" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

«Ὅποιος δέν ἀναγνωρίζει τό δικαίωμα τοῦ Ἰσραήλ νά χτίζῃ στήν Ἰουδαία καί τήν Σαμάρεια δέν εἶναι εὐπρόσδεκτος»


Το Ισραήλ πρόκειται να προωθήσει σχέδια για σχεδόν 4.000 κατοικίες σε ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη την επόμενη εβδομάδα, παρά τη σταθερή αμερικανική αντίθεση στην κατασκευή οικισμών.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι 2.536 μονάδες πρόκειται να πάρουν πράσινο φως στο τελικό στάδιο σχεδιασμού από την Ανώτερη Υποεπιτροπή Σχεδιασμού της Πολιτικής Διοίκησης στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ενώ άλλες 1.452 θα προχωρήσουν σε ένα προγενέστερο στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης γνωστή ως κατάθεση.

Οι αναμενόμενες εγκρίσεις θα έρθουν λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ισραήλ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα πει ότι οι ισραηλινοί οικισμοί απειλούν μια λύση δύο κρατών στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων. Όταν το Ισραήλ προώθησε περίπου 3.000 οικίες τον περασμένο Οκτώβριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το χαρακτήρισε «εντελώς ασυνεπές με τις προσπάθειες για μείωση της έντασης και αποκατάσταση της ηρεμίας». Αρκετές εβδομάδες αργότερα, το Ισραήλ υποχώρησε από τα σχέδια για ένα τεράστιο κατασκευαστικό έργο κοντά στο Atarot στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά από πίεση των ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ ενέκρινε νέες παρτίδες οικισμών σε τριμηνιαία βάση, αν και τα κενά μεταξύ των συνεδριάσεων της Υποεπιτροπής Ανώτερου Σχεδιασμού μερικές φορές παρατείνονται περισσότερο κατά τη διάρκεια ευαίσθητων διπλωματικών περιόδων. Η επιτροπή λειτουργεί υπό την Πολιτική Διοίκηση του Υπουργείου Άμυνας, η οποία διαχειρίζεται την κατασκευή της Δυτικής Όχθης σε περιοχές υπό τον πλήρη ισραηλινό έλεγχο.

Έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από την τελευταία συνάντηση, αλλά οι πιέσεις αυξανόταν τις τελευταίες εβδομάδες στον Πρωθυπουργό Naftali Bennett από το κόμμα του για να προχωρήσει η κατασκευή νέων κατοικιών πέρα ​​από την Πράσινη Γραμμή.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ενημέρωσε εκ των προτέρων την κυβέρνηση Μπάιντεν για τα σχέδιά της να συγκαλέσει εκ νέου το όργανο του υπουργείου Άμυνας που εξουσιοδοτεί την κατασκευή οικισμών, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι Αμερικανοί επανέλαβαν την αντίθεσή τους σε τέτοιες κινήσεις, αλλά διέψευσαν μια αναφορά για τελεσίγραφο από την Ουάσιγκτον.

«Τόνισαν τη μακροχρόνια θέση τους, αλλά δεν υπήρχε απειλή», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Δύο άλλες πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν στους Times of Israel ότι δεν τέθηκαν όροι για την επίσκεψη Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας αβάσιμο ένα ρεπορτάζ του Channel 12 που ισχυρίζεται το αντίθετο.

Το Channel 12 ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ότι ο Λευκός Οίκος είχε εξαρτήσει το προγραμματισμένο ταξίδι του Μπάιντεν στο Ισραήλ με το να μην υπάρξουν ανακοινώσεις για κατασκευή νέου οικισμού. Ο Nir Orbach, μέλος της Κνεσέτ από τη σκληροπυρηνική παράταξη Yamina του πρωθυπουργού Naftali Bennett, απάντησε με μια δήλωση ότι «όποιος δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να χτίζει στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια  δεν είναι ευπρόσδεκτος».

Όπως έκανε με την τελευταία παρτίδα σχεδίων εποικισμού με πράσινο φως, το Υπουργείο Άμυνας θα προωθήσει επίσης οικοδομικά έργα για Παλαιστίνιους σε περιοχές της Δυτικής Όχθης υπό τον πολιτικό του έλεγχο, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα το 1967 κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών. Οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος στα εδάφη αυτά.

Ενώ τα περισσότερα από τα 25 έργα που πρόκειται να προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα αφορούν οικισμούς που βρίσκονται πιο κοντά στην Πράσινη Γραμμή, άλλα σχέδια που προγραμματίζεται να φωτιστούν με πράσινο είναι για οικισμούς που βρίσκονται βαθιά στη Δυτική Όχθη, ανατολικά του φράγματος ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει ένα έργο για 56 σπίτια στο Negohot, το οποίο θα προχωρήσει στο στάδιο της κατάθεσης και ένα σχέδιο για 534 σπίτια στο Shevut Rachel και και 114 σπίτια στο Ma'aleh Michmash που αναμένεται να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο σχεδιασμού

Το Maale Michmas ιδρύθηκε το 1981 και φιλοξενεί περίπου 290 οικογένειες. Ο πληθυσμός στο Maale Michmas αποτελείται από κατοίκους από όλο το θρησκευτικό-σιωνιστικό φάσμα που ζουν μαζί με αρμονία, διαφάνεια και ανεκτικότητα μεταξύ τους.ΤοMaale Michmas καλωσορίζει συνεχώς νέες οικογένειες στην κοινότητα, τόσο νεαρά ζευγάρια εκτός του yishuv όσο και αρκετά ζευγάρια που μεγάλωσαν στο yishuv και επέλεξαν να χτίσουν και εκεί τα δικά τους σπίτια. Υπάρχει μια σειρά από νέους μετανάστες από διαφορετικές χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Νότια Αμερική, Γαλλία και άλλες).Το Michmas βρίσκεται στο δυτικό Binyamin, με θέα τα πανέμορφα τοπία της Ιερουσαλήμ, της Σαμάρειας, της κοιλάδας του Ιορδάνη και ακόμη και της Νεκράς Θάλασσας…( Ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ

Εκτός από την προσθήκη χιλιάδων νέων κατοικιών, τα σχέδια θα νομιμοποιήσουν αναδρομικά τα φυλάκια Mitzpeh Dani και Oz V'gaon. ..............

«Αυτή η κυβέρνηση δεν διαφέρει από καμία άλλη. Δεν είναι κυβέρνηση αλλαγής. Συνεχίζουν να χτίζουν στη Δυτική Όχθη και καταστρέφουν την πιθανότητα ειρήνης», δήλωσε ο Χαγκίτ Όφραν, επικεφαλής ερευνητής στο Peace Now, συγκρίνοντας την τρέχουσα κυβέρνηση με την προηγούμενη.

Οι ηγέτες των εποίκων φάνηκαν ανήσυχοι από τα σχέδια, χαρακτηρίζοντας τις εκκρεμείς εγκρίσεις πολύ μέτριες σε εύρος και χρεώνοντας ότι η δόση είχε συρρικνωθεί κατά περίπου 2.000 μονάδες που είχαν προγραμματιστεί για εκτός των μεγάλων μπλοκ εποικισμών.

«Όλα τα περιγραφικά σχέδια στη Σαμάρεια που δεν ήταν στα «μπλοκ εποικισμού», σύμφωνα με τον χαλαρό αριστερό ορισμό, αφαιρέθηκαν… παρά τις σαφείς υποσχέσεις που δόθηκαν», θρηνούσε ο Γιόσι Νταγκάν, ο οποίος προεδρεύει του Περιφερειακού Συμβουλίου Σαμαριάς.

Η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση είναι ουσιαστικά διχασμένη στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης. Ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett είναι ένας εξέχων υποστηρικτής των εποίκων που έχει αντιμετωπίσει πιέσεις από το μαχόμενο κόμμα του Yamina για να προωθήσει περισσότερες οικοδομές.


«Η οικοδόμηση στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια είναι θεμελιώδης, ουσιαστική και αυτονόητη», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Ayelet Shaked (Yamina).

Το δεξιό κόμμα Νέα Ελπίδα, με επικεφαλής τον υπουργό Δικαιοσύνης Γκίντεον Σάαρ, χαρακτήρισε την κατασκευή οικισμών στη Δυτική Όχθη κατάλληλη απάντηση στο πρόσφατο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στην Παλαιστίνη.

«Οι εχθροί του Ισραήλ πρέπει να γνωρίζουν ότι ο λαός του Ισραήλ είναι ανένδοτος στην επιθυμία του να ενισχύσει τον εβραϊκό εποικισμό, ειδικά στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια», ανέφερε η New Hope σε δήλωση.

Αλλά ο εύθραυστος, ποικιλόμορφος συνασπισμός περιλαμβάνει επίσης το ισλαμιστικό κόμμα Ra'am και τα αριστερά σιωνιστικά κόμματα, όπως το Meretz, που αντιτίθενται στην κατασκευή οικισμών.

«Αυτό είναι ανήθικο και βλάπτει το μέλλον των Ισραηλινών πολιτών», δήλωσε ο βουλευτής του Meretz, Mossi Raz, σε δήλωση.

Ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz, ο οποίος επιβλέπει την ισραηλινή στρατιωτική κυριαρχία στη Δυτική Όχθη, έχει προχωρήσει τόσο στην κατασκευή οικισμών όσο και έχει νομιμοποιήσει ορισμένες παλαιστινιακές κατοικίες. Τον Νοέμβριο, το Υπουργείο Άμυνας προώθησε περίπου 1.300 παλαιστινιακά σπίτια μαζί με περίπου 3.000 μονάδες εποικισμού.

ἀπό : timesofisrael com

Δέν ἔχουν ποτέ σταματήσει τό ἐποικιστικό σχέδιό τους.Ἀπό τό 1947 καί τήν ἀνακήρυξη τοῦ κράτους τους ὁ σκοπός τους ἕνας : νά μήν ἀφήσουν σπιθαμή γῆς στούς Παλαιστινίους. Καί ὅπως πάντα κλαίγονται καί ὑποκριτικά ἀναρωτιοῦνται μετά ἀπό κάθε ἐπίθεσι Παλαιστινίων : Γιατί ; Τί φταῖμε ; 

Ἔλα ντέ  ! ! ! 

3 νεκροί, 3 βαριά τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση με τσεκούρι στο Ελάντ στο τέλος της Ημέρας της Ανεξαρτησίας


Αυτόπτες μάρτυρες λένε στην αστυνομία δύο άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι Παλαιστίνιοι, επιτέθηκαν σε περαστικούς με τσεκούρι και μαχαίρι στο πάρκο στο κέντρο της πόλης. ανθρωποκυνηγητό σε εξέλιξη. Η Χαμάς επαινεί την επίθεση  

19 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ

...............................


Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,ακόμη περιμένουμε κάποιο άρθρο σχετικά με τις "συκοφαντίες"Λαβρόφ για την περιουσία καταγωγή του Αδόλφου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ᾿ἀρχήν ὁ Ποῦτιν διέψευσε μέ τήν συγγνώμη του πρός τούς Ἰσραηλινούς τόν ἴδιο τόν Λαβρώφ,Τόν ὑπουργό ἐξωτερικῶν του ! Κρῖμα...

      Καί δεύτερον ἐμεῖς ἔχουμε φιλοξενήσει θέμα ὅπου ὑπάρχει ὁ ἰσχυρισμός γιά τήν ἑβραϊκή καταγωγή τοῦ Χῖτλερ ( Ῥότσιλντ). Πρὄκειται γιά τό βιβλίο τοῦ Γκρέγκ Χάλλετ «Ὁ Χῖτλερ ἦταν Βρεταννός πράκτωρ» (2005). Τά γράφαμε ἐδῶ : https://sxolianews.blogspot.com/2021/04/blog-post_49.html

      Καί μάλιστα εἴχαμε καί πολλές ἀντιρήσεις ἐπ᾿ἀυτοῦ,ἀπό ἀναγνῶστες μας.

      Ἐγώ πάντως θά βάλλω ἀκόμη μία φορά τόν ἐπίλογο τοῦ Μακόου πού φυσικά τά λέει ὅλα :

      « Λαμβάνοντας ὑπ᾿ὅψιν τήν ζοφερή προοπτική γιά τήν ἀνθρωπότητα,ὑπάρχει μία τάσις νά ἐξιδανικεύεται ὁ Χῖτλερ ὡς τό ἀντίπαλο δέος τῶν παγκοσμίων τραπεζιτῶν. Τό βιβλίο τοῦ Χάλλετ εἶναι μία σημαντική ὑπενθύμισις ὅτι,ὅπως ὁ Στάλιν καί ὁ Μάο ἔτσι καί ὁ Χῖτλερ ἦταν πράκτορας καί οἱ Ἰλλουμινάτοι χορηγοῦν τούς «ἐχθρούς» γιά νά πυροδοτήσουν τίς συγκρούσεις καί νά διατηρήσουν τήν ἀνθρωπότητα στόν φόβο...»

      Ἄν λοιπόν συνδυάσουμε τά στοιχεῖα τοῦ ἐν λόγῶ βιβλίου,τίς δηλώσεις Λαβρώφ καί γενικῶς τά ὅσα συμβαίνουν σήμερα,ἔ ὅλο καί κάποια ...ἄκρη μπορεῖ νά βγῆ,ἔτσι δέν εἶναι ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν νά κάνουμε μία πολύ σοβαρή διόρθωσιν. Ὁ Ποῦτιν δέν ζήτησε συγγνώμη,ἀναφέρει τό Κρεμλίνο,ἀλλά μίλησε μέ τόν Μπένετ γιά τό Ὁλοκαύτωμα καί τήν κατάστασιν στήν Οὐκρανία.

      Λέω κι᾿ἐγώ,ὁ Ποῦτιν ;

      Εὐτυχῶς...

      Καλησπέρα !

      Διαγραφή
    3. Προσέξτε πώς τό ἀναφέρει ἰσραηλινό μμε :

      «Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΒΡΟΦ»

      Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ για τον «Εβραίο Χίτλερ», ανακοίνωσε το γραφείο του Μπένετ.

      Η ανάγνωση της κλήσης στο Κρεμλίνο δεν αναφέρει συγγνώμη, λέει : ο πρόεδρος μίλησε με τον πρωθυπουργό για την «ιστορική μνήμη», το Ολοκαύτωμα και την κατάσταση στην Ουκρανία
      ( https://www.timesofisrael.com/putin-apologizes-for-russian-envoys-hitler-comments-bennetts-office-says/)

      Πονηροί Ἰσραηλινοί.

      Καί καλά αὐτοί ἔχουν τούς λόγους τους,οἱ ἐγχώριοι ...δημοσιογράφοι καί γενικῶς μμε,ὅμως τί λόγους ἔχουν νά μιλοῦν γιά « συγγνώμη Ποῦτιν» ;

      Καλό ἐρώτημα...

      Διαγραφή
    4. Ή πονηρος Πουτιν;

      Διαγραφή
  2. Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ , ΟΤΑΝ ΗΤΟ ΕΝ ΖΩΗ , ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ , ΠΕΡΙ ΕΒΡΑΙΩΝ , ΓΕΝΙΚΩΣ , ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ .
    " ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ , ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΣΥ , ΠΑΛΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΔΕΡΝΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Σ ΕΝΑ ΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΩΝΑΖΕ , ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ , ΒΟΗΘΕΙΑ !"

    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅλο αὐτό μοῦ θυμίζει αὐτή τήν γελοιογραφία :

      https://qph.cf2.quoracdn.net/main-qimg-25a291316089e60a3a120c24e54b013b-lq

      Μά ἀκριβῶς !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Ο Πουτιν εδωσε τηλεφωνικα "γραμμη" στον εβραιο ....κατσε καλα ειδαλλως.........
    Ειναι αυτο που φωναζω απο καιρο να ριξει μια στην βρωμο-φωλια τους μικρης ισχυος εστω και κατα λαθος.
    Κι αν γινει αυτο ακομα και ο παιδομυριζων Μπαϊντεν θα ανασανει και θα πει ουφ! τελειωνουμε με δαυτους.
    Ακομα και ο Μπαϊντεν.
    Και μετα, φυσικα θ' αρχισει η τρεχαλα.
    Κι οταν τους τσακωνουν το γνωστο: Οχι εγω, αυτος
    Θα φωναζουν τον Χιτλερ να σηκωθει απ τον ταφο του για να τους γλυτωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βομβαρδιστε την χαβουζα7 Μαΐου 2022 στις 4:10 μ.μ.

    Κομμουνιστης Μικης Θοδωρακης: "Οι εβραιοι ειναι η Ριζα του Κακου".
    Φυσικα οι εβραιοι ερριξαν τον βιντεο στο γιου-τουμπ που εξηγουσε οτι οι εβραιοι πραγματι ειναι η Ριζα του Κακου και θελει ξεριζωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βομβαρδιστε το ισραηλ7 Μαΐου 2022 στις 4:36 μ.μ.


    Παυλος-Γρηγοριος Ρομπερτς

    "The Neoconservatives Are Setting Up the World for Nuclear War"

    Βρωμοεβραιοι (επευφημιστικα καλουμενοι νεο-συντηρητικοι) προ-ετοιμαζουν την ανθρωποτητα, σπρωχνοντας την Αμερικη για πυρηνικο πολεμο με την Ρωσσια

    https://www.paulcraigroberts.org/2022/05/04/the-neoconservatives-are-setting-up-the-world-for-nuclear-war/

    ΑπάντησηΔιαγραφή