" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Ζελένσκυ : «Τίποτε δέν εἶναι ἀρκετό γιά τήν Οὐκρανία »

 Η βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην Ουκρανία εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία δεν είναι αρκετή, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Globo News της Βραζιλίας σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα.


«Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται, τίποτα δεν μπορεί να είναι αρκετό»,  είπε ο Ζελένσκι στο Globo, όπως αναφέρει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Ουκρανία δεν χρειάζεται μόνο όπλα. Χρειάζεται επίσης βοήθεια σε αυτό που αποκάλεσε  «πληροφοριακό πόλεμο»  και περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια. Κάλεσε τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα να προμηθεύσει στην Ουκρανία εξοπλισμό αποναρκοθέτησης για να καθαρίσει περιοχές που είπε ότι είχαν ναρκοθετηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις και αργότερα καταλήφθηκαν εκ νέου από τα ουκρανικά στρατεύματα.

Πρότεινε επίσης ότι ο Λούλα θα μπορούσε να βοηθήσει το Κίεβο οργανώνοντας μια συνάντηση μεταξύ του Ζελένσκι και των ηγετών της Λατινικής Αμερικής στην οποία θα μπορούσαν να συνομιλήσουν. Ο Ζελένσκι είπε ότι δεν θα ζητούσε ποτέ από τον Λούλα όπλα επειδή ήξερε ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας  «δεν θα τα παρείχε».


Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν στείλει στην Ουκρανία όπλα, πυρομαχικά και εξοπλισμό αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων
από τότε που κλιμακώθηκαν οι εχθροπραξίες με τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ επιμένουν ότι δεν είναι στην πραγματικότητα μέρος στη σύγκρουση.

Το συνολικό ποσό της δυτικής βοήθειας προς το Κίεβο ανήλθε σε 165 δισεκατομμύρια ευρώ (185,6 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού του 2023, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW). Ορισμένοι από τους δυτικούς υποστηρικτές του Κιέβου επωμίστηκαν πρόσθετα έξοδα λόγω της ανάγκης να φιλοξενήσουν πρόσφυγες που προέρχονται από την Ουκρανία, ανέφερε το IfW.

Η Πολωνία, η οποία δαπάνησε το 0,6% του ΑΕΠ της για διμερή βοήθεια προς την Ουκρανία, έπρεπε να δαπανήσει άλλο 2,2% για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το συσσωρευμένο κόστος της βοήθειας της Ουκρανίας ξεπέρασε το 2% του ΑΕΠ στη Λετονία και την Εσθονία επίσης.

Την περασμένη εβδομάδα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα άλλο πακέτο βοήθειας ασφαλείας για την Ουκρανία αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων αεράμυνας και αντιαρματικών πυραύλων.

Η συνεχής ανάγκη του Κιέβου για περισσότερη βοήθεια από τη Δύση έχει οδηγήσει σε ένταση μεταξύ της Ουκρανίας και των δυτικών υποστηρικτών της. Εν όψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στο Βίλνιους, ο Ζελένσκι επιτέθηκε κατά του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατακρίνοντας την  «αναποφασιστικότητα» του  σχετικά με την προσπάθεια ένταξης του Κιέβου.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου ότι οι σύμμαχοι  «θέλουν να δουν ευγνωμοσύνη»  από την Ουκρανία για τη στρατιωτική βοήθεια που έχει παρασχεθεί. Σημείωσε επίσης ότι είπε στους Ουκρανούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο πέρυσι ότι τα δυτικά έθνη  «δεν είναι η Amazon».

Ἀπό : swentr.site


Ἡ Πελασγική 

5 σχόλια:

  1. Μού διέφυγε πρίν να ευχηθώ καλό μήνα σ' όλους,
    μέ Υγεία καί μέ κανα καλό μαντάτο γιά εμάς τούς Ιθαγενείς
    (ευχολόγιον κι ευσεβής πόθος γιά τό δεύτερο).

    Θά 'πρεπε νά τό στείλω στό άρθρο σου γιά τίς παραδοσιακές Οικογένειες μέ τά πολλά παιδιά. Τό στέλνω 'δώ για νά τό δούν όσο τό δυνατόν περισσότεροι ιθαγενείς ώστε νά καταλάβουν το μέγεθος καί την έντασιν τού Μίσους πού μας έχουν οι δημοκράχτες εξουσιαστές.
    ------
    Δεν θα ανοίξουν 76 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στη Μακεδονία μας!
    Η Πατρίδα αιμορραγεί…
    https://koukfamily.blogspot.com/2023/08/76.html

    Τό λοιπόν, έχετε γειά βρυσούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ ἡ Ἑλλάδα θἄναι ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ! Ὅ,τι καί νά γίνῃ,λέμε.

      Καλησπέρα καί καλό μῆνα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Ἡ Ἑλλάδα μέ Ἕλληνες,ἔτσι ;

      Π Α Ν Τ Α !!!

      Διαγραφή
  2. Οι χαζαροεβραιοι της Αμερικης δεν εχουν ακομη πατησει τον καλλο της Ρωσιας. Οταν και αν το κανουν, Ζελενσκυ φυλαξου.

    Η φλογα της Ρωσικης ψυχης θα σας καψη ολους.
    https://www.youtube.com/watch?v=dciV2ruUIsI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὤχ,λές πώς ὄχι ;
      Τί ἔχομε νά ᾿δοῦμε ἀκόμη...!

      Γιά τό βίντεο πού ἀφορᾷ τήν ρωσσική ταινία «τό Τάγμα» διαβάζουμε ἀπό τό προνιούς,ἀφοῦ τήν ἔχουν σχεδόν παντοῦ ἀποκλεισμένη :

      Η ρωσική πολεμική ταινία “Battalion” («Τάγμα», ρωσικά: «Батальонъ») του 2015, σε σκηνοθεσία Ντμίτρι Μεσκίεφ, αφηγείται την ιστορία του Πρώτου Τάγματος Θανάτου, (ή “Τάγματος Σοκ”), μιας ρωσικής μονάδας μάχης αποκλειστικά από γυναίκες που πολέμησε με ανδρεία στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ηθοποιός Mariya Aronova υποδύεται την Μαρία Μποτσκάρεβα (Maria Bochkareva) την διοικήτρια του Τάγματος. Η ταινία σάρωσε στα ρωσικά κινηματογραφικά βραβεία «Ο Χρυσός αετός» του 2015, κερδίζοντας τέσσερα βραβεία από εννέα υποψηφιότητες. Ουδέποτε προβλήθηκε στην Ελλάδα, δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε dvd, αλλά ούτε καν ανέβηκε με ελληνικούς υπότιτλους σε κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα (όπως πολλές αξιόλογες ευρωπαϊκές ιστορικές ταινίες που απλά δεν υπηρετούν το αριστερό αφήγημα). Μάλιστα δεν την βρήκα ούτε με αγγλικούς υπότιτλους! Να σημειωθεί ότι τα κατορθώματα του “Γυναικείου Τάγματος” είχαν, φυσικά, «θαφτεί» από ιστορικούς στη σοβιετική εποχή... https://www.pronews.gr/istoria/1032820_battalion-rosiki-tainia-gia-proto-tagma-thanatoy-gynaikon-poy-dielysan-oi/

      Υ.Γ. Ξεχώρισα ἕνα σχόλιο ἀπό τό βίντεο πού μᾶς ἔβαλες. Λέει :
      « Είναι απαραίτητο να κρατάμε τη γλώσσα και την πίστη, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Μας χωρίζει ο διάβολος, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι.»

      Μοῦ ἄρεσε !

      Καλησπέρα καί καλό μῆνα,ἀγαπητέ Ahoy ! Εὐχαριστοῦμε !

      Διαγραφή