" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Πρᾶξτε τά αὐτονόητα :Ὑπεράσπισιν ἐθνικῆς κυριαρχίας !


Ένας τορπιλλισμός, θα ήταν ό,τι πρέπει τώρα... 



 Όλοι οι Έλληνες σάς το λένε: «Βυθίστε το ...»




Ὑπό τήν προστασία τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος !



Την 11η Αυγούστου η Κέρκυρα εορτάζει την ανάμνηση «του εν Κερκύρα κατ’ Αγαρηνών (Οθωμανών Τούρκων) θαύματος του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος του Θαυματουργού».

Οι Τούρκοι, μετά την αποτυχία του Μ. Πέτρου στα Βαλκάνια (1711), κήρυξαν πόλεμο εναντίον της Βενετίας, ανακατέλαβαν την Πελοπόννησο (1715) και συνέχισαν την επεκτατική πολιτική τους στα Ιόνια Νησιά. Η επιχείρησή τους αυτή κορυφώνεται με τη μεγάλη πολιορκία της Κέρκυρας του έτους 1716. 

Τα απέναντι παράλια του Βουθρωτού και της Σαγιάδας και το ενδιάμεσο θαλάσσιο στενό με την Κέρκυρα αποτέλεσαν τον τόπο συγκέντρωσης και προπαρασκευής των τουρκικών δυνάμεων. Εκεί πρωτοεμφανίστηκαν στις 24 Ιουνίου/5 Ιουλίου(2) του 1716. Οι Τούρκοι με πολυάριθμο στρατό, υπολογίζεται από 33.000 ως και 50.000 σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις ιστορικών και των πρωταγωνιστών των γεγονότων, επταπλάσιο ή και οκταπλάσιο περίπου των δυνάμεων που διέθετε η φρουρά της Κέρκυρας και με αντίστοιχο στόλο, ξεκίνησαν αρχές Ιουλίου την πολιορκία. Αποβιβάζονται στην περιοχή της Κασσιόπης, του Ύψου και των Γουβιών. Στόχος η κατάληψη της πόλης της Κέρκυρας και ολόκληρου του νησιού. Ο ίδιος ο Στρατάρχης Ιωάννης Ματθαίος Κόμης του Σούλενμπουργ αναφέρει: «Οι Τούρκοι ήθελαν να καταλάβουν την Κέρκυρα ή επεδίωκαν να εισβάλουν στην Αδριατική για να προκαλέσουν τρόμο και σύγχυση μέχρι την ίδια την πρωτεύουσα της Γαληνοτάτης (Βενετία)».

Στις τουρκικές δυνάμεις ηγούνταν στο στρατό ξηράς ο Σερασκιέρης Μουσταφά Πασάς και στο στόλο ο Καπουδάν Πασάς Τζανούμ Χότζας. Αντίστοιχα στις βενετικές δυνάμεις ηγούνταν στο στρατό ξηράς ο Σάξωνας στρατηγός Ιωάννης Ματθαίος Κόμης του Σούλενμπουργ -ένας επιδέξιος και ικανότατος αξιωματικός που επιλέχθηκε από τη Βενετία με σκοπό να αποτρέψει την πολιορκία- και στο στόλο ο Γενικός Καπιτάνος Ανδρέας Πιζάνης, βοηθούμενος από τον Γενικό Προβλεπτή Θαλάσσης Αντώνιο Λορεντάν και από τον έκτακτο Γενικό Καπιτάνο Ανδρέα Κορνέρ.



Η πολιορκία είχε τρομακτικές συνέπειες και για τις δύο πλευρές. Τρόμος και φόβος είχε καταλάβει τους Κερκυραίους αλλά και τους Βενετούς μη τυχόν πέσουν σε χέρια αλλοθρήσκων. Μία δουλεία που μέχρι τότε ο τόπος τους και οι ίδιοι δεν είχαν γνωρίσει. Όσο περνούσε ο καιρός, αν και ενισχύθηκε ο βενετικός στόλος, οι δυνάμεις και οι αντοχές τους εξασθενούσαν, όλα έδειχναν ότι η πτώση της Κέρκυρας –το τελευταίο προπύργιο της Βενετίας- ήταν αναπόφευκτη.

Για μια ακόμη φορά οι Κερκυραίοι κατέφυγαν προσευχόμενοι στον ακοίμητο φύλακα τους, στον θείο και θαυματουργό Σπυρίδωνα, την ύστατη καταφυγή και ελπίδα τους. Ο Άγιος της Κέρκυρας «καν τέθνηκε, του θαυματουργείν ουκ έληξεν εισέτι» εισάκουσε τις προσευχές και τις παρακλήσεις κλήρου και λαού, Βενετών και Κερκυραιών, επωνύμων και ανωνύμων και εγκαίρως επενέβη σώζοντας το νησί Του.

Στις 8/19 Αυγούστου οι Τούρκοι εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση συμπιέζοντας αρχικά τις αμυντικές δυνάμεις της Κέρκυρας, όμως στη συνέχεια με επιδέξιες κινήσεις του Στρατάρχη απωθήθηκαν και ο Σκάρπωνας που για λίγο χρονικό διάστημα ήταν στην κατοχή τους επανήλθε στους Βενετούς. Η εξέλιξη των γεγονότων δημιουργούσε υποψίες για επόμενη ισχυρή επίθεση των Τούρκων. Οι βενετικές δυνάμεις ευρισκόμενες σε ετοιμότητα κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με ζήλο και αυτοθυσία προκειμένου να υπερασπιστούν τα εδάφη τους, γιατί γνώριζαν ότι αν έπεφτε η Κέρκυρα θα άνοιγαν οι ορέξεις των Τούρκων ακόμη και για την ίδια τη Βενετία.

Και ενώ η κατάσταση είχε φτάσει σε κρίσιμο σημείο ο θαυματουργός Σπυρίδων επεμβαίνει δυναμικά. Να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι της 9ης/20ης Αυγούστου ξεκίνησε να πέφτει βροχή, που εξελίχθηκε σε δυνατή καταιγίδα -παράδοξο φαινόμενο για την εποχή- με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα χαρακώματα, να χαθούν πολλοί άνδρες των Τούρκων και να επέλθει μεγάλη αναστάτωση στα στρατεύματα. Επιπλέον, όπως αναφέρει το συναξάρι, πριν χαράξει η 11η/22α Αυγούστου εμφανίστηκε ο Άγιος (ως μοναχός με σκούφο) στους εχθρούς με την ακολουθία ουρανίου στρατιάς κρατώντας στο δεξί χέρι το σταυρό και στο αριστερό δαυλό (ή κατ’ άλλους ξίφος) καταδιώκοντας αυτούς με θυμό. Συνέπεια αυτών, ήταν οι τουρκικές δυνάμεις να υποχωρήσουν και να τραπούν σε άτακτη φυγή. Όσοι πρόλαβαν σε κατάσταση πανικού επιβιβάστηκαν στα πλοία τους και εγκατέλειψαν την πολιορκία. Εξαιρετικά χαρακτηριστική είναι η σωζόμενη ενθύμηση για το θαυμαστό αυτό γεγονός, την οποία καταχώρησε στις πράξεις του ο νοτάριος Γύρου και Πρωτοπαπάς Δημήτριος Μανάτος:


φωτό
«Τώρα […] γράψω το θαύμα του αγίου Σπυρίδονος του θαυματουργού»
Ευγήκε λόγος από διάφορους Χριστηανούς από την στεργηά, από ιερής και κοσμικούς ότι έλεγαν η Τουρκη, το ηστερο μπουρδο, ωπου ηθελαν να δοσουν του κάστρου του νεου και τις Χόρας, επιγαν να πανε ομπρος, και εγιριζαν οπισο εστόντας οπου ήβλεπαν φός μεγα και έφενκε όλη η Χορα, αλά και το νήσή και ήβλεπαν πλύθος πολύ λαόν μικρι τε και μεγαλυ και ομπρος επεριπάτι ένας καλόγιρος με μία πατεριτζα και η στα δεξια του μια γηνεκα με ένα βρέφος στα χέρια της και μία τόρτζα μεγαλυ και από εκήνο το φος η Τούρκη εσκοτιζουνταν και εγιριζαν οπίσο και ενας από τον άλον εκωπτουταν σινατι τους, ετζη μου το ηπαν διαφορι γερομοναχη εδο στο σπιτι μου οπου το ελεγαν η Τουρκη στην στεργηα και το εγραψα δια τους μεταγενεστέρους. Ο η δοξα και το κράτως η στους εώνας αμήν τες τις Θεοτόκου και του Ιεράρχου πρεσβύες Χριστέ ο Θεός ελεησον ημάς αμήν μηνός Αυγούστου ήστερι 1716.
Έγραψα Προτωπαπάς Διμίτριως Μανάτως. (Διπλωματική έκδοση, πηγή – μεταγραφή Γ.Α.Κ. – Αρχεία Νομού Κέρκυρας, Συμβολαιογραφικά Μ. 26, Νοτάριος: Δημήτριος Μανάτος, φ. 60R).

Πολλοί Τούρκοι τραυματίες ή όσοι δεν πρόλαβαν να επιβιβαστούν παρέμειναν αιχμάλωτοι στο νησί και διηγούνταν έντρομοι τα παράδοξα γεγονότα. Οι Κερκυραίοι μαζί με τους Βενετούς, αξιωματούχοι και λαός, με συγκίνηση και μεγάλη ευλάβεια πήγαν στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος όπου έψαλλαν ευχαριστήρια δέηση.

Μέγιστη έμπρακτη αναγνώριση της σωτήριας επέμβασης του Αγίου Σπυρίδωνος αποτελεί η έκδοση του διατάγματος της 19/30 Μαρτίου του 1717 του Βενετού Γενικού Καπιτάνου Ανδρέα Πιζάνη, με το οποίο καθιερώθηκε η ετήσια λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος της 11ης Αυγούστου σε ανάμνηση της διάσωσης της νήσου από τους Αγαρηνούς. Στο διάταγμα ομολογείται και αναγνωρίζεται αρχής εξ αρχής η θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος: «Επί της πολιορκίας του φρουρίου τούτου των Κορυφών, ορατή υπήρξεν η προστασία του ενδόξου αγίου Σπυρίδωνος υπό των ισχυρών μεσιτεύσεων του οποίου, κινηθείσα η θεία ευσπλαχνία, ηθέλησε να ποιήση τόσον λαμπρότερον το θαύμα […]».

( Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα καί σχετικῶς μέ τίς τρεῖς σωζώμενες μεγάλες ἀσημένιες κανδῆλες πού κοσμοῦν τό ἐσωτερικό τοῦ ἱεροῦ προσκυνηματικοῦ ναοῦ τοῦ Ἁγίου καί Θαυματουργοῦ Σπυρίδωνος Κερκύρας,ἐδῶ)

Τώρα,ὁ Ἅγιος προστατεύει ὁλόκληρη τήν Ἑλλάδα ! Ἄν καί ἐσεῖς οἱ ἐλεεινοί κυβερνῆτες,ὑποτίθεται ἕλληνες,ἀπαγορεύσατε τίς λιτανεῖες,τήν προστασία του δέν τήν παρέχει σ᾿ἐσᾶς ἀλλά στόν εὐλαβῆ ἑλληνικό λαό

Μεγάλη ἡ Χάρις τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος ! Τήν Εὐλογία Του καί τήν προστασία Του,νά ἔχομε πάντα,ὅλοι οἱ Ἕλληνες ! 


Ἡ Πελασγική 

12 σχόλια:

  1. Ο Κασιδιάρης ανήκει στην Αγία Οικογένεια. Στον Δήμο του έχουν και μικρόφωνο στο κέντρο της αίθουσας,να κοιτά δίπλα στον Δήμαρχο.Άστα να πάνε...βουλευτής θέλει να βγει ο άνθρωπος και δουλεύει κόσμο. Ότι κάτσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι σήμερα,πάντως,ὁ Κασιδιάρης δέν ἔχει δώσῃ σέ κανέναν τό δικαίωμα νά τόν κατηγορήσῃ γιά ἀπάρνηση τῶν ἰδεῶν του.Παρ᾿ὅλα ὅσα ἔχει τραβήξει καί τραβᾶ.Ἔχει μείνει πιστός στίς ἰδέες του,τίς ἀρχές του,τίς ἀξίες του.Καί τό πολεμᾶ τό πρᾶγμα,ὅσο καί ὅπου μπορεῖ.

      Σέ ποιά «ἁγία οἰκογένεια» ἀνήκει;!

      Πάντως ὅπως καί νἄχει,δέν μέ ἐνδιαφέρει καί πολύ,ὅπως δέν μ᾿ἐνδιαφέρει κανένας πολιτικός/πολιτικάντης.Ὅμως ἄν ἔπρεπε νά ἐπιλέξω ἀνάμεσά τους,βεβαίως καί θά τόν ἐπέλεγα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Ένα μικρό σχόλιο κόντρα στο ρεύμα.
    Θα σε παρακαλούσα να το δημοσιεύσεις, για να γίνει ένας νορμάλ διάλογος.

    Κατ' αρχήν, η άποψη μου είναι ότι η ένταση που παρατηρούμε είναι 100 % στημένη και θεατρική.
    Συνεπώς η στάση ενός νουνεχούς πολίτη πρέπει να είναι γενικώς επιφυλακτική και συγκρατημένη.

    Έστω όμως ότι κάνω λάθος ...

    Βυθίστε, κάντε, ράντε ...

    Να εμπλακούμε με τη χάρη του Αγίου ....

    Ο Κασιδιάρης είπε ... (αυτός δεν δουλεύει, στο πόλεμο θα μας στείλει ;)

    Αναρωτιέμαι τι στο καλό συμβαίνει, σε άλλη χώρα ζείτε ;

    Θα ξεκινήσουμε πόλεμο με βάση το σκεπτικό των Αγίων ;
    Από την μία μου ανεβάζετε άρθρα για επιλεγμένους και από την άλλη ζητάτε πολέμους.
    Με αυτή την ηγεσία θα κάνουμε πόλεμο ;

    Εσύ στέλνεις το παιδί σου, να του δίνουν εντολές όλοι αυτοί ;
    Ή θα πας η ίδια να σε σώσει ο Άγιος ;

    Υπάρχει ελληνική οικογένεια που δεν έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά,
    για να πέσει το παιδί της στα πιο μαλακά στον στρατό ;

    Και δικαίως, γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη.

    Από τη μία βάλε το παιδί μου στο γραφείο και από την άλλη πόλεμο να πάει να πολεμήσει το παιδί του άλλου ;
    Αυτά δεν τα βλέπετε ;

    Χώρα δημοσίων υπαλλήλων που βαριούνται να δουλέψουν μισή ώρα την ημέρα και θέλει πολέμους.

    Στην ΑΣΟΕΕ το υποτιθέμενο προπύργιο της ελεύθερης οικονομίας, το 90 % των φοιτητών δήλωσε στην δημοσκόπηση ότι θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος.

    Αυτοί δεν θέλουν να δουλέψουν για να ζήσουν, θα πάνε στον πόλεμο.

    Τα παιδιά σας είναι,
    ΞΥΠΝΑΤΕ.

    Από τα σπίτια σας βγαίνουν και την νοοτροπία σας αντανακλούν.

    Οι πόλεμοι θέλουν σκληρή προετοιμασία και δυναμική ηγεσία.

    Δεν έχουμε τίποτα από τα 2.

    Και όχι μόνο δεν έχουμε, αλλά είμαστε πλήρως εξαρτημένοι.

    ΑΝ υποθέσουμε ότι κάνουμε επιχειρήσεις (απίθανο),
    ΑΝ υποθέσουμε ότι επικρατούμε (πιο απίθανο ακόμα),
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ότι θα μας τραβήξουν το χαλί οι σύμμαχοι ;

    Ιστορία δεν διαβάζετε, για την Μεγάλη Ιδέα και την Μικρασιατική καταστροφή έχετε διαβάσει τίποτα ;
    Εκεί δεν είδα τίποτα Αγίους να παρεμβαίνουν ;

    Είδα ότι ξεσπιτώθηκε ελληνισμός χιλιάδων ετών σε λίγους μήνες.

    Ησυχάστε λοιπόν, μην μας βρει κανένα κακό, μεγαλύτερο από αυτά που ήδη έχουμε.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τό τελευταῖο πού γράφεις,ἀγαπητέ,τά λέει ὅλα (περί τοῦ σκεπτικοῦ σου...)

    «Ησυχάστε λοιπόν, μην μας βρει κανένα κακό, μεγαλύτερο από αυτά που ήδη έχουμε».

    Μέ ἄλλα λόγια μᾶς λές :σκῦψτε τό κεφάλι μήν σᾶς τό πάρει ὁ τοῦρκος.Τοὐλάχιστον νά ἔχετε τό κεφάλι σας...

    Μ᾿αὐτή τήν νοοτροπία καί αὐτή τήν «λογική»,ἡ Ἑλλάς δέν θά ἀπελευθερωνόταν ΠΟΤΕ ἀπό τούς ὀθωμανούς !

    Διότι,ἀγαπητέ,οἱ γονεῖς ἦταν,εἶναι καί θά εἶναι πάντα γονεῖς καί βεβαίως θέλουν γιά τά παιδιά τους τό καλλίτερο.Καί γνωρίζουν πολύ καλῶς πώς ὅταν τό καθῆκον τά καλέσει θά τούς δώσουν τήν εὐχή τους.
    Τό ὅτι θέλουν τά παιδιά τους,ζωντανά,δῖπλα τους,νά τά βλέπουν νά προκόβουν,δέν σημαίνει πώς τά θέλουν φυγόμαχους καί ῥιψάσπιδες.
    Τό ἴδιο καί τά παιδιά,ὅταν ἔρθῃ ἡ ὥρα νά ὑπερασπιστοῦν τό μεγάλο σπίτι τους,τήν χώρα τους,θά τό πράξουν.Ὅλα τά παιδιά,ὅλα τά ἑλληνόπουλα αὐτό θά κάνουν ὅπως θά τό ἔκαναν πρός ὑπεράσπισιν τῶν σπιτιῶν τους,τῆς οἰκογενείας τους,τῆς ἰδιοκτησίας τους,τοῦ ἑαυτοῦ τους.Εἶναι κάτι πολύ φυσιολογικό,παρ᾿ὅλο πού σ᾿ἐσένα φαίνεται ...ἀφύσικο !

    Ὅσον ἀφορᾷ τούς Ἁγίους τῆς Πίστεώς μας,πάντα καί παντοῦ,ὅλοι οἱ πιστοί προσβλέπουν στήν βοήθειά τους καί τήν προστασία τους.Ἀπό καταβολῆς ἀνθρωπίνων κοινωνιῶν καί μέ ὅποια πίστι κι᾿ἄν εἶχαν. Διότι,ἀγαπητέ μου,εἶναι ἀνθρώπινο χαρακτηριστικό νά προσβλέπῃ ὁ ἄνθρωπος στήν Θεία βοήθεια.Καί ἴσως αὐτή ἡ Πίστις,εἶναι τό πιό δυνατό ὄπλο σέ κάθε μάχη εἴτε εἶναι σέ ἐπίπεδο πολέμου εἴτε σέ προσωπικό/ἀτομικό ἐπίπεδο προβλημάτων.

    Σέ πληροφορῶ λοιπόν,πώς ἐάν χρειαστῇ καί παραστῇ ἀνάγκη,ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ἀπό τόν μικρότερο στόν μεγαλύτερο θά παράσχουμε γιά τήν Πατρίδα μας τήν μέγιστη δυνατή βοήθειά μας.Δέν ξέρω γιά ἐσένα,ἀλλά ἀπό τήν δική μου πλευρά ἔτσι ἀκριβῶς νοιώθω καί ἔτσι θά πράξω ἐκεῖ καί ὅπου μπορέσω...

    Τώρα,στό θέμα τῶν θεμάτων/ἐρευνῶν μου,ἐσύ γιατί φαντάζεσαι πώς τό κάνω;Γιά νά καθησυχάζω τούς Ἕλληνες περί τοῦ ποιοί εἶναι οἱ ἐξουσιαστές μας καί μέχρι ἐκεῖ ἤ γιά νά τούς ταρακουνήσω καί κυρίως γιά νά τούς θυμώσω ὥστε νά πράξουν ἀναλόγως,τοὐλάχιστον ἐκεῖ πού τούς δίνεται ἡ εὐκαιρία (μέσῳ ἐκλογῶν) ; Ἀγαπητέ μου,τό νά μήν γνωρίζεις τόν έχθρό εἶναι τό πλέον σίγουρο πώς καμμία μάχη δέν πρὄκειται νά κερδηθῇ. Ὅσο πιό καλά τόν γνωρίζεις ὅμως,τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες ἔχεις γιά μία νίκη.

    Προσβλέπουμε στήν Νίκη,λοιπόν !

    Καλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσα αναφέρει ο αγαπητός Ανώνυμος 10.30 π.μ. για τη νοοτροπία σκέψης των σημερινών Ελλήνων θεωρώ πως ισχύουν σε μεγάλο βαθμό, πλην όμως έχω να παρατηρήσω ότι την κρίσιμη ώρα θα υπερισχύσουν εκείνα τα στοιχεία της ελληνικής φυλής που έκαναν το έθνος μας πάντα ξεχωριστό. Επειδή διδάσκω σε Λύκειο, κάθε φορά που η συζήτηση με τους μαθητές μου (16-18 ετών) σχετίζεται με το κατά πόσο οι καλομαθημένοι έφηβοι σήμερα θα πήγαιναν να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους, βλέπω μια ιδιαίτερη λάμψη στα μάτια τους και ένα φως στο πρόσωπό τους που έρχεται από πολύ μακριά και τους οδηγεί σε ηρωϊκά πεπρωμένα. Συχνά αγαπητή Πελασγική μιλάτε στα άρθρα σας για τη γραμμή αίματος των "επιλέκτων" και μας διαφωτίζετε πολύπλευρα. Θα είχα όμως και γω να πω πολλά για μια άλλη γραμμή αίματος, ζώσα και κοχλάζουζα που δικαιώνει τον Καβάφη όταν λέει: Έλλην, ιδιότης δεν έχει η ανθρωπότης τιμιωτέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητή Θεοδώρα,ἔτσι ἀκριβῶς ! Καί νά συμπληρώσω πώς χαίρομαι τά μάλα πού μαθαίνω πώς εἶσαι καθηγήτρια ! Εἰλικρινῶς εὔχομαι νά συνεχίζῃς μ᾿αὐτή τήν φλόγα καί κυρίως νά τήν μεταδίδῃς (πού πιστεύω πώς σίγουρα τό ἐπιτυγχάνεις),στά ἑλληνόπουλα πού διδάσκεις.

      Ἀγαπητή μου Θεοδώρα,σήμερα χάρηκα διπλά ! Καλησπέρα καί καλό ξημέρωμα !

      Διαγραφή
  5. O Δ.Καιρίδης δεν εκφράζει επιστημονικές απόψεις όπως ένας φυσικός ή χημικός αλλά τοποθετείται πολιτικώς υπέρ ξένων συμφερόντων. Είναι γνωστές οι θέσεις του από την πολυετή παρουσία του στο ACTIN24 του Διονύση Παναγιωτάκη.
    Σε μία φωτογραφία εμφαίνεται η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, που έχει διατελέσει διευθύντρια στο «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ.Καραμανλής». Ο πενθερός του δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Γεώργιος Αναστασόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος.
    Α! Ναι η Πυργιώτη σε δεύτερο γάμο έχει παντρευτεί τον πρώην πρέσβυ του Ισραήλ Ραμ Αβιράμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄν καί τό σχόλιο ἔπρεπε νά γραφῇ στό ἑπόμενο θέμα,περί Καιρίδη :
      https://sxolianews.blogspot.com/2020/08/blog-post_60.html

      ὡστόσο δέν ἔχει σημασία ἀφοῦ καί ἀλληλένδετα εἶναι ἀλλά καί γνωρίζουμε τί εἶπε.

      Ἐν προκειμένῳ,εἰλικρινῶς πολύ οὐσιαστικές πληροφορίες !

      Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ ! Καλό ξημέρωμα !

      Διαγραφή
  6. Αυτός ο Χατζηγώγος, πλέον, έχει καταντήση α η δ ι α σ τ ι κ ό ς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτός λές νά εἶναι,Διηνέκη;

      Καλά,ντράπηκε νά γράψῃ ὡς Παρθενοπίπης ἤ ἔστω Διαβολοθόδωρος; Ὄχι τίποτε ἄλλο,ἀλλά γιά νά ἀποδώσουμε τόν ἀνάλογον ...σεβασμό,στόν «μεγαλύτερο ἐν ζωῇ,δημοσιογράφο τῆς ἑλλαδικῆς» !

      Καλησπέρα Διηνέκη !

      Διαγραφή
    2. Αυτός, αυτός Πελασγική. Έχει καταντήση σκέτη αηδία. Σού «κουτσουλάει» (ΚΑΙ) εδώ μέσα, συχνά - πυκνά.
      ------------
      Τέλος πάντων, Καλή Παναγιά να έχουμε!

      Διαγραφή

    3. Ἄς τοῦ πῶ λοιπόν νά μήν ντρέπεται,μπορεῖ νά γράφῃ μέ τ᾿ἀγαπημένα του ψευδώνυμα.Ἐλεύθερα !


      Καλή Παναγιά καί τήν βοήθειά Της νά ἔχουμε,Διηνέκη.Τήν προστασία Της !

      Διαγραφή