" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Elon Musk: Ὑπερασπιστής τῆς ἐλευθερίας τοῦ λόγου ἤ λύκος μέ προβιά προβάτου ;

Μην κάνετε λάθος, ο Έλον Μασκ είναι ένας ξεκάθαρος υπερανθρωπιστής.
Η εταιρεία του «Neuralink» αναπτύσσει επί του παρόντος το μέλλον των διεπαφών εγκεφάλου. Ο Musk ισχυρίζεται ότι ο  βραχυπρόθεσμος στόχος  του Neuralink είναι να βοηθήσει όσους έχουν κλινικά προβλήματα και ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του Neuralink είναι να εκπληρώσει το υπερανθρωπιστικό όνειρο της συμβίωσης ανθρώπου/AI.

Πράγματι, οι υπερανθρωπιστές εκθειάζουν τα «πλεονεκτήματα» των διεπαφών τεχνο-ζωής για την «ενίσχυση» της ανθρώπινης ζωής. Ένα τέτοιο όραμα μπορεί να εντοπιστεί στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Zbigniew Brzeziński, και στο βιβλίο του 1970  Between Two Ages , στο οποίο περιγράφει τις φιλοσοφίες του σχετικά με τον τεχνοκρατικό έλεγχο της κοινωνίας.
« Η ανθρώπινη συμπεριφορά, υποστηρίζουν ορισμένοι, μπορεί να προκαθοριστεί και να υποβληθεί σε εσκεμμένο έλεγχο. Ο άνθρωπος αποκτά ολοένα και περισσότερο την ικανότητα να καθορίζει το φύλο των παιδιών του, να επηρεάζει μέσω των ναρκωτικών την έκταση της νοημοσύνης τους και να τροποποιεί και να ελέγχει την προσωπικότητά τους. Μιλώντας για ένα μέλλον το πολύ μόλις δεκαετίες μακριά, ένας πειραματιστής στον έλεγχο νοημοσύνης υποστήριξε: «Προβλέπω την ώρα που θα έχουμε τα μέσα και επομένως, αναπόφευκτα, τον πειρασμό να χειραγωγήσουμε τη συμπεριφορά και τη διανοητική λειτουργία όλων των ανθρώπων μέσω περιβαλλοντικών και βιοχημικών χειραγώγηση του εγκεφάλου».
Ο Μασκ αναπτύσσει  τεχνολογία Neural Lace ( Το Neural Lace είναι μια διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή επόμενης γενιάς (BCI) που θα μπορούσε να αλλάξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται και επικοινωνούν, ακόμη και να είναι η απάντηση σε εξουθενωτικές νευρολογικές διαταραχές.- ἐδῶ- καί γιά τήν ἑταιρεία τοῦ Μάσκ,ἐδῶ )  επειδή θέλει να θεραπεύσει τον αυτισμό ή απλώς πραγματοποιεί το υπερανθρωπιστικό όνειρο;
.....
Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots  και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων .
..... αυτό ακούγεται τρομερά παρόμοιο με το  όραμα του WEF  να καταστήσει απαραίτητο να έχουμε μια «ψηφιακή ταυτότητα» προκειμένου να έχουμε πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες. Διάολε, ίσως ο Μασκ έχει επιφορτιστεί να το καθιερώσει και αυτό. Ποιός ξέρει.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μασκ συμβιβάζεται με ολόκληρη την τεχνοκρατική/μεταανθρωπιστική ατζέντα, οπότε γιατί ξαφνικά θεωρείται υπέρμαχος της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου; Απλώς. Οι παγκοσμιοποιητές παίζουν «καλός μπάτσος, κακός μπάτσος». Ο Klaus Schwab, ο Bill Gates, οι Rockefellers, κλπ είναι οι «κακοί» και ο Musk είναι ο «καλός» που ήρθε για να προσφέρει στην ανθρωπότητα έναν καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Το όραμα του Schwab για το μέλλον και το όραμα του Musk για το μέλλον είναι ακριβώς το ίδιο. Οι διαδρομές για να φτάσετε εκεί μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά ο προορισμός δεν έχει αλλάξει.

Γιατί λοιπόν να επιλέξετε τον Musk για να παίξει το ρόλο του «καλού μπάτσου»; Πρώτα απ 'όλα, έχει τη σωστή προσωπικότητα, είναι εκκεντρικός και ήδη λατρεύεται ως ιδιοφυΐα της εποχής μας. Δεύτερον, δεν συνδέεται ούτε με την πολιτική δεξιά ούτε με την αριστερά και έτσι απευθύνεται εξίσου στους ανθρώπους και στα δύο άκρα του φάσματος.

Αν και είναι καλό που οι απαγορευμένοι λογαριασμοί επέστρεψαν στο Twitter και ότι η ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα έχει (υποτίθεται) αποκατασταθεί, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί πριν υποκύψετε στον Musk ως κάποιου είδους σωτήρα. 

 Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω για εσάς, αλλά δεν θα εμπιστευόμουν τον Elon Musk να μου πει την ώρα σε ένα δωμάτιο γεμάτο ρολόγια. ( ἀπό ἐδῶ)

Ἐπεί δή τό χθεσινό θεματάκι/βίντεο μέ τόν Μάσκ ξεσήκωσε ἀντιδράσεις ἀπό τούς φίλους μας ἀναγνῶστες,και ἴσως δικαιολογημένα,ἀναρτοῦμε τό σημερινό θέμα πού μᾶς ἔδωσε ἀναγνώστης/σχολιαστής τό ὁποῖο ἀσχολεῖται μέ δυσπιστία ἀπέναντι στόν Μάσκ καί τόν ῥόλο τοῦ «καλοῦ» πού ἀποφάσισε νά παίξῃ ( ἤ τοῦ ἔχει ἔτσι δοθεῖ...) ὥστε νά ἐγκλωβιστῇ ὁ κόσμος στόν ἕναν καί μοναδικό δρόμο αὐτόν πού ἔχει ὁρίσει ἡ ΝΤΠ. 
Εὐχαριστοῦμε τόν ἀναγνώστη/σχολιαστή μας  ( ἐδῶ

Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. Ἀγαπητή Πελασγική, καλησπέρα! Συντάσσομαι ἀπόλυτα μέ τόν σχολιαστή σας. Εἶναι πολύ παλαιά καί προβλέψιμη ἡ τακτική αὐτῶν τῶν : "...ἐν δέρματι προβάτων λυκιδεῖς ἔρχωνται ἥ ὄνῳ ὑποκρύπτωνται λέοντες..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί σίγουρα,χωρίς ὅμως νά παραβλέπουμε καί τίς ἐξαιρέσεις τοῦ κανόνος...

      Ἐλπίζω νά περάσατε καλά στήν ἐκδρομή σας στά μέρη μας....

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητή μου Θεοδώρα !

      Διαγραφή
    2. Ὤ! ναί! Περάσαμε ὐπέροχα! Τό Ναύπλιον καί ἠ εὐρύτερη περιοχή εἶναι ἕνα μνημεῖο τῆς Φύσης καί τῆς Ἱστορίας! Εἷστε εὐλογημένοι πού ζεῖτε σέ αὐτά τά μέρη!

      Διαγραφή
    3. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗΝ , ΟΧΙ ΒΙΑΣΥΝΕΣ , ΠΟΤΕ ΕΝ ΘΕΡΜΩ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ , ΘΑ ΔΕΙΞΗ !

      Γεωργιος Οιτιευς

      Διαγραφή
    4. Ἔτσι ἀκριβῶς ! Συμφωνῶ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γεώργιε !

      Διαγραφή
  2. Μέ συγκίνησε ἰδιαίτερα ἡ ἀρχαία Ἀσίνη...

    "Ο βασιλιάς της Ασίνης ένα κενό κάτω απ’ την προσωπίδα
    παντού μαζί μας παντού μαζί μας, κάτω από ένα όνομα:
    «Ἀσίνην τε… Ἀσίνην τε…»
    και τα παιδιά του αγάλματα
    κι οι πόθοι του φτερουγίσματα πουλιών κι ο αγέρας
    στα διαστήματα των στοχασμών του και τα καράβια του
    αραγμένα σ’ άφαντο λιμάνι·
    κάτω απ’ την προσωπίδα ένα κενό."
    Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἀσίνην τε…
    μια λέξη μόνο στήν Ἰλιάδα Β 560 ... ο τόπος σαν το μεγάλο πλατανόφυλλο που παρασέρνει ο χείμαρρος του ήλιου
    με τ’ αρχαία μνημεία και τη σύγχρονη θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό Καστράκι,ὅπως τό λέμε ἐμεῖς οἱ ντόπιοι.

      Τί τό ἤθελαν κι᾿αὐτοί νά ἐμπλακοῦν μέ τά ...θηρία ; Κάποιο θά τούς πατοῦσε...

      Πάντως ὅταν εἴμαστε μικρά κι᾿ἐρχομαστε διακοπές στό Ναύπλιο,μᾶς ἄρεσε νά πηγαίνουμε γιά μπάνιο στό Καστράκι ἐπεί δή ἔχει τά βράχια μές τήν θάλασσα.Ἀνεβαίναμε καί κάναμε βουτιές.Ὄμορφα χρόνια ...

      Καθήσατε στό ταβερνάκι νά φᾶτε ; Εἶναι τόσο εἰδυλλιακά τίς ἀπογευματινές ὥρες.. Ἐπίσης οἱ Τολιώτες ἔχουν κρητική καταγωγή. Φάτσες...

      Χαίρομαι πού σᾶς ἄρεσε καί περάσατε ὄμορφα κι᾿ἐσεῖς καί τά παιδιά.

      Καλησπέρα ἀγαπητή μου Θεοδώρα !

      Διαγραφή
  4. Συνομιλήσαμε με Τολιώτες καί ἀναφέρθηκαν διεξοδικῶς καί μέ ἔμφαση στήν κρητική καταγωγή τους.Ὁ ἰδιοκτήτης τοῦ ξενοδοχείου ἄριστος γνώστης τῆς ἱστορίας ἐν γένει! Ἡ ἐνεργειακή δύναμη τοῦ τοπίου, οἱ ἀρχαῖες μνῆμες καί ὁ ἀτταβισμός πού ξυπνοῦν, ἡ ἔντονη αἴσθηση τῆς ἱστορίας...Καταγοητευμένοι ἀπό τήν περιοχή σας!...Βέβαια, ὅλα αὐτά πού λέω δέν ἔχουν θέση σέ ἕνα θέμα γιά τόν Ἔλον Μάσκ...Τί νά καταλάβουν τύποι σάν αὐτόν πού πιστεύουν στό θεό τοῦ Μπαρούχ Σπινόζα(!)....Ἵσως ὅμως καί νά ἔχουν...Ἀγαπητή Πελασγική, σᾶς εὐχαριστῶ θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Ἡ ἐνεργειακή δύναμη τοῦ τοπίου, οἱ ἀρχαῖες μνῆμες καί ὁ ἀτταβισμός πού ξυπνοῦν, ἡ ἔντονη αἴσθηση τῆς ἱστορίας...»

      Πολύ ὄμορφο καί πραγματικό συνάμα αὐτό πού ἔγραψες ἀγαπητή μου Θεοδώρα.Χαίρομαι ἰδιαιτέρως πού περάσατε καλά.
      Ναί οἱ Τολιώτες εἶναι ὡραῖοι τύποι. Ἰδιαίτεροι...Ἄν μάλιστα μείνατε καί στό Minoa hotel ἤ τό King Minos μμμ !!! Ἀλλά ὅπου καί νά μείνατε τό Τολό εἶναι Τολό ! Μέσα στήν θάλασσα,κυριολεκτικῶς !
      Παγκοσμίου φήμης θέρετρο,χωρίς ὑπερβολές.

      Ὅσο γιά τό ἄν ἔχῃ σχέσιν μέ τό θέμα ὁ παρόν διάλογος,χμμ... Δέν μᾶς νοιάζει,οὔτως ἤ ἄλλως.

      Καλησπέρα ἀγαπητή μου Θεοδώρα !

      Διαγραφή
  5. Υποδυεται τον καλο χωροφυλακα της ΝΤΠ που ολοι τον καταδιωκουν. Επιδιωκει να γινει συμπαθης στους εχθρους του κατεστημενου ενω ταυτοχρονα ανηκει σαυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλιό μου σε άλλη ιστοσελίδα σχετικά με τον κύριο Μασκ.
    Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η θρησκεία της επιστήμης, επιστήμη με δόγματα.
    Το δόγμα από μόνο του ακυρώνει τον ορισμό του τι είναι επιστήμη οπότε μιλάμε για θρησκεία με μανδύα την επιστήμη.
    Σε κάθε θρησκεία δημιουργούνται αιρέσεις.
    Συμπέρασμα, θα δούμε πολλούς “διαφορετικούς” δορυφόρους της νέας θρησκείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή