" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Ἡ Ῥωσσία ὑποστηρίζει αὐτούς πού ἀγωνίζονται γιά τόν πολιτισμό τους,τίς παραδόσεις, τήν γλώσσα τους, τό μέλλον τους.


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε χαιρετισμό στο ακροατήριο της 15ης συνόδου κορυφής των BRICS, τονίζοντας τα πιο κρίσιμα ζητήματα της παγκόσμιας πολιτικής και της οικονομικής συνεργασίας

«  Οι πέντε χώρες του οργανισμού μας έχουν λάβει σταθερή θέση στη διεθνή σκηνή και αντιπροσωπεύουν μια αξιόπιστη οντότητα​. Η εξουσία του οργανισμού ενισχύεται συνεχώς επειδή οι στόχοι του ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του κύριου μέρους της διεθνούς κοινότητας - της λεγόμενης παγκόσμιας πλειοψηφίας

» Οι χώρες BRICS υποστηρίζουν τη διαμόρφωση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, βασισμένης στο κράτος του διεθνούς δικαίου μαζί με το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης για όλους τους λαούς. Οι πέντε χώρες BRICS αντιτίθενται στην ηγεμονία και την πολιτική της νεοαποικιοκρατίας

Σχετικά με την Ουκρανική Κρίση και την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση

Οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν σκοπό να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο που εξαπολύθηκε κατά των αμάχων από το Κίεβο και υποστηρίχθηκε από τη Δύση.

» Η Ρωσία αποφάσισε να υποστηρίξει ανθρώπους που αγωνίζονται για τον πολιτισμό τους, για τις παραδόσεις και τη γλώσσα τους, το μέλλον τους. Οι ενέργειές μας στην Ουκρανία καθοδηγούνται από ένα μόνο πράγμα - να βάλουμε ένα τέλος στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Δύση και οι δορυφόροι της στην Ουκρανία ενάντια στους ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς»

Η Αναπτυξιακή Διαδρομή των BRICS

«Μια σημαντική προτεραιότητα για την αλληλεπίδραση των BRICS είναι η δημιουργία νέων βιώσιμων και ασφαλών διαδρομών μεταφορών... Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα να συσταθεί μια μόνιμη επιτροπή μεταφορών στο πλαίσιο των BRICS, η οποία θα ασχολείται όχι μόνο με το έργο Βορρά-Νότου, αλλά και, σε ευρύτερη κλίμακα, με την ανάπτυξη logistics και διαδρόμων μεταφορών.

» Η Ρωσία προσβλέπει επίσης στην εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών BRICS στον τομέα της έρευνας. Η Μόσχα είναι έτοιμη να μοιραστεί τεχνολογίες.» 

» Θα συμβάλουμε στην περαιτέρω ολοκληρωμένη εφαρμογή της στρατηγικής οικονομικής εταιρικής σχέσης BRICS έως το 2025 και στην ανάπτυξη νέων μακροπρόθεσμων κατευθυντήριων γραμμών. Μεταξύ αυτών, βλέπουμε την ανάγκη να αυξηθεί ο ρόλος των κρατών μας στο διεθνές νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. ανάπτυξη της διατραπεζικής συνεργασίας, η επέκταση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων και η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ φορολογικών, τελωνειακών και αντιμονοπωλιακών αρχών.

»Τον επόμενο χρόνο, η προεδρία των BRICS θα περάσει στη Ρωσία... Σχεδιάζουμε περίπου 200 πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα φιλοξενηθούν σε δώδεκα ρωσικές πόλεις. Ταυτόχρονα, σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε τη σύνοδο κορυφής BRICS τον Οκτώβριο του 2024 στο Καζάν»

Ο Πούτιν κάλεσε επίσης τις χώρες BRICS να συμμετάσχουν στο διεθνές πολιτιστικό φόρουμ, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 16-18 Νοεμβρίου, καθώς η εκδήλωση θα μπορούσε να γίνει πλατφόρμα διαλόγου για το μέλλον του πολιτισμού στον κόσμο.

ἀπό : sputnikglobe.com


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,α ρε Πούτιν γατάκι,απομονωμενος είσαι και στην λάθος πλευρά της ιστορίας,δε παίρνεις παράδειγμα από τις χώρες του Γ κόσμου της βαλκανικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «...από τις χώρες του Γ κόσμου της βαλκανικής!»

      Ἔτσι !
      Ὅλες στό τραπέζι τοῦ Κούλη μαζύ μέ τόν γυμνοσάλιαγκα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. Καζάν: A temple of all religions Ο ναός της Πανθρησκείας: Staro-Arakchinskaya Ulitsa, 4ω Kazan,Republic of Tatarstan, Ρωσία. Προχωρούν αργά αλλά μεθοδικά και βάσει σχεδίου. Ελπίζω όλα να είναι ένα ψέμα,αλλά μάλον είναι η πραγματικότητα το ίδιο παιγνίδι ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐνδιαφέρον !

      Θέλω νά τό ψάξω περαιτέρω.
      Εὐχαριστῶ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή