βρ' Ευαγγελία, τά εισαγωγικά τά είδα, όμως περιέκλειαν και τό "εγκληματίας".
      Κι έτσι, τήν πάτησααα ... καί σ' "έβαλα" νά μ' απαντήσεις, χωρίς ουσιαστικό λόγο)

      Χαίρε καί υγίενε!

      Διαγραφή
    3. Ευαγγελία, άν και τό 'χα διαβάσει, διαπιστώνω και πάλι κι ώς έκ τούτης, οφείλω νά ομολογήσω πως τά άρθρα σου είναι κρυσταλλικός άνθραξ
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9

      Καί δέν σέ "παινεύω".

      Δόξα Τώ Θεώ, ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    4. Ἡ λέξις παράφρων εἶναι ὁ ἐπιθετικός προσδιορισμός τοῦ ἐγκληματίας,γιά νά προσδιορίσῃ τό μέγεθος τοῦ ἐγκλήματος πού βεβαίως δέν τό βλέπουν ὅλοι ὡς ἔγκλημα ( π.χ. ὅσοι ὑποστηρίζουν τήν ἀποστολή αὐτή,μέ πρώτη καί καλλίτερη τήν Ἀγγλία ) . Συνεπῶς πάει μαζύ μέ τό οὐσιαστικό «παράφρων ἐγκληματίας» γιά ὅλους ἐκείνους πού ἀντιλαμβάνονται τήν στυγνή πραγματικότητα καί τόν βρωμερό ρόλο τῶν ΗΠΑ καί ὅλων ὅσων σέρνονται πίσω τους ( ΝΑΤΟ,Ε.Ε. ...)

      Ὅσο γιά τό ἄλλο σχόλιον,ναί δέν μοῦ ἀρέσουν οἱ κολακεῖες καί κάθε τι συναφές. Γι᾿αὐτό παρακαλῶ μήν τό ξανακάνεις. Εἰλικρινῶς παρακαλῶ νά τό ἀποφεύγῃς.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    5. Τό 'ξερα, είναι Αρχή μου νά μήν παινεύω-κολακεύω, τό παραβίασα έν γνώσει μου,
      ζητώ Συγχώρηση (τήν έχω κατά συρροήν, αποδεδειγμένα), γι' αυτό και δέν θά επαναληφθεί.

      Διαγραφή