" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Ἡ Φιλανδία προτιμᾷ τούς παγκοσμιοποιητές ἀπό τήν Ῥωσσία καί τό πληρώνει...

Τέλος,ἀπό σήμερα, ἡ ἡλεκτρική ἐνέργεια ἀπό Ῥωσσία γιά Φινλανδία


 Η Ρωσία θα διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία από το Σάββατο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η RAO Nordic, η οποία είναι θυγατρική της ρωσικής κρατικής εταιρείας ενέργειας Inter RAO. Αποκαλεί τη διακοπή πρωτόγνωρη.

"Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις 14 Μαΐου", είπε η RAO Nordic , εξηγώντας ως τον λόγο ότι δεν είχε λάβει ακόμη πληρωμή για όγκους πωλήσεων τον Μάιο. "Η RAO Nordic δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πληρωμές για την εισαγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη Ρωσία."

«Αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετική και συνέβη για πρώτη φορά σε περισσότερα από 20 χρόνια της ιστορίας των συναλλαγών μας », πρόσθεσε η RAO Nordic.

Η άνευ προηγουμένου διακοπή έρχεται αμέσως μετά από κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού και του προέδρο της Φινλανδίας, την Πέμπτη 12 Μαΐου, που επιβεβαίωσαν την πρόθεση της σκανδιναβικής χώρας να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Σουηδία επίσης έχει συντονιστεί με το Ελσίνκι για την ένταξη στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Δεδομένου ότι η Φινλανδία βασίζεται στη Ρωσία για το 10% του εφοδιασμού της σε ηλεκτρική ενέργεια , η διακοπή δεν αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις - επίσης καθώς η πυρηνική ενέργεια αντιπροσωπεύει πάνω από το  35% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της Φινλανδίας μεταξύ πέντε πυρηνικών αντιδραστήρων που λειτουργούν.

Ο Φινλανδικός φορέας εκμετάλλευσης ηλεκτρικού δικτύου δήλωσε ότι έχει υλοποιήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης:

"Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και δεν θα είναι δύσκολο. Μπορούμε να αντέξουμε λίγο περισσότερες εισαγωγές από τη Σουηδία και τη Νορβηγία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού της Fingrid, Timo Kaukonen.

Αν και η διακοπή δεν οφείλεται άμεσα στη δηλωμένη πρόθεση της Φινλανδίας να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η οποία αναμένεται να οδηγήσει στη συζήτηση μεταξύ της 30μελούς συμμαχίας στη μεγάλη σύνοδο κορυφής της στη Μαδρίτη της Ισπανίας τον Ιούνιο - οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι ο χρόνος για τη δραστική ενέργεια φαίνεται ως πρόθεση να στείλει ένα προφανές μήνυμα:

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το OilPricecom, το φυσικό αέριο θα μπορούσε τελικά να είναι το επόμενο. Ωστόσο, ούτε αυτό βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από το Ελσίνκι - δεδομένων των διαφοροποιημένων ενεργειακών πόρων της Φινλανδίας...

«Μεταξύ 60% και 70% του φυσικού αερίου της Φινλανδίας προέρχεται από τη Ρωσία, αν και οι κύριες πηγές ενέργειας της χώρας είναι το πετρέλαιο, η βιομάζα και η πυρηνική ενέργεια, με το φυσικό αέριο να αντιπροσωπεύει μόνο το 5% της συνολικής κατανάλωσης», αναφέρει η έκθεση . «Σύμφωνα με τη φινλανδική κυβέρνηση, η  ανανεώσιμη ενέργεια  ξεπέρασε τα ορυκτά καύσιμα και την τύρφη στη συνολική κατανάλωση ενέργειας το 2020, αφήνοντας τη χώρα λιγότερο εξαρτημένη από τις ρωσικές πηγές ενέργειας ».

Ἀπό : ἐδῶ

Ὄχι πώς μᾶς κάνει ἐντύπωσι τό ποιόν ἀκριβῶς προτιμᾷ ἡ Φινλανδία. Δέν τό ἔκρυψαν ποτέ τό πόσο μισοῦν τούς Ῥώσσους. Διαχρονικό μῖσος... ( Ε Δ Ω ) ! 



Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Παραπλευρες ....κουβεντουλες

    Eurovision 2022:
    Αδερφές και νεοναζί έκαναν πάρτι μαζί! – Οι ευχές στο Τάγμα Αζόφ και η «καλή αδερφή» Γ.Καπουτζίδης

    Πόσα τηλεοπτικά σκουπίδια μπορεί να αντέξει το μυαλό του μέσου ανθρώπου; Πολλά, απ’ότι φαίνεται, ειδικά αν είναι πασπαλισμένα με το γκλίτερ της «αδερφής Καπουτζίδη», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του, δηλώνοντας -για πολλοστή φορά- ότι είναι «ομοφυλόφιλος» με έναν άλλο τρόπο.

    «Στο καπάκι» είχαμε και μια ισχυρή «δόση» νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στο οποίο έστειλαν τις ευχές τους οι Ουκρανοί του συγκροτήματος Kalush Orchestra από την Ουκρανία που με το τραγούδι “Stefania” κέρδισαν την εφετινή Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας!

    https://www.pronews.gr/lifestyle/tileorasi/eurovision-2022-aderfes-kai-neonazi-ekanan-parti-mazi-oi-eyxes-sto-tagma-azof-kai-i-kali-aderfi-g-kapoutsidis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή