" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ὁ Ἰσαάκ Ἀβραάμοβιτς Ζελένσκυ καί ὁ Καγκάνοβιτς

 
Ο Ισαάκ Αμπράμοβιτς Ζελένσκι ( Ρωσικά : Исаа́к Абра́мович Зеле́нский ) (22 Ιουνίου 1890 – 15 Μαρτίου 1938) ήταν Σοβιετικός πολιτικός, στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος και θύμα της Μεγάλης Εκκαθάρισης . 

Το 1929, διετέλεσε για λίγο Γενικός Γραμματέας της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν...γεννήθηκε το 1890 στο Σαράτοφ ως γιος της εβραϊκής οικογένειας ενός τεχνίτη...το 1906 εντάχθηκε στην μπολσεβίκικη φράξια του Ρωσικού Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος ( αργότερα ΚΚΣΕ)... Κατά τη Ρωσική Επανάσταση του 1917, πολέμησε υπέρ των Μπολσεβίκων στη Μόσχα . Κατά τη διάρκεια του Ρωσικού Εμφυλίου Πολέμου , ήταν υπεύθυνος για τις προμήθειες στη Μόσχα, οι οποίες περιελάμβαναν τη βίαιη κατάσχεση των προϊόντων από τους αγρότες.

Το 1921, ο Ζελένσκι διορίστηκε πρώτος γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος της Μόσχας. και από το 1922 εξελέγη τακτικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής το 1922 από το 11ο Συνέδριο του Κόμματος .Τον Ιούνιο του 1924 προήχθη στο βαθμό του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, εργαζόμενος δίπλα στον Γενικό Γραμματέα Ιωσήφ Στάλιν

Ἡ Κ.Ε. πού ἐκλέχθηκε κατά τό 11ο Συνέδριο ( 1922)- φωτό-

...ο αδελφός του Zelenksy, Alexander, εκτέθηκε το 1924 ως πρώην πράκτορας της τσαρικής μυστικής αστυνομίας, της Okhrana , και πυροβολήθηκε...Ο Ζελένσκι συνελήφθη τον Αύγουστο του 1937. 

Τον Μάρτιο του 1938, ήταν κατηγορούμενος στην τελευταία και μεγαλύτερη από τις Δίκες Παρουσίασης της Μόσχας , τη Δίκη του Εικοσιένα . Κατά τη διάρκεια της δίκης, "ομολόγησε" ότι ήταν κατάσκοπος της Okhrana, όπως ο αδερφός του, από το 1911, και ότι ενώ ήταν υπεύθυνος για καταναλωτικά αγαθά είχε κανονίσει να σαμποτάρει τη διανομή τροφίμων βάζοντας καρφιά στο βούτυρο και επιτρέποντας πενήντα φορτηγά αυγά να χαλάσουν. Ο Ζελένσκι καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 15 Μαρτίου 1938.

Το 1959 αποκαταστάθηκε μετά θάνατον. Το 1988, οι σοβιετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ολόκληρη η δίκη είχε κατασκευαστεί.
( ἀπό ἐδῶ)

Ναί,πάντα μετά ἀπό χρόνια ὅλοι οἱ προδότες,φραξιονιστές,ἀποστάτες,δηλωσίες καί λοιποί πρώην σύντροφοι, ἀποκαθίστανται καί μάλιστα μέ τιμές καί δόξες ! 
Ξέρουν αὐτοί...
Ἔτσι κι᾿ὁ Ζελένσκυ,20 χρόνια μετά, ἀποκαταστάθηκε στήν μνήμη τῶν μπολσεβίκων. Καί λίγο πρό τῆς πτώσεως τῆς Σοβιετικῆς Ἑνώσεως,50 χρόνια ἀπό τήν εκτέλεσή του, ἀνεκάλυψαν πώς ἡ δίκη εἶχε ...κατασκευαστεῖ ! 

Ἔ εἶναι καί τό ὄνομα βλέπεις. Εἶχε προοπτικές καθώς ἀπεδείχθη. Παρέα μέ τόν Καγκάνοβιτς,τόν ἀρχιδολοφόνο τῶν 10 καί πλέον,ἑκατομμυρίων Οὐκρανῶν. Ὁ ἕνας ἔβαζε καρφιά στό βούτηρο καί κατέστρεφε φορτηγά μέ αὐγά κι᾿ὁ ἄλλος στεροῦσε καί τόν τελευταῖο κόκκο σταριοῦ ἀπό ἕναν ὁλόκληρο λαό. Ἕναν λαό πού,κῦττα σύμπτωσις,σχεδόν 100 χρόνια μετά ἔρχεται ἕνας ἄλλος Ζελένσκυ νά τόν ...ὑπερασπιστῇ ! ! ! 

Ὁ Καγκάνοβιτς ἀνάμεσα σέ Βασίλι Μπλίνκερ καί Ἰωσήφ Στάλιν

Ο Καγκάνοβιτς (μαζί με τον Βιάτσεσλαβ Μολότοφ ) συμμετείχε στην Παν-Ουκρανική Συνδιάσκεψη του Κόμματος του 1930 και του ανατέθηκε το καθήκον να εφαρμόσουν την πολιτική κολεκτιβοποίησης που επηρέασε τον λιμό του 1932-33 (γνωστός ως Χολοντόμορ στην Ουκρανία). Παρόμοιες πολιτικές προκάλεσαν επίσης τεράστια δεινά στη σοβιετική δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας του Καζακστάν , στην περιοχή Κουμπάν , στην Κριμαία , στην περιοχή του κάτω Βόλγα και σε άλλα μέρη της Σοβιετικής Ένωσης. Ως απεσταλμένος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Καγκάνοβιτς ταξίδεψε στην Ουκρανία, στις κεντρικές περιοχές της ΕΣΣΔ, στον Βόρειο Καύκασο Η Σιβηρία απαιτούσε την επιτάχυνση της κολεκτιβοποίησης και των καταστολών κατά των Κουλάκων, οι οποίοι γενικά κατηγορήθηκαν για την αργή πρόοδο της κολεκτιβοποίησης. Ο δικηγόρος και «πατέρας της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη Γενοκτονία» Rafael Lemkin στο έργο του Σοβιετική Γενοκτονία στην Ουκρανία περιέγραψε το Holodomor ως γενοκτονία ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος. 

Στις 13 Ιανουαρίου 2010, το Εφετείο Κιέβου έκρινε μετά θάνατον τους Kaganovich, Postyshev , Kosior , Chubar και άλλους λειτουργούς του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος ένοχοι για γενοκτονία κατά των Ουκρανών κατά τη διάρκεια του καταστροφικού λιμού του Holodomor. Αν και κηρύχθηκαν ένοχοι ως εγκληματίες, η υπόθεση περατώθηκε αμέσως σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 6 του Ποινικού Δικονομικού Κώδικα της Ουκρανίας. Μέχρι την Πρωτοχρονιά , η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας είχε ολοκληρώσει την προδικαστική έρευνα και είχε διαβιβάσει το υλικό της στον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας . Το υλικό αποτελείται από πάνω από 250 τόμους αρχειακών εγγράφων (από την Ουκρανία καθώς και από το εξωτερικό), συνεντεύξεις με μάρτυρες και ανάλυση εμπειρογνωμόνων πολλών ινστιτούτων Εθνικών Ακαδημιών Επιστημών. Ο Oleksandr Medvedko , ο Γενικός Εισαγγελέας, δήλωσε ότι το υλικό αποδεικνύει ότι έγινε γενοκτονία στην Ουκρανία ( ἀπό ἐδῶ

ἀπό τό βιβλίο τῆς Σίτσας Καραϊσκάκη καί Χέρμαν Φέστ " Ἑβραῖοι καί Κομμουνισμός" 

Ἕνας Ζελένσκυ μαζύ μέ μία σύζυγο Καγκάν ... ! 

Τί συμπτώσεις εἶναι αὐτές βρέ παιδί μου !!! 

Εὐχαριστῶ τόν φῖλο/ἀναγνώστη Γεώργιο. 


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου