" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Ὁ Μπάιντεν «τρελάθηκε»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν, ως παράφρονα και ανίκανο σε μια ατάκα στην πλατφόρμα του Truth Social την Πέμπτη, λέγοντας ότι οι πολιτικές του Δημοκρατικού πολιτικού έχουν σχεδόν καταστρέψει τη χώρα.

«Αυτό που έκανε ο στραβός Τζο Μπάιντεν, που δεν μπορεί να συνδυάσει δύο προτάσεις, στην άλλοτε σπουδαία χώρα μας μέσω της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ του με τα Ανοιχτά Σύνορα, μπορεί να θεωρηθεί το μεγαλύτερο και πιο καταστροφικό λάθος που έγινε ποτέ στην ΙΣΤΟΡΙΑ των ΗΠΑ», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, επιμένοντας η «ΕΙΣΒΟΛΗ» που δέχονται οι ΗΠΑ «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ».

«Η χώρα μας καταστρέφεται από έναν άνθρωπο με μυαλό, ιδέες και IQ ενός μαθητή πρώτης δημοτικού», συνέχισε ο Τραμπ με κεφαλαία.

Ακολούθησε δεύτερο βόλι προσβολών. Ο Μπάιντεν «όχι μόνο ήταν ανόητος και ανίκανος… έχει τρελαθεί, ένας τρελός τρελός τρελός», πρότεινε ο πρώην πρόεδρος, επικαλούμενος τις «φρικτές και απειλητικές για τη χώρα περιβαλλοντικές πολιτικές, τα ανοιχτά σύνορα και τις πολιτικές οπλισμού του DOJ/FBI του αντιπάλου του». 

Ο Μπάιντεν ηγήθηκε σε μια άνευ προηγουμένου πλημμύρα μετανάστευσης στις ΗΠΑ από τότε που ανέτρεψε πολλές από τις υπογραφείσες μεταναστευτικές πολιτικές του Τραμπ, με πάνω από 7 εκατομμύρια παράνομους αλλοδαπούς να καταφθάνουν από την ορκωμοσία του το 2021 και μετά, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανικής Μεταναστευτικής Μεταρρύθμισης.

Ο Τραμπ δήλωσε αθώος την Πέμπτη για τον τελευταίο γύρο κατηγορητηρίων που προκάλεσε το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ σχετικά με φερόμενο ακατάλληλο χειρισμό απόρρητου υλικού, πέρα ​​από τις δεκάδες κατηγορίες κακουργήματος που ήδη αντιμετώπιζε. Κατηγόρησε τον Μπάιντεν και το Υπουργείο Δικαιοσύνης του ότι πρωτοστατούν σε ένα «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του με κίνητρο την προσωπική του δυσαρέσκεια και την επιθυμία να μειώσει τις πιθανότητές του στις εκλογές του 2024. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Τραμπ είπε σε ακροατήριο στην Αλαμπάμα ότι θα διόριζε έναν ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει την «οικογένεια του εγκλήματος Μπάιντεν» την πρώτη ημέρα της θητείας του, εάν ανακτήσει τον Λευκό Οίκο. 

Ενώ τα κατηγορητήρια του Τραμπ φαινομενικά ενθάρρυναν τους υποστηρικτές του, το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν συνεχίζει να υποχωρεί σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της IBD/TIPP που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα. Μόλις το 38% των Αμερικανών δήλωσαν ότι ενέκριναν την απόδοση του κατεστημένου προέδρου και ακόμη και η ενδοκομματική υποστήριξή του υστερούσε στο 65%, με τους ερωτηθέντες να αναφέρουν ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την υποτονική ή ανύπαρκτη αύξηση των μισθών και την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου . Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Μάιο έδειξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν δεν είναι διανοητικά ικανός να υπηρετήσει μια δεύτερη θητεία.

ἀπό : swentrsite/news


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου