" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Καί στό Προεδρικό Μέγαρον...

Ὁ Οἰκουενικός Πατριάρχης στό Προεδρικό Μέγαρο ὅπου ἡ κ. Πρόεδρος παρέθεσε δεῖπνο πρός τιμήν του ! 

« Παναγιώτατε,

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πρόσωπό σας βλέπουμε την ιστορία αιώνων, την ανεκτίμητη κληρονομιά των ηγετών της Εκκλησίας, φυσιογνωμιών που διαμόρφωσαν και χάραξαν καθοριστικά την ιστορία του Ελληνισμού, την ιστορία του πολιτισμού μας, την ιστορία του έθνους.

.....

Στο πρόσωπό σας βλέπουμε όμως και το έργο που επιτελείτε εσείς προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο τιμά το σεπτό μας Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Έχετε εργαστεί ακαταπόνητα για εξήντα χρόνια ως ιερωμένος, από τα οποία τα τριάντα ως Πατριάρχης, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, για τη Μητέρα Εκκλησία, την Ορθοδοξία και τη Χριστιανοσύνη, τον Ελληνισμό.

.....

...αντιληφθήκατε ως μέρος του προορισμού σας την κοινωνική και ανθρωπιστική δράση, αλλά και την ενασχόληση με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος. Αγγίξατε τα πραγματικά οικουμενικά ζητήματα προωθώντας πάντα το μήνυμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού και της ανεκτικότητας ενάντια στον ακραίο εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό.

.....

Οι εμπνευσμένες δραστηριότητές σας χαρακτηρίζονταν πάντα από πολλά χαρίσματα: πίστη χωρίς να λείπει η ορθοφροσύνη· όραμα χωρίς να λείπει η αίσθηση της πραγματικότητας· υπομονή χωρίς να λείπει η αποφασιστικότητα. Δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω όμως το χάρισμα της παρρησίας, πολύτιμο, αλλά σπάνιο σε όσους έλαχε ο κλήρος να πάρουν σημαντικές αποφάσεις ανά τους αιώνες.

...... ( ἀπό ἐδῶ)

Καί μετά ἔφαγαν,χωρίς φίμωτρα... Καί ἀναρωτιέμαι : στήν ὑποδοχή φοροῦσαν μάσκα. Στήν συζήτηση στό σαλόνι φοροῦσαν μάσκα. Τί διαφορετικό ἔγινε στό τραπέζι ὥστε δέν φοβήθηκαν γιά νά φορέσουν μάσκα; 

Ἐρωτήματα ἀναπάντητα,βεβαίως....

Ἡ οὐσία φυσικά καί δέν εἶναι ἡ μάσκα ἀλλά τά ὅσα εἶπε ἡ πρόεδρος τῆς δημοκρατίας τους γιά τόν Βαρθολομαῖο. Διότι δέν μπορῶ νά ἀκούω πώς « Στο πρόσωπό σας βλέπουμε την ιστορία αιώνων, την ανεκτίμητη κληρονομιά των ηγετών της Εκκλησίας... χάραξαν καθοριστικά την ιστορία του Ελληνισμού, την ιστορία του πολιτισμού μας, την ιστορία του έθνους...» καί νά μήν μοῦ ἔρχεται στό μυαλό τό : 

"Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές". 

ἤ τό :

 Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου 2009, ημέρα Τετάρτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήγε μέσα στην μεγαλύτερη Συναγωγή τής Νέας Υόρκης, την περίφημη «Park East Synagogue»!( ἐδῶΚανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν μετέδωσε αυτή την συγκλονιστική είδηση, ούτε κάν το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» που κάλυψε λεπτό πρός λεπτό το πρόσφατο ταξίδι του κ.κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ (20 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2009).

 “Σήμερα είναι εθνική εορτή της πατρίδας μας, της Τουρκίας” = 29 Οκτωβρίου, Ημέρα της Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Επέτειος 29 Οκτωβρίου 1933, Δήλωση της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του τουρκικού κράτους. ( ἀπό ἐδῶ)

Καί πῶς ἐννοεῖ ἡ κ. πρόεδρος τό : 
« ...αντιληφθήκατε ως μέρος του προορισμού σας την κοινωνική και ανθρωπιστική δράση, αλλά και την ενασχόληση με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος. Αγγίξατε τα πραγματικά οικουμενικά ζητήματα προωθώντας πάντα το μήνυμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού και της ανεκτικότητας ενάντια στον ακραίο εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό....»

Όλως τυχαίως την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ έφερε στη βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στους (λαθρο)μετανάστες, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος οργάνωσε επικοινωνιακό σόου στα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχοντας στο πλευρό του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, να δηλώνει… συγκλονισμένος.
( Φεβρουάριος 2010, ἀπό ἐδῶ

Ταρακούνησαν την ψυχή της Ευρώπης Πάπας Φραγκίσκος και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. «Δεν πρέπει να χτίζουμε τείχη αλλά γέφυρες», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά την πτήση της επιστροφής του στην Ρώμη από την Λέσβο.

Τώρα,τό ποιός ἔχει θρησκευτικό φανατισμό,τά μουσλίμια ἤ οἱ Χριστιανοί,νομίζω πώς δέν εἶναι καθόλου δύσκολο ν᾿ἀπαντηθῇ. Πιό τρανή ἀπόδειξις ἀπ᾿ὅσα συνέβησαν κατά τόν πόλεμο τῆς Συρίας δέν μπορεῖ νά ὑπάρξῃ ἄλλη. Ὅμως γιά τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη και τόν Πάπα προφανῶς καί δέν λαμβάνεται ὑπ᾿ὅψιν,ὅταν ἐξυπηρετοῦν τίς ἐπιταγές τῆς ΝΤΠ...! ( Σ᾿ἐκεῖνο τό ταξείδι στήν Λέσβο,ὁ Πάπας φεύγοντας πῆρε μαζύ του στήν Ρώμη καί 12 μετανάστες ἀπό τήν Συρία. Ἦσαν 2 ἤ 3 οἰκογένειες οἱ ὁποῖες περιέγραφαν ὅσα πέρασαν στήν ἐμπόλεμη χώρα τους. Ὁ Πάπας τά ἄκουσε ἤ ἔκλεισε τ᾿αὐτια του; ...) 
 

«...Δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω όμως το χάρισμα της παρρησίας, πολύτιμο, αλλά σπάνιο σε όσους έλαχε ο κλήρος να πάρουν σημαντικές αποφάσεις ανά τους αιώνες...»




«Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ», γράφει ο τουρκικός Τύπος (ἐδῶ)

Ἔ λοιπόν ναί,θέλει παρρησία γιά τέτοιες σημαντικές ἀποφάσεις ! Τό ποῦ ὠφελοῦν,ὅμως τήν Ἑλλάδα καί τό Ἔθνος μας,δέν ἔχω καταλάβει...

Τέλος πάντων,σέ 2 ἡμέρες φεύγει. Μέχρι τότε,ἄν τε νά ᾿δοῦμε καί τίς ὑπόλοιπες συναντήσεις του...


Ἡ Πελασγική 

5 σχόλια:

  1. Παρατήρησα ότι η γενειάδα του έχει αραιώσει πολύ. Τον «ξυρίζει» ο Θεός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Δεινόν τό γῆρας, οὐ γάρ ἔρχεται μόνον»

      Ἀλλά ποιός ξέρει κιόλας,ἴσως νά ἔχῃς κάπου δίκιο...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα αγαπητή Πελασγική.
      Ο κύριος αυτός που πλέον μοιάζει όλο και περισσότερο με τον πάπα ή μάλλον σαν τσιράκι του, από barbatus πνευματικά δείχνει castratus.
      (Ας με συγχωρέσει ο θεός, γιατί σε προσωπικές συζητήσεις τον αποκαλώ με σύνθετη λέξη που φωνητικά προσομοιάζει στο όνομα του αλλά αναφέρεται σε κάτι δυσώδες.)

      Διαγραφή
  2. Ο Βαρθολομαίος ευρίσκεται εκτός του Έθνους και δρα κατά του Έθνους.
    Διετέλεσε εφ. αξιωματικός του τουρκικού στρατού!
    Μαζί με τον πάπα συναποτελούν ένα νεοταξικό δίδυμο, το οποίο επιβουλεύται την ίδια την ύπαρξι των ευρωπαϊκών λαών.
    Επιδιώκουν, αυτοί οι διαστροφικοί άγαμοι, μία Ευρώπη αποικισμένοι από αφροασιάτες.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό θέμα εἶναι γιατί ὅμως θέλουν κάτι τέτοιο; Γιατί πρέπει νά ὑπηρετοῦν τίς ἐπιταγές τῆς ΝΤΠ καί ὄχι τό θέλημα τοῦ Θεοῦ ὅπως θά ἔπρεπε ἐκ τῆς ἰδιότητός τους;

      Ἁπλά,ἀφελῆ ἐρωτήματα πού θέτει κάθε πιστός Χριστιανός. Ὅσο γιά τήν ἀπάντηση,θά ἔχει σίγουρα ὅλα ἐκεῖνα πού ἡ Σακαελλαροπούλου τά ἔθεσε ὡς προτερήματα γιά τόν Οἰκουμενικό Πατριαρχη...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Μέτονα !

      Διαγραφή