" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

«Τό τέλος ἔρχεται γρήγορα, τόσο γιά τόν Ζελένσκι ὅσο καί γιά τήν Οὐκρανία»

Σκεψου,ἔβαλαν τό ἀπολίθωμα τόν Μακόνελ νά ὑποδεχθῇ τό Ζελένσκυ !!! ( φωτό

 Οι χαλαρές κι᾿αδιάφορες υποδοχές για τον Ουκρανὀ προέδρο Volodymyr Zelensky στην Ουάσιγκτον και στον ΟΗΕ στο ταξίδι του στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και η αδυναμία επίτευξης σημαντικών στόχων δείχνουν ότι το ενδιαφέρον γι᾿αυτόν έχει περάσει και το τέλος είναι κοντά για το Κίεβο, είπαν ειδικοί στο Sputnik .

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον την Πέμπτη για δεύτερη φορά από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση. Σε αντίθεση με τη Δημοκρατική προκάτοχό του Νάνσι Πελόζι, ο πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι απέρριψε το αίτημα του Ζελένσκι να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Έγινε επίσης καθώς η Κάτω Βουλή του Κογκρέσου αγωνίζεται να εγκρίνει ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο δαπανών για να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης στο τέλος του μήνα, με τη συνεχιζόμενη οικονομική στήριξη για το Κίεβο να είναι ένα από τα σημεία συγκρούσεων ανάμεσα σ᾿αυτούς και του Ρεπουμπλικανούς.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο βοήθειας για το Κίεβο, αν και δεν περιελάμβανε τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS που ζητούσε διακαώς ο Ζελένσκι. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημέρωσε τον Ζελένσκι ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν μικρό αριθμό ATACMS στην Ουκρανία για πρώτη φορά. Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου απέρριψε αίτημα του Sputnik να επιβεβαιώσει και να σχολιάσει.

Ο συνταξιούχος Αντισυνταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ και διεθνής σύμβουλος Earl Rasmussen, πρώην Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Eurasia, είπε ότι ο ηγέτης της Ουκρανίας απέτυχε να επιτύχει τους περισσότερους στόχους του κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της απομόνωσης της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και της εξασφάλισης μεγαλύτερης διεθνούς υποστήριξης.

( φωτό ἀριστερά) 

Ούτε έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, παρατήρησε ο Ράσμουσεν. Θα μπορούσε κανείς να αξιολογήσει την περιπέτεια των ΗΠΑ ως μια απουσία ενθουσιασμού και μια σίγουρη απογοήτευση, συνέχισε ο Ράσμουσεν.

"Δεν υπήρξαν μαζικές εκδηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας ή κατά της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη ή την Ουάσιγκτον. Η Αίθουσα Συνελεύσεων του ΟΗΕ ήταν στην καλύτερη περίπτωση μισογεμάτη για την παρουσίασή του, η οποία φαινόταν περισσότερο να βρίσκεται σ᾿έναν άλλο κόσμο...", είπε ο Ράσμουσεν στο Sputnik. "Ουσιαστικά αυτή η επίσκεψη δεν ήταν γεγονός, καθώς ακόμη και οι New York Times δημοσίευσαν ένα κριτικό άρθρο την ημέρα πριν από την εμφάνισή του στον ΟΗΕ. Σύμπτωση; Πιθανότατα όχι."

Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα - μια πραγματικότητα που η Ουκρανία πρέπει να κατανοήσει μέχρι τώρα, είπε ο Ράσμουσεν.

«Το τέλος έρχεται γρήγορα τόσο για τον Ζελένσκι όσο και για την Ουκρανία», είπε ο Ράσμουσεν. «Μια στρατιωτική ήττα πλησιάζει... Το ερώτημα είναι αν επιδιώκουμε μια διευθέτηση και τον τερματισμό των σκοτωμών ή μήπως μια περαιτέρω κλιμάκωση για να προσπαθήσουμε να παρατείνουμε τη σύγκρουση και ως αποτέλεσμα να βλέπουμε  ακόμη περισσότερες χαμένες ζωές και αυξημένες πιθανότητες άμεσης σύγκρουσης. "

Ο πρώην αναλυτής του Πενταγώνου, Τσακ Σπίνεϊ, υπέθεσε ότι ο Ζελένσκι ίσως συνειδητοποιούσε ότι η ευκαιρία του να συσπειρώσει τη Δύση πίσω από τον σκοπό του για άλλη μια φορά ήρθε και παρήλθε.

«Νομίζω ότι η ψεύτικη «Στιγμή του Τσώρτσιλ» - Ζελένσκι έχει παρέλθει», είπε ο Σπίνεϊ στο Sputnik. «Η γλώσσα του σώματός του υποδηλώνει ότι ξέρει ότι χάνει την επαφή με το κοινό του».

Ο Νικολάι Πέτρο, ο οποίος υπηρετεί ως καθηγητής πολιτικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ, είπε ότι το ταξίδι του Ζελένσκι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζωογόνησε το δημόσιο ενδιαφέρον για το ζήτημα της Ουκρανίας, αλλά ότι έπρεπε να υπομείνει τα παράπονα από ορισμένους χορηγούς του για την έλλειψη στρατιωτική επιτυχία και διαφθορά.

«Δυστυχώς, υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούν να γίνουν για καθένα από αυτά», είπε ο Πέτρο. «Το γεγονός ότι οι χαλαροί έλεγχοι επί της χρηματοδότησης και των στρατιωτικών αποστολών στην Ουκρανία οδήγησαν αναμενόμενα στην εξαφάνιση ενός σημαντικού ποσοστού δεν αποκαλύφθηκε χθες - πηγές από τον Λευκό Οίκο το γνώριζαν τον Απρίλιο του 2022 και το CBS News ανέφερε σχετικά τον Αύγουστο του 2022. "

Η εκτεταμένη διαφθορά που εγγυάται τη σπατάλη και την κακή χρήση οπλικών συστημάτων που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πιθανότατα θα συνεχιστεί αμείωτη, προέβλεψε ο Πέτρο.

Ἀπό : sputnikglobe.com

Κι᾿ἐγώ πιστεύω πώς δέν θά τά παρατήσουν καθόλου εὔκολα τά νεοφιλελέ ἁρπακτικά τῶν ΗΠΑ. Θά τραβήξουν τόσο πολύ στά ἄκρα τό θέμα τῆς Οὐκρανίας διότι γνωρίζουν πώς δέν πρέπει ν᾿ἀποτύχουν στήν μάχη αὐτή. Μία μάχη πού εἶχε ἐξ αρχῆς συγκεκριμένο στόχο : τήν καταστροφή τῆς Πολιτιστικῆς Παραδόσεως καί τήν ἐγκαθίδρυσιν τῆς Νέας Τάξεως Πραγμάτων. Καί σ᾿αὐτό πρέπει ὁλόκληρη ἡ Δύσις νά εἶναι ἑνωμένη ἀπέναντι στόν τελευταῖο προστάτη τῶν Ἀνθρωπίνων Ἀξιῶν, τήν Ῥωσσία. 

Τό εἶχε ἀναφέρει καί ὁ Μπέν Γκουριό στό ὄραμά του γιά τό ...μέλλον,ἀπό τό 1962 :

Μέ ἐξαίρεση τήν Σοβιετική Ἕνωσιν, ὡς ὁμόσπονδο εὐρασιατικό κράτοςὅλες οἱ ἄλλες ἤπειροι θά ἑνωθοῦν σέ μιά παγκόσμια συμμαχία στή διάθεση τῆς ὁποίας θά εἶναι μιά διεθνής ἀστυνομική δύναμη... (  Ὁ Δαυΐδ Μπέν Γουριόν, ἡ Παγκόσμια Κυβέρνησις στό Ἰσραήλ καί ὁ ΟΗΕ 

 

Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ειναι τελικα ο ιδιοκτητης των ΗΠΑ;
    Ρωτηστε τον εβραιο Χαϊμ Σαμπαν και την Μιριαμ Αντελσον, χηρα του εβραιου δισεκατομυριουχου ιδιοκτητη καζινων Σαμιουελ Αντελσον

    https://www.unz.com/pgiraldi/who-owns-the-united-states/

    ΥΓ
    Κι αν ειναι οι ιδιοκτητες των ΗΠΑ ειναι οι εβραιοι να ερωτησω συμπληρωματικα:
    ΠΟΙΟΣ ειναι ιδιοκτητης του ΚασσεΛακη; αλλα και των υπολοιπων μαυρογιαλουρων που κυβερνουν την Ελλαδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέ ποιόν ἀνἠκουν οἱ ΗΠΑ ;;

      Ρητορικό τό ἐρώτημα...
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/09/blog-post_65.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή